Гости Guest - . . .- Написано Септембар 26, 2012 Гости Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Морам са свима вама да поделим један догађај који ме је заиста потресао. Толико ме је потресао да сам остао без текста, буквално сам занемео а онда сам био љут, а сада сам тужан... О чему се ради? Један наш пријатељ и брат свештеник, веома добар и ревностан млади пастир стада Христовог се тешко разболео. Добио је рак. Болест је претила да млад живот веома брзо прекрати. Опет, Богу хвала, лекарима хвала и молитвама Епископа и браће свештеника које смо сви упућивали, наш отац и брат се опоравља и много му је боље. Готово да може да се врати свим обавезама које као свештеник има (има још неколико веома значајних служби у Цркви, али не бих о томе, просто није потребно да се овде наводе имена). Сви који знамо колико значи живот човека и нашег брата, а како Владика Давид рече ми НЕМАМО ЉУДЕ ЗА БАЦАЊЕ, смо веома радосни што се опоравља, што му је много боље и што и даље може да буде на радост и корист својој Цркви и наравно својој породици којој он највише значи и највише треба. У чему је онда проблем, рекао би неко? Ево, Богу хвала све иде како треба... ? Проблем је у једној другој страни такозваних великих духовника и вееееликих бораца за "свето православље" који нису баш најрадоснији што се наш брат опоравља! Да, ово говорим потпуно свестан о чему причам и уједно се и сам потпуно утврђујем у томе да њихова прича, сем тешких речи које упућују "грешницима" нема ама баш ништа. Празна бисерна шкољка. Док је овај наш брат био болестан, очајна породица је упућивала молбе за молитве многима- и Епископима и свештеницима и монасима... многи су се одазивали и узносили молитве Богу. Но, има и оних који су одрекли да се моле...и наравно навели су разлог. Двоје веома цењених "духовника" (цењених код оних који су и сами слабо разумели шта је Православље, највероватније) је без имало љубави, без имало обзира према породици одговорило овако: Нећемо да се молимо за њега, а он неће оздравити јер служи по новом! То му је казна јер тако служи и квари Литургију! Бог га је казнио! То му је за наук да се служи како је служено... Знате, да сам ово чуо од некога ко није у Цркви, ко и сам није у манастиру, мислио бих да ме лаже. Но, добио сам потврде из неколико проверених извора. Баш су ово рекли! Дакле, нашег оца који је оболео ( а сада се и успешно опоравља) Бог кажњава и он праведно страда те самим тим и не треба за њега да се молимо јер он, по непогрешивим параметрима ових самозваних духовника, то заслужује! ЕЈ! Човече Божији! Па ово је равно братоубиству! Не могу жив да се начудим какав дух шире овакви самозванци које величају и кују у звезде. Аман људи, где је овде оно на шта нас је Христос позвао?! Па ми се у Цркви молимо и за непријатеље своје, да и њима Бог опрости а камоли за нашу браћу! Зато сам потпуно сигуран да читава прича око вајних новотарија (а сами знате да је то само прича без покрића) јесте једино и само изговор за потпуно одсуство љубави. Нисам ово ни сам најбоље разумео, чак сам пре неки дан поставио беседу и Владике Игнатија који је о овоме говорио, а сада сам се и лично уверио о каквој се нецрквеној пошасти ради. Морам да признам да сам дубоко потиштен због овога! Дакле, такви људи би ЛИКОВАЛИ да неко ко по њиховом мерилу није православан и умре?! Није нам битан човек? Па ваљда и ако се не слажемо у неким питањима ваљда имамо истог Бога?! Ваљда се молимо истом Господу Исусу Христу? Па зар ови несвесни људи не схватају да их је та породица од срца замолила и верује у њихове молитве?! Сад нешто размишљам: када би се, на пример, мени нешто десило, било шта- разболео се на смрт, погинуо, пао и поломио ногу, ослепео... то би по оваквим типовима било зато што сам по њима "новотарац" (шта год то у њиховој перцепцији било)? Самим тим је ОДЛИЧНО што би се све то десило, зар не? На крају морам да разочарам све ове вајне бранитеље вере: Наш брат свештеник се, Богу хвала и молитвама свих добрих људи у Цркви, веома лепо опоравља и служиће нашој Цркви много, много година и молиће се за ове прелешћене људе да им Бог напре подари ЉУБАВИ јер ако љубави немају, па макар и горе премештали и познавали сву веру и све тајне овога света- НИШТА СУ до празних бисерних шкољки који нису ни за украс. Ма сва прича о подвигу, чувању вере, брањењу православља, чуда... све, али СВЕ пада у воду! Сада у светлу овога што сам опд срца рекао, помало љут а најпре жалостан послушајте другу беседу Владике Игнатија које сам поставио пре неки дан. https://www.pouke.org...-ће-вас-продрм/ Драгана Милошевић, YOKA, Ljiljana Gavrilov and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Шта да ти кажем оче и брате... На Мојсијеву столицу седоше књижевници и фарисеји. Manastir Bradaca је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 А стварно мора човек да се запита да ли су ти људи икада прочитали Јеванђеље... Само отворили и прочитали Христове речи и дела. Милан Меденица :), Justin Waters and коЖељ њацИ је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 А стварно мора човек да се запита да ли су ти људи икада прочитали Јеванђеље... Само отворили и прочитали Христове речи и дела. Технички су га прочитали, разумјели нису. Жика and Милан Меденица :) је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
JESSY Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 ово је стварно страшно, али то је наша реалност...знамо ми сви да ти људи постоје и каква су њихова размишљања....али не знам шта ми можемо учинити .. tuzansmajli8904 ''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''(Св.Нектарије Егински) ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Лазар Нешић Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Чуо сам за ово. Шта рећи... психопатологија. Grizzly Adams, Manastir Bradaca and Лазар је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Септембар 26, 2012 Гости Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Вера, једном за свагда да знамо, Православна вера јесте љубав према другоме! Када би Православље било ово што проповедају ови назови духовници ( а када неко каже духовник скоро да видим духове као из Кустуричних филмова, то ми је постала прва асоцијација, да нас плаше и застрашују) ја сигурно не бих био Православац. Хвала Господу, Православље то није нити ће икад бити. Заиста послушајте беседу Владике Игнатије, немојте да будете лењи, ова друга беседа... https://www.pouke.org/forum/topic/21452-%D0%B4%D0%B2%D0%B5-%D0%B1%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%B5-%D0%B2%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BA%D0%B5-%D0%B8%D0%B3%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%98%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%98%D0%B5-%D1%9B%D0%B5-%D0%B2%D0%B0%D1%81-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%80%D0%BC/ Лазар, Ignjatije, Лазар Нешић and 2 осталих је реаговао/ла на ово 5 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Па направили смо неку атмосферу у Цркви да нико никоме ништа не приговара, него снисходимо и трпимо свакакве глупости годинама и деценијама, а онда се чудом чудимо када се направи раскол и слично. Нема данас људи који ће изаћи пред те билмезе и рећи им у лице да нису људи. Да не говоримо хришћани. А то су некада светитељи радили без длаке на језику. И то је исто задатак хришћана, ма колико било непријатно. Павле је јавно пред свима прозивао Петра да се "увлачи" Јеврејима, ено вам у Новом Завету. JESSY and Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 2 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Bas su veeeeliki hriscani. " Po tome će svi poznati da ste moji učenici, ako budete imali ljubav među sobom. " Dzaba njima vezivanje za formu kad osnovno - ljubav prema bliznjem nemaju. Pravi pravcati fariseji, forma im je bitna to je za njih Pravoslavlje, a sto umesto ljubavi imaju osudu, nije im bitno. Sacuvaj Boze. Олимп је реаговао/ла на ово 1 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Биљана Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Нећемо да се молимо за њега Немам ријечи! Жалосно! јако жалосно! Хвала добром Богу па се брат опоравља и да иде набоље! Драшко је реаговао/ла на ово 1 Благо онима који плачу, јер ће се утjешити; (Матеј; 5,4) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Септембар 26, 2012 Гости Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Знајући да има оних који не желе да чују шта Владика говори и који само потврђује да је ово што сам написао баш тако, пренећу овде његове речи са краја беседе: Зато вас молим, а увек се радујем када вас овако видим у Заједници (Литургији), да много не мудрујете. Не знамо ми многе ствари. Немојте много да верујете онима који вас хушкају да мрзите другеи а говоре о накаквој правој вери. То је од ђавола! То никаве везе нема са Богом! Наш Бог је Бог који страда за другога. Господ наш на кога смо дигли руку и кога смо разапели он је из љубави према нама молио "Оче, опрости им јер не знају шта раде"!... (остало ипак послушајте ако вам све ово нешто значи, линк је у мојој претходној поруци) Mилена КШ, Олимп, Драшко and 6 осталих је реаговао/ла на ово 9 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драшко Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Дивна беседа, преслушао сам још пре пар дана Шта рећи, коју "послуку порати", коме? Где нема љубави тамо је winter Господ се сажали и мисли о спасењу и оних за које ми мислимо да су тешки грешници (лично сам се уверио)........ а то што ми мислимо, то је .....има српски израз, није за форум Хвала Богу па је тај наш брат добро и биће све добро Manastir Bradaca, Ignjatije, Биљана and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 "Верујем Господе, помози мом неверју" "О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Candy Butcher Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Problem je u tome što neki ljudi shvataju Boga, kao nekog sudiju sa kandžijom koji sedi na nebu i kad nešto zgrešiš Bogu odma dobiješ po leđima. Neveruju u živoga Boga ili ga uopšte nemaju, njihov Bog je knjiga, moralni ili bilo koji drugi zakon, i naravno druge ravnaju prema sebi, ali sebe uzimaju kao savršenstvo. Ti ljudi očigledno nemaju ljubavi čim odbijaju da se mole za bilo koga, od nikoga ne treba odustajati ma koliko zaglibio u grehu, a kamoli odvraćati glavu od bolesnog brata u Hristu. Дијана. је реаговао/ла на ово 1 Царство Божије није у речи него у сили Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Gandalf Sivi Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Ja bih osnovao one manastire- tamnice koji se pominju u Lestvici svetog Jovana Sinajskog, i te ,,duhovnike" poslao tamo, pa neka služe po starom, koliko god hoće, samo da ne šire svoj otrov neupućenom narodu... Лазар Нешић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ignjatije Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 pa neka služe po starom, koliko god hoće, samo da ne šire svoj otrov neupućenom narodu... Ovde je sve lepo objasnjeno : Postavio ja ovaj video kod tih " velikih pravoslavaca" ali niko ni rec da kaze. Candy Butcher and Драшко је реаговао/ла на ово 2 http://www.svedokverni.org/ 555-333 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука