Гости Guest - . . .- Написано Октобар 27, 2012 Гости Пријави Подели Написано Октобар 27, 2012 Драги пријатељи, Ово је једна интимнија тема, али свакако да заслужује да се нађе на Поукама због свих вас који сте овде и којима ово место значи, који сте много времена и труда уложили да будемо ово што јесмо. Било је много искушења али и много радосних момената који су учинили да заједно створимо највећу online православну интернет заједницу. То наравно мени и читавом тиму даје снаге и воље да радимо још боље, да се стари чланови који не пишу опет ангажују, да дођу нови... Ускоро ћемо вам представити пројекат Осмогласник. Нешто невиђено код нас, а бави се православном музиком али где сте ви главни актери Дакле, нешто сасвим иновативно и веома корисно за све који воле и који се баве равославном духовном музиком. Други пројекат се зове Црква.нет, али о њему касније... Оно због чега сам отворио тему јесте и то да се ја сутра селим за Крушевац. Прешао сам у Епархију крушевачку благословом Његовог Преосвештенства Епископа крушевачког Г. Давида. Бићу свештеник у саборној цркви Светог Георгија. То значи да ће и сајт прећи под духовном управом Владике Давида који ће нам се на различите начине придружити раду, што је за све нас неописива радост. Наравно, најпре се захваљујем Епископу шумадијском Г. Јовану под чијом управом и духовним руковођењем је и основан сајт Поуке.орг. без њега овога не би ни било. За сада толико. Хвала свима који су веровали у мене и подржавали и када су били најтежи моменти. Број људи који су ту је подугачак. Да не бих свакога посебно набрајао од срца се СВИМА захваљујем! Видимо се у Крушевцу. ПС Нећу имати нет неко време, па ћу пратити када стигнем повремено док све не средим око интернета. Одмах потом крећемо са новим пројектима. RYLAH, Ленка*, мирођија and 30 осталих је реаговао/ла на ово 33 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Октобар 27, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2012 Дивна вест за све. Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Октобар 27, 2012 Гости Пријави Подели Написано Октобар 27, 2012 Онда је све ово разлог више да и ове године победимо на Веб Фесту https://www.facebook.com/wfest?sk=app_469968219690299&app_data=idPredloga_428 Шта ћете, менаџер у мени увек ради Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 27, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2012 Ajd, pa da zalijemo ovo kad bude moglo, ako Bog da... Milan Nikolic је реаговао/ла на ово 1 "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Октобар 27, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2012 Д О Б Р О Д О Ш Л И bighugbighug Драгана Милошевић and Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 2 Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Октобар 27, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2012 bravo! nego ko je ovde iz Kš od članova Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ленка* Написано Октобар 27, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2012 Ја 4869 319.gif Ignjatije, мирођија and kron је реаговао/ла на ово 3 Земаљско је за малена царство, а небеско увек и до века. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Октобар 27, 2012 Гости Пријави Подели Написано Октобар 27, 2012 Желим нешто да вам признам, опет интимнија ствар, али како лепе ствари желим да делим са пријатељима морам да вам кажем шта је мене потпуно везало за Владику Давида од када сам дефинитивно преломио да се ја једино ту потпуно налазим. То је она чувена беседа у Љубостињи, која је захваљујући свима вама постала најслушанија беседа на интернету: https://www.pouke.org/forum/topic/17304-%D0%BE%D1%87%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D1%83%D0%BA%D0%B0-%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BA%D0%B5-%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B0-%D1%99%D1%83%D0%B1%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8%D0%BC-%D1%81%D0%B5%D1%81/ Ја сам њу слушао данима, буквално и схватио да је то оно због чега сам имао идеју да оснујемо овакав интернет пројекат. Богу хвала, Владика Давид је отворен човек, истински духовник и апсолутно схвата време у коме живимо. То је данас преко потребно. Ми чак и немамо избора да ли хоћемо да радимо или нећемо (мислим на нас у "мантијама). Ми то МОРАМО. Владика Давид ми је дао пуну подршку и искрено се надам да и ваша подршка неће изостати, као и критика када је то потребно. Ко ради тај и греши зар не? Такође, искрено се надам да ће се сада многи свештеници осмелити да узму активног учешћа у раду Поука. Јасно је да многа браћа прате али је битно и АКТИВНО да се укључе. То ће нам дати вољу да радимо још боље. Чувено питање благослова за писање на јавним медијима заиста треба да буде једно од битних питања на Сабору Епископа. Постоји акт да свештеници без благослова не треба да дају изјаве о Цркви на медијима као што су новине и телевизија. Но, сада интернет полако преузима примат (сигурно је далеко више праћен него новине а верујем ускоро више него и телевизија), па се намеће питање благослова за рад на интернету. То је битно питање, али свакако треба омогућити људима да раде, а да се њихов рад прати, те да буду одговорниза оно што раде. Треба оформити тимове способних свештеника који ће координирати многе пројекте. Време се много променило и мислим да морамо што пре да ухватимо корак јер ако ми не будемо радили, радиће разни секташи, расколници, преваранти и трговци људским душама. Рекох, мислим да више ово није питање хоћемо или нећемо него МОРАМО. Свако по својим даровима од Бога дарованим. Јанко, kron, Јефимија Крунић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Октобар 27, 2012 Гости Пријави Подели Написано Октобар 27, 2012 Како Владика Давид широко сагледава стање у коме живимо сведочи и ова беседа https://www.pouke.org/forum/topic/21210-%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%B4%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%B4-%D0%BE-%D0%B8%D0%BA%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B7%D0%BC%D1%83-%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D0%B0%D1%80%D1%83-%D1%80%D0%B0%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D1%83-%D0%B2/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan Nikolic Написано Октобар 27, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2012 То је данас преко потребно. Ми чак и немамо избора да ли хоћемо да радимо или нећемо (мислим на нас у "мантијама). Ми то МОРАМО. То ме подсећа на апостола Павла, ,,тешко мени ако не проповедам јеванђеље''. Јадранка-Дервента, kron, Ignjatije and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Наука верујућих каже: Апсолутан је само Бог Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Октобар 27, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2012 1. Bices svestenik u crkvi posvecenoj mom zastitniku 2. Imaces svakako podrsku vladike krusevackog algabacaju algabacaju bighugbighug bighugbighug RYLAH је реаговао/ла на ово 1 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Октобар 27, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2012 ............................. A bre, ko da onomad bese kad smo kod njega polagali asketiku... "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Октобар 27, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2012 Много се радујем.Дивна вест. bliss jeeee slavabogu Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Andre Williams Написано Октобар 27, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2012 Оче, ово су дивне вести! .smesko. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
-Владимир- Написано Октобар 27, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 27, 2012 Честитам на аванзовању. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука