коЖељ њацИ Написано Новембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2012 ЕУ одбор за равноправност полова предлаже укидање књига које приказују мушке и женске улоге јер оне подстичу неравноправност те смањују самопоуздање жена Слике традиционалних породице наводно подстичу предрасуде. Књиге које имају традиционалне приказе мајки које брину о деци док очеви одлазе на посао према новом предлогу из Брисела могле би бити забрањене у школама. Извештај повереништва за равноправност полова ЕУ које предлаже такву забрану тврди како прикази традиционалних породице доприносе стварању родних стереотипа, пише Дејли Мејл. Критичари извештаја сматрају како би таква одлука утицала и на избегавање класика у дечјој литератури, па би се из лектире могле избацити класици са сликама традиционалних полних улога, попут "Пепељуге" или "Пет пријатеља". - Деца се сусрећу с родним стереотипима у врло раном добу кроз ТВ серије, рекламе, студије и образовне програме те утичу на перцепцију тога како се мушкарац и жена требају понашати - стоји у извештају. Стручњаци објашњавају како такви негативни стереотипи могу имати значајан утицај на самопоуздање жена, нарочито тинејџерки, чиме се ограничавају њихове жеље, избори и могућности у будућој каријери. Ако овај предлог буде прихваћен у европском Парламенту, иницијатори верују како ће такав потез допринети смањењу полних разлика те постаћи жене на боље образовање и приближавање мушкарцима у укупном уделу радне снаге, нарочито на извршним функцијама и другим важним професијама. https://www.pouke.org/forum/page/index.html/_/1346438457/%D1%83%D0%BA%D0%B8%D0%BD%D1%83%D1%9B%D0%B5-%D0%BF%D0%B5%D0%BF%D0%B5%D1%99%D1%83%D0%B3%D1%83-%D0%B8-%D0%BF%D0%B5%D1%82-%D0%BF%D1%80%D0%B8%D1%98%D0%B0%D1%82%D0%B5%D1%99%D0%B0-r769#commentsStart Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
коЖељ њацИ Написано Новембар 23, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 23, 2012 Европа Русија Благовесник and Ignjatije је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Новембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2012 Речју - дебилчине осуђене на пропаст и гушење у сопственом смраду. zlata and Александар Милојков је реаговао/ла на ово 2 Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јадранка-Дервента Написано Новембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2012 Мајко драга, које глупости! Не може тата да подоји дијете док мама иде да ради, најбаналниј примјер. zlata, Ignjatije, коЖељ њацИ and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Господе, буди милостив мени грешној. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Перса Написано Новембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2012 Добрим намерама поплочан је пут у пакао. Деца данас су све више сама кући. Деца су у својој усамљености окренута ТВ-у, игрицама, фејсбуку. Некада је отац са својом платом могао да приушти пристојан живот породици. Данас једва се саставља крај са крајем иако раде и отац и мајка. Porodica je kolevka čovekovog identiteta. Potpuno i normalno razvijeno novorođenče nije u stanju da shvati svoje mogućnosti ukoliko je izolovano ili usamljeno. Ljudskim bićima potreban je kontekst u kojem može da se odvije postnatalni proces nastanka ličnosti. "Osobe nisu samo sposobne za komunikaciju, već je komunikacija s drugim osobama neophodnost. Nema osobe bez drugih osoba. Клоним се људи који мисле да је дрскост храброст, а нежност кукавичлук. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Новембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2012 ЕУ одбор за равноправност полова предлаже укидање књига које приказују мушке и женске улоге јер оне подстичу неравноправност те смањују самопоуздање жена Слике традиционалних породице наводно подстичу предрасуде. Књиге које имају традиционалне приказе мајки које брину о деци док очеви одлазе на посао према новом предлогу из Брисела могле би бити забрањене у школама. Извештај повереништва за равноправност полова ЕУ које предлаже такву забрану тврди како прикази традиционалних породице доприносе стварању родних стереотипа, пише Дејли Мејл. Juan Valdez, Grizzly Adams, sqny and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Новембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2012 e svašta, meni nikako nije jasno zašto se teži tome da se muškarci i žene izjednače, po tom pitanju, Bog je svakome dao neki značaj u prirodi, aj onda da izjednačimo pa da slonu damo krila da leti, pošto nije pošteno da on hoda po zemlji, a pica da leti Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 1 Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар С Написано Новембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2012 Може ли ме нешто изненадити у ово доба? Тешко... Можда ни ово није неко претерано изненађење, у свијету у којем живимо... Него који је највећи међу вама нека буде као најмањи, и који је старешина нека буде као слуга. (Лк. 22, 26) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Новембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2012 samo me zanima, ko u svetu provaljuje te gluposti??? Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 1 Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2012 Ја искрено не верујем да је ово тачно. У Европи је интернет људско право а наводно ће да укидају књиге бајки као шкодљиве?! Мени нешто у овоме "смрди". Углавном пармаленту може све и свашта да се предложи, имају људи на то право... али не знам што се овде ти предлози преносе као нешто озбиљно? oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Желе Зека Написано Новембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2012 Теорија "родног феминизма" једна је од најутицајнијих научних концепција у савременим друштвеним наукама,у првом реду социологији.Радикалне феминисткиње захтевају коришћење "политички коректног језика",како би се и на том нивоу обезбедила равномерна "видљивост" полова.Феминистички притисак на језик није ни мало случајан.Теоријско језгро радикалног феминизма даје изузетан значај "језичким праксама".То се одлично уочава у делу "Невоље с родом" Џудит Батлер.Она у овој књизи развија перформативну теорију рода са основном идејом да се род дискурзивно производи при чему дискурс није само језик већ сваки чин који има значење. То конкретно значи да када нас неко пита ког је пола наша беба,а ми одговоримо "То је дечак",ми тим чином такође успостављамо род.Наш одговор је наиме и описујући и прописијући,нарочито стога што је праћен одређеном емоцијом или тоном.Или када кажемо:"тата поправља ауто,бака плете" ми и описујемо радњу али и сведочимо о свакодневници обичне породице.Тиме потврђујемо модел понашања преко којих се уобличавају типичне родне улоге.Понављањем таквог "језика" кроз генерације успоставља се род.Њиме се поједине родне улоге утврђују као природне па је реч о тзв. натурализацији,која је једна од кључних начина деловања "режима моћи маскулиног и хетеросексиситичког тлачења". Без обзира на сву ненаучност оваквих теорија,"родни феминизам" је у запаженој мери постао део политике бирократије ЕУ. Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Новембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2012 Ја искрено не верујем да је ово тачно. У Европи је интернет људско право а наводно ће да укидају књиге бајки као шкодљиве?! Мени нешто у овоме "смрди". Углавном пармаленту може све и свашта да се предложи, имају људи на то право... али не знам што се овде ти предлози преносе као нешто озбиљно? Ma pojedinci iz briselske birokratije povremeno izađu sa nekom patologijom. Skoro su hteli da ukinu reč "mama", jer navodno isto ima neke veze sa neravnopravnošću polova. A isto su valjda hteli da zabrane da se političari u EU obraćaju svojim ženskim kolegama sa "gospođice", il' nešto tako slično. Sve su to izolovani slučajevi ludaka na koje niko normalan tamo ne obraća pažnju https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Новембар 23, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 23, 2012 kad bi se samo samoukinuli ...... Malina, Јадранка-Дервента, malina :) and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 24, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2012 Ma pojedinci iz briselske birokratije povremeno izađu sa nekom patologijom. Skoro su hteli da ukinu reč "mama", jer navodno isto ima neke veze sa neravnopravnošću polova. A isto su valjda hteli da zabrane da se političari u EU obraćaju svojim ženskim kolegama sa "gospođice", il' nešto tako slično. Sve su to izolovani slučajevi ludaka na koje niko normalan tamo ne obraća pažnju Највише шажње обраћамо ми у Србији који то узимамо здраво за готово. Капирам да ћу за неко време да слушам по кафнама и форумима аргументе да је тамо укинута пепељуга. Исто као што сам некад слушао да аустријанци оће да изађу из европе. Одличан материјал за пропаганду против ЕУ, али ако се већ боре против тога нека прикажу људима како и шта јесте а не да им приказују неке изоловане случајеве који се дешавају свуд. Нека кажу шта стварно не ваља европи а не да је неки бирократа из редова феминистаи зашао са неким тупавим предлогом који нико неће да прихвати јер је у суштини аутократски. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Новембар 24, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 24, 2012 Ако је ово тачно, они су стварно озбиљни болесници. obi-wan and коЖељ њацИ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука