Jump to content

Рецепти за посна јела


Препоручена порука

@Brana

 

Ima da se kupi dosta toga, ali se nema para, pa mu dodje na isto... gringrin

 

Nije sija neg vrat onda zbog novca dodjem do onog: necu da izvoljevam mnogo i pravim galamu.

Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји!

Link to comment
Подели на овим сајтовима

ију, овде само пар форумаша пости ... ови остали се госте

 

такозвано СТОМАКОУГАЂАЊЕ  :cheesy2:  :cheesy2:  :cheesy2:  

није битно ко сам ја, већ ко си ти !

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Нешто локално домаће: ,, Шумадијска посна сарма са пасуљем''

 

 

Sastojci:

Sumadijska-posna-sarma-sa-pasuljem-300x2

Šumadijska posna sarma sa pasuljem

 

1 manja glavica kiselog kupusa
3 glavice crnog luka
150 g kuvanog pasulja
ulje
so
biber
aleva paprika
peršun


Priprema:

Uzmite jednu manju glavicu kiselog kupusa pa pažljivo odvojite listove tako da ostanu celi. Za ovu količinu će vam trebati 8-12 listova u zavisnosti od veličine. Ostavite listove sa strane tok pripremite fil.
Pasulj prethodno skuvajte, a još je jednostavnije i brže ako kupite već gotov pasulj u konzervi. Ako koristite pasulj iz konzerve, dobro ga ocedite od vode u kojoj se nalazio u konzervi. Luk sitno iseckajte pa propržite na ulju. Dodajte 2-3 kašičice aleve paprike. Zatim luku dodajte i pasulj, posolite, pobiberite i ostavite minut do dva da se kratko prodinsta sa lukom. Na kraju dodajte malo seckanog peršuna pa sklonite s vatre.
Uzmite jedan list kupusa, stavite na sredinu fil od pasulja, preklopite sa bočnih strana pa onda uvijte odozdo na gore ili uvijajte sarmu kako je inače uvijate. U podmazanu manju vatrostalnu posudu slažite sarme gusto jednu do druge. Kada ste složili sarme, pospite svaku odozgo sa malo aleve paprike, nalijte sa malo vode pa stavite u rernu na 180 stepeni da se zapeče.

 Док год волимо некога због његових врлина, то није ништа озбиљно. Али кад га почнемо љубити због његових мана, онда је то љубав.  srcee

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Салата са туњевином

 

 

2 конзерве туњевине

1 посни мајонез (кесица од 200 грама)

2 (супене) кашике сенфа (то вам дође она мала чашица)

5 (супених) кашика ајвара

1 главица црног лука (ситно исецканог)

лимунов сок

мало свежег першуна ситно исецкати (као и лук) и све помешати и нека мало одстоји у фрижидеру. А после  njamnjam

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Крекер виц са парадајзом

 

200 грама маргарина (ставите слободно цео маргарин), 200 грама уља, 850 грама брашна, 2 кашике кукурузног брашна, 1 кашика оригана, 1 кашика соли, 2 кашике шећера, 1 чаша (чаша од јогурта је мера) куваног парадајза, 1 прашак за пециво. вадити чашицом (или модлом) и пећи у загрејаној рерни.

Ставити мало више кукурузног брашна, а мање обичног, да би били хрскави и исто додати мало више парадајза (ко воли).

 

Link to comment
Подели на овим сајтовима

У менију хришћанина који се припрема за причест, што подразумева пост на води
 

Ko kaže da pričešće podrazumjeva post na vodi? Ja se svake neđelje pričešćujem (tj. po blagoslovu na SVAKOJ liturgiji, a ponekad ih bude i po 4 nedeljno) i niko me nikad ne pita jesam li postio na vodi ili ulju...

Link to comment
Подели на овим сајтовима

jako je ukusno kad pasulj spremite ko krompir salatu. Znaci,obaren pasulj izmesate sa seckanim lukom dodate malo sirceta ,soli ,ulj i senfa. Mi se svi davimo u tome.A za sutra nemam pojma sta da spremam.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Јуче био сом на тањирима, а за данас немам појма, највјероватније грашак.

Их баш сам нека домаћица!!!     s.o.s.

Господе, буди милостив мени грешној.

Link to comment
Подели на овим сајтовима

juce i danas glavna poslastica palacinke, juce moje (vec sam negde postavljala taj recept, ali posto je ova tema izgleda trenutno aktuelna, evo opet: 3 case brasna, 3 case vode (moze i nesto vise), pola case ulja, kasika secera, kasicica soli, vanilin secer, 2 kasicice praska za pecivo (to me nervira, niti je pola, niti cela kesica, a ja se bas drzim recepta :))-divne su i same da se jedu, bez fila), a danas ove odavde sa kiselom vodom-extra su ovi teflonski tiganji, super se peku, a nisam nigde stavljala ulje, samo mi cudno da ne ide ni so ni secer, nista? Ili je zaboravljeno da se pomene? Eto, sestro, poslusala sam te i izvadih tu vagu :) (nisam imala integralno brasno, sve sam stavila obicno, i 200 g nije = casa od 2dl, da se zna, vec skoro 2)

Link to comment
Подели на овим сајтовима

Ko kaže da pričešće podrazumjeva post na vodi? Ja se svake neđelje pričešćujem (tj. po blagoslovu na SVAKOJ liturgiji, a ponekad ih bude i po 4 nedeljno) i niko me nikad ne pita jesam li postio na vodi ili ulju...

 

па чим пише манастир Рукумија испод, знаш на чему си .smesko.  

Link to comment
Подели на овим сајтовима

juce i danas glavna poslastica palacinke, juce moje (vec sam negde postavljala taj recept, ali posto je ova tema izgleda trenutno aktuelna, evo opet: 3 case brasna, 3 case vode (moze i nesto vise), pola case ulja, kasika secera, kasicica soli, vanilin secer, 2 kasicice praska za pecivo (to me nervira, niti je pola, niti cela kesica, a ja se bas drzim recepta :))-divne su i same da se jedu, bez fila), a danas ove odavde sa kiselom vodom-extra su ovi teflonski tiganji, super se peku, a nisam nigde stavljala ulje, samo mi cudno da ne ide ni so ni secer, nista? Ili je zaboravljeno da se pomene? Eto, sestro, poslusala sam te i izvadih tu vagu :) (nisam imala integralno brasno, sve sam stavila obicno, i 200 g nije = casa od 2dl, da se zna, vec skoro 2)

 

и ја их правим слично кад су посне, предлажем да се испече једна , премаже медом, па преко ње друга.......њамииии што је лепо

 

ко неки колачи не мора да се ролају, већ само пресавију

  • Волим 1

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Link to comment
Подели на овим сајтовима

  • Чланови који сада читају   0 чланова

    • Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
×
×
  • Креирај ново...