Данче* Написано Децембар 5, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2015 Ово се зове како постити а не постити. То значи ко хоће да пости нађе начин, ко неће изговор. Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 12, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2015 Dvobojne kocke Sastojci 500 g brašna kašičica sode bikarbone 1 dl ulja med ili šećer po ukusu kašika kakaoa Za fil pekmez po želji Za glazuru 2 kašike kakaoa 3 kašike šećera 50 g margarina za kuvanje Način pripremeBrašno pomešajte sa sodom bikarbonom, dodajte šećer ili med, ulje i toliko vode da može da se zamesi srednje tvrdo testo. Podelite na dva dela, pa u jedan deo umešajte kakao i po potrebi dodajte još malo vode. Rastanjite žuto testo, pa ga stavite u podmazanu veću tepsiju. Premažite pekmezom i prekrijte rastanjenom korom s kakaom. Viljuškom izbodite na nekoliko mesta, pa stavite u zagrejanu rernu da se peče na 180 stepeni oko 20 minuta. Ostavite da se ohladi, pa prelijte čokoladnom glazurom. Za glazuru pomešajte šećer i kakao, dodajte 3-4 kašike vode i mešajte dalje da se ne stvore grudvice, pa stavite na vatru i kuvajte dok se šećer ne istopi. Sklonite s vatre, ubacite margarin, uz mešanje sačekajte da se otopi, na prelijte kolač. Vreme pripreme: 50 minuta Рапсоди, Снежана and Данче* је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 12, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2015 Posne bombice Možete ih praviti od kokosa i od oraha. Ušpinujte šećer, dodate malo limuntusa, vanilin šećer i sklonite sa vatre dodavši kokos, odnosno orahe no potrebi. Valjajte bombice i ređajte ih na tacnu. Bombice od kokosa mogu se praviti i na sledeći način. Uzeti u jednakim delovima: kokos, ratluk, šećer u prahu, sok od limuna, nekoliko kapi ekstrata za bojenje i izvaljati od te mase razne bombice. Снежана and Рапсоди је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Децембар 12, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2015 Sastojci4 osobe 1/2kg gotovih kora za pitu - u mom pakovanju je bilo 21 1 glavica kiselog kupusa 2 glavice crnog luka mleveni crni biber, ulje, voda Priprema Iseckati glavicu kupusa na sitne kockice. U dublju siru serpu na ulju prodinstati sitno seckani crni luk da omeksa. Omeksalom luku dodati seckani kupus i dinstati ga uz dolivanje malo vode da kupus omeksa na srednjoj temperaturi. Kao za podvarak, postupak isti. Gotov kupus, tj omeksali kupus zaciniti samo sa biberom. Nikako nemojte dodavati vegetu ili so, jer je kupus vec dovoljno slan. Kore podeliti na 3 dela, bar sam ja moje delile jer za svaki rolat koristim po 7 kora tacno. Kore redjati po duzini jedna preko druge, tako da svaka preklapa koru ispod do jednje njene trecine. Kada poredjate svig 7 kora, tako jedna na drugu, tj bolje receno jedna pored druge ali da se vecim delom kore preklapaju kao na slici. Uzeti soljicu za kafu i sipati u nju pola ulja, pola vod i time poprskati kore. Na porpskane kore naneti trecinu fila od kupusa. Rolat uviti sa leve strane na desnu stranu, i staviti na pleh oblozen pek papirom. Rolat premazati uljem. Postupak ponoviti i sa preostala dva rolata. Rernu ugrejati na 200C, preko rolata staviti pek papir pa peci rolate oko 35 min da dobiju lepu rumeno zutu boju. http://www.coolinarika.com/recept/901709/ Снежана and Рапсоди је реаговао/ла на ово 2 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Децембар 12, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2015 Када добро добро огладните, а управо улазите дома и немате ништа посебно посно. Онда од нечега обичног тако гладни направите нешто посебно.Сити и задовољни прсте да полижете. Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Децембар 12, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2015 Извор feeble, Natasa., Maslacak_ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Децембар 12, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2015 Pa nije vam ovaj post tako los ... ili vi to malo djidate? RYLAH and Плутон је реаговао/ла на ово 2 The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Децембар 12, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2015 Kaj znaci ova rec: djidate ? "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Децембар 12, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2015 Kaj znaci ova rec: ? 'Си играла кликере? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Децембар 12, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2015 Da, al' se ne secam nicega osim sara klikera. Daj mi il' definiciju, il' smoki, brate, sta spamujes temu? :p sqny је реаговао/ла на ово 1 "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Децембар 12, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2015 Da, al' se ne secam nicega osim sara klikera. Daj mi il' definiciju, il' smoki, brate, sta spamujes temu? :p Smoki The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Плутон Написано Децембар 12, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2015 Da, al' se ne secam nicega osim sara klikera. Daj mi il' definiciju, il' smoki, brate, sta spamujes temu? :p Ево, има на Вукајлији пар дефиниција. http://vukajlija.com/djidanje Џуманџи and sqny је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Pancakes Написано Децембар 12, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 12, 2015 Milica ne prestaje da mi uljepšava dan sa izvandrednim receptima. Za one koji poste, mislim da će kolekcija ovih zdravih posnih kolača biti prava čarolija. http://www.natanjiru.com/2015/12/zdravi-posni-kolaci.html Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 21, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2015 Bombice od pšenice Foto: Hans/Pixabay.com Sastojci 200 g pšenice belije 100 g mlevenih badema 100 belog suvog grožđa šoljica ruma malo cimeta i narendanog muskatnog oraha šećera u prahu po ukusu nekoliko kašika kristal šećera pomešanog s mlevenim orasima Način pripremePšenicu očistite, isperite nekoliko puta u hladnoj vodi i skuvajte. Sameljite je u mašini za meso ili izmiksajte u blenderu pa dodajte šećer u prahu, mlevene bademe, suvo grožđe, koje ste prethodno natopili u razblaženom rumu, cimet i narendan muskatni oraščić. Sve dobro izmešajte pa pravite kuglice koje ćete uvaljati u kristal šećer i mlevene orahe. Vreme pripreme: 50 minuta keka је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 21, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 21, 2015 Sarma sa pasuljem Foto: PeterKraayvanger/Pixabay.com Sastojci 1 manja glavica kiselog kupusa 1 čaša belog pasulja 3 glavice crnog luka biber, so Način pripremeOd kupusa izdvojiti listove za sarme i filovati ih pasuljem. Pasulj prethodno ostaviti preko noći u hladnoj vodi. Sutradan ga skuvati (prvu vodu baciti), a potom ocediti, sačuvati vodu od kuvanja, a pasulj dodati u propržen crni luk. Uvijati sarme, ređati u tepsiju ili vatrostalnu posudu, po čijem dnu je naređano malo sitno iseckanog kupusa. Sarme odozgo preliti vodom u kojoj se pasulj kuvao i peći u rerni na srednjoj temperaturi (oko 200 stepeni) dok sva tečnost ne ispari. Pred kraj sarme zaliti zaprškom od aleve paprike i belog luka. keka and Плутон је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука