Jump to content

Удружење Атеисти Србије поново протестује због...

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

Ovako ne znam na šta se odnosi "vi", ako je na Udruženje AS čisto da se zna nisam njihov član.

Ako se misli na ateiste uopprotiv bilo ega,šte, opet ne mogu da pričam u ime svih već u svoje ime.

Ja se lično ne borim protiv bilo čega.

A što se smisla života tiče, pa sam mi je život smisao, tj da ga proživim na najbolji moguću način i ako uspem da ostavim nešto za sobom za buduće generacije. Nema neke velike filozofije.

Подели на овим сајтовима

Не контам атеисте уопште. Толико као воле неки живот, а самовољно ускраћују себе за много лепши, вечни живот? Где је ту здрав разум? Зашто бар не би покушали пронаћи тај вечни живот, па да после кажу своја мишљења и ставове?

Jesi ti to siguran da si sebi obezbedio vecni zivot? Prilicno smela izjava za jednog hriscanina...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Одахвинге, али против чега се ви у ствари буните? Какав је смисао живота по вашем?

U uzivanju u zivotu... Radujes se sto si ziv jer mnogi nikada nisu ni imali tu privilegiju.

Ne komplikuj i ne budi kreten prema sebi i drugima i to je to... :D

Подели на овим сајтовима

šta reći u ljudima koje rade ovako nešto

947276_651772431515890_1793529217_n.jpg

Па ево шта рећи. 

Често атеисти поставе овакво питање (парафразирам) : ,, Ако је Бог тако добар и све прашта, зашто не би опростио и то што не верујемо у Њега? ".

Св. Вл. Николај лепо одговара на то питање у књизи ,,Вера Светих".

,,Они не желе да буду спасени. Они одбацују Божји позив, презиру крст Христов, противе се Божјем закону, гоне Цркву и оне који верују, једном речју, стају на страну Сатане против Бога и никада се не кају."

Подели на овим сајтовима

A što se smisla života tiče, pa sam mi je život smisao, tj da ga proživim na najbolji moguću način i ako uspem da ostavim nešto za sobom za buduće generacije. Nema neke velike filozofije.

А да ли би могао да ми кажеш, шта на пример да оставиш за собом ( осим потомства) ?

Подели на овим сајтовима

He! Isto sam za tebe reko skoro jednom forumasu... Neverovatno koliko smo slicni... Brate moj!

Znam, istina oce da nervira pa cak i da vredja...

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

Kada bi vi kojim slucajem bili u pravu ne postoji nikakva privilegija izmedju tebe i onoga koji nikada nije rodjen. Cak sta vise u tom slucaju bi nerodjeni bili vise privilegovani.

Zato sto imas religijsko polaziste da je ovaj svet propadljiv, smrtan, posledica greha, rezultat okretanja ledja bogu...

A ja mislim da je zivot sjajan! I ko nije imao priliku da ga zivi, u minusu je ;)

Подели на овим сајтовима

ato sto imas religijsko polaziste da je ovaj svet propadljiv, smrtan,

Па зар није?

posledica greha, rezultat okretanja ledja bogu...

То је наш покушај да одговоримо зашто су горе изнесене чињенице такве какве јесу.

A ja mislim da je zivot sjajan! I ko nije imao priliku da ga zivi, u minusu je

Наравно да је сјајан. Управо то и покреће теологију, јер се не миримо са пропадањем нечега што је сјајно.

Подели на овим сајтовима

Jesi ti to siguran da si sebi obezbedio vecni zivot? Prilicno smela izjava za jednog hriscanina...

Далеко од тога, али сам Богу захвалан што ми је бар показао да тај Вечни Живот постоји. Тако да ја више не верујем, ја знам да Он постоји. И молим лепо да ми не мећеш у уста изјаве које нисам рекао. 

Подели на овим сајтовима

Bez Boga i Presvetog Srca Njegovog, ovaj život je u suštini stalno gubljenje

(i zato je samo nekom manje, a nekom više, žalostan):

gubis drage osobe, predmete i sve ostalo... do trenutka dok se ne spustiš u raku.

Čovek je žalosniji od kamena, jer kamen barem nije bio svestan svog postojanja!

I priča da je smisao ostaviti nešto iza sebe je prazna priča, jer, budući da sve propada,

u odredjenom trenutku neće ostati ništa,  sva ljudska ostavština će jednom nestati.

"Ko ne sabira sa Mnom, rasipa" (Mt. 12, 30).

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...