Jump to content

Тетоважа: Да или не ???

Препоручена порука

пре 7 минута, Lady Godiva рече

Не очекујем ја ништа, само се зезам ко по обичају. :)

Нема зезања, сада мораш да истетовираш Бетмена.... Ти види за термин са Ајлом а ми форумаши ћемо одлучити о најбољем месту :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Vladan ::: рече

Сада видех да је стварно све Бетмен... па добро онда није страшно, може да прође...  мада опет боље Бетвуман... :smeh1:

Betmen ima totalno hristolik narativ, ne diraj u nj.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Vladan ::: рече

Нема зезања, сада мораш да истетовираш Бетмена.... Ти види за термин са Ајлом а ми форумаши ћемо одлучити о најбољем месту :smeh1:

Демократски изгласајте. Мислим било би стварно ружно да тако озбиљну одлуку доносим сама.. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Иван ♪♫ рече

@Ayla

Uvek me interesovalo, kako radite realne, detaljne tetovaze? Da li rukom crtate pre tetoviranja? Tu bi morali biti odlicni crtaci i mogucnost greske je velika. Ili mozda odstampate neki model pa preslikate nekako na telo?

Zavisi od želje samog klijenta. 
Neke se rade na osnovu idejnog rešenja koje donese klijent, uz određenu korekciju, rad se tretira kao spreman. Na osnovu toga se rade linije koje se prenose na kožu... mnogima djeluju nejasne, ali svaki majstor ima svoje markere koji ga vode do kraja rada. Oslanjamo se sve vrijeme na idejno rešenje, i prenosimo sve što vidimo. Greške ne smije biti.
Ja volim da radim pripreme ručno... te su mi tetovaže najdraže, i pravi su izazov.

Подели на овим сајтовима

@Natasa. 

Da bi neko imao mogućnost da prođe obuku, mora biti pripremljen za nju. Prije svega, potreban je talenat za crtanje a onda ide provjera samog karaktera budućeg polaznika (vjerovali ili ne) i provjeravaju se osnovne informacije vezane za tattoo art.
Ukoliko prođe to testiranje, ide obuka od osnovnih 9 mjeseci. Svakodnevni osmočasovni boravak u studiju uz nadzor mentora i majstora koji su uključeni kao edukatori.
Obuka nije jednostavna, i dešavalo se da odustanu nakon mjesec dana, jer svi očekuju odmah da krenju sa oranjem po koži.
Prvih par mjeseci je vezan za najbitniji dio, a to je zaštita na radu, dezinfekcija i sterilizacija. Uz to ide tehnički i teorijski dio. Nakon 6 mjeseci aprentist ima prvi put mogućnost da provjeri šta je naučio, i to na svojoj koži. Tada će shvatiti šta drugima ima namjeru da radi. Sledeća osoba na kojoj radi je neko vrlo blizak šegrtu, tu treba da osjeti odgovornost posla kojim želi da se bavi, jer radi dragom biću nešto što će nositi cijeloga života... tako lagano veze sledeća tri mjeseca. Ukoliko se pokaže kao uspješan polaznik, dobija certifikat, koji važi samo 4 god, i u naredne četiri godine treba da se dokaže kao majstor, ukoliko želi da ima potvrdu istog. 
Mnogi misle da su tattoo majstori nakon završene obuke, ali vrlo brzo shvate da su samo ogrebli zanat, i da tek treba da stiču znanje.
Nemaju svi mogućnost da završe obuku, a još manje sreće da se zaposle u neki dobar tattoo studio, tako da postoji i onaj teži put, a to je - samouki majstor. Znam mnoge, i vrhunski su majstori nakon mnogo godina truda.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Broken рече

Da li smo skloni tome da zenu koja stavi tetovažu npr. na donjem delu ledja etiketiramo kao promiskuitetnu ?

Čula sam takve komentare, i ne razumijem ih.
Smiješne su osobe koje pomisle tako nešto. Tetovaže u lumbalnom dijelu obično stavljaju djevojke da bi je sakrile zbog posla, ili bilo kog drugog razloga. Jednako ih ima i na rebrima, leđima, sternumu... i sve su tu iz istog razloga, mjesto nije otvoreno. 

Подели на овим сајтовима

@Ayla

Da li si ikad upoznala tattoo majstora bez ijedne tetovaže? 

пре 6 минута, Ayla рече

Nakon 6 mjeseci aprentist ima prvi put mogućnost da provjeri šta je naučio, i to na svojoj koži.

пре 6 минута, Ayla рече

Sledeća osoba na kojoj radi je neko vrlo blizak šegrtu

Trajna tetovaža? 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Ayla рече

Čula sam takve komentare, i ne razumijem ih.
Smiješne su osobe koje pomisle tako nešto. Tetovaže u lumbalnom dijelu obično stavljaju djevojke da bi je sakrile zbog posla, ili bilo kog drugog razloga. Jednako ih ima i na rebrima, leđima, sternumu... i sve su tu iz istog razloga, mjesto nije otvoreno. 

Šta i gde najčešće tetoviraju devojke, a šta momci? Je l postoji neka polna podela ili je uglavnom individualno?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Natasa. рече

@Ayla

Da li si ikad upoznala tattoo majstora bez ijedne tetovaže? 

Trajna tetovaža? 

Jesam, znam lično jednog, ali samo jednog majstora koji nema tattoo, i iskrena da budem, ja njega i ne mogu da zamislim tetoviranog. Dobar je majstor, ali je jednostavno, on nije tip koji bi mogao nositi tet.

Da... nakon 6 mjeseci radi prvi tet na sebi. U našem poslu nema privremenih tetovaža.

Управо сада, Natasa. рече

Šta i gde najčešće tetoviraju devojke, a šta momci? Je l postoji neka polna podela ili je uglavnom individualno?

Djevojke najčešće tetoviraju ručni zglob, a one koje su pravi ljubitelji tatto arta tetoviraju sve pozicije, jednako kao muškarci.
Najčešće pozicije kod muškaraca su rameni dio, leđa, rebarni luk i ruke.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Ayla рече

Djevojke najčešće tetoviraju ručni zglob, a one koje su pravi ljubitelji tatto arta tetoviraju sve pozicije, jednako kao muškarci.
Najčešće pozicije kod muškaraca su rameni dio, leđa, rebarni luk i ruke.

Je l ima nekih tipičnih motiva za devojke i momke? Ko se više tetovira?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...