feeble Написано Децембар 2, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2012 Ко живи у Младеновцу у пекари "Дени" има одличне "буртле" са разним воћним пуњењима (посне су и јако лепе) и "јафа кифла" кажу посна, преливена посном чоколадом а унутра џем од наранџе ........ммммм једва чекам на посо у уторак Је ли буРтла или буХтла Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sophrosyne Написано Децембар 2, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2012 = Перса, Драшко and kirios1 је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Децембар 2, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2012 Је ли буРтла или буХтла пише буРтла и ја сам мислио да није грешка ал пише тако није оно тесто за буХтле класично већ као за кифле али фиииине, мекккее .....мммммммммммммм и још кафица на паузи са колегиницама feeble and kirios1 је реаговао/ла на ово 2 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Перса Написано Децембар 2, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2012 У праву си Sophrosyne овај план је за девојке. Воћке се једу по количини колико захвата шака, а ви мушки сте већих шака, па значи две три воћке, Ви мушки додатак печурке, , кад је на улју, палачинке (без јаја и млека) са џемом, сваки дан чорба, зачињена. боб, тетовац који могу да се једу као пире. Клоним се људи који мисле да је дрскост храброст, а нежност кукавичлук. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Богдановић Тамара Написано Децембар 2, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2012 У праву си Sophrosyne овај план је за девојке. Воћке се једу по количини колико захвата шака, а ви мушки сте већих шака, па значи две три воћке, Ви мушки додатак печурке, , кад је на улју, палачинке (без јаја и млека) са џемом, сваки дан чорба, зачињена. боб, тетовац који могу да се једу као пире. Што значи да, ако желимо да једемо мало више - само упослимо наше ,,мушке руке''. greengrin Док год волимо некога због његових врлина, то није ништа озбиљно. Али кад га почнемо љубити због његових мана, онда је то љубав. srcee Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 2, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2012 У праву си Sophrosyne овај план је за девојке. Воћке се једу по количини колико захвата шака, а ви мушки сте већих шака, па значи две три воћке, Ви мушки додатак печурке, , кад је на улју, палачинке (без јаја и млека) са џемом, сваки дан чорба, зачињена. боб, тетовац који могу да се једу као пире. Dobro, da kazem, i ja sam generalno pohvalio upotrebu tabele kao olaksanje, nisam ni mislio da svi moraju da jedu kao sto si ti pisala... gringrin "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Децембар 2, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2012 Kad mi bude trebalo doci cu da ukradem neki recepis odavde a vi pisite .hvala. Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
obi-wan Написано Децембар 2, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2012 Kad mi bude trebalo doci cu da ukradem neki recepis odavde a vi pisite .hvala. A ne moze tako, da das i ti neki recep`... gringrin "Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драгана Милошевић Написано Децембар 2, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2012 Dorucak: Dve susamke Rucak: makarone sa kecup vecera pekmez Drugi dan kacap i hleb E ja ti nisam specijalista neg vrtim u krug moze soja , banane dve, kuvano zito. obi-wan and keka је реаговао/ла на ово 2 Радуј се, Нектарије, велики Архијереју Божји! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јаков. Написано Децембар 2, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2012 Jeo sam ova dva dana neko šaranče. Samo što je više ono jelo mene nego ja njega. Nije mi baš leglo. Ne znam što Pravio na dva načina, ali nije to to... Moraću da sledeće nedelje ipak napravim riblju čorbu. To uvek volim i ne može da mi bude loša. kirios1 је реаговао/ла на ово 1 Χριστὸς ἀνέστη ἐκ νεκρῶν θανάτῳ θάνατον πατήσας, καὶ τοῖς ἐν τοῖς μνήμασι ζωὴν χαρισάμενος... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kirios1 Написано Децембар 2, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2012 Ako zakeramo kao što zakeramo, onda ni biljni kačkavalj, posnu pavlaku, razne grickalice, pa i hleb... ne možemo smatrati posnim. Kazein je najbitniji sastojak mleka i koristi se u prehrambenoj industriji jer je bogato proteinima i pomaže zgrušavanju gradivnih elemenata (kod sireva i mlečnih proizvoda recimo) a koristan je jer nema laktoze (koje ima u mleku) i koja je veoma neprijatna i nesvarljiva za većinu ljudi. Hleb, pogotovo onaj iz privatnih pekara, je uglavnom pravljen uz upotrebu masnoća (ulja) tako da se ako gledamo neke crkvene kanone, ne može jesti posnim danima na vodi. Na masi namirnica piše da mogu sadržati tragove mleka... Na proizvodnim trakama koje recimo pakuju kikiriki, pre toga se pakovao recimo feta sir. Radnici su naravno sve cevke i traku očistili, ali eto može da se desi da je neka minimalna količina ostala, i zbog toga su dužni proizvođači da napišu takvu specifikaciju. Jer ako neki tamo inspektor sa mikroskopom nađe na 0.000001 g. mlečne masnoće u proizvodu, a da to nije navedeno, može da zatvori liniju. Znači, ako zakeramo možemo mnogo sebi da zagorčamo život. A i drugima. Prema tome, mislim da je najbolje post gledati pre kao način smirivanja i upodobljavanja, a ne pregladnjavanja i obraćanja previše pažnje na hranu. ............. U jednoj pekari na Bežanijskoj Kosi koja je specijalizovana za pite, prodaje se nekoliko vrsta posnih pita. Ispod svake je naveden sastav, i to nije napisano nekim sitnim slovima, nego se lepo može pročitati... Recimo pita od krompira: sastav-krompir, brašno, voda, so, MAST.. E sad... Ne želim da verujem da vlasnik navlači mušterije na posne pite a da im uvaljuje nešto što nije posno, zato što je kvarnjak. Više sam sklon da verujem da ni sami ti ljudi što rade ne shvataju da to nije posno. Znate i sami da ljudi koji nisu crkveni u principu postom smatraju sve što nije meso i možda sir i mleko. Ako neko kupi takvu pitu koja se reklamira kao posna, (a nije) mislim da nema nikakve krivice. Ne nalazim pri tome osudu ni za trgovca koji to prodaje. Prosto čovek verovatno ne zna. da, meni u prodavnici rece pre neki dan za pilecu pastetu-mislim da vam je to posno; mislila sam da skoro nema ko ne zna sta je posno, jos radi u prodavnici gde valjda ljudi svasta traze; a i neobicno mi da ama bas nikad ne posti; kao da nikad nije cula Јаков. је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јадранка-Дервента Написано Децембар 2, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 2, 2012 Код мене, данас, кромпируша. 4 јуфке или ти двије велике тепсије, поред мојих изјелица остало и за вечеру. Салата, кисели купус. Супа, посна из кесице, нисам имала времена да правим домаћу. Милан Б је реаговао/ла на ово 1 Господе, буди милостив мени грешној. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest JelenaLela Написано Децембар 3, 2012 Гости Пријави Подели Написано Децембар 3, 2012 Kad je dobra godina, obavezno ih beremo u sto vecoj kolicini i ostavljamo zimnicu. Lisicarke mariniramo (so i pecurka, bez vode), a vrganje osim susenih (koristimo ih kao dodatak supama i corbama) takodje kiselimo, i budu vise nego izuzetni. Za kiseljenje, naravno, uzimamo samo mlade i sasvim zdrave pecurke. Malo ima oko toga posla, ali, ponavljam, budu pravi delikates. Em su izuzetno zdrave, kao sto verovatno znas i sama... O daaa! Inače i voli da sakupljam gljive, samo često nisam u mogućnosti. Volim još i smrčak koji je ekstra klase, a isto može da se suši i kasnije u toku zime koristi. Prošle godine sam kod tetke za slavu jela posne sarme sa pirinčem i lisičarkama i bile su fantazija! Evo od salata ovde bih dodala još i crvenu zalučenu papriku, kao i zalučeni kupus Inače zahvalna sam Bogu na Bambiju i njihovoj posnoj kolekciji keka, Јадранка-Дервента and obi-wan је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Mironosica Написано Децембар 3, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2012 pita od krompira ,ribanca,jabuka,bundeve .... keka, Драшко and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 3 није битно ко сам ја, већ ко си ти ! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јадранка-Дервента Написано Децембар 3, 2012 Пријави Подели Написано Децембар 3, 2012 Код мене, данас, кисели купус. Господе, буди милостив мени грешној. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука