Драшко Написано Новембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2012 Gotovina poziva Srbe da se vrate IZVOR: TANJUG, KURIR Beograd -- Hrvatski general Ante Gotovina u intervjuu Kuriru izjavio da proterani Srbi "treba da se vrate u Hrvatsku, jer je to njihova domovina". Foto: Beta/AP Beogradski "Kurir" objavio je intervju sa hrvatskim generalom Antom Gotovinom,dat posle oslobađajuće presude u Hagu, u kome izjavljuje da "Oni (Srbi) su građani Hrvatske". "To je njihova domovina kao što je i moja, tu je njihova kuća. Nije ovo moje više nego što je njihovo", rekao je Gotovina za Kurir i dodao da "budućnost zavisi od nas, ona je ispred nas". Na zahtev novinara da direktno pozove Srbe da se vrate u Hrvatsku, Gotovina je odgovorio: "Pa, da. Vratite se... Hm. Pa kako ja nekog mogu pozvati da se vrati svojoj kući? To je njihova kuća". "To je stvarnost, ovo je i njihova kuća, oni treba da budu u svojoj kući ako to žele. To je jasno. Pa nije ovo moje više nego što je njihovo. One koji žele da se vrate, koji imaju kuće ovde ne treba ja da pozivam. Oni treba sami da dođu", kaže Gotovina. "Kurir" u antrfileu objavljuje i sliku srpskog zbega iz 1995. godine, sa tekstom: "Ovaj čovek je vodio akciju u kojoj je 1.960 Srba ubijeno, 220.000 Srba proterano". U komentaru na oslobađajuću presudu u vezi sa akcijom "Oluja" i pitanje da li će se u Hrvatskoj boriti da slučajevi poginulih budu procesuirani, Gotovina je kazao: "Gledajte, bio je rat. To je stvar prošlosti, okrenimo se budućnosti, a ono što je prošlost, pripada prošlosti i postoje institucije koje se time bave". Gotovina je rekao i da on ne može da insistira na tome da oni koji su možda počinili zločine u njegovo ime budu procesuirani. "Kako ja na tome mogu da insistiram? Da li ja to nekoga treba da savetujem? Ko sam ja da savetujem institucije da rade svoj posao? Svaka institucija radi svoj posao po zakonu", ocenio je Gotovina. Na pitanje da li je imao u Haškom tribunalu prijatelja među Srbima, on je rekao da je "prijateljstvo stvar koja se gradi". "Morali smo da živimo zajedno i živeli smo u skladu s tim", zaključio je Gotovina za "Kurir". http://www.b92.net/i...7&nav_id=661344 У каквом су стању психијатријске клинике у Загребу? Ignjatije је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2012 Gotovina poziva Srbe da se vrate IZVOR: TANJUG, KURIR Beograd -- Hrvatski general Ante Gotovina u intervjuu Kuriru izjavio da proterani Srbi "treba da se vrate u Hrvatsku, jer je to njihova domovina". Foto: Beta/AP Beogradski "Kurir" objavio je intervju sa hrvatskim generalom Antom Gotovinom,dat posle oslobađajuće presude u Hagu, u kome izjavljuje da "Oni (Srbi) su građani Hrvatske". "To je njihova domovina kao što je i moja, tu je njihova kuća. Nije ovo moje više nego što je njihovo", rekao je Gotovina za Kurir i dodao da "budućnost zavisi od nas, ona je ispred nas". Na zahtev novinara da direktno pozove Srbe da se vrate u Hrvatsku, Gotovina je odgovorio: "Pa, da. Vratite se... Hm. Pa kako ja nekog mogu pozvati da se vrati svojoj kući? To je njihova kuća". "To je stvarnost, ovo je i njihova kuća, oni treba da budu u svojoj kući ako to žele. To je jasno. Pa nije ovo moje više nego što je njihovo. One koji žele da se vrate, koji imaju kuće ovde ne treba ja da pozivam. Oni treba sami da dođu", kaže Gotovina. "Kurir" u antrfileu objavljuje i sliku srpskog zbega iz 1995. godine, sa tekstom: "Ovaj čovek je vodio akciju u kojoj je 1.960 Srba ubijeno, 220.000 Srba proterano". U komentaru na oslobađajuću presudu u vezi sa akcijom "Oluja" i pitanje da li će se u Hrvatskoj boriti da slučajevi poginulih budu procesuirani, Gotovina je kazao: "Gledajte, bio je rat. To je stvar prošlosti, okrenimo se budućnosti, a ono što je prošlost, pripada prošlosti i postoje institucije koje se time bave". Gotovina je rekao i da on ne može da insistira na tome da oni koji su možda počinili zločine u njegovo ime budu procesuirani. "Kako ja na tome mogu da insistiram? Da li ja to nekoga treba da savetujem? Ko sam ja da savetujem institucije da rade svoj posao? Svaka institucija radi svoj posao po zakonu", ocenio je Gotovina. Na pitanje da li je imao u Haškom tribunalu prijatelja među Srbima, on je rekao da je "prijateljstvo stvar koja se gradi". "Morali smo da živimo zajedno i živeli smo u skladu s tim", zaključio je Gotovina za "Kurir". http://www.b92.net/i...7&nav_id=661344 Pa sto si nas onda proterao kad si tako fin ? Kad te covek slusa kao da ti je Gandi neki rod, a ne Ante Pavelic. Justin Waters, Благовесник and Драшко је реаговао/ла на ово 3 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2012 Јеремић заказао дебату о Хагу Ослобађајућом пресудом хрватским генералима нанет ударац угледу УН, каже Вук Јеремић. Председник Генералне скупштине УН заказао je за 10. април 2013. године јавну расправу о улози међународних ад хок кривичних трибунала у остваривању правде и помирења између народа. Председник Генералне скупштине Уједињених нација (УН) Вук Јеремић заказао је за 10. април 2013. године јавну расправу у Генералној скупштини УН о улози међународних ад хок кривичних трибунала у остваривању правде и помирења између народа, указујући да је ослобађајућом пресудом хрватским генералима нанет ударац угледу УН. "Одлука Жалбеног већа Хашког трибунала у вези са операцијом 'Олуја' изазвала је разумљиво огорчење у многим деловима света. Неспорна је чињеница да је око четврт милиона Срба прогнано са својих огњишта у свега неколико дана, а да је суд који је основан да би истражио оваква недела практично одлучио да за овај чин није било ни криваца нити одговорних", рекао је Јеремић у свом саопштењу. Како се наводи, из тога би могло да се закључи да злочина заправо није ни било, што је у евидентној супротности са реалношћу. "Сматрам да пуно разумевање рада Хашког трибунала и његових последица мора бити доступно широкој међународној јавности, како би се омогућило да историја о томе донесе коначни суд, и како се више никада и нигде не би десило да злодело буде амнестирано и проглашено за вредност", рекао је председник Генералне скупштине и додао да је због тога одлучио да искористи своја овлашћења и закаже јавну расправу о улози међународних ад хок кривичних трибунала у остваривању правде и помирења међу народима. У саопштењу се каже, имајући у виду да су управо УН биле оснивач таквих судова, Јеремић сматра да је природно да се у Генеларној скупштини расправља о њиховом учинку, као и о степену испуњености њихове изворне сврхе. "Моје лично мишљење је да је одлуком Жалбеног већа Хашког трибунала нанесен ударац угледу Уједињених нација, али дозвољавам могућност да сам, као припадник народа чије је протеривање из својих домова овим чином легализовано, по овом питању донекле субјективан. Због тога ћу дебату у Генералној скупштини УН отворити за широку јавност, и у њој дозволити учешће не само државама, већ и академској заједници, истакнутим појединцима и грађанским удружењима", наводи се у саопштењу Вука Јеремића. "Чврсто сам уверен да истинско помирење и окретање нове странице у односима између завађених народа није могуће заснивати на негацији и величању злочина, јер то, у суштини, представља подстицај на њихово понављање. Зато дебату, под називом Улога међународног правосуђа у остваривању помирења, заказујем за 10. април 2013. године у Генералној скупштини Уједињених нација у Њујорку", наводи се на крају Јеремићевог саопштења. http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/2/%D0%A1%D0%B2%D0%B5%D1%82/1213714/%D0%88%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%9B+%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D0%BE+%D0%B4%D0%B5%D0%B1%D0%B0%D1%82%D1%83+%D0%BE+%D0%A5%D0%B0%D0%B3%D1%83.html Благовесник је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Новембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2012 Pa sto si nas onda proterao kad si tako fin ? Kad te covek slusa kao da ti je Gandi neki rod, a ne Ante Pavelic. Немој тако Игњатије............. То је све било за наше добро. Када прочиташ коментаре појединих форумаша - схватиш да су Готовина и Маркач били и остали у служби истине и правде. И не само они - и Гандијевац попут Хашима Тачија позива (поред свих злодела које су починили ) Србе да се врате. Но Срби ко Срби - рађе би ту руку помирења - да одсеку. Јел тако - Ивице ? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Новембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2012 Види Јеремића, националисту и социјалисту, такорећи нацисту једнога....и такав је на челу УН?!? Па куда овај свет иде? Шта има он да отвара дебате о хашком трибуналу? Ко је њега овластио да покреће тако нешто? Сигурно га је положај ударио у главу... Шта мислите? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2012 Шта мислите? Mislim da ce "da mu litnu noge" iz te fotelje ako tako nastavi dalje. Ima lepo da postave nekoga ko samo klima glavom, kao recimo nas bivsi premijer Cvetkovic, i da nemaju problema sa ovakvim ispadima. A mozda ga samo ucutkaju na neki njima znan nacin pa se Vuk i izvini zbog tog "ispada" ili demantuje da je to uopste i rekao. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Новембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2012 Aj nam ti ovako otvoreno, kratko i jasno reci: Dali ti licno opravdavas postupak Haga koji ih je oslobodio? Neka bude tvoje da - da, ili ne - ne. I ti meni otvoreno, kratko i jasno reci: Da li ti lično opravdavaš postupak Višeg suda u Beogradu koji ih je oslobodio: http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/135/Hronika/1098912/Slu%C4%8Daj+Biti%C4%87i%3A+Policajci+ponovo+oslobo%C4%91eni+.html Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Новембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2012 Aj nam ti ovako otvoreno, kratko i jasno reci: Dali ti licno opravdavas postupak Haga koji ih je oslobodio? Neka bude tvoje da - da, ili ne - ne. Postavljaš besmislena pitanja, vi Srbi se toliko hvalite čojstvom i junaštvom te vojnim tradicijama a još nisi naučio ono osnovno: Da se o naređenjima i pravosnažnim presudama NE RASPRAVLJA! Pogledaj sad ovo. S ovim ne bude problem, jel de? Kad nam nešto konvenira budemo ćutat, a kad ne, budemo zapomagat, hahahaha! Tako to u svijetu a ni u Haagu ne funkcioniše! http://www.telegraf....-simpatise-srbe Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Новембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2012 Једногласно је оспорено правило 200м које је писало у првој пресуди, и то је ОК. Али оно што није ОК је то што судије нису примењивали правило које се тада примењивало о прекомерном бомбардовању, него су их ослободили. То јасно каже и судија који се није слагао са пресудом. Исто је ракао да су могли да врате на поновљено суђење Ne postoji nikakvo pravilo o "prekomjernom bombardovanju", sve što je označeno legalnim vojnim ciljem se ruši dok se ne sruši, ne postoji nikakakav kvantitativno određeni ram, granica iznad kojeg se obračunava dozvoljena i nedozvoljena kadenca, učestalost artiljerijske paljbe. I to je izmišljeno zajedno s tom stvari o tih 200 metara. I to je bilo također ovom presudom srušeno. Ni pri procesuiranju Vukovara se ta stvar nije razmatrala, jer ništa takvo u pravu ne postoji, pa se ni gađanje Vukovara ne smatra prekomjernim a kamo li Knina. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Новембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2012 Ne postoji nikakvo pravilo o "prekomjernom bombardovanju", sve što je označeno legalnim vojnim ciljem se ruši dok se ne sruši, ne postoji nikakakav kvantitativno određeni ram, granica iznad kojeg se obračunava dozvoljena i nedozvoljena kadenca, učestalost artiljerijske paljbe. I to je izmišljeno zajedno s tom stvari o tih 200 metara. I to je bilo također ovom presudom srušeno. Ni pri procesuiranju Vukovara se ta stvar nije razmatrala, jer ništa takvo u pravu ne postoji, pa se ni gađanje Vukovara ne smatra prekomjernim a kamo li Knina. Постоје "Броински транскрипти", које су судије које су прегласале ову другу двојицу одлучиле да уопште не узму у разматрање. У "Брионским транскриптима" се јасно види шта је била намера хрватског државног врха. Та је намера била геноцидна. Око тога да ли је граната пала двеста метара на ову или на ону страну, не вреди се расправљати, са тим се слажем. Али то није ни потребно, јер имамо јасно исказане геноцидне намере, које су касније и спроведене. Било која пресуда то неће моћи да избрише. Никада. А народ који овако поступа у ситуацији која је кристално јасна, нека се запита какву хипотеку себи ставља на врат. А црквени великодостојници који се овако понашају нека се запитају коме служе. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Новембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2012 Постоје "Броински транскрипти", које су судије које су прегласале ову другу двојицу одлучиле да уопште не узму у разматрање. У "Брионским транскриптима" се јасно види шта је била намера хрватског државног врха. Та је намера била геноцидна. Око тога да ли је граната пала двеста метара на ову или на ону страну, не вреди се расправљати, са тим се слажем. Али то није ни потребно, јер имамо јасно исказане геноцидне намере, које су касније и спроведене. Било која пресуда то неће моћи да избрише. Никада. А народ који овако поступа у ситуацији која је кристално јасна, нека се запита какву хипотеку себи ставља на врат. А црквени великодостојници који се овако понашају нека се запитају коме служе. Postoje isto tako i razni Karadžićevi i Mladićevi i Miloševićevi "transkripti" koji također nisu uzimani u obzir kao pravno relevantni: http://www.telegraf....-simpatise-srbe Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nedeljko Написано Новембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2012 Koštunicina stranka optužuje EU da preko Haškog tribunala ponižava Srbiju i da je bezobzirno ucenjuje, kao i da podstiče nove separatističke ambicije u Vojvodini i Raškoj oblasti BEOGRAD - Demokratska stranka Srbije (DSS) pozvala je građane da potpišu njen proglas kojim od vlasti traži odustajenje od daljeg puta u Evropsku uniju i proglašavanje političke neutralnosti zemlje. U tekstu proglasa se navodi: "Srbija je ugrožena. Vlasti države Srbije posle jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova postale su saučesnici u postepenom otimanju Kosova i Metohije trgujući sa EU po cenu nacionalnih i istorijskih vrednosti Srbije". DSS u proglasu optužuje Evropsku uniju da preko Haškog tribunala ponižava Srbiju i da je "bezobzirno ucenjuje" podstičući nove separatističke ambicije u Vojvodini i Raškoj oblasti. "Ugroženi su naša nacionalna tradicija, privredni razvoj, krhka demokratija, vladavina prava i, ne na poslednjem mestu, sam moralni integritet i samopoštovanje naroda", upozorava ta parlamentarna stranka. Zato se, kako je navedeno, DSS obraća svima kojima nisu zamrli savest i odgovornost za sudbinu svoga naroda i države s pozivom da kažu "NE" i da se odlučno suprostave ugrožavanju opstanka Srbije. U proglasu se od vlasti u Srbiji zahteva raskid Sporazuma sa Evropskom unijom o stabilizaciji i pridruživanju i proglašenje političke neutralnosti zemlje. Predsednik D S S Vojislav Koštunica je na konferenciji za novinare rekao da je ta stranka odlučila da izađe u javnost sa svojim zahtevom da se odustane od evrospkih integracija jer je uverena da je većiha građana protiv članstva u EU uprkos onome što, kako je naveo, rade vlada i državne institucije. "Test za vladu će biti da li će priznati granicu između Srbije i Kosova i Metohije. To je test za Vladu i skeptičan sam da će ga položiti", istakao je Koštunica. Predsednik DSS je rekao da se ta stranka svojim proglasom obraća javnosti, a ne državnim vlastima, ali je dodao da očekuje da vlasti uvaže mišljenje građana Srbije koji su većinom protiv ulaska zemlje u EU. "U javnosti ključa negativan stav prema EU. Suočili smo se sa sramnom presudom (Haškog tribunala hrvatskim generalima) i suočavamo se sa postavljanjem granica između Srbije i onog dela Srbije koji se zove Kosovo i Metohija", rekao je Koštunica. "Većina Srba, većina naroda je protiv toga da Srbije bude član Evropske unije", istakao je predsednik DSS i dodao da se DSS izlazeći u javnost supostavlja pogrešnoj politici vlasti u Srbiji, ali i vlastima u zemljama EU za koje kaže da "rade o glavi" Srbiji. Osvrnuvši se na oslobođavajuću presudu Žalbenog veća Haškog tribunala hrvatskim generalima, Koštunica je rekao da ta presuda predstavlja "najveći zločin i da ima svoje pokriće u Evropskoj uniji". "Ucene i poniženja (koje Srbija trpi iz EU) će se nastaviti. Najavljuje se utvrđivanje granice između Srbije i onog dela Srbije koji se zove Kosovo i Metohija", upozorio je Koštuncia na konferenciji za novinare kojoj su prisustvovali najviši funkcioneri stranke. Njegov stranački kolega, Slobodan Samardžić, optužio je Evropsku uniju da se prema Srbiji ponaša kao "gospodar i kolonizator". "Srbija treba da krene svojim putem uz saradnju sa svim držaama sveta", smatra Samardžić uz ocenu da je za zemlju stoga najbolje da proglasi političku neutralnost. Potpisivanje proglasa D S S-a će početi u subotu, 24. novembra, u Beogradu, a nakon toga i drugim delovima zemlje. http://www.kurir-info.rs/d-s-s-gradani-da-potpisu-proglas-za-odustajanje-od-eu-clanak-516734 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Новембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2012 Postoje isto tako i razni Karadžićevi i Mladićevi i Miloševići "transkripti" koji također nisu uzimani u obzir kao pravno relevantni: http://www.telegraf....-simpatise-srbe И то треба да вам буде покриће због тога што некога ко је извршио геноцид славите као хероја и држите по катедралама мисе да Бог ослободи злочинце који су побили толике људе, а протерали две стотине и педесет хиљада људи са својих огњишта? Чланак у коме ће неко да кука како неки тамо хашки судија "симпатише" Србе?! То је оно што ће да ослободи одговорности цео хрватски државни врх тог времена када постоје записи у којима су хладнокрвно планирали геноцид? И не само то, него рецимо и изјава председника Хрватске у томе тренутку, да је он "решио српски проблем, да српски проблем више не постоји". И онда ће неко да дође да ми прича о братству, миру, суживоту и толеранцији? Што се мене тиче, Хрватска је одрадила велику ствар за себе и на тој дипломатској акцији јој свака част, ми можемо само да учимо од њих. Прво када је Крајина падала, како су успели да се договоре са овима из Србије да не употребе СКАД ракете које су стајале у Крајини, а чије су шифре биле у Бг. Да је неко испалио две или три те ракете, данас не би било трга на коме би се постигнуто славило. (Те ракете је касније ХВ уредно вратила војсци тадашње Југославије). А онда и ова акција око ослобађања ових генерала и скидања кривице са државе Хрватске. Свака част једној држави која чува себе од хипотеке геноцидне и своје интересе брани. Али све остало - да се правимо да није било геноцида или да чак по црквама славимо злочинце најгоре врсте - тиме један народ уствари себи ставља хипотеку геноцидног, јер та дела прихвата као своја са одушевљењем, и тиме се једна "црква", односно један њен део, заувек морално дисквалификује, по ко зна који пут у историји. Још ране из другог светског рата нису зацељене, још улога РКЦ у Хрватској није до краја разјашњена, а ево га део РКЦ из Хрватске који слави геноцид и оне који су га починили. Свака част свакоме, али ово је гнусно. А још горе кад неко дође са јасном аргументацијом, да се подмеће неко смеће од новина са неким будалаштинама и кукњавом како неко више воли Србе од Хрвата. Пријатељу, овде имамо доказе у виду транскрипата, чију веродостојност нико није оповргао, да је геноцид у Хрватској ПЛАНИРАН, и то од стране целокупног државног врха Хрватске. Све је то у реду, ослобођени су и генерали и држава, и скидам капу на одбрани било чијих националних интереса, али немојмо сада да претерујемо и да да се правимо да се све то није заиста и десило. nedeljko, feeble, R.Žiskar and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Новембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2012 Свака част свакоме, али ово је гнусно. Slažem se, poraz je uvijek gnusan, da je bilo obrnuto sad bi Hrvati kukali a vi likovali. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Новембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2012 Slažem se, poraz je uvijek gnusan, da je bilo obrnuto sad bi Hrvati kukali a vi likovali. Не слажеш се, него намећеш свој став и своје мишљење јер се осећаш као победник. Зато и занемарујеш све остале аргументе. И сад ја треба да прихватим да све ово пишем јер сам "поражен", да би и ти био миран и спокојан. Нисам критиковао државу Хрватску, њима ћу још хиљаду пута да честитам и да кажем да се од њих треба учити, него народ који је ово славио као неку правду и који је онако френетично дочекивао људе који су то спровели. А посебно РКЦ у Хрватској која по ко зна који пут слави и велича највећи злочин, а када дођу овде уста су им пуна мира и братске љубави. N.Petrovic је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука