florenntina Написано Децембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2012 Па за сада можемо само да причамо, објашњавамо, убеђујемо. Научимо овде десет људи, свако од њих научи још по десет... Експоненцијална функција је чудо. Slazem se. Gledacu ovih dana ako stignem i da otvorim neku temu o ekonomskom razvoju Srbije pre II sv. rata. Nije lose da se podsetimo potencijala Srbije, kako se tada razvijala privreda i koji faktori su uticali na tako brz razvoj preduzetnistva. Ako nista drugo, treba ljudi da se podsete, a mladji nauce da je MOGUCE ovde napraviti uspesnu i privredno jaku zemlju Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 https://freestateproject.org/about/101-reasons-move-new-hampshire Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Децембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2012 http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.291.html:410576-Balkanski-ratnik-stigao-Miskovica Као што сам написао, него ми се пост загубио синоћ (и стога понављам линк), на Новостима је далеко боље објашњено, и отприлике да се своди на оних пар дела о којима сам причао, а изгледа да се истрага полако проширује и на прање пара, у чему нема било чега чудног, јер истрага и даље траје, него новинари нису у струци и било им је тешко да све то похватају... Такође је објашњено детаљније ово око ових шема са позајмицама, јер је тешко новинарима генерално да похватају све те ствари. Ни овде није до краја објашњено, али се пружа детаљнији увид. Такође, нигде до сада није објављена (намерно) лоша процена фирме од стране Делта брокера, која је свима омогућила махинације са ценама фирми (на шта сто посто после иде и пореска утаја, кад се једном изглача оптужница). Као што сам писао, далеко од тога да се све своди на то да је он сам од себе позајмљивао паре или да га оптужују јер је узимао паре од својих фирми (што иначе и није смео док се приватизација не заврши, а радио је), него не могу новине све да похватају, па људима дају бомбастичне наслове и крв, а око овог осталог се слабо интересују и новинари и народ, јер га не разумеју. Ma istraga je tek pocela. Sada ce da pretresu sve od Kulina bana na ovamo i da vide sta tu ne valja. A novinari pisu clanke da zainteresuju citaoce i prodaju novine. Ovde ce verovatno proci nekoliko kubnih metara dokumenata kroz sudski proces a to niko ne moze da opise ili objasni u jednom novinarskom clanku Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2012 Link Prema rečima tužioca, u krivičnoj prijavi se navodi da su zajednički posao Mišković i Đurašković započeli tokom 2005. godine kupovinom PZP Beograd za 23 miliona evra, koje je platila kompanija "Hemslejd" Miroslava Miškovića. Kasnije, 2006. godine je u vlasništvo PZP Niš ušla ofšor kompanija "Mera invest" sa Holandskih Antila, koja je u vlasništvu Marka Miškovića, koja je uložila u dokapitalizaciju PZP Niš devet miliona evra i time stekla oko 48 odsto akcija tog preduzeća. Novac koji je uplatila ofšor kompanija iskorišćen je za vraćanje kredita "Hemslejdu" i tako praktično ostao u kompanijama pod kontrolom porodice Mišković. Pri izlasku Miškovića iz posla s putarskim preduzećima 2008. godine, pre ugovorenog roka vraćen je kredit "Hemslejdu" pozajmicama i to od preduzeća koja su bila u postupku privatizacije i iz kredita (iz kredita,iz kredita,iz kredita). Potom je "Mera invest" prodala akcije PZP Niš Nibens korporaciji, čiji je jedini vlasnik Milo Đurašković, a prethodno je gotovo tri puta uvećana njihova vrednost, objasnio je tužilac. To je učinjeno, kako je rekao Radisavljević, unapred dogovorenom prodajom na berzi samo 37 akcija PZP Niš vrednih 325.000 dinara. Te akcije prodao je Milo Đurašković, a kupio Zoran Kaitović, što je poslužilo da se na osnovu zanemarljive trgovine po broju akcija i njihovoj vrednosti na zahtev "Delta brokera" izvrši procena pojedinačne vrednosti akcija na 110 evra, rekao je tužilac. Prodajom akcija PZP NIš po ovako neosnovano uvećanoj vrednosti, kompanija "Mera invest" je ostvarila prihod od 25 miliona evra i stekla poslovnu zgradu u Takovskoj broj 6, korisne površine od preko 3.500 kvadratnih metara, rekao je Radisavljević. Ukupna zarada firme "Mera invest" i Marka Miškovića iz tog posla iznosi 1.545.000.000 dinara. Tužilac je dodao da je korporacija Nibens za kupovinu akcija sredstva obezbedila kreditom od 25 miliona evra, za čiju su otplatu solidarno jemčila putarska preduzeća koja su sada u stečaju ili za koje su raskinuti ugovori o privatizaciji. To sto si ga obojio idalje ne menja cinjenicu da nisi razumeo.....a avokado ti je vec objasnio na taj identichan tekst. I sta sad ja treba da ti objasnjavam drugi put da se tocak okrece, ne kapiram? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2012 http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.291.html:410576-Balkanski-ratnik-stigao-Miskovica Као што сам написао, него ми се пост загубио синоћ (и стога понављам линк), на Новостима је далеко боље објашњено, и отприлике да се своди на оних пар дела о којима сам причао, а изгледа да се истрага полако проширује и на прање пара, у чему нема било чега чудног, јер истрага и даље траје, него новинари нису у струци и било им је тешко да све то похватају... Такође је објашњено детаљније ово око ових шема са позајмицама, јер је тешко новинарима генерално да похватају све те ствари. Ни овде није до краја објашњено, али се пружа детаљнији увид. Sad cu da procitam to po novostima ali ovo sto je Zeljko kopirao samo prica o tome kako je on malo neposteno rapodeljivao sopstveni kapital. Ja iskreno mislim da izmisljaju ove optuzbe koje su bacali prvo (gde je sam sebi pravio stetu) da bi mogli na miru da sprovedu istragu i da nadju nesto zaista kvalitetno. I nadam se da je tako, jer ako ovako ostane.... smeshno je. Kako ti kazes da ima stvari o kojima mediji ne pisu itd. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Децембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2012 To sto si ga obojio idalje ne menja cinjenicu da nisi razumeo.....a avokado ti je vec objasnio na taj identichan tekst. I sta sad ja treba da ti objasnjavam drugi put da se tocak okrece, ne kapiram? Pa ti i ne mozes nista da objasnis jer nista nisi ni shvatio. Pokusavam ja tebi da objasnim. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2012 Pa ti i ne mozes nista da objasnis jer nista nisi ni shvatio. Pokusavam ja tebi da objasnim. E hvala ti, bas super si. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2012 Samo sto je ta "nibens korporacija" podigla hipotekarni kredit veci nekoliko puta od vrednosti preduzeca na osnovu "napumpane" vrednosti koji nikada nece vratiti. Firma bankrotira, rasproda se sta ima i podeli solidarno poveriocima...a lova na privatnom racunu ... Moguće... mada ne znam odakle ti ta informacija... a u tom slučaju odgovaraju odgovorna lica u Nibens korporaciji i banci koja je dala kredit (jer su oštetili svoje deponente) i sudski veštak koji je napravio lažnu procenu a ne onaj kome je Nibens korporacija platila nešto iz tog kredita. А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2012 http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.291.html:410576-Balkanski-ratnik-stigao-Miskovica Као што сам написао, него ми се пост загубио синоћ (и стога понављам линк), на Новостима је далеко боље објашњено, и отприлике да се своди на оних пар дела о којима сам причао, а изгледа да се истрага полако проширује и на прање пара, у чему нема било чега чудног, јер истрага и даље траје, него новинари нису у струци и било им је тешко да све то похватају... Такође је објашњено детаљније ово око ових шема са позајмицама, јер је тешко новинарима генерално да похватају све те ствари. Ни овде није до краја објашњено, али се пружа детаљнији увид. Upravo sam taj tekst i komentarisao i ukazao na konkretne, očigledne nejasnoće i kontradiktornosti u istom. Nije ništa bolje objašnjeno u njemu, gotovo je identičan kao i tekst sa B92 (zapravo srž teksta je Tanjugov)... Такође, нигде до сада није објављена (намерно) лоша процена фирме од стране Делта брокера, која је свима омогућила махинације са ценама фирми (на шта сто посто после иде и пореска утаја, кад се једном изглача оптужница). Као што сам писао, далеко од тога да се све своди на то да је он сам од себе позајмљивао паре или да га оптужују јер је узимао паре од својих фирми (што иначе и није смео док се приватизација не заврши, а радио је), него не могу новине све да похватају, па људима дају бомбастичне наслове и крв, а око овог осталог се слабо интересују и новинари и народ, јер га не разумеју. Ne isključujem to da postoji svašta što nije navedeno u tekstu i da ti i Željko imate neke informacije koje mi ostali nemamo... a moja kritika se i sastoji upravo iz toga da ono što je objavljeno nije potpuno i da iz toga uopšte nije jasno za koje nedozvoljene radnje se zapravo Mišković tereti. Ne znam što komentarišeš da je "daleko od toga sa se svodi na to da je sam od sebe pozajmljivao", kad niko nije to napisao. Napisao sam da iz informacija koje su pružene javnosti, proističe da je optužen jer je njegova firma pozajmila nekom ko je vraćajući dug (možda) upropastio neke firme. Prosto, to je jedino što iz ovih tekstova možeš da izvučeš. А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2012 Ма то би све сасвим другачије изгледало. Када те у пословној трансакцији неко превари тужиш га суду и готова ствар. Нема никакве потребе да се министри уопште мешају (нити би смели). Очигледно је да се овде ради о нечем сасвим другачијем. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Децембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2012 Ne znam što komentarišeš da je "daleko od toga sa se svodi na to da je sam od sebe pozajmljivao", kad niko nije to napisao. Није то било упућено на твоје постове, него тако испада када читаш новине, макар је тако мени деловало док нисам мало боље прочитао. Прочитај само чињенице које су у тексту, без њихових квалификација, па ћеш лако да видиш шта је. Не верујем да је неко из тужилаштва баш толико неозбиљан да га оптужује зато што је самом себи позајмљивао паре и тако за џабе купио фирму (преко шеме од неколико повезаних фирми) или располагао својом имовином, него кажем да сам из онога што пише у Новостима видео неколико кривичних дела, и још пар за која се изгледа тек спремају да га гањају (прање пара, процена Делта Брокера, и још пар ствари). Нисам гледао ко је писао текст, али ако су и једни и други само пренели, Новости су макар боље пренеле Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2012 Није то било упућено на твоје постове, него тако испада када читаш новине, макар је тако мени деловало док нисам мало боље прочитао. Прочитај само чињенице које су у тексту, без њихових квалификација, па ћеш лако да видиш шта је. Pa pročitao sam i analizirao... i ne vidim šta je... Sve sam to napisao u ovoj poruci. Tu su konkretne stvari koje meni nisu jasne... ako su nekom jasne, mogao bi da ih objasni... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Аурор Написано Децембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2012 Ма то би све сасвим другачије изгледало. Када те у пословној трансакцији неко превари тужиш га суду и готова ствар. Нема никакве потребе да се министри уопште мешају (нити би смели). Очигледно је да се овде ради о нечем сасвим другачијем. I još uvek ne čusmo šta je, od koga, i kako Miško "ukrao" (osim što je surovo eksploatisao zaposlene, držao firmu samo iz lične koristi i što je dokaz to što cela Srbija vrlo dobro zna). Smešno je i providno to mnogo, čitava ta preCtava za narodne mase... Narode, maso glupa! i još jedna parola: Stop feldmaršalu Pusifejsu! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Децембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2012 I još uvek ne čusmo šta je, od koga, i kako Miško "ukrao". Smešno je i providno to mnogo, čitava ta preCtava za narodne mase... Narode, maso glupa! Ђе си Дарко, јуначино! :) Аурор је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Децембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2012 Moguće... mada ne znam odakle ti ta informacija... a u tom slučaju odgovaraju odgovorna lica u Nibens korporaciji i banci koja je dala kredit (jer su oštetili svoje deponente) i sudski veštak koji je napravio lažnu procenu a ne onaj kome je Nibens korporacija platila nešto iz tog kredita. Naravno. Zato nisu ukapsili samo Miskovica i sina nego jos 9 njih, pa dvoje -troje pustili kuci ali im oduzeli pasos. Pa cemo videti na kraju kom opanci kom obojci i ko je za sta kriv. Ali drzava ne bi uhapsila nejbogatijeg coveka u drzavi i njegovog sina i jos pola tuceta drugih bez razloga i bez osnova. To je poenta. A sta ce do kraja biti videcmo. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Децембар 16, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 16, 2012 Naravno. Zato nisu ukapsili samo Miskovica i sina nego jos 9 njih, pa dvoje -troje pustili kuci ali im oduzeli pasos. Pa cemo videti na kraju kom opanci kom obojci i ko je za sta kriv. Ali drzava ne bi uhapsila nejbogatijeg coveka u drzavi i njegovog sina i jos pola tuceta drugih bez razloga i bez osnova. To je poenta. A sta ce do kraja biti videcmo. Naravno... ko je još čuo da je ikada država nekog uhapsila/zatvorila/streljala bez osnova? Upravo zbog toga su pretpostavka nevinosti i habeas corpus/miranda rights u svim civilizovanim državama ukinuti i zamenjeni bezgraničnim poverenjem u državno tužilaštvo... ili sam nešto pomešao? .mislise. Juan Valdez је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука