Jump to content

Забрањена "Парада поноса"?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Важно да смо то решили, све остало решиће се само... Да видиш сад кад крене економија и производња! Само су педери сметали.

Fora je što zbog homoseksualaca, niko i ne obraća pažnju na pedere...

vlada-republike-srbije-logo.jpg?w=593

Подели на овим сајтовима

U kakvu je on zemlju dosao kad su ga 10 coevka jurili machugama u SRED BEOGRADA u SRED BELA DANA.

У - што се тиче контекста твог питања - исту земљу какве су Француска, Британија, Русија, Пољска, Чешка, Словачка, Немачка, Холандија, Италија, Турска. Тачније, мало бољу - опет у контексту твог реторског питања - од рецимо Пољске и Русије, где се обучени навијачи (већина наших и даље не доживљава навијања, тачније хулиганство толико озбиљно), редовно касапе ножевима и осталим оруђем и оружјем, прилично несметано.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Opomena u 10 slika: Zašto se huligani ne plaše policije i države

Izvor: Blic Online

"Nasilničke grupe planiraju da izazovu nemire širih razmera, čiji cilj nije samo nasilje nad učesnicima parade, već rušenje ustavnog poretka". To je manje-više fraza koja se već tradicinalno koristi na jesen pred Gej paradu, koja je i ove godine zabranjena.

Zašto se huligani ne plaše policije i države?

1. Jer država po drugi put zabranjuje gej paradu i uzmiče pred nasilnicma

217922_gej-parada10-foto-beta_ff.jpg?ver=1349174838

Pomenuta fraza je zapravo priznanje da su huligani jači od države - ne zbog toga što zaista jesu, već što im je to dopušteno. Zabrana nesumnjivo sprečava nasilje, ili ga, bolje rečeno, odlaže, ali istovremeno hrani ekstremistički deo društva kod kojeg stvara osećaj trijumfa.

2. Zato što su gosti na slavlju kod SPS i ministra policije Ivice Dačića

274125_dacic-vavicpublicbeograddi003502625_f.jpg?ver=1347965255

Aleksandar Vavić, vođa navijačke grupe “Alkatraz” (prvi s leva na slici, sa bakljom), koji je osuđen na godinu zatvora i iza sebe ima čak 12 krivičnih prijava za nasilničko ponašanje, nedozvoljeno držanje oružja, nanošenje teških povreda i razbojništva, učestvovao je 6. maja u postizbornoj proslavi SPS-a i njenog lidera Ivice Dačića,ministra policije u prošloj vladi, a u ovoj je još i premijer pride.

Dačić je tada izjavio da to što se neko s njim negde slikao, a da pritom i ne zna tu osobu, neće zaštititi tu osobu od policije.

3. Zato što ni prethodne vlasti nisu učinile mnogo protiv njih

277526_20100911alomarko-metlasistanbuldi002451309_f.jpg?ver=1349191341

Prethodna vlast je javno isticala da želi da okonča problem sa navijačima, a tužilaštvo je najavljivalo zabranu 14 ekstremnih navijačkih grupa. Velike najave su se samo pretvorile u parole koje su ponavljane posle svakog većeg incidenta iza kog su stajali huligani.

A ko su huligani koji godinama terorišu Srbiju, nije nepoznanica. Ako nikome drugom, onda službama bezbednosti. Navijači su se često pokazivali kao korisni za pojedine političke strukture i odrađivali bi im "prljave" poslove, poput paljenja punktova na administrativnim prelazima sa Kosovom.

4. Zato što su umislili da su njihovi došli na vlast, a vlast ne čini ništa da bi ih u tome razuverila

274134_vucic-salalomladen-surjanacbeograddi002511410_f.jpg?ver=1349181883

Aleksandar Vučić, potpredsednik Vlade, miljenik je zvezdinih "delija"

- Oni imaju osećaj da su "njihovi" sada došli na vlast i ne boje se ničega. Njihovo ponašanje ima veze i s tim što su u sastavu nove vlasti ljudi koji ističu svoj nacionalizam, u čemu se prepoznaju ultradesničari i navijači, jer su mišljenja da im se stavovi podudaraju - kaže Dobrivoje Radovanović, dugogodišnji direktor Instituta za kriminološka istraživanja.

5. Zato što sede s političarima u upravama sportskih društava

277496_marko-drazen_f.jpg?ver=1349191168

Vođe navijača Marko Vučković (Ultra bojs) i Dražen Dragaš (Belgrejd bojs)

U rukovodstvu FK Crvena zvezda su i visoki funkcioneri SPS Petar Škundrić i Aleksandar Antić, ali su u izvršnom organu kluba bili i krivično gonjene vođe navijača Marko Vučković(Ultra bojs) i Dražen Dragaš (Belgrejd bojs).

Kriminalci se bore za status vođa navijača

Sociolog Goran Kovačević kaže za "Blic" da huligane svi ohrabruju, od klubova, političara, preko policije, do sudstva, i da nasilje ne treba da čudi.

- Ako uprava kluba danas sedi s navijačima, objavljuje da su oni 12. igrač i konsultuje se s njima o izboru trenera, a sutradan kaže u medijima da se bori protiv tih istih ljudi, jasno je ko se ponaša neodgovorno - ističe Kovačević.

6. Zato što policija planski blago reaguje na ispade huligana

274129_policija-preblaganingoran-sivackibeograddi002490288_f.jpg?ver=1347965046

Ivan Đorović, načelnik kragujevačke policije, izjavio je da policija tokom poslednjih huliganskih izgreda u Kragujevcu namerno nije htela da privodi izgrednike za vreme utakmice, pod opravdanjem da bi to bilo rizično i da bi izazvalo još veće sukobe i nerede.

Umesto hapšenja, policijska uprava u Kragujevcu se opredelila da ulije strah u kosti huliganima "detaljnim pregledanjem" snimaka nereda pre i za vreme utakmice između Radničkog i Crvene zvezde.

7. Zato što je blaga kaznena politika prema huliganima

259107_ambasada-amerike-foto-fonet_f.jpg?ver=1349169272

Apelacioni sud prepolovio je kazne organizatorima ubistva Brisa Tatona u Beogradu, pa su Đorđe Prelić i Dejan Puzigaća, koji su prvobitno osuđeni na 35 i 32 godine zatvora ,dobili su umanjene kazne od 15 i 14 godina zatvora.

Poslednji primer je slučaj Milana Živanovića, koji je 20. septembra pred Višim sudom u Beogradu oslobođen optužbi za učešće u paljenju zgrade ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu 21. februara 2008. godine. Mnogi su tada cinično prokomentarisali da je osoblju ambasade laknulo kada su saznali ko im je ukrao jaknu (Živanović je osuđen na godinu dana zatvora za krađu jakne i rukavica službenika ambasade).

8. Zato što klubovi finansiraju pojedine navijačke grupe

274124_butik-zvezdablicgoran-srdanovbeograddi003474475_f.jpg?ver=1347965233

Rukovodstva dva najtrofejnija srpska fudbalska kluba se utrkuju izjavama o "obračunu s huliganima". U međuvremenu, Partizan pojedinim navijačkim grupama daje autobuse za gostovanja i ulaznice za utakmice.

Rukovodstvo FK Crvena zvezda je ustupilo navijačima prostorije sadašnjeg butika "Delije šop", gde se prodaju navijački rekviziti, i šank na severnoj tribini. Prihodima od tih poslova "Delije" delimično finansiraju svoje aktivnosti.

9. Zato što su podstrekivani na patriJotske aktivnosti

233734_paljenje-americke-ambasade02-fonet_f.jpg?ver=1347973696

Navijači Partizana aktivno su učestvovali u paljenju Bajrakli džamije i ambasade SAD u Beogradu. Miloš Radisavljević Kimi, jedan od vođa "Grobara", uhapšen je nedavno u Skoplju po poternici zbog paljenja džamije 2004. godine i protiv njega se trenutno vodi proces.

Indikativno je da su u oba slučaja policija povlačila i ostavila ambasadu i džamiju na milost i nemilost huliganima. Ambasador SAD Kameron Manter je kasnije izjavio da je imao dokaze da je tadašnji premijer Vojislav Koštunica lično odobrio napad i da ništa nije preduzeo kako bi bili uhapšeni odgovorni za paljenje američke ambasade.

10. Zato što je žandarm pretučen, a huligan Mišić predstavljen kao žrtva

274127_misic-bakljaapaleksandar-dimitrijevicbelgradedi002298203_f.jpg?ver=1347965172

Uroš Mišić, koji je 2007. godine napao žandarma Nebojšu Trajkovića na stadionu Crvene zvezde, dobio je smanjenje kazne sa 10 na pet i po godina zatvora. Njegove kolege huligani su u međuvremenu u javnosti vodile veliku kampanju "Pravda za Uroša", u kojoj je kao žrtva praktično prikazan Mišić, a ne žandarm Trajković koji zbog napada ima psihičke probleme.

Што се тиче :

разлога бр. 3) Како забранити групу? Како забранити да се људи друже свакодневно између себе ид а осећају припадност једној групи? Аха, сад су навијачи палили пунктове, до скоро су кривци биле "криминалне структуре" са севера КиМ... Занимљиво. А паљење су наручиле одређене политичке структуре, како овај Блиц све зна, чудо једно.

4) Свакако. Међу хиљадама Делија влада снажно уверење да је г. Вучић један од њих. То расположење је осетио и саговорник Блица приликом честих посета стадиону Маракане, и при дружењу са истакнутим Делијама, које како на утакмицама, тако и приватно, истичу да је г. Вучић Делија. (Додуше, неколико мислиона симпатизера Црвене Звезде се у Србији осећа Делијама, али Блиц је добро осетио да то уопште није битно за овај јако објективни текст.)

5) Какво шокантно откриће! Управа поручује да су навијачи 12. играч!? Томе се мора стати на пут! И шта бре има да се стотине хиљада навијача Црвене Звезде пита ко ће тренирати клуб који они воле?! Па шта ако су чланови, а ЦЗ није приватни клуб... Какво смо клеро-наци-фаши-прими-хомифоби друштво! Пих и фуј.

6) Тачно! Српска полиција позната по болећивости, филантропији и благости према свима које дохвати. У тим врлинама предњаче интервентна бригада и жандармерија! (Е сад што свеобавештено новинарско величанство звано БЛИЦ није поменуло да међу скоро свим европским навијачима/хулиганима српска полиција важи за једно од најозлоглашенијих, а рецимо италијанска и грчка служе за лечење фрустрација, то опет није битно за циљ овог текста. Шта знају они којима се ломи кичма шта је строго, гази стоку, нису они људи. ) Многи снимци иживљавања плавих анђела су монтаже национално оријентисаних супер- хакера.

7) Благо, благо као што се осведочило на случајевима покојног несрећног Татона и Уроша Мишића. На Теразијама је требало да висе, о тролејбуској жици, тако је о праведни Бличе. Како сте само племенити и човекољубиви, будите ми наду да ова варварска земља није пропала, и да ћемо достићи евро вредности кад тад. Чим побијемо дивљаке.

8) Наравно и онда од тих пара које би дали за превоз, навијачи стану, и од оних продаваца које сви памтимо са екскурзија, купе бејзбол палице да се хулиганишу. О моћни Бличе, покрени иницијативу да укинемо фудбал, никад нећемо постати нормална држава док се то не уради.

9) ... А др. Коштуница је изјавио да г. Мантер лаже. Како мудро што то не помену, о просветљени Бличе, јер и то може бити подстицање на патриЈотске активности. (Ахахахаах како се увек насмејем на оргиналност хумора твојих новинара, како ли им паде да алудирају да су све патриЈоте затуцани мамлази који презиру правопис хахах. )

10) Стока! Нечовек! И треба да лежи за "изазвиање опште опасности" ( нека те не завара, наивни читаоче, то што све личи по извештајима вештака, здравом разуму и пресуди Апелационог суда, на наношење т.т. повреде, или просто говорећи тучу, покушај повређивања итд! Не! Сви су они у истом патриЈотском табору! Он је - Блиц то ЗНА - хтео да УБИЈЕ жандарма Трајковића!) Мало је за малолетника 5, 5 година, мало је и 10! Пустимо га кроз шпалир жандарма, нека му они суде!

"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Шијакињићу, ако су ти твоји навијачи заиста тако фини, чему онда уопште толике полицијске снаге? Зашто нема полиције на Serbia Open? Зашто та толико зла полиција не бије љубитеље тениса, него се баш наврзла на јадне мале фудбалске навијаче? Море бре...

Подели на овим сајтовима

Kako kazu kod mene u selu, sa kravom ne mozes da pricas kao sa covekom, stoka samo za batinu zna . Svako ko sebi da pravo da fizicki nasrne na bilo koga iz bilo kog razloga sem samoodbrane treba da dobije dobre batine . Par puta takvog skolovanja i nema vise huligana , jer nekima se pamet samo preko guzice moze utrati u glavu. Ono sto meni nikad nije bilo jasno jeste fascinacija oderedjenih ljudi sportom u kome ljudi kotrljaju loptu - nogom . Razumem one sto igraju , placeni su za to ,preplaceni po mom misleljnju jer je sramota da igraxc sa osnovnom skolom ima nezamislivo vecu platu od lekara ili inzinjera . ali ne razumem one koji navijaju , to mi nikad nece biti jasno. Aj da su placeni, da imaju neku vajdu, da im rodjak igra u klubu ali ovako ...

Подели на овим сајтовима

6) Тачно! Српска полиција позната по болећивости, филантропији и благости према свима које дохвати. У тим врлинама предњаче интервентна бригада и жандармерија!

Joj prođi nas ...

српска полиција важи за једно од најозлоглашенијих

Većina njih kojima biste da podvalite te gluposti su ratni veterani.

Он је - Блиц то ЗНА - хтео да УБИЈЕ жандарма Трајковића! Мало је за малолетника 5, 5 година, мало је и 10! Пустимо га кроз шпалир жандарма, нека му они суде!

I ja kažem pravda za Uroša...

:)

Подели на овим сајтовима

Зашто та толико зла полиција не бије љубитеље тениса, него се баш наврзла на јадне мале фудбалске навијаче? Море бре...

To je stoka s kojom se samo tako i može komunicirati i koja drugi jezik ne razume.

Подели на овим сајтовима

Шијакињићу, ако су ти твоји навијачи заиста тако фини, чему онда уопште толике полицијске снаге? Зашто нема полиције на Serbia Open? Зашто та толико зла полиција не бије љубитеље тениса, него се баш наврзла на јадне мале фудбалске навијаче? Море бре...

Треба само погледати како се понашају њихови узори-играчи на терену и све ће бити јасно. Када судија пресуди, фудбалери хоће да га поједу, једни другима гледају како да подметну ногу у току игре или да повреде противника а да судија не види, нема поштовања према противничком тиму, вичу једни на друге, у неким ситуацијама се понашају као петлови у борби, као гладијатори у арени. Зар је то спорт? Има ли још оног правог спортског надметања где се поштује противник и одлука судије? Нису сви такви у фудбалу, част изузецима, али већина је таква. То је васпитно-образовни програм који наша деца највише гледају и набоље науче. Опонашајући их, уче да се на исти начин опходе једни према другима и према ауторитету. Када порасту, навијачке страсти постају веће и јаче, а своју енергију троше на стадионима и улици. На стадионима дивљају и ложе играче (узајамно ложење), а на улици им је цео свет мали, а галама са стадиона се претвара у њихов тон у разговору.Нису сви фудбалери и навијачи такви, али их има и гласни су.

Подели на овим сајтовима

Нити су моји, нити сам рекао да су фини. Само ми није јасно како се многи од вас просто гнушају одређених генерализација, и позивају на непоновљиве личности када се ради о одређеним групама, а са друге стране хиљаде навијача трпају у исти кош, изједначавају свакога ко се икад побио са психопатом и оправдавају било какву реакцију полиције против навијача, а кад се каже (види су уосталом на сваком снимку интервенције!) да полиција бије редом, и криве и праве кад крене, онда испада "ко им је крив, то су били на трибини". Наравно, ко се усуди да случајно пита ко је крив гејевима што су изашли ан параду, одмах испадне пећинко вредан презира, који се не разуме у либералне принципе и права човека! Какво лицемерје. Колико су неки заслепљени мржњом према хомосексуалцима и не виде у њима људе, и оправдавају свако зло које им се деси, толико и неки од вас испољавају исти степен нетрпељивости и нетолеранције према навијачима, образовцима и сличнима. И слажем се ја да ови први нису (физички) насилни, док НЕКИ од ових других јесу, али то није разлог да се генералише и да се прелази преко чињенице да су многи који су у опасности и који страдају од иживљавања полиције криви само зато што су дошли на утакмицу, да је огромна већина од десетине хиљада људи који посећују утакмице нормална, и да и оне које нешто учине треба казнити СРАЗМЕРНО а не дизати хајку у медијима и јавности што на крају доводи до гледања на кривце као на нижа бића и кажњавања ван сваке памети, које хвала Богу, после апелација бар донекле ублажи, али опет остану осуђени за тешко убиство они људи који нису ни дотакли покојног Татона, нити планирали да га убију!

Ја се први борим за сва права хомосексуалаца, а ко је овде поменуо да и ови други имају некаква права...

Подели на овим сајтовима

Joj prođi nas ...

Većina njih kojima biste da podvalite te gluposti su ratni veterani.

I ja kažem pravda za Uroša...

:)

1) Колико си само острашћен понекад... :)

2) Обавести се мало.

3) О да, твоја, тако типична, селективна правдољубивост и хуманизам резервисан само за оне који су ти симпатични ми је већ познат. Верујем додуше да је из најбоље намере, али опет изгледа лицемерно.

Подели на овим сајтовима

To je stoka s kojom se samo tako i može komunicirati i koja drugi jezik ne razume.

Која острашћеност. Сигурно да је јако тешко да из острашћености произађе разборитост.

Подели на овим сајтовима

чек, а шта ће уопште навијачи на улици у време параде и чему прављење проблема и себи и полицији и хомосексуалцима, па и свима осталима јер то све иде на теве и реално отежава држави ситуацију за неке тековине цивилизације које покушавају да се остваре?

да не улазимо у то да нимало симпатија немам ни за једног образовца, пошто неко ко припада тако нечем наказном не може баш да буде прав у глави, заведен или не.

још и истакнем чињеницу да присутни опоненти параде у време одржавање шетње узму и поломе, запале и направе хаос око себе у време "протеста против хомосексуализма" ... да не кажем хомосексуалаца, како су то две потпуно различите ствари, јер би то значило да мрзе те људе а не да се боре против оног што истополно сексуално орјентисана популација жели да оствари ;)

између осталог, пошто неко мене клепи по џепу, јер сам порески обвезник, за њихове "несташлуке" ... све нека фина деца, иако су заиста нечија телесна/духовна/идеолошка деца, ал су распуштена, агресивна и пуна промаје у главама.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1349442357' post='724266]

чек, а шта ће уопште навијачи на улици у време параде и чему прављење проблема и себи и полицији и хомосексуалцима, па и свима осталима јер то све иде на теве и реално отежава држави ситуацију за неке тековине цивилизације које покушавају да се остваре?

да не улазимо у то да нимало симпатија немам ни за једног образовца, пошто неко ко припада тако нечем наказном не може баш да буде прав у глави, заведен или не.

још и истакнем чињеницу да присутни опоненти параде у време одржавање шетње узму и поломе, запале и направе хаос око себе у време "протеста против хомосексуализма" ... да не кажем хомосексуалаца, како су то две потпуно различите ствари, јер би то значило да мрзе те људе а не да се боре против оног што истополно сексуално орјентисана популација жели да оствари ;)

између осталог, пошто неко мене клепи по џепу, јер сам порески обвезник, за њихове "несташлуке" ... све нека фина деца, иако су заиста нечија телесна/духовна/идеолошка деца, ал су распуштена, агресивна и пуна промаје у главама.

Али људи да се разумемо. Ја стварно не желим да оправдам никакав акт никаквог насиља, нити мислим да су фина деца нити фини људи нити било шта слично. Али и са њима се мора поступати по неким правилима, и у њима морамо видети људе, и опет не можемо рећи да су сви који су изашли на улицу исти. (Има неких који су изашли да гађају камењем са 100 м полицију, а има неких који би - да могу - убили неког.) То што се понашају како се понашају, не даје ником за право да оправдава полицијска иживљавања јер полицајци нису хулигани, они не смеју да се спусте на исти ниво. Нити их треба кажњавати за пример, мимо и преко закона. Овако се ствара атмосфера,и у јавности и међу полицијом, да могу да им раде шта хоће кад их ухвате. што неки полицајци и раде, што на улици што по станицама, то ваљда сви сем Дарка знамо. Да не причам о покушајима да се сви који мисле мало другачије од Богом даних тумача права и правде у Србији, а који су притом и национално неравнодушни, повежу у исту екипу, колико год то очигледно бесмислено било... Теорија завере само у обрнутом смеру. Ето, само то хоћу дакажем, далеко су они иначе од фине деце и далеко су дивљања од несташлука и далеко је њихов бес од оправданог.

Подели на овим сајтовима

Нити су моји, нити сам рекао да су фини. Само ми није јасно како се многи од вас просто гнушају одређених генерализација, и позивају на непоновљиве личности када се ради о одређеним групама, а са друге стране хиљаде навијача трпају у исти кош, изједначавају свакога ко се икад побио са психопатом и оправдавају било какву реакцију полиције против навијача, а кад се каже (види су уосталом на сваком снимку интервенције!) да полиција бије редом, и криве и праве кад крене, онда испада "ко им је крив, то су били на трибини".

Nisu svi navijači takvi i kad su pominjani na ovoj temi, mislilo se naravno na huligane a ne na nekog ko ide na stadion da navija za svoj tim i gricka semenke.

Policija kad krene, krene na deo tribine na kojem su već neredi, odnosno deo tribine na kojem je prilično neverovatno da se u tom trenutku nalazi neko ko u tim neredima ne želi učestvuje... ko se ikada sasvim slučajno zatekao među huliganima i nije ni znao gde je, niti je stigao da se odatle skloni pre intervencije policije?

Isto važi i za Tatona... ti ljudi "koji nisu ni dotakli Tatona niti planirali da ga ubiju" ipak jesu saučestvovali u njegovom ubistvu...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Срђане, свако ко се служи насиљем мора да буде строго кажњен. Да ли ту има прекршаја од стране полиције је друго питање.

Мени наши навијачи и "навијање" никада неће бити јасни... Зашто то све мора да буде толико агресивно и неконтролисано? Зашто човек не може са дететом да оде на утакмицу и лепо се проведе, а да при том буде безбрижан и сигуран да му се ништа лоше неће догодити? Зашто смо ми дивљање у тој ситуацији прихватили као нормално?

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...