misionar.com Написано Новембар 10, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2012 Kuran 3:45 A kada meleki rekoše: "O Merjema, Allah ti javlja radosnu vijest, od Njega Riječ: ime će mu biti Mesih, isa, sin Merjemin, biće viđen i na ovome i na onome svijetu i jedan od Allahu bliskih; -TUMAČENJE:(Ovde Bog objavljuje Bogorodici radosnu vest da će Isus Hristos biti Mesija viđen i na ovom i onom svetu i da će biti Bogu najbliži tj. sin Božiji) Kuran 3:52 A kada se isa uvjerio da oni neće da vjeruju, uzviknuo je: "Koji će biti pomagači moji na Allahovom putu?" - "Mi" - rekoše učenici - "mi ćemo biti pomagači Allahove vjere, mi u Allaha vjerujemo, a ti budi svjedok da smo mi poslušni Njemu. -TUMAČENJE:( (Ovde Hristos pita apostole ko će ga pratiti na Njegovom Hrišćanskom putu, koji je put Božije vere i apostoli traže od Hrista da Bogu Ocu posreduje i da se zauzme za njih.) Kuran 3:55 I kada Allah reče: "O isa, dušu će ti uzeti i k Sebi te uzdignuti i spasiću te od nevjernika i učiniću da tvoji sljedbenici budu iznad nevjernika sve do Smaka svijeta. Meni ćete se, poslije, svi povratiti i Ja ću vam o onome u čemu se niste slagali presuditi: -TUMAČENJE:(Ovde Bog obećava Isusu Hristu da će ga uzdići sebi i da će sedeti sa desne strane Boga, da će Hristovi sledbenici apostoli i Hrišćani biti iznad svih sve do drugog Hristovog dolaska i da će biti sudija.) https://www.facebook.com/photo.php?fbid=453387431369602&set=a.414179108623768.85505.411922818849397&type=1&theater www.misionar.comHrišćanstvo je način života, stil života, naših navika, stavova, mišljenja i delanja.Hrišćanstvo je put u život. Hrišćanstvo je hleb nasušni. Hrišćanstvo je put mira i ljubavi! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Новембар 10, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2012 ja ipak ne bih mešao sok od šargarepe sa sokom od rotkvice kron, Ignjatije, -Владимир- and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
misionar.com Написано Новембар 10, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 10, 2012 Ponekad vredi radi zdravlja www.misionar.comHrišćanstvo je način života, stil života, naših navika, stavova, mišljenja i delanja.Hrišćanstvo je put u život. Hrišćanstvo je hleb nasušni. Hrišćanstvo je put mira i ljubavi! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Новембар 10, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2012 I u svetu koji je smislio Tolkien, bog (Eru Iluvatar) je stvorio univerzum (Ea) svojom rečju... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
bosanac Написано Новембар 10, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2012 Što ti je pristrasnost.Mi u islamu volimo Isusa i smatramo se njegovim sljedbenicima.I Muhammed a.s. i on i bilo koji drugi poslanik a.s. su pozivali u isto vjeru u jednog Boga.Tumačenje ovih ajeta nije baš ovako prijatelju kako si ti naveo. u prvom ajetu se nigdje nekaže da će on biti Bogu najbliži.Dok treći ajet koji si naveo brate totalno je pogrešno njegovo tumačenje sa tvoje strane. I kada raspravljaš sa sljedbenicima knjige čini to na najljepši način!( Kuran) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
misionar.com Написано Новембар 10, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 10, 2012 I mi volimo vas brate. www.misionar.comHrišćanstvo je način života, stil života, naših navika, stavova, mišljenja i delanja.Hrišćanstvo je put u život. Hrišćanstvo je hleb nasušni. Hrišćanstvo je put mira i ljubavi! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Новембар 10, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2012 Ala je tumačenje stihova, ni tetka borka ne bi bolje uradila. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
misionar.com Написано Новембар 10, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 10, 2012 Mi u islamu volimo Isusa i smatramo se njegovim sljedbenicima. Biti sledbenik Hrista, znači biti hrišćanin, govoriti i živeti hrišćanski. Miriam R. ميريام and Иван 123 је реаговао/ла на ово 2 www.misionar.comHrišćanstvo je način života, stil života, naših navika, stavova, mišljenja i delanja.Hrišćanstvo je put u život. Hrišćanstvo je hleb nasušni. Hrišćanstvo je put mira i ljubavi! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
misionar.com Написано Новембар 10, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Новембар 10, 2012 Ala je tumačenje stihova, ni tetka borka ne bi bolje uradila. Možda justinijan može bolje? Hajde junače, čekamo. www.misionar.comHrišćanstvo je način života, stil života, naših navika, stavova, mišljenja i delanja.Hrišćanstvo je put u život. Hrišćanstvo je hleb nasušni. Hrišćanstvo je put mira i ljubavi! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Новембар 10, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2012 Kuran 3:55I kada Allah reče: "O isa, dušu će ti uzeti i k Sebi te uzdignuti i spasiću te od nevjernika i učiniću da tvoji sljedbenici budu iznad nevjernika sve do Smaka svijeta. Meni ćete se, poslije, svi povratiti i Ja ću vam o onome u čemu se niste slagali presuditi: -TUMAČENJE:(Ovde Bog obećava Isusu Hristu da će ga uzdići sebi i da će sedeti sa desne strane Boga, da će Hristovi sledbenici apostoli i Hrišćani biti iznad svih sve do drugog Hristovog dolaska i da će biti sudija.) Na koji nacin si dosao do zakljucka da se ovde kaze da Hristos sedi sa desne strane Boga Oca, i pogotovo da ce Hristos da bude sudija? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 10, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2012 Ljudi, nemojmo da se lazemo. Isus se u Islamu smatra prorokom kao i Muhamed a ne Bogom. Ralozi za to su mnogi. Ja sam odgledao brdo islamskih klipova na internetu o Isusu Hristu i o tome kako Bog ne moze imati sina. Radi se o potpuno pogresnom pristupu. Ali me najvise nervira kad se iznose stihovi iz Biblije koji kao dokazuju Kuran. To me toliko nervira da nemam reci, jer su izvadjeni iz konteksta a zanemareni ostali, sto predstavlja laganje i prevaru. Islamsko verovanje se jedino i samo moze potkrepiti Kuranom, nikada Biblijom. Planiram da napisem nesto o tome kad budem imao vremena. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Новембар 10, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2012 Ali me najvise nervira kad se iznose stihovi iz Biblije koji kao dokazuju Kuran Ima jos toga ali sada ne mozete nositi. Ako niste znali Isus ovde govori o Muhamedu.. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Новембар 10, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2012 Možda justinijan može bolje? Hajde junače, čekamo. Па наравно да могу боље. Први стих каже да ће Иса бити месија израелског народа, и исламска традиција га таквог и држи, дакле не спаситеља и откупитељ човјечанства већ избавитељ израелског народа, избавитељ од лажног учења и крибог пута и привођење правм путу тј Алаху. И стих уопште не закључује да ће Иса бити син Божији, већ само један од Богу блиских, а не једини Богу близак. Други стих уопште не прејудицира Оца, нити да ће апостоли слиједити Ису на његовом путу, нити траже да се Иса заузме код Оца за њих, већ то да се исини ученици предају Алаху на службу, а не њему Иси, и да од Исе траже да он као Божији миљеник буде свједок њихове службе Богу, а не Иси. Трећи стих не прејудицира да ће Иса стати Богу с десне стране, нити да ће Иса и апостоли судити, јер не помиње се никаква десна страна. већ да ће Иса бити узет као пророк Богу на небеса, без икаквог помињања положаја, лијева - десна страна. bosanac је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Новембар 10, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2012 Ima jos toga ali sada ne mozete nositi. Ako niste znali Isus ovde govori o Muhamedu.. Da, isto kao sto najavljeni Duh istine predstavlja Muhameda. To nikako nije Duh Sveti koji je sisao na apostole, nego bas Muhamed. http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Новембар 10, 2012 Пријави Подели Написано Новембар 10, 2012 ma da sad, onda i monofiziti i monoteliti i protesntanti i svi koji god kažu "mi poštujemo Hrista" odma imaju pravu veru i oni su u pravu! Šta sad jel ovo tumačenje kurana znači da Pravoslavna vera nije jedina istinita vera? Ili to znači da mi pravoslavci pored Svetog pisma trebalo bi da pratimo i kuran? Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука