Тања1 Написано Мај 12, 2013 Пријави Подели Написано Мај 12, 2013 Више њих ( Пећка Патријаршија, Грачаница и други) овај само са слике (Манастир Стара Павлица), Преднемањићка ера, мислим да ћу овде испред лећи и ноћ преспавати spavanje2 Преузето са skyscrapercity Јачи од смрти и лажи Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Мај 13, 2013 Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 Острог, апсолутно. Боже драги, мислим да сам ја једина особа која није била на Острогу! Никако ми се не да отићи! Сваки пута кад имам неку прилику, нешто се деси и ја не одем! Хајде, даће Бог једном......надам се! Phoebe је реаговао/ла на ово 1 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Мај 13, 2013 Пријави Подели Написано Мај 13, 2013 Po meni najlepsi manastir je onaj kojeg DECA najvise vole e sad ja bi voleo da znam koji manastir DECA najvise vole:) Биљана је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Август 14, 2013 Пријави Подели Написано Август 14, 2013 Nisam bila u mnogo manastira - Krupa na Vrbasu, Ilinje, Bijele Vode, Gomionica - i u svima sam nasla odgovor na svoje duhovne potrebe i izuzetne duhovnike. Ipak bih istakla +Gomionica, gdje su mi sestre pruzile Ljubav koja lijeci, krijepi, uzdize i vaskrsava. Divan je Bog u svetima svojim... ines, JESSY and Dragana I. је реаговао/ла на ово 3 ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Jovan Gramatik Написано Август 14, 2013 Пријави Подели Написано Август 14, 2013 Манастир Светог Јована Крститеља у Есексу (Енглеска) је на мене оставио већи утисак од Свете горе. Гостољубље не заборављају и чашћу чине једни друге већим од себе, а све то у духу списа који су настали из пера срарца Софронија. Страчев дух и утицај се и дан-данас осећа у тамошњој заједници. Тај манастир је, по моме мишљењу, доиста најбоља слика монашког живота у савременом свету, а могу рећи да сам посетио и боравио и многим манастирима. Ко једном оде, мора се опет вратити. Слично и гласи једна књига старца Захарије (који је тамо духовник) - Сећајте се прве љубави (Откр 2, 4-5). Ова књига, коју топло препоручујем вашој љубави, нажалост, још увек није преведена на српски језик (колико је мени познато). Али се иста може поручити (штавише и читати) на овом сајту - http://www.amazon.com/Remember-Thy-First-Love-Revelation/dp/0980020727 Драшко, ines and JESSY је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
javor Написано Август 14, 2013 Пријави Подели Написано Август 14, 2013 @ nicph Taj manastir Stara Pavlica je pre neku godinu bio na pocetku obnove, a meni se nije dalo da ga vidim jer drustvo nije htelo da ide do tamo. :fmqmtx: A bili smo u predivnom manastiru Gradac i stara monahinja-gostoprimac nas je molila da odemo ali ... ... Evo ga manastir Gradac https://www.google.com/search?safe=off&hl=sr&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1024&bih=684&q=manastir+gradac&oq=manastir+gradac&gs_l=img.1.0.0.7810527.7816566.0.7819304.15.7.0.8.8.0.529.1706.0j1j4j5-1.6.0....0...1ac.1.25.img..1.14.1855.suTtxMvbHnI#facrc=_&imgdii=NCCOgLz4zeTKvM%3A%3BY23YjbN6HH8V5M%3BNCCOgLz4zeTKvM%3A&imgrc=NCCOgLz4zeTKvM%3A%3BZ_upSgPOW7iXxM%3Bhttp%253A%252F%252Fi1.trekearth.com%252Fphotos%252F56989%252Fserbia.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.trekearth.com%252Fgallery%252FEurope%252FSerbia%252FNorth%252FSerbia%252FGradac%252Fphoto520124.htm%3B800%3B574 ines је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дијана. Написано Август 16, 2013 Пријави Подели Написано Август 16, 2013 http://www.youtube.com/watch?v=t3arOph44Pk http://www.youtube.com/watch?v=KsLiWigy_8U ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надамo да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Acquila non capit muscas Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Август 16, 2013 Пријави Подели Написано Август 16, 2013 Манастир Светог Јована Крститеља у Есексу (Енглеска) је на мене оставио већи утисак од Свете горе. Гостољубље не заборављају и чашћу чине једни друге већим од себе, а све то у духу списа који су настали из пера срарца Софронија. Страчев дух и утицај се и дан-данас осећа у тамошњој заједници. Тај манастир је, по моме мишљењу, доиста најбоља слика монашког живота у савременом свету, а могу рећи да сам посетио и боравио и многим манастирима. Ко једном оде, мора се опет вратити. Слично и гласи једна књига старца Захарије (који је тамо духовник) - Сећајте се прве љубави (Откр 2, 4-5). Ова књига, коју топло препоручујем вашој љубави, нажалост, још увек није преведена на српски језик (колико је мени познато). Али се иста може поручити (штавише и читати) на овом сајту - http://www.amazon.com/Remember-Thy-First-Love-Revelation/dp/0980020727 Био си у Есексу? Жао ми је што нисам ишао, кад сам био у Лонд пре 13 година Ко зна дал ће сепружи поново прилика "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Жедни Написано Август 16, 2013 Пријави Подели Написано Август 16, 2013 Obisao sam puno manastira ali samo na kratko ostajao u njima sa skolom na raznim Ekskurzijama. Obliznji manastir koji je na mene ostavio utisak jeste manastir Gornjak kod Petrovca na Mlavi. Nekad muski manastir gde je ziveo starac Tadej a danas zenski sa puno mira i duhovnosti. JESSY and ines је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 22, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 22, 2014 да мало оживимо ову лепу тему....пошто је у међувремену отворена тема зашто посећујемо манастире, можда се овде нађу и неки одговори.... у међувремену, ја сам одлазила само у оближње манастире у Сланцима и Раковици.... манастир у Раковици ми је посебно значајан јер је тамо сахрањен патријарх Павле и што се сваке недеље служи акактист св Нектарију Егинском....и лако се стиже до њега... манастир у Сланцима је посебан зато што је тотално издвојен из града и оближњих насеља и ту налазим тако неопходан мир..... ines је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manastir Bradaca Написано Јануар 22, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2014 Manastir svetog Prohora Pcinjskog (dok je bratija o.Pajsija bila u njemu) i manastir Kovilj..inace,svaki nas manastir je lep na svoj nacin.. Данче*, JESSY and ines је реаговао/ла на ово 3 Kада би ми неко могао доказати да је Христос ван истине,и када би збиља истина искључивала Христа,ја бих претпоставио да останем са Христом,а не са истином. Манастир Брадача Монах Нектарије Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јануар 22, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2014 Манастир Каленић . Први пут сам прочитао ову тему и заиста је прелепа . Ми често нисмо ни свесни какве прелепе манастире има наша земља . То су прави драгуљи . ines, JESSY and Данче* је реаговао/ла на ово 3 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Milan023 Написано Јануар 22, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2014 Манастир Ковиљ. ines, JESSY and Данче* је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Јануар 22, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2014 Фрушкогорски манастири скоро све које сам обишла,манастир Копорин,Ђунис,Св.Роман,Лешје је прелеп манастир.Кад се све зброји свака светиња остави на мене посебан утисак. ines and JESSY је реаговао/ла на ово 2 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Јануар 22, 2014 Пријави Подели Написано Јануар 22, 2014 У манастиру Копорину сам био . Заиста леп манастир . До скоро се мислило да мошти које се налазе у манастиру Копорин припадају деспоту Стефану Лазаревићу . Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука