Jump to content

Školstvo u Srbiji... tužan rezime

Препоручена порука

• Одговори 254
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

А хоћемо ли ми икада да урадимо нешто како треба?

ne... sledeće pitanje gringrin

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

naišao sam na ovo na netu, pa nisam znao gde drugde da stavim:

When a few students give bad answers on an exam, the problem is in the students. They don’t understand the material well enough.

When a lot of students give bad answers on the exam, the problem is in the instruction. It’s the responsibility of the teacher to troubleshoot and fix this.

When a lot of students give bad answers that are weak in a consistent way, something specific in the instruction leads them down that path. In my experience, that something is often something the instructor is particularly attached to.

Подели на овим сајтовима

Problem je i u tome sto u srednjim i osnovnim skolama (za faklutete neznam) uci se po sistemo kao i pre 50 godina,kada sam ja cuo sta rade deca u inostranstvu u skolama ja sam se zaprepastio,jer koliko mi imamo da ucimo i kakve sve besmislice ucimo to nije normalno.Evo za primer da uzmemo latinski,latinski se u srednji skolama uci kao da ces sutra da odes negde u inostranstvo i da razgovaras latinski,a u stvari je to mrtav jezik koji niko ni ne govori.Da znate samo kakvi profesori postoje,pa to je jos gore,dobiju posao preko neke robinske veze pa posle ucenici ispastaju jer se oni ne razumeju u svoj posao ili se izivljavaju na ucenicima.

Замолио бих вас да подржите страницу,можете да прочитате поучну причу сваки дан и да видите јако добре постере: http://www.facebook.com/Zasvemojeljude

Подели на овим сајтовима

mi smo se redovno pre latinskog u hodniku bukvalno tukli :lol:

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

mi smo se redovno pre latinskog u hodniku bukvalno tukli :lol:

Kakve to veze ima sa ovom temom?

Замолио бих вас да подржите страницу,можете да прочитате поучну причу сваки дан и да видите јако добре постере: http://www.facebook.com/Zasvemojeljude

Подели на овим сајтовима

Problem je i u tome sto u srednjim i osnovnim skolama (za faklutete neznam) uci se po sistemo kao i pre 50 godina,kada sam ja cuo sta rade deca u inostranstvu u skolama ja sam se zaprepastio,jer koliko mi imamo da ucimo i kakve sve besmislice ucimo to nije normalno.Evo za primer da uzmemo latinski,latinski se u srednji skolama uci kao da ces sutra da odes negde u inostranstvo i da razgovaras latinski,a u stvari je to mrtav jezik koji niko ni ne govori.Da znate samo kakvi profesori postoje,pa to je jos gore,dobiju posao preko neke robinske veze pa posle ucenici ispastaju jer se oni ne razumeju u svoj posao ili se izivljavaju na ucenicima.

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Mrzim seminare "Skola bez nasilja" :angry: :angry: :angry: :angry:!!! Ne mogu da slusam te gluposti od osobe koja ocigledno nije usla u ucionicu :angry: :angry: :angry: :angry: !!!!

Подели на овим сајтовима

@, Е, е, е - колико год смо о томе већ причали, не може човек да остане присебан при толикој тортури безумља. Дакле, и ја се изнервирам сваки пут, до коске!

Подели на овим сајтовима

Kada sam rekao iživljavanje mislio sam na to šta sve profesori primoravaju učenike da bi dobili dobru ocenu.

Подели на овим сајтовима

a šta reći o eksternoj evaluaciji...

Sad mi to imamo :D, namestamo administraciju kao da smo radili perfektno, sakrivamo prljav donji ves, nervoza nervoza, hahhahahahhahaha...koga bre briga uostalom :D.

Подели на овим сајтовима

Шта се ви у Србији буните? Ви имате по школама да читате Његоша, Десанку Максимовић, Теслу, Светосавске прославе, учите најлепшу химну једне државе на свету... Шта онда рећи за ову нашу децу овде на западу која су за све то ускраћена, јел се питате то?? 

Подели на овим сајтовима

Шта се ви у Србији буните? Ви имате по школама да читате Његоша, Десанку Максимовић, Теслу, Светосавске прославе, учите најлепшу химну једне државе на свету... Шта онда рећи за ову нашу децу овде на западу која су за све то ускраћена, јел се питате то?? 

Ne. Ovde se vise brinemo kako ce se deca prehraniti :).

Sta mislis, koliko danasnju omladinu boli za Njegosa, Desansku Maksimovic i "najlepsu himnu"??? Radije bi se menjali sa malim zapadnjacima ;).

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...