JESSY Написано Октобар 1, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2012 нисам обишла вероватно ни половину наших манастира, али морам на напоменем да ће ми посета манастиру Јовања (код Ваљева) дуго остати у сећању...тамо сам била у јуну ове године у организацији храма св.Саве...цело путовање је било фантастично...у манастир Јовања смо стигли на вечерњу службу...било је прелепо...и одмах након службе игуман манастира о.Михајло нас је повео у део манастира где је сеница са клупама, ту смо поседали и одмах почео са поукама и беседама...постављали смо питања и на сва је одговарао веома стрпљиво и исцрпно...иако је већ било време да се крене, он је и даље седео са нама и причао трудећи се да нас духовно што више обогати...када смо на крају ипак морали да кренемо, пратио нас је до аутобуса и даље одговарајући на наша питања...то нисам нигде доживела...оно што нам је свима веома потребно, а не добија се, примили смо у овом манастиру од о.Михајла...сам манастир је такође посебан...ето, то је неки начин и моја препорука... место где смо седелио.Михајло Борис74, ines, Phoebe and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Odahviing Написано Октобар 1, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2012 Meteori u Grčkoj. Таша, kron, Гост and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Joca Mitrovic Написано Октобар 1, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2012 Ovo je neverovatno, ko ima priliku neka ode. Ali nas srpski Jerusalim je nesto sto prvo trebamo da posetimo i pomognemo. Vladika Jovan stalno zove da se dodje i svojim molitvama i trudom pomogne, ali i duhovno okrepi. Ko moze i zeli neka ode. ST.IVANA, Zoran Pavic, Биљана and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Октобар 1, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2012 On 1. 10. 2012. at 20:25, JESSY рече ...оно што нам је свима веома потребно, а не добија се, примили смо у овом манастиру од о.Михајла...сам манастир је такође посебан...ето, то је неки начин и моја препорука... Expand данас или јуче се мислим о о. Михајлу, где ли је , у ком је манастиру игуман? пошто сам га упознао пре више од 10 година, диван човек кад ето ти одговора мирођија, Олимп and JESSY је реаговао/ла на ово 3 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Октобар 1, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2012 Много лепа тема. Е сад да ли да причам о манастиру, или о монаштву? bliss jeeee Видећу сутра. bliss jeeee On 1. 10. 2012. at 20:35, tamo neko рече данас или јуче се мислим о о. Михајлу, где ли је , у ком је манастиру игуман? пошто сам га упознао пре више од 10 година, диван човек кад ето ти одговора Expand Па нисмо ми овде случајно... zru bliss jeeee JESSY, Биљана, Драшко and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
horatio Написано Октобар 1, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2012 Nisam baš hadžija, ali bez sumnje: Dečani i Kovilj. To su samo moje impresije, krajnje subjektivne... Manastir Bradaca, ines, Sneza Dj. and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Euthyphro Написано Октобар 1, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 1, 2012 Bez sumnje, Manastir Svetog Save Osvećenog u Judejskoj pustinji. Kad bi bilo mogućnosti, čini mi se da bih bez razmišljanja tamo i ostao. Raj na zemlji. Srce mi je bilo toliko puno. Tolika blagodat je na tom svetom mestu. Od naših manastira, sigurno za mene najlepši manastir je Ćelija Piperska, i manastir i priroda oko manastira. Драшко, Биљана and ines је реаговао/ла на ово 3 De Maria Numquam Satis Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
malaMaia Написано Октобар 2, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2012 Manastir Lesje kod Paracina Prelepa drvena crkva, prelep izvor, ribnjak, priroda, pogled... Рада., ines, Биљана and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Господе, Ти који гледаш у срце човечије, душу моју очисти од отрова, од мржње, сујете и гордости, од ватре похоте и јарости, избави мене Свемоћни! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Boba Написано Октобар 2, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2012 manastir Stanjevici kod Budve, i naravno Miholjska prevlaka. ines and Vuk74 је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Октобар 2, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2012 Први манастир у ком сам била, манастир Моштаница код Дубице (Република Српска) Олимп and ines је реаговао/ла на ово 2 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest о. Агапије Написано Октобар 2, 2012 Гости Пријави Подели Написано Октобар 2, 2012 Ковиљ и Дечани. Биљана је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest JelenaLela Написано Октобар 2, 2012 Гости Пријави Подели Написано Октобар 2, 2012 Divna tema 170fs799081 ! Prosto ne znam koji bih izdvojila... Gde god da sam bila imala sam taj osećaj topline, spokoja i radosti. Ali evo za početak onaj gde sam se krstila heaven . U pitanju je manastir Sv. Nikole u Pribojskoj banji. Олимп, Милан Меденица :), JESSY and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Октобар 2, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 2, 2012 било би лепо ако би свако написао и зашто је баш тај манастир у питању... .smesko. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
w.a.mozart Написано Октобар 2, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2012 Hilandar, svakako a i Studenica... i Kovilj je ok ali Hilandar na prvom mestu... zašto- zbog Petra iskušenika i zato što je tamo vreme drugačije voleo bih da posetim onog monaha i vuka Биљана, Милан Меденица :) and JESSY је реаговао/ла на ово 3 Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
мирођија Написано Октобар 2, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 2, 2012 Била сам у неколико манастира у Србији и Црној Гори. Не бих да неки посебно издвојим.Сви су лепи. Волела бих још неке да видим. Ипак ми је најлепши +Манастир Стјеник на обронцима Јелице. Зашто? У њему су мошти Светог Јована Стјеничког. И у њему је дом игумана, оца Пајсија.Он ту живи сам.За сада нема никог сем њега у манастиру. А отац Пајсије. Ако питате какав је то монах и човек? Па рећи ћу вам да сам мислила да не могу баш да се изненадим. Али отац Пајсије ме је заиста изненадио. Његова отвореност и позитивност не могу лако да се опишу. Олимп, Драшко, Биљана and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука