Наташа81 Написано Јул 2, 2014 Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 On 2. 7. 2014. at 20:46, Панарет рече Да ли знаш где је (на чему је) спавао то мало сати (колико се одмарао затворених очију)? Ако те стварно занима, пише у житију Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
lab_man Написано Јул 2, 2014 Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 On 2. 7. 2014. at 20:46, Панарет рече Да ли знаш где је (на чему је) спавао то мало сати (колико се одмарао затворених очију)? spavao je stojeći vrlo malo... Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Панарет Написано Јул 2, 2014 Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 @@Наташа81, @, Хвала на одговорима Наташа81 је реаговао/ла на ово 1 Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јул 2, 2014 Аутор Пријави Подели Написано Јул 2, 2014 On 2. 7. 2014. at 20:39, Наташа81 рече икона са честицом моштију светог Јована Шангајског. takodje i u hramu sv Trifuna.... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Фидер Написано Јул 3, 2014 Пријави Подели Написано Јул 3, 2014 Од момента када сам прочитао житије преподобног мученика Авакума некако сам га посебно заволео, Срб Христов који се радовао смрти... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ово име није заузето Написано Јул 11, 2014 Пријави Подели Написано Јул 11, 2014 Свети апостол и јеванђелист Јован Богословhttp://ikonografski-ateljeminic.co.rs/sites/default/files/node_gallery/05_Jovan%20Ap.jpg Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ово име није заузето Написано Јул 12, 2014 Пријави Подели Написано Јул 12, 2014 Да не заборавим и Свете апостоле Петра и Павла. Идеалан дан данас да и то кажем. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vatoped Написано Август 10, 2014 Пријави Подели Написано Август 10, 2014 Sv.Matrona,Sv.Jovan Rus,Sv.Vasilije Ostroski,Sv.Toma,tri mucenika Medljanska........svi,apsolutno svi sveti su mi dragi.Najvise volim uzeti navece kalendar i vidjeti koji je svetitelj suta,pa onda procitam njegovo zitije i ujutru kad ustanem radujem se danu citavo vrjeme u mislima mi je taj svetitelj......Al na mene je najvise uticalo zitije blazene Matrone Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Август 10, 2014 Пријави Подели Написано Август 10, 2014 https://www.pouke.org/agape/ikone.html Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
*Sara* Написано Август 10, 2014 Пријави Подели Написано Август 10, 2014 Свети Василије Острошки,Света Екатарина Синајска. To što jeste, Božji je dar vama;Ono što ćete postati, jeste vaš dar Bogu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
rahela Написано Август 10, 2014 Пријави Подели Написано Август 10, 2014 imam i to više njih :otac Tadej,voljeni Patrijarh Pavle,sv.Kralj Stefan Dečanski,sv.Mina,sv.Grigorije Kumanički,sv.vladika Nikolaj Velimirović,sv.Jovan Kroštatski,sv.Vasilije Ostroški,sv.Nektarije Eginski,sv.Jovan Šangajski, i jš mnogi drugi....Volim i oca Serafima Rouza. JESSY је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
gavrosaurus Написано Јун 24, 2020 Пријави Подели Написано Јун 24, 2020 Некако ми се подразумева да имаш омиљеног светитеља јер са ким разговараш, са ким созерцаваш, ко те по(д)учава ако не општиш са светитељима? Мени је то некако и немогуће. Сви смо, чини се, фасцинирани светим Петром и Павлом, светим Савом, светим Николом, светим Димитријем, светим Георгијем али мени је некако срцу прирастао преподобни Арсеније Кападокијски. У храму светих Вартоломеја и Варнаве у Раковици (срећна слава!) има и дивна икона и некако ми се наместило да брзо нађем и читаво житије. Кад сам по први пут се срео са њим и читао то житије, као да сам познавао ту особу, некако ми се од тада преподобни уселио у живот и и дан данас је ту, не могу да замислим своје молитве без Њега, стално се опомињем и водим Њиме. Како то све, зашто...не знам, а и не занима ме више, прихватио сам то како јесте и нека иде својим путем. Прочитајте житије, упознајте се, можда ће вас преплашити у почетку али је диван и свет старац. Цитат Отац Арсеније се много радовао када би га људи неправедно оптуживали. То му је много помагало, и често је, да би избјегао људске похвале, од себе намјерно правио намћора. Успркос томе, људи из читаве те провинције, хришћани, па чак и турци, сматрали су га светим. Expand ПДФ је у прилогу а можете наћи и ОВДЕ. arsenije-kapadokijski.pdfFetching info... Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука