Marjanovic Написано Септембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2012 Толики народи имају дијаспору, па зашто да немају и Срби? Треба развијати свест о припадности српском народу, ма где се он налазио. За добробит земље треба да радимо сви и они у њој и они ван ње. Погледајте какав лоби имају Грци нпр. или Јермени. Зашто ми не би могли тако? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mishconi Написано Септембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2012 Ја искрено не могу мирне савести једном младом човеку да кажем - "остани у Србији то је добро за тебе" или "неће ти бити боље у Немачкој или САД". Не могу ни ја, али не бих могао ни обратно. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2012 Ја искрено не могу мирне савести једном младом човеку да кажем - "остани у Србији то је добро за тебе" или "неће ти бити боље у Немачкој или САД". Bice mu bolje ekonomski, ali iz mog ugla , uporedivsi se sa onima koji su ostali ... rado bih se menjao sa nekima od njih. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Септембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2012 Ја искрено не могу мирне савести једном младом човеку да кажем - "остани у Србији то је добро за тебе" или "неће ти бити боље у Немачкој или САД". Што би му ишта говорио И онако ће свако за себе одлучити сходно жељама и могућностима.. Ђуро Станивук and Николa је реаговао/ла на ово 2 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Септембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2012 Ja kazem razlika je u mentalitetu tamo se ceni tudj rad i tudje vreme. Ovde se ceni lopovluk, glavne face su oni koji su pokrali uz slogan "snasli se pametni ljudi". Poslovna kultura je nikakva. Немој да генерализујеш јер ја нпр. имам добрих искустава. Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2012 Не могу ни ја, али не бих могао ни обратно. Што би му ишта говорио А зашто да не? Ако је нешто добро за некога, зашто му то не би рекао? Зар ниси дужан да му кажеш? Проблем је идеја да има ствари које су "добре за појединца", али "лоше за заједницу" па се онда прави некаква "двострука етика" која на исто питање даје различите одговоре зависно од тога да ли је у првом лицу једнине или множине. За мене таква етика није етика уопште. Ако је нешто добро за "мене", онда је добро и за "тебе", а сасвим сигурно мора да буде добро и за "нас". И ту се разликујемо. Јер ви сматрате да ако је нешто "лоше за Србију" онда је морално да се то "прећути" и ако је "добро за појединца". Ја кажем да није морално. Не само да није морално, него је контрадикција. Не може нешто да буде "добро за појединца", а "лоше за заједницу". Е сад, то има неке своје последице, али да не претерам. zuti car је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
mishconi Написано Септембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2012 Не могу ни ја, али не бих могао ни обратно. А зашто да не? Ако је нешто добро за некога, зашто му то не би рекао? Зар ниси дужан да му кажеш? Проблем је идеја да има ствари које су "добре за појединца", али "лоше за заједницу" па се онда прави некаква "двострука етика" која на исто питање даје различите одговоре зависно од тога да ли је у првом лицу једнине или множине. За мене таква етика није етика уопште. Ако је нешто добро за "мене", онда је добро и за "тебе", а сасвим сигурно мора да буде добро и за "нас". И ту се разликујемо. Јер ви сматрате да ако је нешто "лоше за Србију" онда је морално да се то "прећути" и ако је "добро за појединца". Ја кажем да није морално. Не само да није морално, него је контрадикција. Не може нешто да буде "добро за појединца", а "лоше за заједницу". Е сад, то има неке своје последице, али да не претерам. Нисам уопште мислио на заједницу када сам то написао. Једноставно, оно што је добро за некога не значи да је то за неког другог. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2012 Наравно, нико не каже да је запад земља дембелија. Мораш да живиш скромно и радиш пуно. Али имаш шансу да живиш нормално. Ovo je OK. Ali trebaju mladi ljudi da znaju i ovu stranu medalje. Da popcinjes od nule, sav standard zapada za tebe ne postoji. I to ne postoji dugo. A godine prolaze. Umesto da izlazis u grad, zaljubis se, izlazis sa devojkom ti ces da spavas na duseku na naduvavanje. Ib to trebaju znati ljudi. Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Септембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2012 Ovo je OK. Ali trebaju mladi ljudi da znaju i ovu stranu medalje. Da popcinjes od nule, sav standard zapada za tebe ne postoji. I to ne postoji dugo. A godine prolaze. Umesto da izlazis u grad, zaljubis se, izlazis sa devojkom ti ces da spavas na duseku na naduvavanje. Ib to trebaju znati ljudi. То се ваљда подразумева. У почетку се мало жртвујеш да би касније живео боље. Ако хоћеш да излазиш и проводиш се онда је Србија закон. Само после нема кукања што немаш ово или оно. Сваки избор има своје последице. Crveni Baron је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Crveni Baron Написано Септембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2012 Péroblem je sto to rtetko ko podrazumeva .... ja recimo nisam ... Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Септембар 25, 2012 Аутор Пријави Подели Написано Септембар 25, 2012 Ovo je OK. Ali trebaju mladi ljudi da znaju i ovu stranu medalje. Da popcinjes od nule, sav standard zapada za tebe ne postoji. I to ne postoji dugo. A godine prolaze. Umesto da izlazis u grad, zaljubis se, izlazis sa devojkom ti ces da spavas na duseku na naduvavanje. Ib to trebaju znati ljudi. Ja radim od svog osmog razreda,tada sam već istovarao šlepere sa momcima od 22 do 30 godina.Svaki letnji raspust,u srednjoj, sam radio ,prve tri godine faksa nisam ali počeo sam ponovo na trećoj i to je jedan od razloga zašto još uvek studiram. Uglavnom su to bili teški fizički poslovi,koje drugi nisu hteli da rade, a posle opasni poslovi koji se rade noću. Sve se svelo samo na to da imam da kupim da jedem,niti sam izlazio,kupovao garderobu,letovanje samo u mašti... Čisto sumnjam da bi tako prošao u nekoj drugoj zemlji. Od mog druga otac je dečiji abdominalni hirurg i on u srbiji zaradjuje smešne pare u odnosu na sestru iz Australije koja je klinka i radi 3 puta nedeljno. Justin Waters, Grizzly Adams and zuti car је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Септембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2012 Ovo je OK. Ali trebaju mladi ljudi da znaju i ovu stranu medalje. Da popcinjes od nule, sav standard zapada za tebe ne postoji. I to ne postoji dugo. A godine prolaze. Umesto da izlazis u grad, zaljubis se, izlazis sa devojkom ti ces da spavas na duseku na naduvavanje. Ib to trebaju znati ljudi. Ја сам у САД излазио у град, заљубио се, излазио с девојком, спавали смо на нормалном душеку (чак смо два душека имали, замисли) и на крају сам се и оженио. Тачно је да нисам имао стандард просечног Амера средње класе, али ми то уопште није ни требало. Имао сам пет пута бољи стандард него у Србији и имао сам буквално све што сам пожелео од сопствене плате. Али кажем, мени се не свиђа амерички начин живота, култура и остало што уз то иде. То је оно о чему свако за себе мора да одлучи. Многим нашим људима се свиђа то што се мени не свиђа. Али о две ствари нема сумње: 1) прича о останку у Србији зарад њеног развоја је најобичнија колективистичка националистичка демагогија, потпуно празна прича без икакве потпоре у реалности; 2) на западу се боље живи, боље се цени рад, лакше се исплати рад, лакше се долази до ресурса, богатији је културни живот, генерално је мање стреса, бар за просечног човека, јефтиније су књиге, компјутери, одећа... Овај списак може у недоглед да се настави. Драшко, Justin Waters, Млађони and 4 осталих је реаговао/ла на ово 7 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Септембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2012 Ovo je OK. Ali trebaju mladi ljudi da znaju i ovu stranu medalje. Da popcinjes od nule, sav standard zapada za tebe ne postoji. I to ne postoji dugo. A godine prolaze. Umesto da izlazis u grad, zaljubis se, izlazis sa devojkom ti ces da spavas na duseku na naduvavanje. Ib to trebaju znati ljudi. Од нуле се почиње и доле. Онај ко не почиње од нуле, наслиједио је горњи спрат од тате, или живи са родитељима, а што се може одразити јако негативно на квалитет живота како појединца, тако највише на брачну заједницу. И шта ти значи то да се горе не може излазити нити заљубљивати, а доље може и при том пристојно живјети? Пре ће бити да је обратно. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Септембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2012 У праву је Драги. Ево, и Екрем (Сократ нашег доба) вели исто... Dragi and Млађони је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
R.Žiskar Написано Септембар 25, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 25, 2012 Kakve veze bata santos ima sa fabrikama koje su gradili krusevljani u vreme kad Bati santosu nisu ni brkovi izasli koje su tvoji Beogradjani pokrali? Bata santos je uvek bio privatnik drzao televiziju i mleo kafu. Apsolutno nema veze sa drzavnim fabrikama. Miskovic ima veze sa drzavnim fabrikama on je uz pomoc tvojih Beogradjana opeljesio zupu (ciji je generalni direktor bio) i penzioni fond. Svasta em su ti ulice izgradjene mojim parama josh me i zajebavas. I onda ocete neku slogu? Sa tobom da imam slogu? Ja li sam lud. Posle me pitaju sto hejtujem Beograd i Beogradjane. Em me njihov grad pokrao em me oni poprckuju ovde dok zive kvalitetnije od mene zahvaljujuci parama koje su moji roditelji i moji sugradjani ostvarivali svojim radom. Тужи Мишковића и Београд. Ко ти брани? Ја бих га тужио да имам неки доказ. И све који су крали, били они одавде или оданде. А види да ту мржњу промениш у љубав, користиће ти. Каква црна слога, па ти ни са собом не можеш да се сложиш... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука