Драгана Милошевић Написано Децембар 3, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2012 @Brana Ima da se kupi dosta toga, ali se nema para, pa mu dodje na isto... gringrin Nije sija neg vrat onda zbog novca dodjem do onog: necu da izvoljevam mnogo i pravim galamu. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kirios1 Написано Децембар 3, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2012 Da dodam za ove posne pite sa vocem-ja cula da bas ide kisela voda, ko posti na vodi, umesto ulja, kad se prave sa visnjama, a valjda moze i sa jabukama (tako se sprema jednom Preosvecenom . E, sad, treba kupiti i kore, i orah, i voce, i kiselu... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Децембар 3, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2012 ију, овде само пар форумаша пости ... ови остали се госте такозвано СТОМАКОУГАЂАЊЕ :cheesy2: :cheesy2: :cheesy2: није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Богдановић Тамара Написано Децембар 3, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2012 Нешто локално домаће: ,, Шумадијска посна сарма са пасуљем'' Sastojci: Šumadijska posna sarma sa pasuljem 1 manja glavica kiselog kupusa3 glavice crnog luka150 g kuvanog pasuljauljesobiberaleva paprikaperšun Priprema: Uzmite jednu manju glavicu kiselog kupusa pa pažljivo odvojite listove tako da ostanu celi. Za ovu količinu će vam trebati 8-12 listova u zavisnosti od veličine. Ostavite listove sa strane tok pripremite fil.Pasulj prethodno skuvajte, a još je jednostavnije i brže ako kupite već gotov pasulj u konzervi. Ako koristite pasulj iz konzerve, dobro ga ocedite od vode u kojoj se nalazio u konzervi. Luk sitno iseckajte pa propržite na ulju. Dodajte 2-3 kašičice aleve paprike. Zatim luku dodajte i pasulj, posolite, pobiberite i ostavite minut do dva da se kratko prodinsta sa lukom. Na kraju dodajte malo seckanog peršuna pa sklonite s vatre.Uzmite jedan list kupusa, stavite na sredinu fil od pasulja, preklopite sa bočnih strana pa onda uvijte odozdo na gore ili uvijajte sarmu kako je inače uvijate. U podmazanu manju vatrostalnu posudu slažite sarme gusto jednu do druge. Kada ste složili sarme, pospite svaku odozgo sa malo aleve paprike, nalijte sa malo vode pa stavite u rernu na 180 stepeni da se zapeče. Док год волимо некога због његових врлина, то није ништа озбиљно. Али кад га почнемо љубити због његових мана, онда је то љубав. srcee Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Милан Меденица :) Написано Децембар 3, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2012 такозвано СТОМАКОУГАЂАЊЕ :cheesy2: :cheesy2: :cheesy2: сви ћемо у пакаоооо Драгана Милошевић, Mironosica and Anette је реаговао/ла на ово 3 клик Душекорисна књига О ЧЕСТОМ ПРИЧЕШЋИВАЊУ СВЕТИМ ТАЈНАМА ХРИСТОВИМ, свети Никодим Светогорац и свети Макарије Коринтски клик Кољивари и пракса честог причешћивања Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Децембар 3, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2012 Салата са туњевином 2 конзерве туњевине 1 посни мајонез (кесица од 200 грама) 2 (супене) кашике сенфа (то вам дође она мала чашица) 5 (супених) кашика ајвара 1 главица црног лука (ситно исецканог) лимунов сок мало свежег першуна ситно исецкати (као и лук) и све помешати и нека мало одстоји у фрижидеру. А после njamnjam Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ромејац Написано Децембар 3, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2012 Крекер виц са парадајзом 200 грама маргарина (ставите слободно цео маргарин), 200 грама уља, 850 грама брашна, 2 кашике кукурузног брашна, 1 кашика оригана, 1 кашика соли, 2 кашике шећера, 1 чаша (чаша од јогурта је мера) куваног парадајза, 1 прашак за пециво. вадити чашицом (или модлом) и пећи у загрејаној рерни. Ставити мало више кукурузног брашна, а мање обичног, да би били хрскави и исто додати мало више парадајза (ко воли). Саша од Москве, obi-wan and Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gandalf Sivi Написано Децембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2012 У менију хришћанина који се припрема за причест, што подразумева пост на води Ko kaže da pričešće podrazumjeva post na vodi? Ja se svake neđelje pričešćujem (tj. po blagoslovu na SVAKOJ liturgiji, a ponekad ih bude i po 4 nedeljno) i niko me nikad ne pita jesam li postio na vodi ili ulju... YOKA, Драшко, Милан Меденица :) and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Boba Написано Децембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2012 jako je ukusno kad pasulj spremite ko krompir salatu. Znaci,obaren pasulj izmesate sa seckanim lukom dodate malo sirceta ,soli ,ulj i senfa. Mi se svi davimo u tome.A za sutra nemam pojma sta da spremam. Саша од Москве, kirios1, Драшко and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gandalf Sivi Написано Децембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2012 Uzgred sestro Tamara, vaši komentari ( recepti) su preukusni Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gandalf Sivi Написано Децембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2012 Ja sam sinoć imao za večeru pire- krompir sa barenom mrkvom Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јадранка-Дервента Написано Децембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2012 Јуче био сом на тањирима, а за данас немам појма, највјероватније грашак. Их баш сам нека домаћица!!! s.o.s. Господе, буди милостив мени грешној. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kirios1 Написано Децембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2012 juce i danas glavna poslastica palacinke, juce moje (vec sam negde postavljala taj recept, ali posto je ova tema izgleda trenutno aktuelna, evo opet: 3 case brasna, 3 case vode (moze i nesto vise), pola case ulja, kasika secera, kasicica soli, vanilin secer, 2 kasicice praska za pecivo (to me nervira, niti je pola, niti cela kesica, a ja se bas drzim recepta -divne su i same da se jedu, bez fila), a danas ove odavde sa kiselom vodom-extra su ovi teflonski tiganji, super se peku, a nisam nigde stavljala ulje, samo mi cudno da ne ide ni so ni secer, nista? Ili je zaboravljeno da se pomene? Eto, sestro, poslusala sam te i izvadih tu vagu (nisam imala integralno brasno, sve sam stavila obicno, i 200 g nije = casa od 2dl, da se zna, vec skoro 2) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Anette Написано Децембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2012 Ko kaže da pričešće podrazumjeva post na vodi? Ja se svake neđelje pričešćujem (tj. po blagoslovu na SVAKOJ liturgiji, a ponekad ih bude i po 4 nedeljno) i niko me nikad ne pita jesam li postio na vodi ili ulju... па чим пише манастир Рукумија испод, знаш на чему си .smesko. JESSY and Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Децембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 5, 2012 juce i danas glavna poslastica palacinke, juce moje (vec sam negde postavljala taj recept, ali posto je ova tema izgleda trenutno aktuelna, evo opet: 3 case brasna, 3 case vode (moze i nesto vise), pola case ulja, kasika secera, kasicica soli, vanilin secer, 2 kasicice praska za pecivo (to me nervira, niti je pola, niti cela kesica, a ja se bas drzim recepta -divne su i same da se jedu, bez fila), a danas ove odavde sa kiselom vodom-extra su ovi teflonski tiganji, super se peku, a nisam nigde stavljala ulje, samo mi cudno da ne ide ni so ni secer, nista? Ili je zaboravljeno da se pomene? Eto, sestro, poslusala sam te i izvadih tu vagu (nisam imala integralno brasno, sve sam stavila obicno, i 200 g nije = casa od 2dl, da se zna, vec skoro 2) и ја их правим слично кад су посне, предлажем да се испече једна , премаже медом, па преко ње друга.......њамииии што је лепо ко неки колачи не мора да се ролају, већ само пресавију kirios1 је реаговао/ла на ово 1 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука