Jump to content

Тетоважа: Да или не ???

Препоручена порука

Управо сада, Natasa. рече

Je l ima nekih tipičnih motiva za devojke i momke? Ko se više tetovira?

Djevojke se odlučuju za leteringe, simbole, i jednostavnije tetovaže. Postoji i ona grupa koja ide na smjelije varijante, i pariraju muškarcima sa izborom motiva i dimenzijom, kao i pozicijom.
Muškarci se odlučuju za veće tetovaže... obično su pažljivo smišljeni motivi koji imaju svoju priču, i na kraju to bude samo dio kompozicije koja se vezuje.

Подели на овим сајтовима

On 5.5.2018. at 21:29, Ayla рече

Zavisi od želje samog klijenta. 
Neke se rade na osnovu idejnog rešenja koje donese klijent, uz određenu korekciju, rad se tretira kao spreman. Na osnovu toga se rade linije koje se prenose na kožu... mnogima djeluju nejasne, ali svaki majstor ima svoje markere koji ga vode do kraja rada. Oslanjamo se sve vrijeme na idejno rešenje, i prenosimo sve što vidimo. Greške ne smije biti.
Ja volim da radim pripreme ručno... te su mi tetovaže najdraže, i pravi su izazov.

ti onda sigurno dobro crtas. imas li mozda i neke svoje crteze da nam pokazes?

kako prenosis gotov model na telo, kako preslikavas?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Иван ♪♫ рече

kako prenosis gotov model na telo, kako preslikavas?

Gotova rešenja prenosim preko stensila, koji je rađen ručno ili preko termalnog kopira. U pitanju su samo linije koje kao mapa vode tokom tetoviranja. Ne može se svaki detalj označiti, ali ta osnova koju prenosimo je više nego dovoljna. Ostalo dodajemo gledajući finalno rešenje koje smo pripremili.

Подели на овим сајтовима

@Ayla sjajni crtezi!

Cini mi se gore da si stavila onaj stapic za blendanje, na yt sam saznao za foru da je za fine prelaze i gradijente (lice na primer) zgodno koristiti papirnu maramicu, posto se time grafit bolje kontrolise. Papirni stapic drzi grafit i ostavlja trag, dok cista maramica kupi grafit (ne ostavlja), pa je lakse kontrolisati gradijent.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Иван ♪♫ рече

@Ayla sjajni crtezi!

Cini mi se gore da si stavila onaj stapic za blendanje, na yt sam saznao za foru da je za fine prelaze i gradijente (lice na primer) zgodno koristiti papirnu maramicu, posto se time grafit bolje kontrolise. Papirni stapic drzi grafit i ostavlja trag, dok cista maramica kupi grafit (ne ostavlja), pa je lakse kontrolisati gradijent.

Tortiljon.
Taj rad je bio zadatak, i radio se tortiljonom. To je bilo jedina pomoć koju sam imala za taj rad. (znači, uslovljen zadatak)
Oko, samo olovka i prsti... isto zadatak.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ayla рече

Tortiljon.
Taj rad je bio zadatak, i radio se tortiljonom. To je bilo jedina pomoć koju sam imala za taj rad. (znači, uslovljen zadatak)
Oko, samo olovka i prsti... isto zadatak.

Eee, tooo, nisam znao kako se zove na srpskom, znam samo na engleskom :)

Подели на овим сајтовима

@Ayla

Pre obuke za tattoo majstora je l si išla u neku umetničku školu?

Ne, ja sam završila visokogradnju. Portrete sam radila od 12god... sikanje mi je bilo opsesija, ali roditelji su odlučili da budem građevinac. 
Ipak, ne žalim... sve što sam učila, koristi mi poslu koji sada radim. 

Управо сада, Војвода7 рече

@Ayla Да ли си кад коме тетовирала Фидела Кастра или пуковника Гадафија или тако неку случну личност?

Njih ne, ali tu su Salvador Dali, Che Guevara, Stanley Kubrick, Marilyn Monroe... 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ayla рече

Ne, ja sam završila visokogradnju. Portrete sam radila od 12god... sikanje mi je bilo opsesija, ali roditelji su odlučili da budem građevinac. 
Ipak, ne žalim... sve što sam učila, koristi mi poslu koji sada radim. 

Pretpostavljam da su te usmerili na siguran 'leba i nisu imali predstavu da umetnost može da prehrani porodicu? Pogotovo tattoo umetnost.

Подели на овим сајтовима

Pretpostavljam da su te usmerili na siguran 'leba i nisu imali predstavu da umetnost može da prehrani porodicu? Pogotovo tattoo umetnost.

Vjerovala ili ne, moja mama za ovih 7 god, nikad nije ušla u studio, niti očekujem da će to uraditi. Vidim da joj prija kada pročita nešto o meni, ali ne pominje, niti želi da razgovara o mom poslu sa mnom. Otac je par mjeseci pred odlazak, ušao u moj studio, i bio je presretan situacijom koju je zatekao, odgledao je jedan termin koji sam radila, i ostao je bez teksta jer nije ni predpostavljao kakav je to posao. Njegove riječi su me podigle, i vjeruj mi da mi taj dan koji sam provele sa ocem u studiju znači beskrajno. 
Koliko god da se roditelji trude da usmjere djecu, sigurna sam da je izbor zanimanja prvenstveno zadatak i potreba onoga ko će raditi taj posao.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...