Jump to content

Да ли имате омиљеног светитеља?

Оцени ову тему

JESSY

Препоручена порука

On 2. 7. 2014. at 20:46, Панарет рече

Да ли знаш где је (на чему је) спавао то мало сати (колико се одмарао затворених очију)?  :)

Ако те стварно занима, пише у житију :)

Подели на овим сајтовима

On 2. 7. 2014. at 20:46, Панарет рече

Да ли знаш где је (на чему је) спавао то мало сати (колико се одмарао затворених очију)?  :)

spavao je stojeći vrlo malo...

Господи возвах к Тебе, услиши мя. Да исправится молитва моя,яко кадило пред Тобою,водеяние руку моею,жертва вечерняя.Услиши мя, Господи.

post-4388-0-42760500-1422739834_zps9d7da834.jpg

Подели на овим сајтовима

On 2. 7. 2014. at 20:39, Наташа81 рече
икона са честицом моштију светог Јована Шангајског.
takodje i u hramu sv Trifuna.... :)

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Sv.Matrona,Sv.Jovan Rus,Sv.Vasilije Ostroski,Sv.Toma,tri mucenika Medljanska........svi,apsolutno svi sveti su mi dragi.Najvise volim uzeti navece kalendar i vidjeti koji je svetitelj suta,pa onda procitam njegovo zitije i ujutru kad ustanem radujem se danu citavo vrjeme u mislima mi je taj svetitelj......Al na mene je najvise uticalo zitije blazene Matrone :)

Подели на овим сајтовима

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

imam i to više njih :otac Tadej,voljeni Patrijarh Pavle,sv.Kralj Stefan Dečanski,sv.Mina,sv.Grigorije Kumanički,sv.vladika Nikolaj Velimirović,sv.Jovan Kroštatski,sv.Vasilije Ostroški,sv.Nektarije Eginski,sv.Jovan Šangajski, i jš mnogi drugi....Volim i oca Serafima Rouza.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• 5 years later...

Некако ми се подразумева да имаш омиљеног светитеља јер са ким разговараш, са ким созерцаваш, ко те по(д)учава ако не општиш са светитељима?
Мени је то некако и немогуће.
Сви смо, чини се, фасцинирани светим Петром и Павлом, светим Савом, светим Николом, светим Димитријем, светим Георгијем али мени је некако срцу прирастао преподобни Арсеније Кападокијски.
У храму светих Вартоломеја и Варнаве у Раковици (срећна слава!) има и дивна икона и некако ми се наместило да брзо нађем и читаво житије.
Кад сам по први пут се срео са њим и читао то житије, као да сам познавао ту особу, некако ми се од тада преподобни уселио у живот и и дан данас је ту, не могу да замислим своје молитве без Њега, стално се опомињем и водим Њиме.
Како то све, зашто...не знам, а и не занима ме више, прихватио сам то како јесте и нека иде својим путем.

Прочитајте житије, упознајте се, можда ће вас преплашити у почетку али је диван и свет старац.

Цитат

Отац Арсеније се много радовао када би га људи неправедно оптуживали. То му је много помагало, и често је, да би избјегао људске похвале, од себе намјерно правио намћора. Успркос томе, људи из читаве те провинције, хришћани, па чак и турци, сматрали су га светим.

Expand  

arsenije.thumb.jpg.dca630b403ea6b7cbec8efbca071937c.jpg

ПДФ је у прилогу а можете наћи и ОВДЕ.

arsenije-kapadokijski.pdfFetching info...

Ако си пао, немој да се каљаш; ако си се укаљао, немој да се ваљаш! —Св. Јустин Ћелијски
Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...