Jump to content

Рецепти за посна јела


Препоручена порука

Ово се зове како постити а не постити.

То значи ко хоће да пости нађе начин, ко неће изговор. :)

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Dvobojne kocke

chocolate-19724_640-616x407.jpg

 

Sastojci
  • 500 g brašna
  • kašičica sode bikarbone
  • 1 dl ulja
  • med ili šećer po ukusu
  • kašika kakaoa

Za fil

  • pekmez po želji

Za glazuru

  • 2 kašike kakaoa
  • 3 kašike šećera
  • 50 g margarina za kuvanje
Način pripreme

Brašno pomešajte sa sodom bikarbonom, dodajte šećer ili med, ulje i toliko vode da može da se zamesi srednje tvrdo testo.

Podelite na dva dela, pa u jedan deo umešajte kakao i po potrebi dodajte još malo vode. Rastanjite žuto testo, pa ga stavite u podmazanu veću tepsiju. Premažite pekmezom i prekrijte rastanjenom korom s kakaom.

Viljuškom izbodite na nekoliko mesta, pa stavite u zagrejanu rernu da se peče na 180 stepeni oko 20 minuta. Ostavite da se ohladi, pa prelijte čokoladnom glazurom.

Za glazuru pomešajte šećer i kakao, dodajte 3-4 kašike vode i mešajte dalje da se ne stvore grudvice, pa stavite na vatru i kuvajte dok se šećer ne istopi.

Sklonite s vatre, ubacite margarin, uz mešanje sačekajte da se otopi, na prelijte kolač.

Vreme pripreme: 50 minuta

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Posne bombice

bombice-bele-bombice-616x410.jpg

 

Možete ih praviti od kokosa i od oraha. Ušpinujte šećer, dodate malo limuntusa, vanilin šećer i sklonite sa vatre dodavši kokos, odnosno orahe no potrebi. Valjajte bombice i ređajte ih na tacnu.

Bombice od kokosa mogu se praviti i na sledeći način. Uzeti u jednakim delovima: kokos, ratluk, šećer u prahu, sok od limuna, nekoliko kapi ekstrata za bojenje i izvaljati od te mase razne bombice.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Sastojci4 osobe
  • 1/2kg gotovih kora za pitu - u mom pakovanju je bilo 21
  • 1 glavica kiselog kupusa
  • 2 glavice crnog luka
  • mleveni crni biber, ulje, voda

 

Priprema
  1. Iseckati glavicu kupusa na sitne kockice. U dublju siru serpu na ulju prodinstati sitno seckani crni luk da omeksa. Omeksalom luku dodati seckani kupus i dinstati ga uz dolivanje malo vode  da kupus omeksa na srednjoj temperaturi. Kao za podvarak, postupak isti. Gotov kupus, tj omeksali kupus zaciniti samo sa biberom. Nikako nemojte dodavati vegetu ili so, jer je kupus vec dovoljno slan.

    pita-sa-kiselim-kupusom-f9fbbcc8a15339e4
  2. Kore podeliti na 3 dela, bar sam ja moje delile jer za svaki rolat koristim po 7 kora tacno. Kore redjati po duzini jedna preko druge, tako da svaka preklapa koru ispod do jednje njene trecine. Kada poredjate svig 7 kora, tako jedna na drugu, tj bolje receno jedna pored druge ali da se vecim delom kore preklapaju kao na slici. Uzeti soljicu za kafu i sipati u nju pola ulja, pola vod i time poprskati kore.

    pita-sa-kiselim-kupusom-9d6ada61ad74a14a
  3. Na porpskane kore naneti trecinu fila od kupusa.  Rolat uviti sa leve strane na desnu stranu, i staviti na pleh oblozen pek papirom. Rolat premazati uljem. Postupak ponoviti i sa preostala dva rolata. Rernu ugrejati na 200C, preko rolata staviti pek papir pa peci rolate oko 35 min da dobiju lepu rumeno zutu boju.

    pita-sa-kiselim-kupusom-f634d79d5772c650

http://www.coolinarika.com/recept/901709/

Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру!

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Када добро добро огладните, а управо  улазите дома и немате ништа посебно посно.

Онда од нечега обичног тако гладни направите нешто посебно.Сити и задовољни прсте да полижете. 

 

TqMFk6N.png

                               :1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

                                                      Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Pa nije vam ovaj post tako los ... ili vi to malo djidate? :)

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Da, al' se ne secam nicega osim sara klikera. :D Daj mi il' definiciju, il' smoki, brate, sta spamujes temu? :p

Smoki :)

The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one

In the absence of science, opinion prevails

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Da, al' se ne secam nicega osim sara klikera. :D Daj mi il' definiciju, il' smoki, brate, sta spamujes temu? :p

 

Ево, има на Вукајлији пар дефиниција. :)

 

http://vukajlija.com/djidanje

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • 2 weeks later...
Bombice od pšenice
  • bombice-616x410.jpg

Foto: Hans/Pixabay.com

Sastojci
  • 200 g pšenice belije
  • 100 g mlevenih badema
  • 100 belog suvog grožđa
  • šoljica ruma
  • malo cimeta i narendanog muskatnog oraha
  • šećera u prahu po ukusu
  • nekoliko kašika kristal šećera pomešanog s mlevenim orasima
Način pripreme

Pšenicu očistite, isperite nekoliko puta u hladnoj vodi i skuvajte.

Sameljite je u mašini za meso ili izmiksajte u blenderu pa dodajte šećer u prahu, mlevene bademe, suvo grožđe, koje ste prethodno natopili u razblaženom rumu, cimet i narendan muskatni oraščić.

Sve dobro izmešajte pa pravite kuglice koje ćete uvaljati u kristal šećer i mlevene orahe.

Vreme pripreme: 50 minuta

  • Волим 1

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Sarma sa pasuljem
  • food-114499_640.jpg

Foto: PeterKraayvanger/Pixabay.com

Sastojci
  • 1 manja glavica kiselog kupusa
  • 1 čaša belog pasulja
  • 3 glavice crnog luka
  • biber, so
Način pripreme

Od kupusa izdvojiti listove za sarme i filovati ih pasuljem. Pasulj prethodno ostaviti preko noći u hladnoj vodi. Sutradan ga skuvati (prvu vodu baciti), a potom ocediti, sačuvati vodu od kuvanja, a pasulj dodati u propržen crni luk. Uvijati sarme, ređati u tepsiju ili vatrostalnu posudu, po čijem dnu je naređano malo sitno iseckanog kupusa. Sarme odozgo preliti vodom u kojoj se pasulj kuvao i peći u rerni na srednjoj temperaturi (oko 200 stepeni) dok sva tečnost ne ispari. Pred kraj sarme zaliti zaprškom od aleve paprike i belog luka.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • Чланови који сада читају   0 чланова

    • Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
×
×
  • Креирај ново...