Jump to content

Удружење Атеисти Србије поново протестује због...

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

Да ли се и "раскрштење" обавља у цркви као и крштење? .smesko.

У Кући цвећа под руководством друга Марка и уз разумослов Предрага...

Подели на овим сајтовима

Bez Boga i Presvetog Srca Njegovog, ovaj život je u suštini stalno gubljenje

(i zato je samo nekom manje, a nekom više, žalostan):

gubis drage osobe, predmete i sve ostalo... do trenutka dok se ne spustiš u raku.

Čovek je žalosniji od kamena, jer kamen barem nije bio svestan svog postojanja!

I priča da je smisao ostaviti nešto iza sebe je prazna priča, jer, budući da sve propada,

u odredjenom trenutku neće ostati ništa,  sva ljudska ostavština će jednom nestati.

Eto ja upravo ovo smatram za jedan od razloga uspeha religija. Taj strah od smrti tera ljude da veruju da ipak ima nešto posle. Da ovi mali životi koji su vodili nisu kraj, nadaju se da nečega ima i onda ovaj život zapostavljaju zarad onog za koga se ne zna da li ga ima ili ne, koji može da bude totalna izmišljotina, malih uplašenih ljudi sa željom da žive večno. Umesto da žive ovaj život onako kako hoće, da žive svaki dan kao da je poslednji da uživaju u svakom dahu oni sve to stavljaju u drugi plan zarad neke ne proverene priče koja može ali i ne mora da bude tačna.

A sa druge strane ja lično i ne bih voleo da živim večno. Mislim dosadi umori se čovek posle određenog vremena. Pre bih voleo da me na neki način uspavljuju i bude na svakih stotinjak godina, proživim 3-4 godine i opet u "spavanje" čisto da vidim dokle je ljutski rod stigao. A da li se plašim smrti, ja lično ne. Čak smatram da u trenutku (nešto slično kao Vasilije, ali ne skroz) kada postanem teret ljudim oko sebe i kada više ništa ne mogu da dam i učinim za okolinu i društvo, da u tom trenutku treba da umrem. Samo što Vasilije to smatra za fizički invaliditet, a ja bih sa njim mogao da živim, ali bih sad potpisao da to može da usled nekoh psihičkog invaliditeta, kada više ne znam za sebe , da me uspavaju.

Подели на овим сајтовима

У Кући цвећа под руководством друга Марка и уз разумослов Предрага...

I svetom vodicom te polivaju, samo što nije u pitanju bosiljak, već onaj ostatak ona voda što ti ostane nakon kuvanja špageti. Isto se ritualno cepa sveta knjiga vere koje si do sada bio i četiri puta se na glas kaže "Vera je zlo, religija je budalaština, vernici su debili". Prisustvovao sam par puta ovim ritualima

Подели на овим сајтовима

Eto ja upravo ovo smatram za jedan od razloga uspeha religija. Taj strah od smrti tera ljude da veruju da ipak ima nešto posle. Da ovi mali životi koji su vodili nisu kraj, nadaju se da nečega ima i onda ovaj život zapostavljaju zarad onog za koga se ne zna da li ga ima ili ne, koji može da bude totalna izmišljotina, malih uplašenih ljudi sa željom da žive večno. Umesto da žive ovaj život onako kako hoće, da žive svaki dan kao da je poslednji da uživaju u svakom dahu oni sve to stavljaju u drugi plan zarad neke ne proverene priče koja može ali i ne mora da bude tačna.

Naprotiv, to je glavna greska kod razmisljanja ateista

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

onaj ostatak ona voda što ti ostane nakon kuvanja špageti. Isto se ritualno cepa sveta knjiga vere koje si do sada bio i četiri puta se...

Cepate  i Kur´an??

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

I svetom vodicom te polivaju, samo što nije u pitanju bosiljak, već onaj ostatak ona voda što ti ostane nakon kuvanja špageti. Isto se ritualno cepa sveta knjiga vere koje si do sada bio i četiri puta se na glas kaže "Vera je zlo, religija je budalaština, vernici su debili". Prisustvovao sam par puta ovim ritualima

Ма то су само ритуали јавних слободних и прихваћених антитеиста. Они жешћи и скривени приносе жртве богињи разума..... као ономад у Франсцуској револуцији. Неможе се тај циљ постићи другачије.

Подели на овим сајтовима

Ма то су само ритуали јавних слободних и прихваћених антитеиста. Они жешћи и скривени приносе жртве богињи разума..... као ономад у Франсцуској револуцији. Неможе се тај циљ постићи другачије.

Ja sam jednom prilikom čuo da i mozgove raznih životinja jedu da bi bili pametniji i da bi pobeđivali u raspravama. Ali moraju se jesti živi jer kad se termički obrate više nije to, to...

Подели на овим сајтовима

...ovaj život zapostavljaju..

Umesto da žive ovaj život onako kako hoće, da žive svaki dan kao da je poslednji da uživaju u svakom dahu...

Živeti ovaj život sa Hristom  i u Hristu, je život, mir i radost, jer ispunavanje Njegovih zapovesti je duhovna sladost koja stvara zdravu osobu  u svakom pogledu. To jeste ,,tesni put, ali koji vodi u Život (vodi ka Bogu)" (Mt. 7,14), ,,uzan i tegoban", ali samo na početku, što samom pecetku daje utisak ,,teškog jarma". Napredujuci na tom putu zapovest se otkriva onakvom kava jeste ,,jaram blag i breme lako" (Mt. 7,13, Mt. 11, 30).

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Подели на овим сајтовима

E ne cepamo cepaju (ja nisam u AS) ;)

A cepaš kuran ako si musliman bio 

PS. Tolerancija na delu. A biće veselo kad ovo čuju muslimani :P

Подели на овим сајтовима

Ja sam jednom prilikom čuo da i mozgove raznih životinja jedu da bi bili pametniji i da bi pobeđivali u raspravama. Ali moraju se jesti živi jer kad se termički obrate više nije to, to...

Strashnih filmova ima. :)

Jos strashnijih istinitih prica! :)

Nego AS su dobili neki novac usli su u svetsku zajednicu.?

Jos uvek mozemo da se nadamo onoj staroj biramo izmedju dobrog i loseg coveka to svi razumemo i ateisti i verujuci.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Па зар није?

То је наш покушај да одговоримо зашто су горе изнесене чињенице такве какве јесу.

Наравно да је сјајан. Управо то и покреће теологију, јер се не миримо са пропадањем нечега што је сјајно.

Meni je nelogicno da nesto moze da bude propadljivo i sjajno u isto vreme...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Управо. Сјајно мора да постане непропадљиво. Ето видиш да и сам мислиш исто. 

Подели на овим сајтовима

Управо. Сјајно мора да постане непропадљиво. Ето видиш да и сам мислиш исто. 

Bzvz totalno...

Zasto sjajno mora da postane nepropadljivo? Ako je vec sjajno, sta mu fali vise od toga?

Ako je sjajno nema potrebe da se menja, jer ako to "sjajno" postane i nepropadljivo onda to znaci da pre toga uopste  i nije bilo sjajno a mi smo bili u debeloj zabludi...

Ti si ovim zapravo rekao da svet ne valja i da zato tezi nekom izmisljenom savrsenstvu... ja kazem da je vec sad super.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Vecnost postoji inace ovo sjajno ne bi bilo Izistinski sjajno nego bi bile vestacke shljokice las vegasa gde su chete psihologa do tanchina studiozno pravili raj koji nije nista drugo do dovodjenje coveka u stanje propadljivosti a da toga ni za sekund nije svestan.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...