N.Petrovic Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Ne znam grčki, koristila sam guglov prevodilac koji je očajan, ali sam nekako zaključila iz slika da se radi o FB grupi koja je osnovana u znak protesta hapšenja. https://www.facebook...499666250043880 Ma nije grupa vec par Idiota koji samo bacaju ulje na vatru. Ovo su sigurno ovi Grcki neopagani koji se vracaju veri u mitoloske likove. Vrse vencanja u starim paganskim hramovima, prinose zrtve Zevsu & Co i slicno. Ne treba im pridavati nikakav znacaj. Nisu ni do kolena nasim bezboznicima.... ( evo da vas malo i pohvalimo). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 Не знам чија је иницијатива. Чуо сам само да се шушка у УН. Какогод, мишљења сам да стање какво јесте се не може одржати. Зашто? Зато што са једне стране имаш људе који имају болесну потребу да се неком исмевају, да спаљују нечије књиге, а са друге имаш оне које све то погађа и њихову агресивну реакцију. Људи, човек је убијен због тога! (Амерички амбасадор). Имамо два избора: или да уредимо начин изражавања слободе говора или да се обрачунамо са онима који агресивно реагују на туђе речи и радње. Овакво стање, бојим се, не може трајати дуго. http://en.wikipedia.org/wiki/Defamation_of_religion_and_the_United_Nations Nema od toga ništa... odnosno, islamske zemlje će da proguraju po neku neobavezujuću rezoluciju Generalne skupštine ali to je sve što mogu da postignu. Jednostavno rečeno, zapadna civilizacija je zaključila da sloboda govora podrazumeva i dozvolu blasfemije... a ljudska prava izuzetno teško mogu da idu unazad. Ja sam pre za to da se onima koji agresivno reaguju na tuđe reči i radnje objasni da je to nedopustivo... Znaš ono, kao kad su Britanci došli u Indiju, pa im Indijci rekli: - Znate, mi imamo običaj da suprugu pokojnog spalimo zajedno sa pokojnim. a Britanci rekli: - Običaji se moraju poštovati, samo mi imamo običaj da obesimo one koji spale živu ženu jer joj je muž umro. Grizzly Adams, Andre Williams and Juan Valdez је реаговао/ла на ово 3 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 @@Avocado, Лако је бити духовит кад нас се проблем лично не дотиче. Не дај Боже да почне да пуца по нама, питао бих вас... Вреде ли нечије блебетање и глупости људских живота...? Питајте породицу покојног америчког амбасадора. Верујем да су највише љути на болесника који је режирао онај блентави филм. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 @@Avocado, Лако је бити духовит кад нас се проблем лично не дотиче. Не дај Боже да почне да пуца по нама, питао бих вас... Вреде ли нечије блебетање и глупости људских живота...? Питајте породицу покојног америчког амбасадора. Верујем да су највише љути на болесника који је режирао онај блентави филм. Da počnu da pucaju po nama, imao bih isti stav i insistirao bih da mi pucamo po njima. A porodica pokojnog ambasadora bi svakako trebala da bude najviše ljuta na bolesnike koji su njega silovali i ubili. Gde je granica? Šta to ne vredi ljudskih života? Ako sutra nekog počne da "vređa" to što kod nas žene idu otkrivenog lica i poluotkrivenog tela, pa počne da zbog toga siluje i ubija ambasadore i pali zgrade, hoćemo li da naredimo našim ženama da se pokriju? Jer, istom logikom, možeš da pitaš da li to vredi ljudskih života? Ja ne razumem ideju da nasilnicima treba povlađivati da slučajno neko ne bi stradao. Mislim, razumem to kad si slabiji, pa moraš, jer hteo ili ne, nametnuće ti ono što želi... ali ne razumem ideju da zapadna civilizacija ukida osnovna ljudska prava zato što se šaka bliskoistočnih nasilnika smatra da je u redu da pališ, siluješ i ubijaš kad ti se ne dopada neki film... Zapravo je ključni problem što zapadna civilizacija njih "siluje" po sto drugih osnova, pa na ovakve izlive deluje uzdržano, zbog griže savesti. DankaM је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Александар Милојков Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 @@Avocado, Не морамо да их провоцирамо, ако знамо да су агресивни. Снимање блентавог филма је нешто без чега се апсолутно може. Зато се не може поредити са правом жена да (код нас) иду откривеног лица. Блентави филм и блентаво поигравање са нечијим осећањима је тотално бесмислено. Јер, чему оно служи, осим да нахрани болесни его провокатора? Наравно, не правдам реакцију муслимана. Али, не могу да разумем ни потребу да се неком подсмеваш, да га провоцираш. Шта ме се тиче њихова вера, све док ми је не намећу да је и ја морам прихватити? Што бих ја исмевао њиховог веровесника? Шта добијам са тим? Зар није мудрије да гледам своја посла и да их једноставно истолеришем (све док своју веру задржавају за себе)? Још једном - ЧЕМУ исмевање? Шта ме се тиче туђа слобода (све док ме не угрожава)? Дај ми један смислени разлог за постојање оног глупог филма? Реци шта ће бити боље након што је приказан? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 26, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 26, 2012 @@Avocado, Не морамо да их провоцирамо, ако знамо да су агресивни. Снимање блентавог филма је нешто без чега се апсолутно може. Зато се не може поредити са правом жена да (код нас) иду откривеног лица. Блентави филм и блентаво поигравање са нечијим осећањима је тотално бесмислено. Јер, чему оно служи, осим да нахрани болесни его провокатора? Наравно, не правдам реакцију муслимана. Али, не могу да разумем ни потребу да се неком подсмеваш, да га провоцираш. Шта ме се тиче њихова вера, све док ми је не намећу да је и ја морам прихватити? Што бих ја исмевао њиховог веровесника? Шта добијам са тим? Зар није мудрије да гледам своја посла и да их једноставно истолеришем (све док своју веру задржавају за себе)? Још једном - ЧЕМУ исмевање? Шта ме се тиче туђа слобода (све док ме не угрожава)? Дај ми један смислени разлог за постојање оног глупог филма? Реци шта ће бити боље након што је приказан? Pazi, što se konkretnog filma tiče, u pitanju je teško đubre i u najmanju ruku "zločin" prema filmskoj umetnosti... možda postoji i osnov da se taj film tretira kao izazivanje verske mržnje i netrpeljivosti. Čini mi se da ti nepotrebno ubacuješ humor i ismevanje u ovu priču, ako govorimo o tom konkretnom filmu, jer taj film nije humoristički. Nije mu cilj da kritikuje putem humora, niti da prosto nasmeje ljude, već isključivo da predstavi Muhameda u ružnom svetlu, zarad političke propagande autora uperene protiv muslimana. Zapadna civilizacija ima mehanizme da se sa takvim stvarima izbori a u krajnjem slučaju, muslimani mogu da taj film ignorišu... šta više, ubeđen sam da većina onih ljudi koji su protestvovali nisu ni pogledali film. Ima i holivudskih filmova koji neistinito predstavljaju Srbe u funkciji čiste propagande... pa šta sad, jel treba i mi da palimo i ubijamo? Ne postoji nikakav opravdan razlog za postojanje tog konkretnog glupog filma... i bez njega se može (a mogu i žene da idu pokrivene)... ali to je zrnce u slobodi govora koju bi neki rado ukinuli u mnogo širem obimu nego što je snimanje onakvih filmova. Problem je u tome što je veoma teško oceniti koji film prelazi granicu dozvoljene i razumne kritike i u pitanju je čisto subjektivna ocena, koja je naročito problematična kada sa druge strane imaš ideju da Muhmameda uopšte ne smeš da prikažeš u bilo kojem kontekstu... I da dodam i to zašto sam i naveo ono sa Britancima i Indijom... jer se tu često posmatra volja samo jedne strane... kao, pusti njih, oni su takvi, takva kultura, takvi običji... pa i mi smo ovakvi... ne može da se traži da mi prihvatimo samo deo... hajde da prihvatimo i običaj da palimo i ubijamo kada se nama nešto ne dopada... recimo, da svaki put kad po šerijatskom pravu kamenuju nekog zbog gluposti ili zabrane ženama da idu otkrivenog lica ili "obrezuju" devojčice u Africi, da mi krenemo da palimo i ubijamo sve što je njihovo? Šta bi onda bilo? I meni sve to smeta isto koliko njima smeta prikazivanje Muhameda... Ali eto kao oni su agresivni, pa hajde da ih ne provociramo... a mi nismo pa oni mogu da rade šta god požele. А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest о. Агапије Написано Октобар 6, 2012 Гости Пријави Подели Написано Октобар 6, 2012 Илити: слобода говора, уметности и вређања подлеже одговорности или не?! http://borbazaveru.info/content/view/5090/1/ (Пази, линк ка расколојућем сајту!). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Октобар 6, 2012 Гости Пријави Подели Написано Октобар 6, 2012 Оче не видим линк... колико се сећам, мислим да има и тема о овоме, ако неко може нека је потражи. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest о. Агапије Написано Октобар 6, 2012 Гости Пријави Подели Написано Октобар 6, 2012 http://borbazaveru.info/content/view/5090/1/ Ако је било ок... Може да се избрише ова тема. Нисам је видео овде раније. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Октобар 6, 2012 Гости Пријави Подели Написано Октобар 6, 2012 Нема везе него само да се постави и овде тема, имала је и доста коментара али не знам где беше... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Октобар 6, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2012 https://www.pouke.org/forum/topic/21500-uhapsen-zbog-vredanja-starca-pajsija-svetogorca-na-fejsbuku/ The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 6, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Октобар 6, 2012 spojeno Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
sqny Написано Октобар 6, 2012 Пријави Подели Написано Октобар 6, 2012 I sta je bilo sa ovim covekom, jesu ga pustili? The mark of the immature man is that he wants to die nobly for a cause, while the mark of the mature man is that he wants to live humbly for one In the absence of science, opinion prevails Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука