Jump to content

Да ли имате омиљеног светитеља?

Оцени ову тему

JESSY

Препоручена порука

• Гости

Maksim-Ispovednik_2042.jpg0427.jpg

Ууууууууууух , био би то огроман списак и сијасет икона, чиними се, не би имао толико места да поставим толико икона...незнам које бих све навео али ево мени веома драга два велика Исповедника цркве Христове.

Свети Максим нам познат по чему и небих ништа даље, а светог Мартина сам зато што исто тако пострадао за Христа као свети Максим и веома ми драго што сам рођен на дан овог великог Исповедника запада и истока.

За сада сам оволико навео, вероватно ћу касније написати цео списак :D

Подели на овим сајтовима

Sv. Petka, Sv Georgoje, Sv Sava Srpski, Sv Nektarije, Sv Nikolaj Zicki

"Svaki problem možemo gledati kao skrivenu priliku, blagoslov, čak iako to i ne izgleda tako. To je znak da nešto veće i bolje dolazi."

Подели на овим сајтовима

Моја слава Свети Никола, Свети Сава Српски, Свети Симеон,Свети Стефан Дечански,Света мати Ангелина,Свети Стефан и Јелена Штиљановић,Свети Василије Острошки,Свети Козма и Дамјан,Свети Пантелејмон,Свети Јован Стјенички.

Подели на овим сајтовима

Моја слава Свети Димитрије, Свети Василије Острошки (код њега сам се крстио), ух, не могу тек тако, кога бих све пропустио, толико Светитеља и Светитељки

Ево сутра ми је годишњица брака и то је диван празник Св Софија и њене Свете кћери Љубав Вера и Нада

svsofija.th.jpg

Лидија срећна нам годишњица!!!!!!!!!!!

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

On 29. 9. 2012. at 19:52, tamo neko рече

Ево сутра ми је годишњица брака и то је диван празник Св Софија и њене Свете кћери Љубав Вера и Нада

svsofija.th.jpg

мени такође...! нека нам је са срећом... bliss jeeee

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

видим да доста вас воли св.Ксенију Петроградску...ову молитву ја читам:

Молитва Светој блаженој Ксенији Петроградској

у свакаквим породичним и свакодневним недаћама

О, препроста начином живота својег, бездомна на земљи, наследнице обитељи Оца Небеског, блажена јуродива Ксенијо, као што су и пре гробу твоме болесни и жалосни припадали и одмах били утешени и услишени, тако данас и ми, обузети смртоносним искушењима, теби прибегавајући, с надом те молимо: помоли се, блага небожитељко, да се исправе стопе наше према речи Господњој на делање заповести Његових и да се отклони богоборна безбожност, која је запленила град твој и земљу твоју приморавајући нас, многогрешне, на смртну братску мржњу, горду разбешњеност и хулно очајање. О, најблаженија Христа ради, која си посрамила лажну мудрост века овога, испроси од Творца и Дародавца сваког блага да нам подари смирење, кротост и љубав у ризницу срца нашег, веру ради укрепљења молитве, наду у покајању, крепост у многотешком животу, милосрдно исцељење душе и тела нашег, целомудреност у браку и бригу за ближње своје, целог живота нашег, целомудреност у браку и бригу за ближње своје, целог живота нашег обновљење у очишћујућој бањи покајања, да бисмо свехвално опевали твоју успомену и прославили кроз тебе чудотворца Оца и Сина и Светога Духа, Тројицу Једносуштну и Нераздељиву у векове векова. Амин!

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

а блаженој мати Матрони се молим овако:

О, блажена мати Матроно, душом стојиш на Небу пред Престолом Божијим, а телом не земљи почиваш и датом благодаћу различита чудеса точиш, погледај сада милостивим својим оком на нас, грешне, како у мукама, болестима и греховним искушењима дане живота свога проводимо, утеши нас, очајне, исцели болести наше љуте, од Бога попуштане на нас због грехова наших, избави нас од многих несрећа и мука, умоли Господа нашег Исуса Христа да нам опрости наша сагрешења, безакоња и грехове, које од младости наше па до дана данашњег починисмо, да твојим молитвама

задобивши благодат и велику милост прославимо у Тројици Једног Бога, Оца и Сина и Светога Духа, сада и увек и у векове векова. Амин!

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Sveti Arhangeli(krsna slava),Sveta Ksenija,Sveta Matrona,Sveti Vasilije Ostroski,Sveti Ilija,Sveta Carica Milica,Sveti Jovan Preteca(zastitnik moje porodice)...

Подели на овим сајтовима

Молитве за здравље читам следеће:

Свети победниче страсти и исцељитељу Пантелејмоне,

моли милостивога Бога , да душама нашим подари опроштај грехова .

О свештена главо, лекару дивни архијереју Божији Нектарије!

Прими ово мало али усрдно мољење чеда твојих,

која верују благодати што је у теби.

Даруј нам исцељење од болести и од вечне нас избави погибељи,

да Христу Спасу нашем са радошћу кличемо:Алилуја!

Свети бесребреници и чудотворци Козмо и Дамјане,

исцелите немоћи наше,

бесплатно сте добили дар исцељење,

бесплатно нам га и дарујте.

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Свети Николај Мирликијски

Свети Сава Српски

Свети Василије Велики

Свети Николај Жички

Свети Јустин Ћелијски

Свети Нектарије Егински

Свети Софроније Есешки

Свети Серафим Саровски

Света Ксенија Петербуршка

Свети Сергије Радоњешки

Света Матрона Московска

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

sveti Nikola Kavasila

saint_nicholas_cabasilas.jpg

(ako ne računam Mocarta) LOL

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

Николај Велимировић, Петар и Февронија Муромски, и неканонизовани Антоније Храповицки. Што се тиче саме теме, мислим да се не може бити аутентичан хришћанин без омиљеног светитеља, због крајње личносности самог хришћанства

"В церкви смрад и полумрак..." (В. Высоцкий, Моя цыганская)

"Утопија је место где се рађају секте и расколи" (ђакон Андреј Курајев)

--- Упокој, Господи, души усопших раб твојих: дједа мојего Мирослава, оца мојего Слободана. ---

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...