Jump to content

Удружење Атеисти Србије поново протестује због...

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

Dakle, smrt je dobra?

Није добра него је неопходна да би дошло до онога што је добро - до Васкрсења. Порођајни болови жене нису добри али је догађај након тога - рођење детета, највећа радост. Тада се оно предходно лоше у трен заборави.

Јер сада јасније ?

Подели на овим сајтовима

Није добра него је неопходна да би дошло до онога што је добро - до Васкрсења. Порођајни болови жене нису добри али је догађај након тога - рођење детета, највећа радост. Тада се оно предходно лоше у трен заборави.

Јер сада јасније ?

Cemu onda tolka frka protiv nje?

Zasto vam je tolko stalo da ukinete porodjaj?

Ps. Vec ti je receno da nije "jer" nego "je'l" ;)

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Јер сада јасније ?

Da li je onda porođaj dobra stvar ili ne? Po tebi nije dobra je'l žena ima bolove, a ako nešto vodi ka dobroj stvari onda je i to samo dobro

Подели на овим сајтовима

Cemu onda tolka frka protiv nje? Zasto vam je tolko stalo da ukinete porodjaj?

О чему причаш ? Ко хоће да укине порођај ? Не схватам шта хоћеш да кажеш ?

Da li je onda porođaj dobra stvar ili ne? Po tebi nije dobra je'l žena ima bolove, a ako nešto vodi ka dobroj stvari onda je i to samo dobro

Рађање детета је добра ствар. Порођај је добра ствар, али болови при порођају нису добра ствар. Смрт је лоша, Васкрсење је добро. Да нема детета и Васкрсења тада би ти болови и смрт донели само лоше. Разлучи болове од порођаја које има резултат рађање детета. 

Шта је са вама атеистима данас ? Ви као високоразумни би требали да нечим квалитетно новим допуните нас вернике, а не да тражите појашњења за тако просте ствари.

Подели на овим сајтовима

О чему причаш ? Ко хоће да укине порођај ? Не схватам шта хоћеш да кажеш ?

Рађање детета је добра ствар. Порођај је добра ствар, али болови при порођају нису добра ствар. Смрт је лоша, Васкрсење је добро. Да нема детета и Васкрсења тада би ти болови и смрт донели само лоше. Разлучи болове од порођаја које има резултат рађање детета.

Шта је са вама атеистима данас ? Ви као високоразумни би требали да нечим квалитетно новим допуните нас вернике, а не да тражите појашњења за тако просте ствари.

polako prelazi u komiku kolko nema veze to sto pricas... Protivrecis samom sebi u roku od dve recenice...

Sedi, opusti se i lepo reci jel smrt losa ili ne?

Jer kazes da je smrt losa AKO nema deteta/vaskrsenja? A posto deteta ima (a vi tvrdite i vaskrsenja) to znaci da smry jeste dobra?!

Ali smrt nije dobra prema teologiji... Smrt je jedan proukt lose stvari prema toma je i sama losa...

Samo se skoncentrisite u razlucite prvo sami te "proste" stvari...

Подели на овим сајтовима

@@Ignjatije,

Kako ne vidis da hoce da te navede na terne price "Bog je los, tiranin, zao"?! Vec imas toliko iskustva u rasrpavi sa njima.

Nidje veze...

Razgovor ni najmamje ne ide u tu stranu. Mani sad paranoju, na pragu smo da otkrijemo nesto zaista interesantno o sebi...

Подели на овим сајтовима

Zato sto imas religijsko polaziste da je ovaj svet propadljiv, smrtan, posledica greha, rezultat okretanja ledja bogu...

A ja mislim da je zivot sjajan! I ko nije imao priliku da ga zivi, u minusu je ;)

Zivot jeste sjajan samo u slucaju da postoji vaskrsenje i zivot vecni i pod uslovom da budes sa svojim bliznjima medju spasenima.

Opet kazem kada bi ti kao ateista bio u pravu ne postoji nikakva razlika izmedju tebe i onoga koji nije rodjen. Ti ces citavu vecnost da provedes u nepostojanju neces nicega da budes svestan pa ni toga da si ziveo zivot za koji kazes da je sjajan.

Подели на овим сајтовима

Zivot jeste sjajan samo u slucaju da postoji vaskrsenje i zivot vecni i pod uslovom da budes sa svojim bliznjima medju spasenima.

Opet kazem kada bi ti kao ateista bio u pravu ne postoji nikakva razlika izmedju tebe i onoga koji nije rodjen. Ti ces citavu vecnost da provedes u nepostojanju neces nicega da budes svestan pa ni toga da si ziveo zivot za koji kazes da je sjajan.

tacno ali mi ta neminovnost ni najmanje ne smeta... naprotiv, dize cenu mom trenutnom postojanju u kojem beskrajno uzivam.... Jer covek zaista zivi vecno- dok ne umre...

Подели на овим сајтовима

Ali ne možeš da upoređuješ bol i smrt, jer bolovi nisu prouzrokovani smo porođajem već i mnogim drugim stvarima. Dok smrt kao jedna jedina vodi u Vaskrsenje (ne znam zašto velikim slovom, al ajde kad si i ti napisao). Ako neka stvar koja se događa samo jedanput i jedino što uzrokuje je Vaskrsenje što je dobra stvar, zašto bi onda ona sama bila loša?

Подели на овим сајтовима

A inače iako je normalna pojava bunimo se, zato što je to kraj, zato što je zauvek odlazimo. To je ono što život čini zanimljivim uradi nešto pre nego što dođe kraj. Kada bismo imali beskonačnost na raspolaganjui, da li bi ti bilo sve jedno da ći ćeš nešto uraditi danas, sutra, za 100, 200 1000 godina. Isto ti se hvata, jer sve ove brojke su trenuitak u odnosu na besonačnost, ali kada imaš ograničen život onda se trudiš da ga ispuniš onako kako tebi odgovara. 

То ти лепо показује да је само вечно постојање без Бога пакао, ништа ти не требају пламенови . Зато и Бог у Библији каже после пада човека, "Ето, човек поста као један од нас знајући шта је добро шта ли зло, али сада да не пружи руку своју и узбере и с дрвета од живота, и окуси, те до века живи.". 

Ako neka stvar koja se događa samo jedanput i jedino što uzrokuje je Vaskrsenje što je dobra stvar, zašto bi onda ona sama bila loša?

Не мора да буде, али јесте.

Подели на овим сајтовима

Не мора да буде, али јесте.

Ali bez nje nema vaskrsenja?!

Smrt je glavni krivac sto postoji vaskresenje u koje verujete  i kojemu se nadate ;) a vi tako o njoj... nije fer...

Подели на овим сајтовима

tacno ali mi ta neminovnost ni najmanje ne smeta... naprotiv, dize cenu mom trenutnom postojanju u kojem beskrajno uzivam.... Jer covek zaista zivi vecno- dok ne umre...

E da, ali onda dolazi ono pitanje - a šta ako Bog zaista postoji i sve ono što Crkva govori istina? Ako ne postoji, nikom ništa - svi se vraćamo u "nepostojanje", ali ako postoji - onda nastaviš da postojiš večno, ali u mraku, sam samcijat, nepriznat, neispunjen u večnoj dosadi i užasu koji si sam sebi odabrao. 

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

Sedi, opusti se i lepo reci jel smrt losa ili ne? Jer kazes da je smrt losa AKO nema deteta/vaskrsenja? A posto deteta ima (a vi tvrdite i vaskrsenja) to znaci da smry jeste dobra?! Ali smrt nije dobra prema teologiji... Smrt je jedan proukt lose stvari prema toma je i sama losa... Samo se skoncentrisite u razlucite prvo sami te "proste" stvari...

Када сам ја рекао и где сам рекао да је смрт добра ? Смрт је лоша. 

Главобоља, нервоза, неиспаваност... при студирању су лоше стари. Али је Васкрсење добро, али је имати диплому и знање са студија добро.

Смрт подразумева и пропадљивост, до коначног губитка личности. Смрт је опште стање материјалног универзума. Универзум умире, иде у смрт. Све је то последица одвајања од Живота (по хришћанском учењу) а не природно стање. Зато смрт доживљавамо тако страшно.

Хоћеш још неки пример да ти нацртам ? Ајде ако имаш неког клинца у близини ти му прочитај ове моје постове и питај га да ли му је јасно шта је Игњатије хтео да каже. Клиња барем нема баријере у глави према религији и највероватније ће схватити брзо.

Ako neka stvar koja se događa samo jedanput i jedino što uzrokuje je Vaskrsenje što je dobra stvar, zašto bi onda ona sama bila loša?

Зато што она сама не узрокује Васкрсење. Не даје смрт Васкрсење. Смрт мора да се деси да би дошло до Васкрсења, али Бог васкрсава а не смрт. Болови не обликују дете у мајчиној утроби, главобља и нервоза не дају знање студенту... зато они нису добра ствар и не дају то добро на крају. Капираш ли сада ?

@Ignjatije,   Kako ne vidis da hoce da te navede na terne price "Bog je los, tiranin, zao"?! Vec imas toliko iskustva u rasrpavi sa njima.

Не плашим се ја тог терена.  Нисмо ми Муслимани па да немамо одговор за постојање зла и смрти. Али циљ му треба бити размевање тога о чему причамо, а не да то користи као средство да би дошао до друге теме. О томе смо милион пута писали на форуму.

Имам великог искуства. То је тачно. То искуство ми је увек говорило да са огромном већином њих нема сврхе разгаварити о Богу и религији. Зато сам повремено и прекидао расправе са њима. Али... прође мало времена па се надам да се нешто можда променило, да се сазрело, смириле страсти... и опет буде исто.

Подели на овим сајтовима

Ali bez nje nema vaskrsenja?! Smrt je glavni krivac sto postoji vaskresenje u koje verujete  i kojemu se nadate a vi tako o njoj... nije fer...

Или тролујеш или имаш озбиљних проблема са когнитивним способностима. 

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...