Jump to content

Hristos i niština

Препоручена порука

Hristos i niština

Esej koji je pisao Lazar... bacite pogled pa da prodiskutujemo

Lično sam se oduševio-vrlo pitko,konkretno i u centar

• Волим 1

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Uh... Čovek je takvo biće, da mu nema spasa bez stalnog susretanja sa Hristom. Ili je On, ili je ništavilo...

Kad gledaš ovaj divni svet, i kad gledaš lepotu proleća i udišeš te predivne mirise, ne možeš da se ne setiš kako će stići jesen, i sve će biti golo...

Ne znam, jednostavno nema drugog Puta. Ili-ili...

Dok sam čitala tekst, shvatila sam da je ovo prva godina da nisam osetila teške rođendanske tuge :cmizdrenje:

Šmrc, baš sam srećna zbog toga... Hvala Bogu što me je strpljivo čekao...

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

• Гости

Треба најпре прочитати ово, сажвакати, добро разумети па коментарисати...

Познат ми је стил нашег Лазара Нешића :)

Подели на овим сајтовима

Hristos i niština

Esej koji je pisao Lazar... bacite pogled pa da prodiskutujemo

Lično sam se oduševio-vrlo pitko,konkretno i u centar

:( недостаје ми овде Лазар Нешић.....

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Ili je On, ili je ništavilo...

Nije ništavilo i ništa u ovom kontekstu jednako.

Upravo je to ništa ono što smo mi. I to je ono sa čim treba da se sretnemo. To je naš povratak.

Na tekstu bi trebala da stoji oznaka : ne ulazite vi koji nijeste ostavili svaku nadu

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

Postmoderna

hm,

ionako vjernike optužuju da se svemu prilagođavaju

meni je ovo pak, onaj korak, ili ona veza (koje u stvari i nema) između stvarnog života i Pravoslavlja= Gospod, SvOci itd

Apokrifno jev. po Oglu

Подели на овим сајтовима

Nije ništavilo i ništa u ovom kontekstu jednako. Upravo je to ništa ono što smo mi. I to je ono sa čim treba da se sretnemo. To je naš povratak.

:) Cijenim... Nažalost, tema mi je isuviše nabijena emocijama, i imam problem sa njenim smirenim promišljanjem...

No, ajde da ponovo pročitam tekst, pa ću se javiti.

• Волим 1

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

hm,

ionako vjernike optužuju da se svemu prilagođavaju

meni je ovo pak, onaj korak, ili ona veza (koje u stvari i nema) između stvarnog života i Pravoslavlja= Gospod, SvOci itd

Cestitam! Prvi korak ka pravom postmodernisti pocinje upravoi sa ovim i ovakim "meni je", "za mene je" pa sta god sledi.

Подели на овим сајтовима

:) Cijenim... Nažalost, tema mi je isuviše nabijena emocijama, i imam problem sa njenim smirenim promišljanjem...

No, ajde da ponovo pročitam tekst, pa ću se javiti.

Da, smirenje nije vrlina, zbog sebe ili drugih, kakva korist od toga, več što pomaže da ostanemo u onome što stvarno jesmo

Apokrifno jev. po Oglu

Подели на овим сајтовима

Da bismo spoznali sopstvenu ništinu neophodno je srušiti bolesni Ego koji stoji nasuprot i naprotiv Hristu.Možda je moja najveća zabluda to što mislim da se do Hrista može na prečac.

• Волим 1

Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави.

Подели на овим сајтовима

:( недостаје ми овде Лазар Нешић.....

и мени...

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Cestitam! Prvi korak ka pravom postmodernisti pocinje upravoi sa ovim i ovakim "meni je", "za mene je" pa sta god sledi.

Hvala,

Za mene je definicija postmoderne: jesam li ti rekao :)

Da,odgovor se traži,

ali nije samo to u pitanju. Dom je tamo gdje nađeš mir.

Apokrifno jev. po Oglu

Подели на овим сајтовима

O ovome bi trebalo misliti:

Нећемо одмах све решити

тиме што ћемо само ускочити у Цркву. У њено топло и безбрижно, мајчинско крило. Као да ту престају проблеми. Не, за нихилистичког хришћанског аскету живота, они тек започињу. На путу ка Другом чекају нас сузе, крв, зној, уздаси. Пре свега, бол. Болови ероса. Због тога и сви они дебели томови отачке аскетске литературе. Писање о мукама прављења простора у себи за другост. За другост, која је ни мање ни више, једнака уништењу и победи над ништином. Мучнина очајничке потраге за Другим. Нико не гарантује да ћемо га пронаћи. Примити у себе. Улог је бесмртност, а крај је неизвестан. Много је ту свакојаке прљавштине. Смећа. Пре свега, оног нарцисоидног. Оци би, сасвим недвосмислено, рекли гордог. Смртоносног.

Антропонихилизам (као, уосталом, свака аутентична теологија) нема за циљ да разреши тајну живота. Он ову тајну тек разоткрива.

Пишем, братијо, пред лицем Бога свог: смирите срца своја и видећете милост Господњу још овде на земљи и познаћете Творца небеског и ваша душа неће моћи да се насити љубави.

Подели на овим сајтовима

Tekst mi je dosta nerazumljiv,ali sama atmosfera teksta je kako bih rekla " teologija crnila".A ništavilo koje se pominje mi je takođe nerazumljivo.Nemam želju dalje da čitam,život je sam po sebi dovoljno težak da bih ga otežavala dodatnim crnilom.Hoću radost! :D

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...