JESSY Написано Јануар 23, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 23, 2013 4. Узвесели душу слуге Твога, јер Теби, Господе, подигох душу своју. 5. Јер си Ти, Господе, добар и снисходљив, и многомилостив свима који Те призивају. 6. Чуј, Господе, молитву моју, и пази на глас мољења мога. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јануар 23, 2013 Гости Пријави Подели Написано Јануар 23, 2013 7. У дан жалости моје завапих к Теби, јер си ме услишио. 8.Нема сличнога Теби међу боговима, Господе,и нема (дела) по делима Твојим. 9.Сви народи које си створио, доћи ће[1]и поклониће се пред Тобом, Господе,и прославиће Име Твоје. 10.ер си Ти Велики и чиниш чудеса,Ти си Бог Једини (Велики). 11.Упути ме, Господе, путем Твојими поћи ћу у истини Твојој.Да се обрадује срце моје да се боји Имена Твога. 12.Исповедаћу Те и хвалити Господе Боже мој, свим срцем својим,и славићу Име Твоје до века, 13.јер је милост Твоја велика на мени,и избавио си душу моју од пакла најдубљега. 14.Боже, безаконици устадоше на ме,и скуп силника тражаше душу моју,и не поставише Тебе пред собом. 15.А Ти, Господе Боже мој, милосрдан си и милостив,дуготрпељив и многомилостив и истинит. 16.Погледај на ме и помилуј ме;дај снагу слузи Твоме,и спаси сина слушкиње Твоје. 17.Учини са мном знамење на добро,и да виде они који ме мрзе, и постиде се;јер си Ти, Господе, помогао ми, и утешио си ме. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јануар 23, 2013 Гости Пријави Подели Написано Јануар 23, 2013 Псалам 86. 1.Темељи су његови на горама светим 2. љуби Господ врата Сионавећма од свих насеља Јаковљевих. 3. Преславне (ствари) говораху се о теби, граде Божији. 4.Спомињаћу Рава (=Египат) и Вавилон онима који ме познају;и ево, иноплеменици (Филистејци) и Тир и народ Етиопљана,они дођоше (и бише) тамо. 5.Мати Сион, рећи ће човек,и Човек постаде у њему,и Сам Вишњи основа га. 6.Господ ће казивати у књизи (пописа) народаи кнезова ових који постадоше у њему. 7.Јер је свих радујућих се обиталиште у теби. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јануар 23, 2013 Гости Пријави Подели Написано Јануар 23, 2013 Псалам 87. 2. Господе Боже спасења ,дању и ноћу виках пред Тобом. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Јануар 24, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 24, 2013 3. Нека изиђе преда Те молитва моја, приколони ухо Твоје мољењу моме. 4. Јер се душа моја испуни зала, и живот се мој спусти до ада. 5. Прибројан бих онима који силазе у гроб, постадох као човек беспомоћан, међу мртвима слободан. 6. Као смртно рањени што леже у гробу, којих се више не сећаш, и који од руке Твоје бише одбачени. 7. Поставише ме у јаму најдубљу, у места мрачна, и у сенку смрти. 8. На мени се утврди јарост Твоја, и све валове Твоје навео си на ме. 9. Удаљио си познанике моје од мене, поставише ме за гађење себи, предан бих, и не излажах. 10. Очи моје изнемогоше од сиромаштва; виках к Теби, Господе, сав дан, пружах к Теби руке своје ; 11. Еда ли ћеш мртвима чинити чудеса ? или ће (их) лекари васкрснути, па ће се исповедати Теби ? 12. Еда ли ће неко у гробу казивати милост Твоју , и истину Твоју у пропасти ? 13 Еда ли ће у тами бити позната чудеса Твоја, и правда Твоја у земљи заборављеној ? 14. И ја к Теби, Господе, завапих, и јутром молитва моја претиче Те. 15. Зашто Господе одбацујеш душу моју, одвраћаш лице Твоје од мене ? 16. Сиромах сам ја и у трудовима од младости своје. И уздигнут будући, понизих се и изнемогох. 17. На мене дођоше љутње Твоје, устрашења Твоја потресоше ме, 18. опколише ме као вода сав дан, окружише ме скупа. 19. Удаљио си од мене пријатеља и ближњега, и познанике моје од несреће (моје). Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 24, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 24, 2013 Псалам 88. Поучан, Етана Израиљца. (МТ:Псалам 89) 2. МИЛОСТИ Твоје, Господе, до века певаћу, из нараштаја у нараштај јављаћу истину Твоју устима мојим. 3. Јер си рекао: До века ће се милост изградити, на небесима ће се спремити истина Твоја. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 25, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 25, 2013 4. Завештах завет изабранима Мојима, заклех се Давиду слузи Моме: 5. До века ћу припремити семе твоје и подићи ћу из нараштаја у нараштај престо твој. (Диапсалма). 6. Исповедаће небеса чудеса Твоја, Господе, и истину Твоју у цркви светих. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest Написано Јануар 26, 2013 Гости Пријави Подели Написано Јануар 26, 2013 7. Јер ко ће се у облацима изједначити са Господом,и ко ће се уподобити Господу међу синовима Божијим? 8. Бог прослављен у савету светих,велик и страшан над свима око Њега. 9. Господе Боже над војскама, ко је сличан Теби?Моћан си, Господе, и истина је Твоја око Тебе. 10. Ти владаш над државом мора,а буру таласа његових Ти укроћујеш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Silence Написано Јануар 26, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 26, 2013 11. Ti si smirio gordoga kao ranjenika, mišicom moći Tvoje rasejao si neprijatelje Tvoje. 12. Tvoja su nebesa, i Tvoja je zemlja; vaseljenu i punoću njenu Ti si osnovao. 13. Sever i more Ti si sazdao, Tavor i Ermon Imenu Tvome obradovaće se. zlata је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 27, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 27, 2013 (измењено) извињавам се ....погрешила сам....дакле настављамо псалам 88. 14. Твоја је мишица са снагом;нека се утврди рука Твоја,нека се узвиси десница Твоја. 15. Правда и суд припрема су престола Твога,милост и истина претходе пред лицем Твојим. 16. Блажен је народ који зна клицање (Теби);Господе, у светлости лица Твога ходиће, 17. и Именом Твојим обрадоваће се сав дан,и правдом Твојом узвисиће се. Измењено Јануар 28, 2013 од Martirije ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 27, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 27, 2013 Твоја је мишица са снагом; нека се утврди рука Твоја, нека се узвиси десница Твоја. Правда и суд припрема су престола Твога, милост и истина претходе пред лицем Твојим. Блажен је народ који зна клицање (Теби); Господе, у светлости лица Твога ходиће, и Именом Твојим обрадоваће се сав дан, и правдом Твојом узвисиће се. грешка у нумерацији.... настављам даље 18. Јер си Ти похвала силе њихове, и благовољењем Твојим узвисиће се моћнаша. 19. Јер је заштита Господња, и Светога Израиљева, Цара нашег. 20. Тада си говорио у виђењу синовима Твојим, и рекао си: Ставих помоћ на силнога, ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 27, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 27, 2013 узвисих изабранога из народа Мога. 21. Нађох Давида слугу Свога, уљем светим Мојим помазах га. 22. Јер ће рука Моја сапомоћи га, и мишица Моја оснажиће га; 23. неће успети непријатељ над њим, и син безакоња неће успети да га злоставља; 24. и сасећи ћу непријатеље његове пред лицем његовим, и мрзитеље његове поразићу. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
nana Написано Јануар 28, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2013 25. И истина Моја и милост Моја са њим је, и Именом Мојим узвисиће се рог моћи његове. 26. И поставићу на море руку његову, и на рекама десницу његову. 27. Он ће Ме призивати: Отац мој јеси Ти, Бог мој и заштитник спасења мога. 28. И Ја ћу га поставити за првенца, високог код царева земаљских. 29. До века ћу чувати њему милост Моју, и завет је мој веран њему; 30. и поставићу у век века семе његово, и престо његов као дане неба. Ваистину Воскресе !!! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јадранка-Дервента Написано Јануар 28, 2013 Пријави Подели Написано Јануар 28, 2013 31. Ако синови његови оставе закон мој и не узиду у заповјестима мојим; 32. Ако погазе уредбе моје, и заповјести мојих не сачувају, 33. Онда ћу их покарати прутом за непокорност, и ранама за безакоње њихово; Господе, буди милостив мени грешној. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Јануар 28, 2013 Аутор Пријави Подели Написано Јануар 28, 2013 34. али милост Моју нећу уклонити од њих, нити ћу (их) онеправдовати у истини Мојој, 35. нити ћу оскврнити завет Мој, и изговорено из уста Мојих нећу порећи. 36. Једном се заклех Светињом Мојом, еда ли ћу Давиду слагати: 37. Семе његово остаће до века, и престо његов као сунце преда Мном, 38. и као месец уређен до века; и Сведок је веран небу. ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука