RYLAH Написано Децембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2012 Па шта има да се слажемо или не слажемо... У питању су дефиниције појмова. "Либерал" је онај ко личну слободу и одговорност ставља на прво место. "Социјалиста" је онај ко то жртвује ради "циљева друштва". А ови нису ширили слободу деце као појединаца, на уштрб користи друге деце и наставника и на уштрб одговорности коју су та иста деца до тада имала? Интересантно гледиште... Само потпуно погрешно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2012 Razumeli smo se . Jedino ovo za placanje je malo diskutabilno, nemaju svi roditelji novca za skolovanje, a ostaviti dete nepismeno mi malo okrutno zvuci. Pretpostavljam da imas resenje i za to (bar idejno ) Наравно, али да не скрећем тему, већ сам довољно досадан са тим стварима. Ако те баш интересује отвори нову. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2012 А ови нису ширили слободу деце као појединаца, на уштрб користи друге деце и наставника и на уштрб одговорности коју су та иста деца до тада имала? Интересантно гледиште... Само потпуно погрешно. То није "гледиште", то су дефиниције. Нема никакве "слободе" у државној школи која је обавезна. Како је неко "слободан" ако је принуђен да иде негде? И како је неко "одговоран" ако не сноси никакве последице својих поступака? ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
DankaM Написано Децембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2012 Nažalost, ovde sve što se moglo u obrazovnom sistemu, sj***lo se. Cela priča oko prava deteta i inkluzivnog obrazovanja je odrađena potpuno naopako i po sistemu malog Đokice. Najčešće zato što je malo ljudi koji uopšte rade u školama učestvovalo u pravljenju politike obrazovanja. Potpuno suludo, i jedan ogroman raskorak između teorije i prakse... Штрумпфета је реаговао/ла на ово 1 "We are such stuffAs dreams are made on; and our little lifeIs rounded with a sleep." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Децембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2012 Наравно, али да не скрећем тему, већ сам довољно досадан са тим стварима. Ако те баш интересује отвори нову. Ma...sve ce da se svodi na trucanje...sve u svemu - naopako . Naravno, ima tu divne dece i ima trenutaka kad je veliko zadovoljstvo Nazalost na sednici ne stignem da pohvalim odeljenje zbog vecanja o totalnim kretenima, nema se vremena za njih, nazalost. Kako je to frustrirajuce. http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Децембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2012 Уређење: Иначе, инфлација права долази из либералних схватања, нема толико везе са социјализмом, ал ајд да не ширимо тему у стоту расправу о либерализму... "Инфлација права" долази управо из левичарских (тј. социјалистичких) кругова. Код либерала имаш само једно право - да сам доносиш одлуке о свом животу и сносиш њихове последице. Ништа више, ни мање. Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Natasa. Написано Децембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2012 Nažalost, ovde sve što se moglo u obrazovnom sistemu, sj***lo se. Cela priča oko prava deteta i inkluzivnog obrazovanja je odrađena potpuno naopako i po sistemu malog Đokice. Najčešće zato što je malo ljudi koji uopšte rade u školama učestvovalo u pravljenju politike obrazovanja. Potpuno suludo, i jedan ogroman raskorak između teorije i prakse... Inkluzija je totalni promasaj, jako lose odradjeno. Штрумпфета, RYLAH and obi-wan је реаговао/ла на ово 3 http://hstrial-kmodig.homestead.com/Bilder/Omikoner/Jesus_Pantokrator.jpg Po vjeri vašoj neka vam bude Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2012 Па пази, функционисало је далеко боље док нису кренули да спроводе умоболне реформе. Е, сад, далеко од тога да мислим да систем одговорности не треба да буде спроведен, и још даље од тога да мислим да деца не треба да имају одговорност, ал ипак мислим и да смо малко далеко од Америке у финансијском смислу, и да има доста оних који ни ове социјалне цене на факутлетима не могу да плате, са све државним субвенционисањем. О кредитима тек не могу ни да размишљају. Дакле, да, није фрка, капирам и ја да би то био добар систем у друштву које има пара да тај систем изнесе, ал нажалост у земљи где много људи живи са испод два евра (230 динара) дневно, мислим да би таква нека шок терапија била ексер у сандук ионако пољуљаног образовања у Србаља. Jesmo mi daleko od amerike u socijalnom smislu, ali to stu u americi trenutno ima nekih problema sa cenama na fakultetu, znaci da bi i u Srbiji bili tih problema? Reci mi koliko vecitih studenata znash i iz kojih razloga? Sta mislis kako bi se resio broj takvih? Hoces da se skolujes? Plati. Hoces da se zezas? Svoj novac trosis. Prosto i jednostanvo. Ozbiljan si student, zelis da postanes strucnjak u toj oblasti? Finasirace te vec neko, firma, drzava, instituti itd.. Tako bi bilo efiktivnije. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Децембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2012 То није "гледиште", то су дефиниције. Нема никакве "слободе" у државној школи која је обавезна. Како је неко "слободан" ако је принуђен да иде негде? И како је неко "одговоран" ако не сноси никакве последице својих поступака? Srednja skola nije obavezna. Najjace u celoj prici. A mnogi idu u iste, cisto onako. Iako posle toga rade posao koji nema veze sa onim za sta su se ubucili u srednjoj skoli. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Децембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2012 То није "гледиште", то су дефиниције. Нема никакве "слободе" у државној школи која је обавезна. Како је неко "слободан" ако је принуђен да иде негде? И како је неко "одговоран" ако не сноси никакве последице својих поступака? Нисмо се бавили деифиницијама. Нигде нисам видео цитат било које дефиниције коју си изнео. Изнео си пар мишљења, у којима не препознајем дефиниције. Бавили смо се управо гледиштима, то јест мишљењем да ли су идеје и експерименти који су спровођени у нашем школском систему идеје и експерименти које су спроводили либерали или не. Ја сам рекао да јесу, ти си рекао да нису. И причао сам о реформама које су спроводили, и због чега мислим да су те реформе ближе либералним него социјалистичким схватањима, ти си рекао да су они сами (били) социјалисти, не упуштајући се у те реформе, нити у резултате тих реформи. Да су остали дуже на власти, можда би и успели у томе да, поред приватних факултета и приватних средњих школа које су у земљи Србији направљени тако да производе полуписмене дебиле који мисле да су стварно образовани, направе и приватне основне школе, са истим ефектом. А наравно да ће основно образовање да буде обавезно и да је боље да буде обавезно. Сем ако ниси мишљења да је ситуација у којој имаш масу неписмених боља за развој државе или друштва? И ако би ми дао пример земље у којој основно образовање није обавезно а да напрадује? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Децембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2012 "Инфлација права" долази управо из левичарских (тј. социјалистичких) кругова. Код либерала имаш само једно право - да сам доносиш одлуке о свом животу и сносиш њихове последице. Ништа више, ни мање. http://www.britannica.com/EBchecked/topic/339173/liberalism/237355/Civil-rights-and-social-issues Пиши Британици, видиш колико греше у ових првих неколико редова... А иначе је оксиморон да инфлација права појединаца долази из социјалистичких кругова, којима је колективизам идеал. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Децембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2012 Jesmo mi daleko od amerike u socijalnom smislu, ali to stu u americi trenutno ima nekih problema sa cenama na fakultetu, znaci da bi i u Srbiji bili tih problema? Reci mi koliko vecitih studenata znash i iz kojih razloga? Sta mislis kako bi se resio broj takvih? Hoces da se skolujes? Plati. Hoces da se zezas? Svoj novac trosis. Prosto i jednostanvo. Ozbiljan si student, zelis da postanes strucnjak u toj oblasti? Finasirace te vec neko, firma, drzava, instituti itd.. Tako bi bilo efiktivnije. Нисам рекао да сам против тога, само сам рекао да то не може да успе тамо где нема пара за тако нешто. Ако човек нема 30.000 за једну годину факутлета, или колико већ данас кошта, ко ће да примети његов потенцијал? Ако су средње и основне школе униште и у њима се таленти више не препознају и не подстичу, ко ће тог талента који заслужује стипендију да избаци на површину? Кажем да док се не реши социјални проблем у овој земљи, не може да се прича о заиста ефикасној реформи школства, која би ишла у том правцу о ком сад причамо. А први сам који жели да уведе одговорност свакога и свуда, али свака шок терапија обично убије пацијента који је и овако близу смрти. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Децембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2012 Inkluzija je totalni promasaj, jako lose odradjeno. Шта је инклузија? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Децембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2012 u Srbiji i nema privatnih skola, ima nekoliko privatnih univerziteta koje mozes macku da okacis na rep, nije baš tako, kada su u pitanju kompjuterske nauke, neki privatni fakulteti spremaju ljude mnooogo bolje od državnih i to se na intervjuima za posao, a i u svakodnevnom radu, i vidi Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Иван ♪♫ Написано Децембар 11, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 11, 2012 Проблем са приватним школским установама у Србији је тај што нису основане да буду елитне и престижне школе како би трећа генерација оснивача зарадила 7,32% више од уложеног већ су основане да оснивач заради 300% од уложеног и да припреми терен за своје потомке којима ће разноразни бити дужни услугу. Све остало је у реду... ajde uporedi školarine sa državnim i videćeš da su državne i veće (arhitektura npr.) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука