Ромејац Написано Новембар 25, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 25, 2015 https://www.youtube.com/watch?v=U7fazrm0ia0 Не кажу џабе да пут до мушког срца води преко стомака... https://www.youtube.com/watch?v=1kKDiTBeBtA ... од тог дана сви су знали... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Новембар 29, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2015 Бомбице са бананама и кокосом 200 гр. кокоса, 2 банане, 200 гр. шећера у праху,200 гр. млевеног посног кекса. Припрема: Банане испасирајте, додајте шећер у праху, па све добро измешајте. Убаците половину кокоса и млевени кекс. Кад добијете уједначену смесу, обликујте куглице па их уваљајте у преостали кокос. Пријатно! Ромејац, feeble, Снежана and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Новембар 29, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2015 Гравче на тавче 500 г куваног белог пасуља, 4 кашике уља, 3 зелене паприке, бибер, кашика алеве паприке, 500 г празилука, со, 3 парадајза, кашика зачина од поврћа.Припрема: Празилук изрезати на колутиће, посути зачином од поврћа и динстати на уљу док не омекша. У прикладну ватросталну посуду или тепсију сложити динстани лук, додати соли и бибера по жељи, затим ставити оцеђен пасуљ коме су претходно додати со и бибер. На пасуљ слагати кришке парадајза, изрезану паприку, па понво све посолити и побиберити. Кашику алеве паприке умешати у 2 дл воде у којој се кувао пасуљ и том мешавином прелити пасуљ. Пећи на средњој температури од 175 степени целзијуса око 30 минута, док течност не испари. feeble, Рапсоди and Снежана је реаговао/ла на ово 3 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Новембар 29, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2015 кашика зачина од поврћа. Ovo nesto kao Vegeta? Данче* је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Новембар 29, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 29, 2015 Ovo nesto kao Vegeta? Да. feeble је реаговао/ла на ово 1 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 1, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2015 Posna punjena paprika 5 paprika babura 2-3 glavice crnog luka 1 šoljica pirinča 4-5 krompira so, biber, začin 1/2 litra tomatino paradajza za sos Način pripremeIseckati glavice crnog luka i prodinstati na ulju, a posebno prokuvati malo pirinča i sastaviti sa lukom, skloniti sa vatre i izrendati krompir, a zatim dodati začine po ukusu. Napuniti i zatvoriti paprike kolutovima krompira ili paradajza, a zatim poređati u šerpu. Za sos posebno sipati ulje i zagrejati ga, staviti kašiku brašna, sipati tomatino paradajz, preliti punjene paprike i kuvati na tihoj vatri 40 minuta. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Децембар 1, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2015 Šampinjoni sa pirinčem Sastojci 1/2 kg šampinjona 2 glavice crnog luka 1 paprika 250 grama kuvane šargarepe 250 grama pirinča 4 kašike maslinovog ulja so biber listovi celera listovi peršuna Način pripremeNa ulju ispržiti sitno iseckan crni luk i papriku. Dodati opran pirinač, naliti vodom i kuvati 15 minuta. Šampinjone obrisati i bariti 2-3 minuta u vodi koja vri. Iseći šampinjone na sitnije komade, dodati pirinču, dodati i kuvanu šagarepu iseckanu na kolutiće, posoliti i pobiberiti. Kuvati jelo još desetak minuta, dodajući postepeno vodu u kojoj se kuvala šargarepa. Začiniti seckanim listovima peršuna i celera. U jelo se može dodati i sitno seckani beli luk. Jelo je veoma ukusno, lako se sprema, hranljivo je i zdravo, jer nema nikakvu zapršku. Posno je, pa se može spremati za dane posta. Odlično ide uz sve vrste ribe. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Децембар 1, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2015 Хумус - намаз од леблебијаОко 400г куване леблебије, 70г светле тахини (сусамове) пасте, 1 чен белог лука, 2-3 кашике лимуновог сока, 2/3 кашичице соли, 60мл веома хладне воде, 1-2 кашике тостираног сусама (произвољно), маслиново уље за служење Поступак - Припрема и кување леблебије За припрему овог јела, потребна је леблебија која је раскувана, веома мекана, таква да је можемо изблендирати да се добије глатка и свиленкаста структура. То ћемо постићи тако што води у којој се натапа и у којој се кува додајемо соду бикарбону која поспешује апсорпцију воде и омекшавање кожице.Кувану леблебију убаците у блендер или неку сличну справицу за пасирање хране и блендирајте док се зрна сасвим не претворе у пасту. Додајте тахини, исецкан чен белог лука, со, лимунов сок и ледену воду - немојте читаву количину воде усути одједном. Блендирајте и проверите да ли је хумус по вашем укусу - ако је потребно додајте со, лимунов сок или тахини.Уколико користите штапни миксер, поступак је исти. Најпре испасирајте леблебије, а затим додајте преостале састојке. Нећете постићи сасвим глатку текстуру, као што видите, али и таква је сасвим добра. Потребно је да тако готов хумус буде за нијансу течније текстуре него што бисте желели, пошто ће се стајањем мало згуснути. Прекријте провидном фолијом и ставите у фрижидер на најмање пола сата. Хумус можете направити и унапред, чувајте га у фрижидеру и извуците око пола сата раније да се прилагоди собној температури пре служења. Најфиније изгледа послужен у неком полудубоком тањиру или чинији, посут маслиновим уљем и црвеном папиричицом или сусамом претходно истостиран у сувом тигању. Служите уз неки тип танких кришка хлебова (може препечен) или само уз неке крекере. Пријатно! feeble је реаговао/ла на ово 1 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Децембар 1, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2015 Trebalo bi da se dobro slaze uz ovo. Пита хлеб Састојци За 4 порције / 12 хлебова потребно вам је: 500г пшеничног брашна 8г сувог квасца 2 кашике маслиновог уља 300 мл млаке воде 1 кашичица соли прстохват шећера Инструкције 1. У чинију, помешати суви квасац са мало шећера и 200 мл млаке воде. Оставите да одстоји 10 минута на топлом месту или на собној температури. 2. За 10 минута мешавина треба да порасте и да се створе мехурићи. Додати 100г брашна и 1 кашику маслиновог уља. Измиксајте добро ( све док све грудвице не нестану из мешавине ), прекријте влажном крпом и оставите да одстоји 30 минута на собној температури. 3. Сада је време да се заврши тесто. Додајте 100 мл млаке воде, остатак брашна ( 400г ) и соли. Помешајте и месите док не добијете глатко и еластично тесто. Премажите тесто са 1 кашичицом маслиновог уља, покрите посуду са влажном крпом и оставите да расте 1 и по сат ( на собној температури ). 4. Сада , поделите тесто у 12 делова, покрите их влажном крпом ( или пластичном фолијом ) и оставите да стоји 15 минута. 5. Са оклагијом изравнајте сваку лопту у 2-3 мм дебљине. Поспите брашно по површини, прекријте влажном крпом и оставите да одстоји још 30 минута. 6. Загрејте рерну на 230° Ц. Ставите папир за печење у посуду за рерну. Поспите мало водом и пеците једну по једну питу, не више од 2-3 минута ( у зависности од типа рерне ) ! Немојте окретати питу на другу страну, овај тип хлеба се пече само на једној страни. 7. Не дозволите да стоје предуго у рерни, јер ћете имати хрскав бисквит уместо пита хлеб. Када пара „подигне“ ваш хлеб, време је да се извади из рерне! Када их извадите из рерне покрите их крпом да остану топли. I jos recepata libanske kuhinje http://www.orijent.info/recepti-liban.html Ima nekoliko posnih. Данче* је реаговао/ла на ово 1 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Децембар 1, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 1, 2015 Trebalo bi da se dobro slaze uz ovo. А што не би могло! Мени тренутно се слаже са посном пројом или тонус хлеб истостиран, за доручак је супер, може и маслине и сасвим довољно. feeble је реаговао/ла на ово 1 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Децембар 5, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2015 Чоколадна посна торта Састојци за кору: 300 гр брашна, 250 гр шећера, 1 прашак за пециво, прстохват соде бикарбоне, 3 кашике џема од кајсија, 100 гр млевених ораха, 300 мл киселе воде, 4 кашике какао.Крем: 1л. воде, 3 пудинга од ваниле или чоколаде ( читајте где пише посно ), 100 гр. посне чоколаде за кување, 200 гр. маргарина, 3 кашике шећера, 50 гр. шећера у праху, 300 гр посног шлага, шлаг крема од чоколаде, ваниле, који имате или нађете, кисела вода за мућење шлага Припрема: Загрејати рерну на 200 степени. Помешати све састојке за кору и добро умутити. Није битан редослед, само сипајте. Обавезно у велики плех од рерне ставите папир за печење па тек онда улијте смесу за коре. Пеците између 20 и 25 минута. Кора ће бити лепљива и можда ће деловати непечено али је печена, пипните је, нећете се опећи. Ако је препечете ивице ће бити тврде, па ако вам се то деси одсеците их, али ће онда торта бити мања. За фил помешајте шећер, пудинг и 200 мл воде и умутите. Остатак ставите да проври. Кад проври закувајте и мешајте док се не згусне, а затим склоните да се хлади. Када је фил млак ставите у фрижидер да се додатно охлади и више стегне. Умутити маргарин собне температуре са шећером у праху па им додати охлађен пудинг и умутити. Умутити и шлаг са хладном киселом водом. Ставити 150 мл киселе воде па ако је прегусто док мутите полако додавајте отприлике док не буде шлаг гушће масе. Кору пресеците на три уске траке једнаке ширине. Сечете по широј страни. Филовање: кора 1, фил од чоколаде, шлаг, кора 2, фил од чоколаде, шлаг, кора 3 и остатак од фила и шлага. Добро охладити па служити. За лакше филовање торту можете слагати у уски калуп, држати у фрижидеру неколико сати затим извадити и оставити сат вемена на собној температури да отпусти па служити. Рапсоди је реаговао/ла на ово 1 Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Децембар 5, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2015 Чоколадна посна торта Састојци за кору: 300 гр брашна, 250 гр шећера, 1 прашак за пециво, прстохват соде бикарбоне, 3 кашике џема од кајсија, 100 гр млевених ораха, 300 мл киселе воде, 4 кашике какао. Крем: 1л. воде, 3 пудинга од ваниле или чоколаде ( читајте где пише посно ), 100 гр. посне чоколаде за кување, 200 гр. маргарина, 3 кашике шећера, 50 гр. шећера у праху, 300 гр посног шлага, шлаг крема од чоколаде, ваниле, који имате или нађете, кисела вода за мућење шлага Припрема: Загрејати рерну на 200 степени. Помешати све састојке за кору и добро умутити. Није битан редослед, само сипајте. Обавезно у велики плех од рерне ставите папир за печење па тек онда улијте смесу за коре. Пеците између 20 и 25 минута. Кора ће бити лепљива и можда ће деловати непечено али је печена, пипните је, нећете се опећи. Ако је препечете ивице ће бити тврде, па ако вам се то деси одсеците их, али ће онда торта бити мања. За фил помешајте шећер, пудинг и 200 мл воде и умутите. Остатак ставите да проври. Кад проври закувајте и мешајте док се не згусне, а затим склоните да се хлади. Када је фил млак ставите у фрижидер да се додатно охлади и више стегне. Умутити маргарин собне температуре са шећером у праху па им додати охлађен пудинг и умутити. Умутити и шлаг са хладном киселом водом. Ставити 150 мл киселе воде па ако је прегусто док мутите полако додавајте отприлике док не буде шлаг гушће масе. Кору пресеците на три уске траке једнаке ширине. Сечете по широј страни. Филовање: кора 1, фил од чоколаде, шлаг, кора 2, фил од чоколаде, шлаг, кора 3 и остатак од фила и шлага. Добро охладити па служити. За лакше филовање торту можете слагати у уски калуп, држати у фрижидеру неколико сати затим извадити и оставити сат вемена на собној температури да отпусти па служити. Ово се зове како постити а не постити. Ромејац је реаговао/ла на ово 1 Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Децембар 5, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2015 А што не би могло! Мени тренутно се слаже са посном пројом или тонус хлеб истостиран, за доручак је супер, може и маслине и сасвим довољно. Како се прави посна проја? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Рапсоди Написано Децембар 5, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2015 Када сте у гужви и цајтноту са временом, а морате нешто да презалогајите хранљиво. Скувати макароне.Док се макароне кувају, орахе самлети у сецку. Куване макароне оцедити, помешати са орасима и боље је и укусније ако имате са жутим шећером .Може а не морате, мало презли пржених као за кнедле, додати. Ово вам је брзински рецепт, хранљив и укусан. Carpe Aeternitatem Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско. Јеванђеље по Матеју глава 18:1-10 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Данче* Написано Децембар 5, 2015 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2015 Како се прави посна проја? Интегрално брашно (може и кукурузно и спелтино) једна велика шоља за меру, тако да две шоље пуне брашна, једна шоља пуна киселе воде, пециво, мало на прстохват соде бикарбоне, пола шоље (може и мало мање од пола) уље, семенке две кашике сунцокрет, голице, сусам и ланено семе, све то сјединиш и сипаш у плех где предходно ставиш папир за печење. Слушај, гледај, ћути ако желиш живети у миру! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука