Jump to content

Избори су. Коме иде ваш глас?

Оцени ову тему

Баба

Glasajte kao da su sad izbori  

65 члановâ је гласало

1. 1. За кога бисте гласали да су сад избори?

• ДСС+Двери
      38
    • ДС
      17
    • СНС+СНП+ПУПС
      31
    • СПС
      3
    • СДС-СЛВ-ЛДП
      3
    • ДЈБ
      37
    • ЈС
      0
    • СРС
      22
    • Родољуби
      2
    • Неко други, нећу гласати
      40

Препоручена порука

Не знам колико година имаш. Ја сам тада имао 26 и стојим иза онога што сам написао. То је требало да буде почетак краја власти СМ. Изгубио у многим градовима. Очекивало се да Шеки победи и СМ остане изолован. И када је доказано да је било манипулација у бројању Војо нас је све издао и дао Милутиновићу=СПСу победу. Тада сам га заувек прецртао и нема шансе да га опет уцртам. Тројанац.

Такође за Хаг. Више од месец дана је витлао неким тајкунским списком за одстрел где је и његово име. Онда је почео да прозива Хаг да су кукавице, да га ухапсе слободно ако смеју и да ће сам доћи ако га оптуже. Ови нису имали ништа спремно, али кад их већ прозива а хоће да дође супер - уверени да ће лако доказати кривицу.

Да је интелигентан - свакако, надпросечно. Али, његов одлазак у Хаг је био првенствено да би сачувао главу. Од кога - мислим да никад нећемо сазнати. За 12 година ситуација се наводно драстично променила, мада је стара екипа и даље ту - Ивица СПС, Војо-Аца-Тома СРС, па и Вулин-ЖељкоМитровић ЈУЛ, Вук у некој јазбини као и увек, Демократе у опозицији.

Ко има очи да види нека види...

И ко воли нек изволи. Ја не, хвала.

I meni se uglavnom cini da danasnje seseljeve pristalice imaju u proseku 14 godina pa veze nemaju ni o cemu ili 74 godine i veze nemaju ni o cemu.

Kao sto sam vec pisao, ja se secam gospodina dok mi se smeskao sa televizora devedesetih i znam sta je pricao i kakva mu je retorika.

Ako postoji jedan srbin kojeg treba isporuciti bilo kojoj drugoj zemlji sa porukom "evo vam ga. Radite sta ocete s njim. Ne treba da ga vracate ikad" onda je to Vojislav Seselj...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Zanimljivo je koliko ova recenica tacno opisuje i Hitlera... Samo primecujem...

Ма ајдееееее. Шта ми рече.

Хитлер се убио да га не би други убили уз претходно јавно исмевање. Он је жртвовао само свој народ, а себе на крају, када су му Руси дошли на врата. Шеки је нешто сасвим друго.

Боли ме уво шта ти о њему мислиш. Немој да се завараваш да га ја подржавам јер у њему видим неког "свеца". Замерам му многе ствари. Да он има моћ да сам влада Србијом како хоће, можда не бих ни гласао за њега. Али хвала Богу, иза њега стоје Руси. То је одлично јер неће добити подршку за глупости и ратове, ако их уопште планира, а каже да их не планира. Путин, нити било ко други, неће због једног Србина себи каљати углед пред светом. Штета је што тренутно нема нико други са тим идејама на политичкој сцени, па сам приморан да будем уз Шешеља. Он само да одради посао и поведе Србију где треба нужно да буде. После није битно да ли ће Шешељ или неко други бити на власти. Само једном за свагда да сменимо ове западњачке плаћенике и окренемо се Евроазијској унији, Русији, ОДКАБу... после нека Шекита наследи неко умеренији, није ни битно. Важна је политика коју заступа и реална посвећеност и способност за њено спровођење.

Подели на овим сајтовима

Ма ајдееееее. Шта ми рече.

Хитлер се убио да га не би други убили уз претходно јавно исмевање. Он је жртвовао само свој народ, а себе на крају, када су му Руси дошли на врата. Шеки је нешто сасвим друго.

Боли ме уво шта ти о њему мислиш. Немој да се завараваш да га ја подржавам јер у њему видим неког "свеца". Замерам му многе ствари. Да он има моћ да сам влада Србијом како хоће, можда не бих ни гласао за њега. Али хвала Богу, иза њега стоје Руси. То је одлично јер неће добити подршку за глупости и ратове, ако их уопште планира, а каже да их не планира. Путин, нити било ко други, неће због једног Србина себи каљати углед пред светом. Штета је што тренутно нема нико други са тим идејама на политичкој сцени, па сам приморан да будем уз Шешеља. Он само да одради посао и поведе Србију где треба нужно да буде. После није битно да ли ће Шешељ или неко други бити на власти. Само једном за свагда да сменимо ове западњачке плаћенике и окренемо се Евроазијској унији, Русији, ОДКАБу... после нека Шекита наследи неко умеренији, није ни битно. Важна је политика коју заступа и реална посвећеност и способност за њено спровођење.

Ni ja ne verujem da zeli ratove... Naprotiv, cvrsto verujem da veliku srbiju od koje ni danas ne odustaje zeli da ostvari diplomatijom i lepim manirima...

A te bajke o buducnosti s rusima necu ni da komentarisem jer niko normalan se vise ne zamajava tim glupostima...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

A te bajke o buducnosti s rusima necu ni da komentarisem jer niko normalan se vise ne zamajava tim glupostima...

Програм, идеологија, поглед на свет - све се може сажети реченицом: "Русија гуд, Запад бед".   :)

То је један једини аргумент и теза, све што имају да кажу.

Само једном за свагда да сменимо ове западњачке плаћенике

И само да доведемо рус(офилс)ке  п(л)аћенике...   :)

Подели на овим сајтовима

Интересантно је да Хуан, Гризли, Јустин и практично сви форумаши који живе у другим државама или су мало више пропутовали, уопште не говоре о народним менталитетима и добрим и лошим народима. :)

Ja ne zastupam tezu o losim i dobrim narodima. To bi bilo nacisticki i hitlerovski. Ja zastupam tezu o vise uspjesnim i manje uspjesnim narodima i to svakako u odredjenom domenu. Recimo Kubance smatram vise uspjesnim u muzici od Njemaca, pri tome ne mislim da su Njemci losi, a Kubanci dobri i obratno ako Njemce smatram uspjesnijim u ekonomiji, i proizvodnji. U zivotu pojedinci mogu biti uspjesni i neuspjesni, ali to ne govori nista o njima kao dobrim ili losim. Sa neuspjesnim ljudima mogu biti prijatelj, a sa losim ljudima ne mogu i necu. Zbog toga ipak smatram da postoje razlike u mentalitetu, to ne moze da se porice, a sad koliko i da li nekoga neciji mentalitet koci to je za jednu ospeznu studiju i neciji doktorski rad. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Програм, идеологија, поглед на свет - све се може сажети реченицом: "Русија гуд, Запад бед".   :)

То је један једини аргумент и теза, све што имају да кажу.

И само да доведемо рус(офилс)ке  п(л)аћенике...   :)

Kuku, sta cemo ako Tramp pobedi u SAD, pa uz koju prijateljsku votkicu popusi i lulu mira sa Putinom... Rekao je, parafraziram, da mu Putin deluje kao kul lik sa kojim bi se mogao lako dogovoriti...

Ima pola politicke scene Srbije da nam preko noci ostane bez politickih programa  12:smeha:

Подели на овим сајтовима

Ja ne zastupam tezu o losim i dobrim narodima. To bi bilo nacisticki i hitlerovski. Ja zastupam tezu o vise uspjesnim i manje uspjesnim narodima i to svakako u odredjenom domenu. Recimo Kubance smatram vise uspjesnim u muzici od Njemaca, pri tome ne mislim da su Njemci losi, a Kubanci dobri i obratno ako Njemce smatram uspjesnijim u ekonomiji, i proizvodnji. U zivotu pojedinci mogu biti uspjesni i neuspjesni, ali to ne govori nista o njima kao dobrim ili losim. Sa neuspjesnim ljudima mogu biti prijatelj, a sa losim ljudima ne mogu i necu. Zbog toga ipak smatram da postoje razlike u mentalitetu, to ne moze da se porice, a sad koliko i da li nekoga neciji mentalitet koci to je za jednu ospeznu studiju i neciji doktorski rad. 

Ma нико не пориче да постоје разлике међу државама и да је нпр. немачка економија успешнија од албанске, то и није питање.

Него Дејан и још неки потурају причу о томе како постоје добри народи који више поштују закон јер су, ето, добри, и мања је корупција јер су они некако колективно бољи од неких других народа који су колективно лоши па су зато корумпирани је код њих зато већа корупција.

Подели на овим сајтовима

Ми, Срби, смо остали вјечито заробљени у оном времену које је описано у филму "Три карте за Холивуд", за који кажем да нема бољег филма који описује наш менталитет, барем у овом погледу о којем овдје сада пишемо. 

Тако да је ово истина: 

Ima pola politicke scene Srbije da nam preko noci ostane bez politickih programa 

"Ох, та ја сам Човек! Човек!" 

Подели на овим сајтовима

Aman ljudi, nemojte da vas uplasi taj komunjarko-DB-ovski defetizam i beznadje koje seju ucenici Dobrice Cosica!

Srbijica je mala zemlja i nije nikakva nemoguca misija napravit od nje jedno prijatno mesto za zivot.

Ne mora da bude sutra Svajcarska niti treba niti moze. Ali cim stvari pocnu da se rasciscavaju i ljudi ce odmah "zivnuti". Cim osete da im je bolje nego juce, da njihov rad ima cenu, odmah ce postati konstruktivniji, pocece da planiraju, da imaju ciljeve, volje za zivotom i videcete kako taj "mentalitet" nije nista drugo nego komunjarska podvala koja ima za cilj da "anestezira" stanovnistvo kako bi njime lakse upravljali. Znam da to nije uvek lako videti iz Srbije, ali cim se covek malo izmakne-stvari su mnogo jasnije. 

Ovde se stvari desavaju mnogo brze pa je i mnogo lakse uociti neke pravilnosti-trendove. Npr. po elitnom naselju Vankuvera su se pre 5-6 godina setale prostitutke i narko dileri. Sada imaju najskuplje nekretnine na svetu... Hocu reci, zahvaljujuci danasnjoj tehnologiji i razvoju, moze se "skockati" sta hoces i to za mnogo manje vremena nego sto je to bilo pre 100g. I Srbija u tome nije nikakav izuzetak, verujete...

Подели на овим сајтовима

i videcete kako taj "mentalitet" nije nista drugo nego komunjarska podvala koja ima za cilj da "anestezira" stanovnistvo kako bi njime lakse upravljali

Наравно, све то потписујем.

И свиђа ми се то - "менталитет", требао сам и сам у свом писању ставити га под наводнике.

Нама менталитет ионако само служи као оправдање за поразе и мане. 

Подели на овим сајтовима

Aman ljudi, nemojte da vas uplasi taj komunjarko-DB-ovski defetizam i beznadje koje seju ucenici Dobrice Cosica!

Srbijica je mala zemlja i nije nikakva nemoguca misija napravit od nje jedno prijatno mesto za zivot.

Ne mora da bude sutra Svajcarska niti treba niti moze. Ali cim stvari pocnu da se rasciscavaju i ljudi ce odmah "zivnuti". Cim osete da im je bolje nego juce, da njihov rad ima cenu, odmah ce postati konstruktivniji, pocece da planiraju, da imaju ciljeve, volje za zivotom i videcete kako taj "mentalitet" nije nista drugo nego komunjarska podvala koja ima za cilj da "anestezira" stanovnistvo kako bi njime lakse upravljali. Znam da to nije uvek lako videti iz Srbije, ali cim se covek malo izmakne-stvari su mnogo jasnije. 

Ovde se stvari desavaju mnogo brze pa je i mnogo lakse uociti neke pravilnosti-trendove. Npr. po elitnom naselju Vankuvera su se pre 5-6 godina setale prostitutke i narko dileri. Sada imaju najskuplje nekretnine na svetu... Hocu reci, zahvaljujuci danasnjoj tehnologiji i razvoju, moze se "skockati" sta hoces i to za mnogo manje vremena nego sto je to bilo pre 100g. I Srbija u tome nije nikakav izuzetak, verujete...

Ma kakav komunizam. Pa necemo sad komunizam za sve kriviti. Postoje drzave koje nisu imale komunizam, a imaju slicne samo mnogo gore izrazene crte mentaliteta. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

На крају крајева, није ни битно ко је крив, комуњаре или неко шести.

Да се мало више бавимо тренутном ситуацијом, колико се бавимо проналасцима криваца који су нас оштетили, на овај или онај начин, кроз историју - не бисмо ни пали на ове гране.

Подели на овим сајтовима

Ma нико не пориче да постоје разлике међу државама и да је нпр. немачка економија успешнија од албанске, то и није питање.

Него Дејан и још неки потурају причу о томе како постоје добри народи који више поштују закон јер су, ето, добри, и мања је корупција јер су они некако колективно бољи од неких других народа који су колективно лоши па су зато корумпирани је код њих зато већа корупција.

Ja juce izasao na ulicu da prosetam i dok sam dosao do pola ulice obavio me gust dim nekakve paljevine. Prateci dim odakle dolazi vidim da neki salabajzer u drugoj ulici 200 m udaljenoj pali na njivi neku travuljinu ili sta vec. Boli ga patka sto je zadimio pola naselja, komisije samo prokomentarisu sta je uvaj zapalio puh...ali niko nije pozvao komunalnu da kazni retarda. Ne znam koji je razlog, ali sta god da je ljudi nemaju integriteta i smopostovanja prema sebi. Radije ce trpiti dim, u sopstvenom dvoristu nego prijaviti izgrednika. U Njemackoj se ovo recimo ne bi moglo desiti ni pod razno. Ako samo sibicu upalis ispred kuce, a da to nije dozvoljeno odmah ce te prijaviti i policija ce efikasno reagovati. E sad sistem moze da rijesi uspjesnu reakciju policije, i napalcivanje kazne, ali sistem ne moze da rijesi to ako ljudi nece da prijave ovakve slucajeve.

Mi se svi cudimo kako ljudi trpe ovu bahatu vlast, i korupciju kako niko ne reaguje kad u javnost izadje da je neki funkcioner nesto pronevjerio, ali kad pogledamo malo ispod povrsine, ljudi slicno reaguju kada su u pitanju svakodneve stvari koje se desavaju u njihovom dvoristu i nemaju veze sa sistemom. Evo na Islandu, premijer podnio ostavku zbog panamske afere, a Islandjani su ga doslovno rastrgli u javnosti zbog toga. Ljudi imaju integritet, imaju jaku razvijenu individualnost, dok kod nas ne da nema zajednistva (to je pojam koji jos globalno nije zavio), vec ljudi su slabi kao i individue, pasivni, mlaki nezainteresovani. Necu da generalizujem, ali cu reci samo da postoji kriticna masa takvih. Zato samo uspostavljanje sistema nece rijestii stvar dok se ta masa ne osvjesti po nekim pitanjima pogleda na zivot. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...