Jump to content

Američki ambasador u Libiji ubijen u neredima zbog filma u kom se vređa Muhamed

Оцени ову тему

Препоручена порука

Američki ambasador u Libiji Džej Kristofer Stivens i još trojica američkih funkcionera ubijena su sinoć u napadu naoružanih islamista na konzulat SAD u Bengaziju, saopštio je visoki zvaničnik libijskog ministarstva unutrašnjih poslova. Naoružani muškarci upali su u konzulat protestujući zbog filma na internetu koji, kako tvrde, vređa islam.

272564_mdf13107_f.jpg?ver=1347434691

Demonstranti ispred zapaljenog konzulata SAD u Bengaziju

Libijske vlasti navode da su napadači protestovali zbog istog filma zbog kojeg se 3.000 Egipćana, ultrakonzerativnih islamista i fudbalskih navijača, juče okupilo ispred američke ambasade u Kairu, skinulo američku zastavu i iscepalo je.

Inače, reč je o niskobudžetnom filmu u kojem je prorok Muhamed nazvan "prevarantom".

272637_ambasador-01-afp_ff.jpg?ver=1347448959

Ubijeni ambasador Džej Kristofer Stivens

Na konzulat u Bengaziju ispaljene su rakete, a više desetina demonstranata pocepalo je američku zastavu i podmetnulo požar u zgradi.

- Jedan američki funkcioner je ubijen - kazao je zamenik libijskog ministra unutrašnjih poslova Vanis al-Šaref.

272561_mdf12988_ff.jpg?ver=1347434555

Zapaljen automobil u američkom konzulatu u Bengaziju

Prema pisanju Vol strit džornala, film koji je izazvao nasilje zvoe se "Innocence of Muslims", a snimio ga je Amerikanac jevrejskog porekla Sam Basil, koji je posle protesta u Kairu izjavio tom listu da je "islam rak".

Film je podržao američki sveštenik Teri Džons, koji je u aprilu kritikovan zbog paljenja stranica Kurana.

Libijske vlasti su osudile napad na konzulat u Bengaziju i najavile istragu.

272562_mdf13198_ff.jpg?ver=1347434750

Američka državna sekretarka Hilari Klinton potvrdila je da su naoružane osobe upale u konzulat u Bengaziju i ubile ambasadora.

- Naše misli i molitve upućene su njegovoj porodici - kazala je Hilari Klinton, američki državni sekretar, i dodala da je Vašington u kontaktu sa više zemalja posle nasilja ispred američke ambasade u Kairu i napada na konzulat u Bengaziju na godišnjicu terorističkih napada na SAD 11. septembra.

U Kairu pokidana zastava SAD

272560_bengazi-01-afp_ff.jpg?ver=1347434814

U Kairu je desetak ljudi preskočilo zid oko ambasade a jedan od njih je iščupao američku zastavu, koja je zatim iscepana a na njeno mesto stavljena je ogromna crna zastava sa islamskim napisom. Takvu zastavu, koja liči na zastave Al Kaide, često koriste ultrakonzervativni islamisti u regionu.

Blic

Подели на овим сајтовима

• Одговори 82
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Те фанатике су, углавном, и створили Американци (њихова обавештајна врхушка). А народ лепо каже: Ко с ђаволом тикве сади о главу му се лупају.

Подели на овим сајтовима

Опет дивљаштво... :(

Надам се да ће муслимани ово осудити без "али". Свако има права да снима филмове какве год жели, коме се не свиђа не мора да гледа.

• Волим 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Никада ми неће бити јесано - у том гневу, мржњи и насиљу, ко са иоле мало мозга може да види Бога, праву веру?

Подели на овим сајтовима

Опет се амери играју завера...ономад су у Сајгону извукли све своје на један а овде их изненадила шака навијача и провалила у амбасаду...није него.

Опција један: погинули је некоме сметао на економском плану.

Опција два: америма треба овакав догађај да би замаскирали 9-358 пута горе ствари.

Подели на овим сајтовима

Надам се да ће муслимани ово осудити без "али". Свако има права да снима филмове какве год жели, коме се не свиђа не мора да гледа.

A-a, toga nema kod njih. 2004. je ubijen holandski reditelj u sred Amsterdama jer je se drznuo da snimi film o položaju žena u islamu. A svi se sećaju protesta zbog onih karikatura proroka Muhameda u nekim levim danskim novinama. Koliko je ambasada po svetu opsedano i ljudi izginulo u protestima...a tu je i najnoviji slučaj onog Saudijca što je nešto stavio na tviter što se nije sviđalo glavešinama u S. Arabiji, pa traže njegovo pogubljenje.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Ајде што муслимани неће осудити, од њих и не очекујем превише. Али кад видим ову гомилу неморалних Срба који што се радују, мука ме ухвати. Срамота ме је што сам рођен с њима у истој држави и што припадамо истој биолошкој врсти.

Подели на овим сајтовима

Ајде што муслимани неће осудити, од њих и не очекујем превише. Али кад видим ову гомилу неморалних Срба који што се радују, мука ме ухвати. Срамота ме је што сам рођен с њима у истој држави и што припадамо истој биолошкој врсти.

Znaju oni da smo mi Iluminati ispijali Koka Kolu dok je NATO bacao bombe pa mogu i oni da piju rakiju kad talibani napadaju WTC ili mladi momci fascinirani snagom jedinice ubijaju invalida dok ide na posao.

Nego, jesi citao ovaj tekst?

http://katalaksija.c...9/15/svet-2036/

Подели на овим сајтовима

Опет се амери играју завера...ономад су у Сајгону извукли све своје на један а овде их изненадила шака навијача и провалила у амбасаду...није него.

Опција један: погинули је некоме сметао на економском плану.

Опција два: америма треба овакав догађај да би замаскирали 9-358 пута горе ствари.

1000 % ameri ubijaju svoje ambasadore da bi opet pravili invaziju na libiju u onoj pre godinu dana su francuzi prednjacili.

Koja mrznja amerima tebe opseda...

х изненадила шака навијача и провалила у амбасаду...није него.

Da jako je tesko urnisati slabo cuvanu ambasadu. Evo kod nas uopste nisu zapalili amabsadu.

Koji si ti lik ja ne verujem... jel se zapitas nekad oko te psihoticne mrznje prema americi? Da li je to ... zdrava emocija?

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

мени се највише чини да је ова акција у фазону "како објаснити свету да амери још увек нису успоставили своју владавину".

Подели на овим сајтовима

Браво ! Треба знати искористити сваку па и ситуацију када група помахниталих са једног краја света из било којег разлога убије неколико људи са другог краја света и указати на гомиле и гомиле неморалних Срба. То је већ -уметност. Или, можда, последица дугогодишње нетрпељивости ( читај - мржње ) према............................................................., а можда и није ? Ко ће га знати ?

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...