Natasa. Написано Децембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2012 Шта је инклузија? Ukljucivanje mentalno slabih ucenika u normalno skolstvo, imaju oni poseban program, ali idu sa zdravom decom. Zvuci humano, ali je jezivo odradjeno. Grizzly Adams and Juan Valdez је реаговао/ла на ово 2 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Децембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2012 uzrok je : nema ljubavi vec samo plan i program i pusta egzistencija na zalost jos nisam upoznala prfesora kojeg deca vole ,i ko je svoj predmet priblizio deci na " drugaciji naci " sem onoga sto mu je u planu i programu za sve postoji nacin samo treba imati volju profesori se pridrzavaju plana i programa i ne zanima ih zasto deca nisu zaintresovana ... Па сети се, кад смо били школарци. Седим тамо гладан, једем нека пецива из пекаре, седим цео дан на шпер плочи, и онда као нешто ће да ме заинтересује. Само сам гледао на врата кад ћу да излетим - правац терен Знање се преноси на енциклопедијски начин, па да те интересује не знам колико, сморило би те. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Децембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2012 Постоје у Србији многе приватне мини школе које одлично функционишу, на пример за језике. И оне су светлосним годинама испред државних у сваком могућем и немогућем смислу, а уопште нису резервисане само за најбогатију децу. Немају чак ни свету државну акредитацију. Нема разлога зашто такве мини школе не би могле да постоје за друге области. Grizzly Adams and Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Децембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2012 Ја сам за то да се смањи број часова по дану, да се евентуално скрате часови неких предмета, продужи трајање физичког , да се знање не преноси енциклопедијски и да се СМАЊИ ОБИМ ГРАДИВА (ово је сулудо како јесте и како је било у моје време). Онда, да се професорима дају већа овлашћења и деликвентно понашање оштрије санкционише (промена одељења, избацивање из школе, забрана уласка у школско двориште, новчане казне родитељима, можда и оштрије, а за екстреме не би било компромиса) и да наставници и професори имају статус службеног лица. А пошто се увек жалимо на неког професора и како би спречили злоупотребе, омогућио бих и да се може поправити оцена и код другог професора само на усмени захтев, без папирологије, без одлагања. И можда још по нешто... Драшко је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Децембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2012 Gde ces vise da im smanjujes gradivo, i ovo je tuga. Slazem se za delikvenciju, ovo je katastrofa. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Децембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2012 Haha brate to za Union... Kazu mi drugari koji tamo studiraju da zatvaraju prozore od kola kada voze da im ne ubace diplome dok prolaze pored... То није тачно. Тај фазон је оригинално за Мегатренд (колико је истина - не знам). Запослени у државним предузећима и министарствима уплаћују то и завршавају, и онда добијају виша радна места и веће плате Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Децембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2012 Gde ces vise da im smanjujes gradivo, i ovo je tuga. Slazem se za delikvenciju, ovo je katastrofa. Аха, пардон, то сам пропустио - смањити градиво, подићи критеријуме Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2012 Проблем је овде, као и у многим другим стварима, што кукамо како не ваља, а не желимо ништа да суштински променимо. Да крене нека озбиљна реформа опет би се дигла Сцила и Харибда просветних радника да бране своја "права" (појам који Александар и многи други очигледно не разумеју како треба) тј. привилегије. И тако само даље пропадамо без наде да се било шта промени... Могу да дам само савет појединцу - бежи из те проклете авлије. Шта год радио немој да радиш у државној институцији. Од тога имаш само штету. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Децембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2012 Али конкретизовати знање, не само оно набубај, добро мора и то некад, него научити суштину ствари, само оно што је потребно, остало се после лако накалеми. Али и прилагодити се и детету, јер није свако дете исто и нема свако дете иста интересовања, не може се истим (оцењивачким) критеријумом третирати дете које има више склоности за музику, а мање за математику. Зато би на наставнику/цима била велика одговорност да буде човек пре свега и разуман. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Децембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2012 Gde ces vise da im smanjujes gradivo, i ovo je tuga. Slazem se za delikvenciju, ovo je katastrofa. Није све у квантитету. Ево конкретно у твом предмету, објасни ми молим те један једини разлог због ког је требало да памтим напамет оне силне мандибуле, максиле, максилопеде и остале пипке ракова? Тим пре што данас живимо у информатичком добу где је информација на два клика (или додира) и нема апсолутно никаквог разлога да се бубају енциклопедије. Исправно објашњени принципи анатомије и физиологије би били далеко кориснији. Из неколико принципа и уз употребу правила дедукције, може се извести безброј чињеница. Још на то додаш способност претраге интернета и добијаш једног малог истраживача насупрот стерилне бубалице тотално неспосбне за било какво критичко мишљење и било какву примену стеченог знања (под применом не мислим само уновчавање, већ решавање проблема генерално). Grizzly Adams and malina :) је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2012 Ма те планове и програме праве ретардирани људи. Ја пошаљем дете од седам година у школу (тј. не пошаљем, него ми га узму и затворе тамо), а они га уче "врсте земљишта" - кречуша, глинуша итд. Па то само тотални морон може да смисли. Који ће клинтон детету од седам година хумуша, пескуша, кречуша и глинуша!? Иван ♪♫ је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Децембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2012 Hahahahahhahahahhahahahahhahahahhahahaha, za ove pare koje dobijam i sta sve trpim, i ovo je mnogo. Imamo ucenika koji je najopustenije rekao nastavnici srpskog pred penzijom da mu p... k.... i da ce da joj rascopa glavu, i to ona jadna mora da trpi, ne sme ni sa casa da ga izbaci. Sta sve govori nastavnicima i ucenicima to pas sa maslom ne bi pojeo, zasticen kao polarni medved. Najradije bih mu zavalila jednu vaspitnu da mu se okrene 3 puta oko svoje ose, a moram da ga gledam. Pozabavite se vi vaspitanjem vase decice, pa ce i nastavnicima da bude laksi zivot. Skola se pretvorila u socijalnu ustanovu, bezi bre, uzas. То је зло. Тај ми више, да се ја питам, не би крочио у школу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Децембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2012 Није све у квантитету. Ево конкретно у твом предмету, објасни ми молим те један једини разлог због ког је требало да памтим напамет оне силне мандибуле, максиле, максилопеде и остале пипке ракова? Тим пре што данас живимо у информатичком добу где је информација на два клика (или додира) и нема апсолутно никаквог разлога да се бубају енциклопедије. Исправно објашњени принципи анатомије и физиологије би били далеко кориснији. Из неколико принципа и уз употребу правила дедукције, може се извести безброј чињеница. Још на то додаш способност претраге интернета и добијаш једног малог истраживача насупрот стерилне бубалице тотално неспосбне за било какво критичко мишљење и било какву примену стеченог знања (под применом не мислим само уновчавање, већ решавање проблема генерално). Slazem se, ima i u istine. Meni cak i ne smeta u mom predmetu, ali mi smeta njihova nepismenost i nedostatak opste kulture. Nepoznavanje maternjeg jezika ne moze da zameni informatika, nekad joj cak i steti. Daleko od toga da zelim da umanjim vrednost poznavanja informatike. Fina je ta dostupnost informacija, ali ne bi bilo zgoreg imati nesto i u glavi. Драшко је реаговао/ла на ово 1 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Децембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2012 Проблем је овде, као и у многим другим стварима, што кукамо како не ваља, а не желимо ништа да суштински променимо. Да крене нека озбиљна реформа опет би се дигла Сцила и Харибда просветних радника да бране своја "права" (појам који Александар и многи други очигледно не разумеју како треба) тј. привилегије. И тако само даље пропадамо без наде да се било шта промени... Могу да дам само савет појединцу - бежи из те проклете авлије. Шта год радио немој да радиш у државној институцији. Од тога имаш само штету. Александар не ради у државној институцији нити има жељу, Александар је за одговорност свих која је систематски урушавана седамдесет година од разних усрећитеља, али Александар није баш у фазону да се људи третирају као стока или да им се одузимају основна људска права и тиме полако претварају у стоку само због тога што се неком кретену тако може, јер је "тржиште такво". Уживо гледам такве људе свакога дана и видим последице таквог система вредности. Док се не изграде институције, нема напретка. А концепт људских права и јаких и независних институција је нешто што је умногоме допринело развоју и економије и развоју животног стандарда, али то је нешто што Звонко и многи други очигледно не разумеју како треба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Децембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2012 Јест на телевизији. Ал ако те интересује знање, а не диплома за рад у јавним предузећима, заобилазићеш ту јако квалитетну образовну установу у широком луку. Кад су у питању компјутерске науке и Унион, интервјуи за посао говоре супротно. Овде сведок из прве руке Juan Valdez је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука