nana Написано Март 12, 2013 Пријави Подели Написано Март 12, 2013 Псалам 147. Алилуја,Агеја и Захарије. Похвали, Јерусалиме, Господа; Хвали Бога Твога, Сионе. 2. Јер оснажи вратнице врата твојих, благослови синове твоје у теби. 3. Који положи мир на границе твоје, и једром пшенице насићује те. 4. Који шаље Реч Своју земљи, брзином трчи реч Његова. 5. Који даје снег Свој као вуну, маглу као пепео посипа; 6. Који ставља слану Своју као мрве, наспрам лица мраза Његовог ко ће опстати? 7. Шаље реч Своју и топи их, задува ветар Његов и потеку воде. 8. Који објављује Реч Своју Јакову, законе и судове Своје Израиљу. 9. Не учини тако сваком народу, и судове Своје не објави њима. Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 12, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 12, 2013 Псалам 148.Алилуја, Агеја и Захарије. ХВАЛИТЕ Господа са небеса, хвалите Га на висинама. Хвалите Га, сви Анђели Његови; хвалите Га, све Силе Његове. Хвалите Га, сунце и месец; хвалите Га, све звезде и светлост. Хвалите Га, небеса над небесима; и вода која је изнад небеса. Нека хвале Име Господње. Јер Он рече, и постадоше; Он заповеди, и саздаше се. Постави их до века, и у век века; заповест постави, и неће проћи. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Март 12, 2013 Пријави Подели Написано Март 12, 2013 7. Хвалите Господа на земљи, змајеви и сви бездани; 8. огањ, град, снег, слана, ветар бурни, који творите реч Његову; 9. горе и сви хумови, дрвеће родно и сви кедри; 10. звери и сва стока, гмизавци и птице крилате; 11. цареви земаљски и сви народи, кнезови и све судије земаљске; 12. момци и девојке, старци са децом, 13. нека хвале Име Господње. Јер се узнесе Име Њега јединога. Слава је Његова на земљи и на небу. 14. И уздигнуће моћ народа Својега, песму свима преподобнима Његовим, синовима Израиљевим, народу који се приближује Њему. Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Март 12, 2013 Пријави Подели Написано Март 12, 2013 Псалам 149. Алилуја Певајте Господу песму нову, хвала је Његова у цркви преподобних. 2. Нека се узвесели Израиљ Створитељу своме, и синови Сионови обрадоваће се Цару своме. 3. Нека хвале име Његово у хору, уз бубањ и псалтир нека Му псалмопоју. 4. Јер Господ благоволе у народу Своме, и узнеће кротке у спасење. 5. Похвалиће се преподобни у слави, и обрадоваће се на постељама својим. 6. Узношења Божија су у устима њиховим, и мачеви њихови су у рукама њиховим, 7. да учине освету у незнабошцима, изобличење у народима. 8. Да вежу цареве њихове у ланце, и славе њихове у ручне окове железне. 9. Да учини на њима суд написан, слава ће ова бити свима преподобнима Његовим. Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Март 12, 2013 Пријави Подели Написано Март 12, 2013 Псалам 150. Алилуја Хвалите Бога у светима Његовим, хвалите Га у тврђави силе Његове. 2. Хвалите Га за многе моћи Његове, хвалите Га по мноштву величанства Његовог. 3. Хвалите Га уз глас трубни, хвалите Га уз псалтир и гусле. 4. Хвалите Га уз бубањ и у хору, хвалите Га уз жице и органе. 5. Хвалите Га уз јасне кимвале, хвалите Га уз кимвале с поклицима. 6. Све што дише нека хвали Господа. Алилуја. Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 1 Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Март 12, 2013 Пријави Подели Написано Март 12, 2013 Псалам 151. Овај је Псалам својеручно написан,Давидов, када се бораше сам са Голијатом, а налази се изван броја 150 Псалама. Мален бејах међу браћом својом, и најмлађи у дому оца мој мога; 2. Руке моје начинише гусле, и прсти моји саствише псалтир. 3. И ко ће јавити Господу моме? Сам Господ, Он ће сам чути. Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 12, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 12, 2013 4. Он посла Анђела Свога и узе ме од оваца оца мога, и помаза ме уљем помазања Свога. 5. Браћа су моја лепа и велика, и не благоволе у њима Господ. 6. Изиђох у сусрет туђинцу (=Филистејцу), и прокле ме идолима својим. 7. А ја, истргнувши мач од њега, обезглавих га, и уклоних срамоту са синова Израиљевих. Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 1 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 12, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 12, 2013 ето, уз помоћ Божију, завршисмо наше псалме.....хвала свима који су учествовали , посебно Нани, Јадранки, Мартију, који су били најучесталији.....надам се да смо урадили једно Богоугодно дело.... Господе Исусе Христе помилуј нас..... Јадранка-Дервента and YOKA је реаговао/ла на ово 2 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Март 12, 2013 Пријави Подели Написано Март 12, 2013 .................грешне. пс. Џеси, пошто си ти поставила тему, једно питање-предлог : Да ли дозвољаваш да сада не престане тема, већ да пођемо корак даље. Да ли хоћеш да позовеш оне који су упознати и који би могли и нас неуке да упуте како правилно треба разумети и тумачити текстове из Псалама. За оног ко се први пут сусретне са њима па и за нас многе који их већ дуго читамо постоје многа "тешка места" за разумевање а многа места се због незнања скроз погрешно схватају. Макар да започнемо разговор о томе. Да нам даду основне смернице, укажу на неки минимум потребног предзнања, растумаче по нешто од симболике појединих речи или стиха, препоруче литературу у којој је то подробније анализирано и тсл. Поштено говорећи, није то баш тако,...седи и читај Псалме,много је душекорисно и све ће ти се само касти. Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 1 Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 12, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 12, 2013 Џеси, пошто си ти поставила тему, једно питање-предлог : потпуно се слажем....већ сутра ћу отворити тему Тумачење псалама.... хвала ти... YOKA, Silence and nana је реаговао/ла на ово 3 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Март 12, 2013 Пријави Подели Написано Март 12, 2013 Богу хвала. likefaceeeeeeee Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Март 21, 2013 Гости Пријави Подели Написано Март 21, 2013 Завршено са псамима, баш лепо slava3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Vockica Написано Март 21, 2013 Пријави Подели Написано Март 21, 2013 ja jos uvek ne znam napamet puno molitvi, psalme jos ponajmanje, ali definitivno jedan psalm mi je osvojio srce kada sam ga prvi put procitala, i odmah sam ga naucila napamet. to je psalm koji stoji na razini izmedju najlepse molitve i najlepse poezije, koji me baca na kolena i budi u meni strah boziji, ali me i cini sigurnom i jakom u svojoj veri: 1 Koji živi u zaklonu Višnjeg, u senu Svemogućeg počiva. Ps. 90:1 2 Govori Gospodu: Ti si utočište moje i branič moj, Bog moj, u kog se uzdam. 3 On će te izbaviti iz zamke ptičareve, i od ljutog pomora; 4 Perjem svojim oseniće te, i pod krilima Njegovim zaklonićeš se; istina je Njegova štit i ograda. Ps. 61:4 5 Nećeš se bojati strahote noćne, strele, koja leti danju, Jov 5:19, Priče 3:23, Pes. 3:8, Isa. 43:2 6 Pomora, koji ide po mraku, bolesti, koja u podne mori. Ps. 91:10, Ps. 121:6 7 Pašće pored tebe hiljada i deset hiljada s desne strane tebi, a tebe se neće dotaći. 8 Samo ćeš gledati očima svojim, i videćeš platu bezbožnicima. Ps. 58:10, Jer. 39:16, Mal. 1:5 9 Jer si Ti, Gospode, pouzdanje moje. Višnjeg si izabrao sebi za utočište. 10 Neće Te zlo zadesiti, i udarac neće dosegnuti do kolibe Tvoje. Priče 1:33, 2 Sol. 3:3, 2 Pet. 2:9 11 Jer anđelima svojim zapoveda za Tebe da Te čuvaju po svim putevima Tvojim. Ps. 34:7, Priče 4:12, Mt. 4:6, Lk. 4:10, Jev. 1:14 12 Na ruke će Te uzeti da gde ne zapneš za kamennogom svojom. Jov 5:23, Ps. 37:24, Priče 3:23 13 Na lava i na aspidu nastupaćeš i gazićeš lavića i zmaja. Jov 5:23 14 "Kad me ljubi, izbaviću Ga; zakloniću Ga, kad je poznao ime moje. 15 Zazvaće me, i uslišiću Ga; s Njim ću biti u nevolji, izbaviću Ga i proslaviću Ga. 1 Sam. 2:30, Jov 22:27, Ps. 18:3, Isa. 43:2, Jer. 33:3, Zah. 13:9, Jev. 5:7 16 Dugog života nasitiću Ga, i pokazaću mu spasenje svoje." Ps. 50:23 LukaZ, Silence , nana and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Март 21, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Март 21, 2013 Завршено са псамима, баш лепо welcome, Marti.... ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
igy81 Написано Мај 3, 2013 Пријави Подели Написано Мај 3, 2013 Skoro sam slusao Valdetu Jerotica kako recituje 23 Psalm, pa me zanima da li znate koji je to prevod, sa obzirom da ne mogu nigde da nadjem. ? Hvala Psalm 23 Gospod je pastir moj, ničega me lišiti neće, ne zelenoj livadi pase me, na tihu vodu vodi me. Dušu moju oporavlja vodi me stazama pravednih, imena svojega radi. Da pođem i dolinom sjena smrtnoga neću se bojati zla, jer ti si samnom, tvoj štap i tvoja palica tješe me. "Bog spava u kamenu, diše u biljkama, sanja u životinjama, a budi se u čoveku." Angelus Silesius Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука