Jump to content

Homeopatija

Margareta

Препоручена порука

Брате Гашо, овде се надобудни Акилије канда мало шалио за астрологију и алхемију... (савакако није, добронамерно)

Ипак, да ме не би неко погрешно разумео, ја будући и да се и бавим (техничком) науком, исту врло ценим и поштујем, нарочито ценим медицинску науку... стога, идем редовно код лекара, вршим редовне прегледе, али тамо где и кад званична медицина не може да помогне, а има пуно болести на које она нема једноставан и добар одговор, као што је било у мом примеру, ја сам некако, признајем на једвите јаде, посегнуо за алтернативом и хвала Богу за све, не кајем се нимало...

... рећи за тако нешто, да нема алтернативу, је глупо, јер, ако за асматичне нападе званична медицина нема лека, него само ублажавање и ако се то из године у годину погоршава, онда није згорег потражити и алтернативу, али проверену искуствено и знати да не шкоди...

Ако веле да хомеопатија не може да шкоди, а оно ти је пробај...пробај и желим ти да, уз Божију помоћ, само нађеш правог лекара хомеопату, који поред знања поседује и остале (хришћанске) врлине, нарочито ДОБРОТУ...

Нажалост у многим лекарима не станује доброта, а само добар човек може бити добар лекар!

Nije se šalio nego je bio zajedljiv ali opraštam mu,nek Bog da da je zdrav pa da može i da se šali i da bude zajedljiv u vezi ovih stvari .smesko.

Naravno da ne bih imao posla sa alhemijom i astrologijom.

Подели на овим сајтовима

Bog je dao lek za razne bolesti,vračanje,gatanje i astrologiju je osudio-homeopatiju nije,tako da nema nedoslednosti slavabogu

Хомеопатија се заснива на вери у магијски принцип (непознати механизам, доброта доктора итд.). Верујеш у дејство хомеопатије, тиме верујеш и у магију. Прилично просто, за оне који не желе да живе у самозаваравању.

Подели на овим сајтовима

Моје искуство је такво да је хомеопатија помогла мом детету. Мислим да се са оваквим стварима не треба шалити ни подсмевати јер је хомеопатија на истоку званично призната грана медицине, а све више лекара је на Западу прихвата, исто као и акупунктуру и различите природне приступе болестима.

Подели на овим сајтовима

Моје искуство је такво да је хомеопатија помогла мом детету. Мислим да се са оваквим стварима не треба шалити ни подсмевати јер је хомеопатија на истоку званично призната грана медицине, а све више лекара је на Западу прихвата, исто као и акупунктуру и различите природне приступе болестима.

Eto,"Pantera" pokaži ovim nevernim Tomama,i zamolio bih te ako možeš da mi pošaljš kontakt toh homeopate.

Подели на овим сајтовима

Ок ја знам људе коме су помогли биоенергетичари.

Постоје људи коме су помогли хоџини записи. Постоје људи коме је астрологија погодила све у боцу у животу.

Постоје људи коме су помогли разни други надриљекари са надриметодама..и шта с тим? Доказ да се није са тим играти?

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

За хомеопатију старац Пајсије је рекао да је то демонска замена за освештану воду а за акупунктуру да није добра јер блокира нервне чворове што временом доводи до телесних оштећења и разарања нерава.

Подели на овим сајтовима

Najvise povjerenje imam u lekare zapadne medicine,dakle u zvanicnu medicinu,i misljenja sam da bi svi svoje zdravlje i povjerenje kada su u pitanju bilo kakva oboljenaja trebali povjeriti njima.Sve sto izlazi iz tih okvira u nekakve alternative,nadrilekare,kineze je pod velikim znakom pitanja i nesto sto bi iole odgovoran covjek trebao zaobilaziti u sirokom krugu.

Evo recimo naisao sam na sajt izvjesnog Dr.Lazara Trifunovica iz Novog Sada za njegov sajt "ordinacije opste medicine za homeopatiju" koja se zove Agora.(http://www.homeopatijagora.com/)Na njegovom sajtu u odjeljku biografije pise da je zavrsio medicinski fakultet u svom rodnom gradu ali da se nakon godinu dana boravka u Indiji preobratio u homeopatu kao i upoznao sa jos nekim popularnim/tradicionalnim pravcima u lecenju,uglavnom u Indiji.Ne bih da dovodim u pitanje sam entuzijazam u bavljenju ovom nepriznatom granom trenutno zvanicne medicine (entuzijazam kod nas a sire je cisto finasijski) kao ni isnpiraciju Indijom,ali ako se obrati paznja na objasnjenje toga sta leci homeopatija,kaze se sledece (citat je sa sajta) :

"Homeopatija ne leči bolest u klasičnom smislu reči, nego poremećenu energiju čija je ta bolest samo manifestacija, a da li će se energija izbalansirati i da li će doći do ozdravljenja zavisi od mnogo faktora",

Dakle ocigledno je u pitanju jedan pristup koji sam po sebi nema nista zajednicko za pristuopom lekara zapadne medicine.

Dalje u tekstu stoji ;

"Ako nam je u potpunosti poznata homeopatska filozofija shvatićemo da je pitanje da li homeopatija leči neku određenu bolest pogrešno formulisano, tj. nema smisla jer homeopatija ne leči bolest nego čoveka."

E sad,ja ne bih mnogo ovdje razmisljao i rekao bih da ovo sigurno ne moze biti grana medicine,vec mozda grana prazne slame jer dal je u pitanju pretencioznost ili ti drskost al po njoj ona ne leci bolest nego celog covjeka.

+

"Drugim rečima, da li će se neko izlečiti zavisi više od samog bolesnika nego od bolesti od koje boluje."

Dakle,drugim recima ako ne ukapiras homeopatsku filosofiju...you are DEAD.

Подели на овим сајтовима

Postoje situacije kad zvanična medicina ne može da pomogne pa treba uz pomoć Božiju i molitvu probati homeopatiju.

Па ако ћемо се позивати на Бога и молитву, онда ти не треба никакво средство...просто молиш се за чудо.

Која је поента повезиавања хомеопатије са религиозношћу?

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...