Avocado Написано Септембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2012 Увреда је кривично дело??? Da, uvek je i bila... a vec godinama se prica da ce se ukinuti krivicna odgovornost za klevetu i uvredu... (a posto to mnoge ljude malo zbunjuje, moram da naglasim da ces i dalje moci da tuzis parnicno - za naknadu nematerijalne stete) А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Септембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2012 Ма нисам хтео да те поклапам или нешто, нема потребе да тако схваташ (ако си тако схватио), него бих да поделим са тобом, можда ти користи, јер сам скоро баш имао један случај, па сам листао тону праксе, и отприлике да судове више и не интересује како си ти то доживео, јер сви то, јел'те, доживљавају максимално трагично, па зато акценат стављају на објективни елемент. А субјективни ваљда постоји чим је неко поднео пријаву и/или тужбу после тога, па се и не доводи у питање. На овим су (помереним, новим) позицијама вероватно откад су експлодирале те тужбе за све и свашта, јер су људи гледали америчке серије и хоће леба без мотике. Када дођем у Кг, могу ти потражити још праксе, ако те интересује, користиће теби, а за расправу овде и није толико битно. Оно што сма мислио о случају, рекао сам доле. Иначе, интересантно да су и твој и мој пример радили Апелациони из Кг. Много смо неки гадан народ, изгледа. sqny је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 5, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 5, 2012 Ма нисам хтео да те поклапам или нешто, нема потребе да тако схваташ (ако си тако схватио), него бих да поделим са тобом, можда ти користи, јер сам скоро баш имао један случај, па сам листао тону праксе, и отприлике да судове више и не интересује како си ти то доживео, јер сви то, јел'те, доживљавају максимално трагично, па зато акценат стављају на објективни елемент. А субјективни ваљда постоји чим је неко поднео пријаву и/или тужбу после тога, па се и не доводи у питање. На овим су (помереним, новим) позицијама вероватно откад су експлодирале те тужбе за све и свашта, јер су људи гледали америчке серије и хоће леба без мотике. Када дођем у Кг, могу ти потражити још праксе, ако те интересује, користиће теби, а за расправу овде и није толико битно. Оно што сма мислио о случају, рекао сам доле. Иначе, интересантно да су и твој и мој пример радили Апелациони из Кг. Много смо неки гадан народ, изгледа. Ok, nismo se razumeli... Imam prakse u klevetama i uvredama, radio sam nekoliko predmeta, pa sam isto tako procitao dosta presuda. Dobro je da su poceli da stavljaju akcenat na objektivni element, cak malo i preteruju sa onim stavom Suda u Strasburu da su javne licnosti duzne da trpe veci stepen kritike, odnosno, cesto ne umeju da razgranice sta je ostra kritika a sta je cista uvreda ili kleveta. Subjektivni element nije tesko dokazati, dovoljno je da tuzilac izjavi da je bio povredjen... ali mora da izjavi pred sudom, pod zakletvom, sa mogucnoscu da mu druga strana postavi pitanja. Inace, moze da se desi nekad i da tuzilac sam sebe zezne na drugom mestu, recimo javnu licnost pitaju u jednim novinama o nekoj prici koja se vodi plasira protiv njega u drugim novinama i on kaze npr. "ne hajem za to sto pise zuta stampa"... pa onda tuzi tu zutu stampu... izgubice spor. RYLAH је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Септембар 9, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2012 Totalno bezveze! Da, uvek je i bila... a vec godinama se prica da ce se ukinuti krivicna odgovornost za klevetu i uvredu... (a posto to mnoge ljude malo zbunjuje, moram da naglasim da ces i dalje moci da tuzis parnicno - za naknadu nematerijalne stete) Nazalost, kako se krecu svetski pravni trendovi (u sta si najverovatnije daleko bolje upucen od mene), sve mi se nesto cini da ce da uvedu jos kojekakvih zakona protiv kojekakvih diskriminacija po kojekakvim osnovama... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 9, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=0u9JAt6gFqM Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Avocado Написано Септембар 9, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 9, 2012 Totalno bezveze! Nazalost, kako se krecu svetski pravni trendovi (u sta si najverovatnije daleko bolje upucen od mene), sve mi se nesto cini da ce da uvedu jos kojekakvih zakona protiv kojekakvih diskriminacija po kojekakvim osnovama... Meni nije bez veze... i onako su kazne bile samo novcane i gonilo se po privatnoj krivicnoj tuzbi a ne po sluzbenoj duznosti... meni je bez veze da je neko "krivicno osudjen" zato sto je nesto rekao o nekom... А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Душко Дугоушко Написано Септембар 10, 2012 Пријави Подели Написано Септембар 10, 2012 Meni nije bez veze... i onako su kazne bile samo novcane i gonilo se po privatnoj krivicnoj tuzbi a ne po sluzbenoj duznosti... meni je bez veze da je neko "krivicno osudjen" zato sto je nesto rekao o nekom... Pa o tome i pricam, nisam odgovarao tebi u prvom delu poruke, nego na naslov teme (uopste smatram takve stvari bezveznima jer oduzimaju pravo na slobodu govora)... A kada smo vec kod toga odvratna mi je cak i mogucnost da privatno tuzis nekoga za klevetu, uvredu, blasfemiju, nanet dusevni bol, govor mrznje i tako to... Шефе, који ти је враг? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука