Jump to content

Да ли је неки манастир оставио посебан утисак на вас?

JESSY

Препоручена порука

нисам обишла вероватно ни половину наших манастира, али морам на напоменем да ће ми посета манастиру Јовања (код Ваљева) дуго остати у сећању...тамо сам била у јуну ове године у организацији храма св.Саве...цело путовање је било фантастично...у манастир Јовања смо стигли на вечерњу службу...било је прелепо...и одмах након службе игуман манастира о.Михајло нас је повео у део манастира где је сеница са клупама, ту смо поседали и одмах почео са поукама и беседама...постављали смо питања и на сва је одговарао веома стрпљиво и исцрпно...иако је већ било време да се крене, он је и даље седео са нама и причао трудећи се да нас духовно што више обогати...када смо на крају ипак морали да кренемо, пратио нас је до аутобуса и даље одговарајући на наша питања...то нисам нигде доживела...оно што нам је свима веома потребно, а не добија се, примили смо у овом манастиру од о.Михајла...сам манастир је такође посебан...ето, то је неки начин и моја препорука...

DSC05008.JPGместо где смо седелиm_DSC09641%2520OTAC%2520MIHAILO.jpgо.Михајло

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Ovo je neverovatno, ko ima priliku neka ode.

EE8362C636C4-34.jpg

Ali nas srpski Jerusalim je nesto sto prvo trebamo da posetimo i pomognemo. Vladika Jovan stalno zove da se dodje i svojim molitvama i trudom pomogne, ali i duhovno okrepi. Ko moze i zeli neka ode.

dru-Pecka-Patrijarsija_310x186.jpg

Подели на овим сајтовима

On 1. 10. 2012. at 20:25, JESSY рече

...оно што нам је свима веома потребно, а не добија се, примили смо у овом манастиру од о.Михајла...сам манастир је такође посебан...ето, то је неки начин и моја препорука...

Expand  

данас или јуче се мислим о о. Михајлу, где ли је , у ком је манастиру игуман? пошто сам га упознао пре више од 10 година, диван човек

кад ето ти одговора

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

Много лепа тема.

Е сад да ли да причам о манастиру, или о монаштву? bliss jeeee

Видећу сутра. bliss jeeee

On 1. 10. 2012. at 20:35, tamo neko рече

данас или јуче се мислим о о. Михајлу, где ли је , у ком је манастиру игуман? пошто сам га упознао пре више од 10 година, диван човек

кад ето ти одговора

Expand  

Па нисмо ми овде случајно... zru bliss jeeee

Подели на овим сајтовима

Bez sumnje, Manastir Svetog Save Osvećenog u Judejskoj pustinji. Kad bi bilo mogućnosti, čini mi se da bih bez razmišljanja tamo i ostao. Raj na zemlji. Srce mi je bilo toliko puno. Tolika blagodat je na tom svetom mestu.

mar-saba.jpg?w=584

Od naših manastira, sigurno za mene najlepši manastir je Ćelija Piperska, i manastir i priroda oko manastira.

59488544.jpg

De Maria Numquam Satis

Подели на овим сајтовима

Manastir Lesje kod Paracina

0_721f4_3c826bd6_L.jpg

9.jpg

Prelepa drvena crkva, prelep izvor, ribnjak, priroda, pogled...

39652958.jpg

Господе, Ти који гледаш у срце човечије, душу моју очисти од отрова, од мржње, сујете и гордости, од ватре похоте и јарости, избави мене Свемоћни!

Подели на овим сајтовима

Први манастир у ком сам била, манастир Моштаница код Дубице (Република Српска)

mostanica.jpg

Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4)

Подели на овим сајтовима

• Гости

Divna tema 170fs799081 ! Prosto ne znam koji bih izdvojila... Gde god da sam bila imala sam taj osećaj topline, spokoja i radosti.

Ali evo za početak onaj gde sam se krstila heaven . U pitanju je manastir Sv. Nikole u Pribojskoj banji.

Man_Banja%20Pribojska%2009.jpg

Подели на овим сајтовима

било би лепо ако би свако написао и зашто је баш тај манастир у питању... .smesko.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Hilandar, svakako a i Studenica... i Kovilj je ok ali Hilandar na prvom mestu... zašto- zbog Petra iskušenika i zato što je tamo vreme drugačije

voleo bih da posetim onog monaha i vuka

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Била сам у неколико манастира у Србији и Црној Гори. Не бих да неки посебно издвојим.Сви су лепи.

Волела бих још неке да видим.

Ипак ми је најлепши +Манастир Стјеник на обронцима Јелице. Зашто?

У њему су мошти Светог Јована Стјеничког. И у њему је дом игумана, оца Пајсија.Он ту живи сам.За сада нема никог сем њега у манастиру.

А отац Пајсије.

Ако питате какав је то монах и човек?

Па рећи ћу вам да сам мислила да не могу баш да се изненадим. Али отац Пајсије ме је заиста изненадио.

Његова отвореност и позитивност не могу лако да се опишу.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...