Jump to content

ЖРУ анкета: Шта највише волите да читате?

Оцени ову тему

Balthasar

ЖРУ анкета: Шта највише волите да читате?  

79 члановâ је гласало

1. 1. Шта највише волите да читате?

• Свето Писмо
    • Житија Светих
    • Руску књижевност
    • Француску књижевност
    • Енглеску књижевност
    • Поезију
    • Строго теолошке студије
    • Подвижничку литературу
    • Дела философа
    • Новине
    • Форум ЖРУ
    • Фејсбук статусе
    • Све што ми падне шака
    • Не читам ништа

Препоручена порука

• 5 months later...
  • Одговори 62
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• 1 month later...

Najviše volim da čitam poeziju......

Najčešće čitam romane...mnogo teksta,mogo reči,mnogo sedenja sa knjigom,za stolom,na fotelji,stolu....Pesme su specifične,kazuju veoma složene priče  sa malo reči.......

Nikad ne čitam sve što mi padne pod ruku,već samo ono što me zanima....

Novi Zavet čitam ponekad,Stari nikad izuzev Priča Solomonovih i Psalama...

Volim bajke i priče za decu,pesme za decu...jer me sve to uvek nasmeje i podseti na detinjstvo kada sam uživala u istim.

• Волим 1

:351780:

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...
  • 3 months later...

Гласао сам за Свето Писмо и подвижничку литературу, а у последње време највише читам савремене теологе и стару српску поезију.

Чак и да не постоји Васељенска патријаршија, требало би је измислити

Подели на овим сајтовима

• 1 month later...

...аутобиографија, биографија, дневник, сага, сатира, драмски роман, фантастика, путопис, криминалистички роман, хумористички роман....

шта највише волите да читате...?

knjiga.jpg

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

Eнциклопедија

Д сејм тинг.

Поготово ако има везе са историјом или географијом.

Прва књига које сам се сам дохватио, а да се ја тога сјећам, је "Велики атлас свијета".

Нек нам Бог да среће да се врате дани, славни дани наше прошлости...

Подели на овим сајтовима

Ja tako, po fazama životnim. :)

Nekada se uhvatim samo beletristike. Nekada me interesuju knjige iz psihologije. Nekada čitam romane. Najteže se hvatam ovih atlasa. Geografija me nikada zanimala nije niti mi isla; nisam je volela ni u srednjoj ni u osnovnoj. Ali, imam one nekadašnje dečje enciklopedije, koje i dan danas ponekad izvadim kao odrasla,a one su kao neka svastara velika, o svemu ima. E, to volim. Volim časopise naučne recimo. Nekada se zalepim za pesme. Nekada samo čitam izreke pametnih. Sada čitam malo više duhovne literature. I tako u krug. Ja sam naopaka, tako da ja uvek čitam po dve naizmenično; nije mi svaki dan za istu knjigu. Nisam nikada čitala biografije, žitija. Memoare. Mozda je zanimljivo, ima vremena. U globalu, čitam, šta doFatim. Moraću više da čitam i o našoj istoriji, vidim da o tome dosta ne znam ili ne koliko smatram da bih trebala .

Otkada znam za sebe, obožavam da čitam. Knjiga mi je bila i ostala najbolji i najverniji "drug". U njima sam nalazila utehu. Odgovore. Uz njih se nisam osećala nikada sama. U njima sam pronalazila svoj svet i u masti mogla da budem bilo ko. Bilo gde. Kroz odrastanje i obrazovanje, imali smo i učiteljicu u osnovnoj, koja nas je kao male vukla, i po bibliotekama, i na sekcijama, i čitalačke značke, i takmicenja. Zatim dolazi srednja, gde nam je profesorka, bila strah i trepet, ali koja nam je kroz te kritike koje smo citali, kroz knjige, kroz analize onoga sta smo citali i obradjivali, naučila da taj svet postane jos vise neodvojivi deo nas. Samim tim i roditelji, koji su od najranijih dana, utkali ljubav prema slovima i knjigama, kupujući nam knjige, primerene našem uzrastu.

I dan danas, kao veLka, knjiga mi je sve. Nešto što jako cenim, poštujem, volim i u čemu nalazim radost. 

Baš juče razmišljam, kako je divno znati i čitati. I pisati. Tako obična stvar. A tako vredna. I kako ti se tim običnim stvarima, kojima su te naučili u osnovnoj, su ti otvorena vrata za saznanjem.

Подели на овим сајтовима

Духовна литература, историја, драмски романи, научна фантастика, кримићи. Обично читам бар двије књиге паралелно.

Шта за духовни живот хришћанина значи св. Причешће јасно је из те речи самога Господа: "Ја сам живи Хлеб који је сишао с неба. Kо једе од овога Хлеба живеће вечно... Ако не једете тела Сина човечијег и не пијете крви његове, живота нећете имати у себи. Kо једе Тело моје и пије Kрв моју има живот вечни и ја ћу га васкрснути у последњи дан. Јер је моје Тело право јело и Kрв моја право пиће."

Подели на овим сајтовима

• 3 weeks later...
  • 5 months later...
  • Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...