Jump to content

"Evolucija i Veliki prasak su lazi iz pakla"

grigorije22

Препоручена порука

Нема 30 јеванђеља, али има 30 так апокрифних текстова, што јеванђеља што посланица, што апокалипси...и јесу настала отприлике у исто вријеме кад и синпотичка крај првог и почетак другог вијека.

Немој мислити да су синоптичка Јеванђеља писали апостоли и то баш у вријеме Христа, да су још ишли за њим и записивали шта је говорио....

Nisam ni rekao da su trckarali za Isusom i zapisivali sta je on govorio. Jevandjelja nastaju u periodu od 30 do 50 godina posle dogadjaja, dok poslanice apostola Pavla nastaju 20 godina nakon raspeca i vaskrsenja. Koji su to apokrifi nastali krajem 1 veka?

Подели на овим сајтовима

Kanonska jevadjelja nastaju sva u 1 veku ukljucujuci i poslednje jevandjelje po Jovanu. A od ovih kvazi jevandjelja po Tomi, Mariji Magdaleni i Judi nijedno niije nastalo u 1.

Sva su nastala u rasponu od 70-ak - 80 godina što nije velika razlika. Pri gore pomenutoj analizi dolazi do grešaka sve što sam našao o jevađeljima govori samo otprilike kada je nastalo u rasponu od 30-ak godina tako da i nisu nešto mnogo pre nastala ova 4 jevađelja ako su uopšte nastala pre

Подели на овим сајтовима

Kanonska jevadjelja nastaju sva u 1 veku ukljucujuci i poslednje jevandjelje po Jovanu. A od ovih kvazi jevandjelja po Tomi, Mariji Magdaleni i Judi nijedno niije nastalo u 1.

Да не мислиш можда и да су настала редом онако како је поредано у Новом Завјету? Матеј, Марко, Лука, Јован...Кад се помиње први вијек, то се односи најраније послије пада Јерусалима дакле послије 70 н.е. А у то доба што касније, настала су и апокрифна. Не сва али многа.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Да не мислиш можда и да су настала редом онако како је поредано у Новом Завјету? Матеј, Марко, Лука, Јован...Кад се помиње први вијек, то се односи најраније послије пада Јерусалима дакле послије 70 н.е. А у то доба што касније, настала су и апокрифна. Не сва али многа.

Naučnici su utvrdili (opet radioaktivni raspad) da je po Marku najkasnije nastalo dok je mislim po Jovanu nastalo početkom 2. veka

Подели на овим сајтовима

Да не мислиш можда и да су настала редом онако како је поредано у Новом Завјету? Матеј, Марко, Лука, Јован.

Strucnjaci za Novi zavet se slazu da je prvo nastalo Markovo jevandjelje.

Подели на овим сајтовима

Navedi mi neko iz 1 veka.

Томино. Између 40 н.е и 140 н.е.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Strucnjaci za Novi zavet se slazu da je prvo nastalo Markovo jevandjelje.

Управо тако. Марково је прво. А то што је Марково прво говори даље у прилог како су настала и остала Јеванђења, а нарочито Матејево гдје имају цитати из Септуагинте, што говори да је писац Матејевог Јеванђеља не Матеј, Јевреј, него неки Грк који уопште није познавао хебрејски ни арамејски језик и питање је да ли је икад посјетио Палестину. И то говори да сва Јеванђеља нису могла настати у првој генерацији људи који су лично дожвијели Христа већ касније, када се хришћанство прошило на римску империју крајем првог и почетком другог вијека, гдје је се говорио грчки језик. У прилог томе иду у неки стихови који наводе погрешну географију.

Подели на овим сајтовима

Naučnici su utvrdili (opet radioaktivni raspad) da je po Marku najkasnije nastalo dok je mislim po Jovanu nastalo početkom 2. veka

Како могу утврдити то ако немају оригинал?

Подели на овим сајтовима

Наравно да том методом нису никако могли да утврде време настанка јеванђеоских текстова. Оригинали су изгубљени, а најстарији препис датира из четвртог века.

Подели на овим сајтовима

Znam shvatio sam šta sam napisao ali bilo je kasno nisam mogao da obrišem komentar, samo sam se nadao da niko neće primetiti i da ćemo nastaviti dalje. Usput morate da uvedete nešto da mogu da obrišem komentar

Подели на овим сајтовима

Све би то било климаво да суштина Цркве није Света Литургија. Нови Завет (текстови) је Нови Завет јер Црква гарантује, у свом литургијском искуству, да је то то. Нема другог начина да проверимо да ли су четири јеванђеља права јеванђеља. Ту псеудохришћанске секте имају проблем који не желе да виде - одакле знају да је то то, ако негирају Цркву? Ко им гарантује, обзиром да су те сектице настале махом у 19-зом веку, да неко пре њих није потурио лажна јеванђеља?

Подели на овим сајтовима

Znam shvatio sam šta sam napisao ali bilo je kasno nisam mogao da obrišem komentar, samo sam se nadao da niko neće primetiti i da ćemo nastaviti dalje. Usput morate da uvedete nešto da mogu da obrišem komentar

Не секирај се...:)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...