bosanac Написано Новембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2012 Постоје они који би славили, без поговора. Разлика је што не би славили исто као Хрвати. Држава не би величала такву пресуду као доказ правде. Црква не би проповедала праведност такве одлуке. Не би се појавило 100.000 људи на тргу. Ако не разумете шта је проблем, то је једна ствар. А ако се правите да не разумете, онда се то другачије зове. Просто је немогуће да су у оваквом рату само Срби чинили злочине. Да ли је изгубљен рат? Јесте. Да ли то значи да победници могу да раде како хоће и да пресуђују како хоће? Значи. И ништа то мене не чуди. Само ме чуди како ви себи дозвољавате а и како вам се овде дозвољава да то називате правдом? Јер ни на једном форуму у Босни или Хрватској нећеш моћи да причаш против домицилног становништва и да се не слажеш са њиховим виђењем ствари. Проблем са Србима је што све преувеличавамо до неслућених граница, па тако и кад пљујемо по себи, можемо и да се удавимо... Zahvaljujem ti brate na odgovoru. Moj komentar na njega je:Tvrdiš da bi bilo onih koji bi slavili. Bilo bi ih i ima ih sigurno puno.Nažalost oni koji veličaju takvu ideologiju su vladali na indirektan način a danas na direktan način vladaju Srbijom. Kažeš da crkva ne bi propovjedala pravednost takve odluke a ovamo na zidovima objekata nekih crkvenih velikodostojnika slike upravo Mladića i Karadžiča. Da stvar bude još gora zločinci su išli uz blagoslov nekih svečenika. Oprosti nije ispravna kontatacija da su Srbi činili zločine.Ispravno je da snisu samo posobe srpske nacionalnosti činile zločine.Činili su to i osobe bošnjačke i hrvatske nacionalnosti.Ko god je kriv neka odgovara. To što kažeš da nam je dozvoljeno da kažemo ono što mislimo ovdje na forumu.Valjda je to osnovno ljudsko pravo.I sigurno da ovaj forum zaslužuje pozitivne kritike zbog toga. Mislim da nije mala stvar kada ja kao musliman, teolog kažem da je forum korektan i odlično uređen, sa izuzetkom jednog ili dvojice ljudi iz administracije(znaju oni na koga ja mislim) Mislim da bi se zbog toga vi trebali ponositi a ne prigovarati. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2012 To što kažeš da nam je dozvoljeno da kažemo ono što mislimo ovdje na forumu.Valjda je to osnovno ljudsko pravo. jeste a što takvo pravo ne postoji na islamskim sajtovima? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Новембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2012 jeste a što takvo pravo ne postoji na islamskim sajtovima? Ima Dejane. Ali ovdje ovo što sam ja pohvalio nije zaslužujući tebi.Kada bi administraciju djelio na golubove i jastrebove.Ti bi kao administrator bio orao. :0104cheesy: :0104cheesy: :0104cheesy: Млађони је реаговао/ла на ово 1 I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
N.Petrovic Написано Новембар 19, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 19, 2012 I ti meni otvoreno, kratko i jasno reci: Da li ti lično opravdavaš postupak Višeg suda u Beogradu koji ih je oslobodio: http://www.rts.rs/pa...slobođeni .html Pitao sam te kratko i jasno. Ako je pitanje nejasno preformulisacu ga. Dakle da li ti opravdavas to sto je haski sud pustio Gotovinu i Markaca na slobodu? Probaj da jednom u zivotu ne odgovoris pitanjima i odgovori samo jednom recju. Da ili ne? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Новембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2012 Pitao sam te kratko i jasno. Ako je pitanje nejasno preformulisacu ga. Dakle da li ti opravdavas to sto je haski sud pustio Gotovinu i Markaca na slobodu? Probaj da jednom u zivotu ne odgovoris pitanjima i odgovori samo jednom recju. Da ili ne? Već sam ti na to odgovorio, što ne čitaš. Inače pitanje si opet postavio besmisleno, kakvo opravdavanje ili neopravdavanje presuda, o čemu to pričaš? Šta ja imam tu opravdavat ili neopravdavat. Pravosnažna presuda se sasluša i sprovede u djelo: nevin se pusti a kriv ostavi sjedit u zatvoru. https://www.pouke.org...936#entry749251 https://www.pouke.org...960#entry749337 Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2012 Има ту још једна ствар коју би Авокадо вероватно боље објаснио - суд не оцењује да ли је неко крив или не. Управо тако, веровали или не. Суд не оцењује да ли је неко крив или не. Судија може да зна да је неко крив, али он одлуку о казни може да донесе само на основу изнесених доказа. Било је случајева, на пример, да убицу морају да ослободе јер полиција није на легалан начин дошла до доказа без обзира што су докази сасвим јасни. Докази који нису легално добијени по закону не могу да се употребе на суду и крај. Убица је слободан. Тако функционише суд. Млађони је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Новембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2012 Такав доказ не може да се употреби на суду и судија неће моћи да осуди оптуженог чак и да имаш видео снимак. Таква су правила. ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Новембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2012 Prvi put čujem da je ubica oslobođen jer su dokazi ilegalno dobavljeni. Dokaz je dokaz. Zamisli da ilegalno snimam nekoga jer sam vojer i desi da ovaj siluje ženu i ubije je, šta sad, to nije dokaz..? Jedino ako dokazi nisu jasni ili su izmanipulisani odnosno iznuđeni silom ili pretnjom. Zvonko je u pravu, u SAD su ilegalni dokazi ti koji su pribavljeni bez potpisa i odobrenja istražnog sudije, recimo kad policija i detektivi sami na svoju ruku tajno prisluškuju, snimaju ili slijede osumnjičenog a bez saglasnosti i potpisa, dakle bez znanja i odobrenja istražnog sudije. Zna se tačno kada je potrebno tu saglasnost sudije tražiti i mora biti u njoj tačno napisano šta se njom odobrava, snimanje, audio-prisluškivanje, telefona, mobilnog, običnog, mora pisat čak tačno koji broj i koji telefon ako ih ima više, sve po brojevima, slijeđenje ili sve zajedno. Takvi dokazi se potom odbacuju kao nepripustni - jer su nelegalnim načinom stečeni, dobiveni, pribavljeni. Slično je to i ovdje u Češkoj. Ni pretres kuće, stana, kancelarije ili sadržaja pc hard diskova i mobilnih telefona, SIM kartca, esemeski, emaila i sl. policija ne smije napraviti na svoju ruku bez naloga i znanja suda. Dokazi koji nisu dobiveni na osnovu tih naloga se jednostavno odbacuju. kao da uopšte ne postoje. A porota je još poučena da ako ih je slučajno vidjela, smatra i ponaša se kao da ih nije nikad vidjela. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Новембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2012 Znam za jedan slučaj ovdje gdje se neko sudio s nekom firmom zbog prevare za velike pare, milione nekakve ali izgubio totalno parnicu jer nije uveo u optužnici tačno ime vlasnika i tačnu adresu sjedišta firme. Ispalo je da optužuje nekog drugog koji s tom firmom nema nikakve veze. Dakle da plače na pogrešnom grobu što se kaže. Sud odbacio optužnicu kao neosnovanu. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Новембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2012 Čini mi se da u anglosaskom pravu postoji ta preliminarna provjera, test, gdje se utvrđuje prvo posebno da li je optužnica formalno ispravna, ako nešto u njoj ne štima odbacuje se odmah komplet, cijela, bez daljeg suđenja. To se odnosi na financijske parnice, ne na ubistva i sl. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2012 Ima Dejane. Ali ovdje ovo što sam ja pohvalio nije zaslužujući tebi.Kada bi administraciju djelio na golubove i jastrebove.Ti bi kao administrator bio orao. :0104cheesy: :0104cheesy: :0104cheesy: Oн је пре летећи медвед :Р oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Zayron Написано Новембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2012 Ne, ne, ako su dokazi jasni, svejedno je da li su legalno ili ilegalno dobavljeni. Jer ako je recimo policajac dobavio ilegalno, nije istražni sudija. Onda će policajac da dobije možda po nos, onako pro forma, ali dokazi su kod istražnog sudije, taj ne može da ignoriše ako se npr. jasno vidi ubistvo, to ne može ni jedan sud.. Ovo su vam malo "urban legends". Zakon može do jedne mere da se iskrivi, nijedan zakon nije savršen i nudi rupe, ali tome se ima i granica. Nisi u pravu, o tom su se u USA vodile decenijama ustavne žalbe, ni kod njih nije to sve počelo važit odjednom. Potom je na osnovu tih precedentnih presuda Ustavnog suda došlo evolucijom do ove danas prakse, dakle razvojom prava u posljednjih 100 godina, recimo. Istražni sudija je baš taj koji u USA garantuje za zakonitost - legalnost načina pribavljanja dokaza, ništa što nije aminovano njegovim potpisom se ne može upotrebiti kao dokaz. Proces vode tužitelj i advokat, oni se parniče a istražni sudija prati da li obe strane postupaju zakonito, ne može si dozvolit akceptovat ilegalno stečen dokaz jer bi imao problema s advokatima. Potom te sve dokaze i parnicu predaje glavnom sudiji. Moravian dulcimer folk music RADIO Moravian brass folklore music Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Новембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2012 Има ту још једна ствар коју би Авокадо вероватно боље објаснио - суд не оцењује да ли је неко крив или не. Управо тако, веровали или не. Суд не оцењује да ли је неко крив или не. Судија може да зна да је неко крив, али он одлуку о казни може да донесе само на основу изнесених доказа. Било је случајева, на пример, да убицу морају да ослободе јер полиција није на легалан начин дошла до доказа без обзира што су докази сасвим јасни. Докази који нису легално добијени по закону не могу да се употребе на суду и крај. Убица је слободан. Тако функционише суд. Не мора авокадо то могу и ја. Мало да тренирам ето. Наравно да неки невини буду осуђени и неки криви пуштени на слободу. Зато у правној теорији постоје правне претпоставке (обориве и необориве) неке ствари које се у праву претпостављају као тачне без доказивања. Неке од њих можемо оборити (доказати да су нетачне) неке не можемо. Например претпоставља се да је муж жене отац детета, ако не постоји нека исказана чињеница за супротно. Ако муж мисли да није отац детета и тиме на пример нема неке родитељске обавезе, он ту претпоставку може оборити вештачењем. Такође постоје правне фикције, када нешто што није истина постане правна истина. Например правно ослобођење готовине је правна истина. Али је уједно и правна фикција. Колико се сећам постоје правне фикције и судске фикције. Например пресуда суда убици да је невин је судска фикција. Једна од корисних правних фикција је оно о чему смо расправљали на темама о абортусу. Нерођено дете може да ужива одређена парава. То је најкасичнији пример фикције. Оно не постоји као правни субјект али може да има нека права. Тако например ако је неком суђено за неки злочин у неким државама не може за исти злочин да се суди два пута, па чак и да изађу нови докази то није битно, њега држава не може теретити и сматра га правни фикционо - слободним. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2012 Ima Dejane. Ali ovdje ovo što sam ja pohvalio nije zaslužujući tebi.Kada bi administraciju djelio na golubove i jastrebove.Ti bi kao administrator bio orao. :0104cheesy: :0104cheesy: :0104cheesy: Ok,sad si prepušten na milost golubovima Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Новембар 20, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 20, 2012 Biskup Uzinić: Ponosni smo na presudu, ali nevinih je žrtava bilo i na drugoj strani Dubrovački je biskup rekao da je oslobađajuća haška presuda obrisla ljagu s lica generala, njihovih obitelji i HV-a. Istovremeno je rekao da ponos zbog presude ne znači da ne priznajemo kako je nevinih žrtava bilo i na drugoj strani. AUDIO Gotovina za Kurir: Izbjegli Srbi, vratite se u Hrvatsku! Oslobađajućom presudom, kazao je, obrisana je "ljaga s lica dvojice generala i njihovih obitelji, s lica Hrvatske vojske, koja je bila izjednačena s agresorskom vojskom, i Domovinskog obrambenog rata i, osobito, to je skidanje ljage s lica prvoga hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, ali i lica cijele Hrvatske i svih nas". "Usuđujem se reći kako je oslobađajuća presuda hrvatskim generalima skidanje, barem djelomično, i ljage s lica međunarodne zajednice i Haškog tribunala. Kažem djelomično polazeći od vaše situacije, jer vaše žrtve tom sudu, nažalost, nisu nikada bile važne", istaknuo je i dodao kako tomu može posvjedočiti i Dubrovnik "jer su tom sudu i međunarodnoj zajednici bile važnije njegove zidine, koje su lijepe i s kojima se ponosimo, nego ljudska patnja i žrtve za koje također nitko nije odgovarao". Govoreći o stanju u hrvatskome društvu, dubrovački biskup mons. Mate Uzinić ocijenio je u propovijedi da je Hrvatska "upala u depresivno stanje" koje je, kako je rekao, posljedica teške socijalne situacije u koju su građani dovedeni "zbog lošeg ekonomskog vođenja države u posljednjih petnaest godina", a koja, po njegovu mišljenju, nije samo posljedica svjetske ekonomske krize, nego i "loših zakonskih rješenja i odluka". Nakon mise zadušnice u crkvi Gospe Fatimske sudionici obilježavanja stradanja Borova naselja u agresiji 1991. bacanjem vijenaca u Dunav u Borovu odat će se počast žrtvama ubijenima na tome mjestu i bačenima u Dunav nakon 18. studenoga i sloma obrane Vukovara, a polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomen-obilježja farme Lovasa na mjestu masovne grobnice iz koje su 2001. ekshumirani posmrtni ostaci 24 hrvatska branitelja i civila odat će počast tim stradalnicima Domovinskog rata. Do crkve Gospe Fatimske sudionici obilježavanja stradanja Borova naselja 1991. došli su u Koloni sjećanja od ruševina negdašnje zgrade "Borovo commerca" u kojoj je tijekom agresije na Vukovar bio odjel vukovarske ratne bolnice, uz koje su u spomen na žrtve stradale u agresiji bivše JNA i srpskih paravojnih postrojba na Borovo naselje položeni vijenci i zapaljene svijeće. Po podacima Udruge roditelja i obitelji zarobljenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja "Vukovarske majke", na sam dan okupacije Borova naselja 19. studenoga 1991. u toj je gradskoj četvrti ubijena 51 osoba, a u gotovo tri mjeseca opsade poginulo je 178 civila i branitelja. Obilježavanja stradanja Borova naselja u Domovinskom ratu održava se pod geslom "Žrtva Borova naselja za Domovinu", što je dio programa obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine i 21. godišnjice stradanja toga grada u Domovinskom ratu. Program se nastavlja sutra odavanjem počasti žrtvama iz zarobljeničkoga logora u Veleprometu te s Ovčare. (Hina) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука