Jump to content

Време је за бебе

Оцени ову тему

Маша

Препоручена порука

Оправдавате ли ви  рађање дјеце без покрића (мислим финансијског), мислим на многодјетне породице којима је већи дио прихода помоћ, а не новац зарађен сопственим трудом? Већина људи који ме окружују сматрају да је то неодговорно понашање родитеља и да је грехота правити сиротињу, тј. мишљења су да треба да рађају онолико дјеце колико могу финансијски да подрже.

Pa...ja mislim...da treba imati što je moguće više dece, pritom voditi računa, između ostalog, i o tome koliko možeš finansijski da izdržiš.

No, ja sam neoženjen i bez dece pa mi je lako pričati...Gotovo, pa sam naivan. ;)

Подели на овим сајтовима

• Одговори 450
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Једно време сам стално говорио да ћу имати троје, и за то сам се молио на свакој литургији

Па сам престао кад сам добио прво дете, па ме уватила некаква амбиција да зарађујем, да мењам посао, ........и онда ме дочекала поново иста стара жеља да имам више деце и игнорисање исте сам платио сузама и још плаћам у разним облицима :)

Не знам, мене би сломило потпуно да останем на једном, јер ја желим више, било би ми лакше са њих двоје или троје, да не причам о томе да би  деца имала друштво, тј. некога да се ослоне кад мене не буде

Људи су у нереалном страху од финансија, како ће, шта ће........пара никад неће бити и увек ће их бити, најгоре је плашити се живота

Ако ми Бог да бар још једно частим вас све!!!! :D

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Дотична емисија је један од лицемернијих потеза ове државе, као и социјална помоћ за треће, за којом, када су у питању сва потоња деца, следи шипурак

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Treba naci sredinu, uklopiti zelje i mogucnosti. Nisam za previse radjanja (vise od troje) ako finansije to ne mogu da isprate, jeste greota. Sto se mene tice, dvoje mi je mera, taman :).

Подели на овим сајтовима

Ја имам тренутно двоје клинаца и ако Бог да нећу се зауставити на томе. Јес да ми је ташта џвањкала како су лоша времена те финансиска ситуација; те заврси прво тај факултет(имам још један испит),те ко ће вас издржавати итд...Ено је сад, не може да се одвоји од унуке. 

А што се пара тиче,ма оне су одувек проблем. Проблем кад их имаш,проблем кад их немаш. 

А вјера је основ свега чему се надамо, потврда ствари невидљивих.

Посланица Јеврејима 11, 1

Подели на овим сајтовима

Симптоматично је да по правилу сиромашније породице рађају више деце од богатијих

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

Uglavnom zato sto ne koriste kontracepciju, ne zato sto vise vole decu.

Нема паре за кондоми. gringrin

Подели на овим сајтовима

пита ме ћера "тата шта је то кондом?" (где ли је чула, дал у вртићу) "сине, кондор, то је једна птица са веееликим крилима"

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

ХАХАХА  :0104cheesy:  Ова ти је добра.

Подели на овим сајтовима

пита ме ћера "тата шта је то кондом?" (где ли је чула, дал у вртићу) "сине, кондор, то је једна птица са веееликим крилима"

Diplomatski :D!

Подели на овим сајтовима

Оправдавате ли ви  рађање дјеце без покрића (мислим финансијског), мислим на многодјетне породице којима је већи дио прихода помоћ, а не новац зарађен сопственим трудом? Већина људи који ме окружују сматрају да је то неодговорно понашање родитеља и да је грехота правити сиротињу, тј. мишљења су да треба да рађају онолико дјеце колико могу финансијски да подрже.

Како ли Господ Бог гледа на ово? Да ли му је милије планирање породице или рађање без рачунице?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...