Jump to content

У манастиру Будисавцима проплакала икона ?

Оцени ову тему


Препоручена порука

  • Гости

Nedavno sam od jedne poznanice koju inače vrlo poštujem dobio prosleđeni mail o ikoni koja je proplakala. Pretpostavljam da je ona to prosledila svim svojim kontaktima, jer ne zna da nisam Hrišćanin, a pretpostavljam i ne zna da je sajt sa kojeg potiče taj tekst raskolnički.

Bilo kako bilo, iz poštovanja sam se suzdržao da joj ne pošaljem dokinsonadahnuti odgovor ili da joj pošaljem link ka HristRužičinoj ikoni koja redovno plače.

 

Evo te poruke:

 

Проплакала икона Пресвете Богородице на Косову и Метохији

   

Wednesday, 28 November 2012

Један наш редован посетилац са Косова и Метохије послао нам је писмо у коме говори о чуду које се догодило у манастиру Будисавцима. Његово писмо, укључујући и фотографију проплакале иконе Пресвете Богородице, доносимо у наставку.

Уредништво

+++

На дан Светога Јована Златоустог, чију Литургију сакате новоградитељи херетичке куле вавилонске - „екуменистички црни бомбардери“ и папски нискодостојници под православним митрама, а паралелно са почетком градње административне границе са КиМ - проплакала је Икона Пресвете Богородице.

Икона која се налази на иконостасу манастира у Будисавцима (КиМ, општина Клина) проплакала је за време акатиста који је Пресветој читао игуман - јеромонах Алексеј.

Подсећања ради, на целоме КиМ Света Литургија (неизмењена, онаква какву су служили Свети Сава, Свети Василије Острошки, Свети Николај, Свети Авва Јустин) служи се још једино у манастирима Девич и Будисавцима где се и догодило чудо плача Мајке Божије.

 

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Ti sa BZV-a su ti neodređeni. Vole Artemija ali nisu zvanično artemijevci.

A Budisavci su, čini mi se, metoh Pećke Patrijaršije, što bi trebalo da znači da su oni kod m. Amfilohija, ako se ne varam.

Ali svejedno, da je Aleksej artemijevac prešao bi kod Artemija, ne bi kalkulisao. Jer ako kalkuliše onda nije artemijevac, jel tako?

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Statue i religiozne slike krvare, vlaže i mire u svim religijama svijeta. Najmanje se treba uzbuđivati oko ovakvih stvari. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Tamo sam sluzio nekoliko puta. Ta ikona je slikana na platnu i nalazi se na ikonostasu u crkvi.

U tom manastiru koji je posvecen Preobrazenju Gospodnjem, koji je metoh Pecke Patrijarsije, ziveo je preko 40 godina veliki podviznik Iguman Serafim Koprivica. Pozvao sam manastir i cekam odgovor, da vidimo sta se desilo.

Slava Bogu isus-sinai

Link to comment
Подели на овим сајтовима

a ako je stvarno kod artemijevaca a  proplakala od muke...

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.


 


0526200500.jpg


Link to comment
Подели на овим сајтовима

Nisam znao da je ovako nešto moguće. Mislio sam da u slučaju raskola, raskolnici presecaju sve veze sa matičnom strukturom.

 

Боже какав си ти атеиста и чиме се ти бавиш...

Шта бре те брига за артемијевце и плачуће иконе. Ценим да имаш углавном уравнотежене ставове и неки милитари стајлинг што опет ценим јелте... али шта те бре човјече више толико оптерећују артемијевци.

 

Артемијевци и нису неки типичан раскол. Уосталом ни у једном расколу се везе не покидају тог момента просто то није природно. Рецимо када се десио раскол између Рима и Цариграда Србљи су се нашли подељени између овде две цркве у расколу.

Али већина народа то још није схватало, па добрим делом ни попови. А до чега је то касније довело видели смо из историје од Вукана , Стефана и Св. Саве до данашњих дана и Маркача и Готовине.

 

Просто кад се деси раскол људи су подједанко везани и за матичну цркву и за новонасталу цркву. Имаш пример и код првих Хришћана и они су истовремено ломили лебове на хришћански начин( читај евхаристија и причешће) и ишли у синагогу на редовна богослужења, тек много касније кад су дошле неке нове генерације Јевреја и Хришћана они су се разишли потпуно и заувек..

Тако ће ти бити и са Артемијевцима.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Nisam znao da je ovako nešto moguće. Mislio sam da u slučaju raskola, raskolnici presecaju sve veze sa matičnom strukturom.

 

Manastir nikad nije pripadao pod omofor ep. Artemija, nego je metoh P. Patrijarsije, i pod upravom srpskog patrijarha, odnosno njegovo maticno sediste.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Zato sam odlučio da vrlo pažljivo proučim prirodu raskola i njihov način razmišljanja, pa sledeći put kad budem bio na nekom od njihovih foruma, da pišem afirmativno o otvorenim dverima i drugim novotarijama u liturgiji, da ih pitam koga Artemije pominje kao svog prvog, sa kojim se eparhijama opšti njihova egzil-eparhija, ..., jer sam uveren da sa pozicije normalnog vernika mogu daleko više da ih iznerviram nego kao peđanski antiteista.

 

kako te ne mrzi time da se bavis ? :D :D :D  

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Link to comment
Подели на овим сајтовима

А што ти као атеиста толико волиш да висиш по православним форумима и да исправљаш криве Дрине?
Да ли долазиш да докажеш како си ти супериоран јер не верујеш у Бога и да нам се подсмеваш? Зашто тебе као атеисту интересује раскол,новотарије,м.Артемије? Искрено те питам и очекујем одговор. Како ја немам жељу да идем и истражујем атеистичке форуме и бринем њихове бриге? Да ли потајно желиш да верујеш у Бога па си овде да би нашао истину и нешто те вуче овамо? Има неки разлог због чега си толико заинтересован за Хришћанство а наводно си атеиста.Шта је то што у теби што те свако јутро тера да дођеш на поуке међу Хришћане? Љубав,истина или ко зна шта али чињеница је да си редован учесник на православном форуму и да волиш да си овде окружен Хришћанима.

Равно,нигде брда све је равно...

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Значи своје слободно време користиш да тролујеш по Православном форуму? Свака част,верујем да имаш диван и испуњен живот.
 

Равно,нигде брда све је равно...

Link to comment
Подели на овим сајтовима

А можда у њему чучи најискренији верник који се из ко зна којег разлога разочарао у цркву и "верске фанатике". Није тешко наћи разлог за разочарење, нажалост. Е сад зашто воле да нервира жене, то је већ други проблем... :)

Не ваља свашта к срцу примати.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Придружите се разговору

Можете одговорити сада, а касније да се региструјете на Поуке.орг Ако имате налог, пријавите се сада да бисте објавили на свом налогу.

Guest
Имаш нешто да додаш? Одговори на ову тему

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Чланови који сада читају   0 чланова

    • Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
×
×
  • Креирај ново...