Jump to content

Није свачије немање исто

Оцени ову тему

Баба

Моје немање  

20 члановâ је гласало

1. 1. Када кажем немам , мислим:

• немам новаца да уложим у нове машине за производњу у својој фирми
      0
    • немам новаца за покретање уносног посла
      2
    • немам новаца за најновији ауди
      1
    • немам новаца да одем на море
      9
    • немам новаца да платим комуналије
      5
    • сутра сем хлеба нећу имати ништа друго за јело
      3

Препоручена порука

Одморите се ако имате од чега, поједите ако имате шта, мислите ако имате о чему.

Д.Радовић

Често се дешава да људи на интернету различитог социјалног статуса кукају како су у финансијској кризи и како им фали новаца.

Међутим није свачије немање исто.

Када неко каже немам мисли :

1. немам новаца да уложим у нове машине за производњу у својој фирми.
  2. немам новаца покретање уносног посла .
  3. немам новаца за најновији ауди
  4. немам новаца да одем на море
  5. немам новаца да платим комуналије
  6. сутра сем хлеба нећу имати ништа друго за јело

Ипак на интернету ови људи могу доћи у ситуацију да једнако говоре како је светска криза и може чак да се деси да неко ко је у много горем положају од њих прокоментарише како су мрачњаци и песимисти и наиђе на осуде од саговорника.

Мени су управо то десило на овом форуму. Новаца више немам него што имам . Међутим један чоек нећем да га именујем рече ми лако је теби бити оптимиста када ниси сиромашан. Није имало смисла да се правдам нити да објашњавам. Али сам се фрапирао кад сам неких пола године касније погледао његов ФБ профил. Значи лик нема шта нема а кука као да је једно од оне деце из Етиопије које умире од глади.

Дакле какво је ваше немање ?

Подели на овим сајтовима

Imam sve sto mi treba... mada ne i sve sto zelim :)

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

On 2. 10. 2012. at 17:14, sqny рече

Imam sve sto mi treba... mada ne i sve sto zelim :)

То је исто као и да си рекао немам све што ми је потребно.

Чаша је полупуна или полупразна.

Ставио сам опцију за гласање да не морају људи писати о својему немању.

Мене занима само статистика...

Подели на овим сајтовима

On 2. 10. 2012. at 17:16, Жељко рече

То је исто као и да си рекао немам све што ми је потребно.

Pa pravim razliku izmedju onog sto zelim i onog sto mi je potrebno. Zeleo bi da putujem svetom i vozim se po najvecim roler kosterima :) .

Kad budem imao porodicu, mozda onda dodjem u situaciju da nemam nesto sto mi treba.

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Подели на овим сајтовима

mislim da je covek stvoren da bi tezio boljem,lepsem i vecem.Sad problem je sto vecina nas sve svoje zelje i prohteve projektuje na materijalno.A opet ljudi ko ljudi,neki kukaju a neki se bore. Bas kao i ti srela sam uspesne i stvarno bogate ljuude koji su stalno kukali a opet i siromasne kojima osmeh nije silazio sa lice.Iskreno mislim da je sreca stav i odluka svakog coveka.Onaj ko hoce uvek nadje nacina , a onaj ko nece preda se. Da i ja odgovorim na pitanje. Hvala,dobro sam.Nisam gladna,nisam zedna,imam zdravu decu i muza i divne kucice koji me usrecuju.

I da sve pohvale za temu.

Подели на овим сајтовима

Nemam novac za neko luksuziranje , navikli smo da budemo skromni u prohtevima jos kao deca. Sve sto priustimo osetimo na svojoj kozi.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Подели на овим сајтовима

Sad kad sam udata i kad cekamo bebca vidim koliko je tesko. Ima se za najosnovnije a kako ce tek biti...

Господе, Ти који гледаш у срце човечије, душу моју очисти од отрова, од мржње, сујете и гордости, од ватре похоте и јарости, избави мене Свемоћни!

Подели на овим сајтовима

Мој је проблем био у духовном стању. Док нисам почео да радим то што радим и да долазим у контакт са људима који заиста немају, стално сам био нешто незадовољан, мрзовољан, само сам кукао и слично. Када сам видео шта стварно значи немати, некако ми се променила перцепција свега тога, Богу хвала. Када сам почео да гледам шта све имам уместо шта бих све да имам, много ми је лепше у животу.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

Ama, nemam nikako odgovor, ne merem se pronać' u ikojem...

Bilo je raznih perioda: i kad smo imali mnogo kinte, i kad je bašbaš nismo imali; najčešće, doduše, je bilo za neki normalan život plus još neki mini-luksuz.

Nekako mi sreća nije zavisila od toga...

Pare su mi uvek bile najmanji problem. Ako nemam ja, imaće neko moj, pa ćemo se skrpiti nekako :)

• Волим 1

"We are such stuff
As dreams are made on; and our little life
Is rounded with a sleep."

Подели на овим сајтовима

On 2. 10. 2012. at 20:26, Јадранка-Дервента рече

Материјално,немам ништа!Духовно,имам доста.

Ууу ја сам сирома у оба случаја, ал што волим да се гордим да се негордим , као сад рецимо ...

Подели на овим сајтовима

Kad pomislim da nemam ništa Bog me iznova podseti da imam sve i da sam nevidjen srećković... pa ipak, brzo zaboravim

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...