Aquilius Cratus Написано Новембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2015 @@Aquilius Cratus, А јеси ли ти сигуран да је то само проблем са српским? Како се остали не-енглески језици сналазе са ”појмовима 21. века”? Далеко од тога да тај проблем има само српски језик а нити сам то сугерисао на било који начин. Али ако причамо о највећем проблему који има српски језик онда је то дефинитивно то или у том домену. Звиси у ком домену, тамо где доминира поп култура мање више све губи трку са енглеским што се и да очекивати. Са друге стране кад су рецимо информационе технологије у питању примера ради Мађари имају гомилу својих речи и појмова потребних у том свету. Рецимо ако одеш на неки информатички семинари у Пешту и слушаш неко предавање о објектном програмирању ако буквално преведеш о чему причају мислићеш да си забасао на семинар просветних радника. Јер ће се у преводу на више места појавити речи типа одељење и одвојено одељење што они користе за класе и апстрктну класе. Тако да зависи који језик и које области живота. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Новембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2015 Ko bre nepishe cirlicom? Svaki Srbin prawoslavac pishe cirilicom ostali su ustashe,, Заšto biсмо se oграničavalи samo на једno pismo? Mozhemo да kombинuyemo... Mилена КШ, ИгорМ, Juanito and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Новембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2015 Заšto biсмо se oграničavalи samo на једno pismo? Mozhemo да kombинuyemo... Uprawo to, treba da negujemo multikulturalnost. Juanito је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Новембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2015 Имам утисак да поједини људи губе из вида да се налазе на Православном форуму. Вређање људи који другачије мисле неби смело да се ради, поготову не на оваком месту. Дидим је рекао само једну чињеницу, па зар треба да му се подсмевате због тога? АлександраВ је реаговао/ла на ово 1 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2015 Имам утисак да поједини људи губе из вида да се налазе на Православном форуму. Вређање људи који другачије мисле неби смело да се ради, поготову не на оваком месту. Дидим је рекао само једну чињеницу, па зар треба да му се подсмевате због тога? Ko je vredjao Didima? Nije rekao jednu cinjenicu, sta god takva recenicna konstrukcija znacila, nego je postavio konkretno pitanje uzevsi u obzir statistiku ciju tacnost niko i nije doveo u pitanje. Ne vidim samo gde je vredjanje i podsmevanje? GeniusAtWork and Ненад Р. је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Новембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2015 Ko je vredjao Didima? Nije rekao jednu cinjenicu, sta god takva recenicna konstrukcija znacila, nego je postavio konkretno pitanje uzevsi u obzir statistiku ciju tacnoj niko i nije doveo u pitanje. Ne vidim samo gde je vredjanje i podsmevanje? То се не односи на тебе, али погледај шта пише Деја Ву и Гениус. Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
GeniusAtWork Написано Новембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2015 То се не односи на тебе, али погледај шта пише Деја Ву и Гениус. Мислим да под хитно треба увести [sarkazam] и [zezanje] тагове, пошто стање постаје неподношљиво... Aquilius Cratus and Плутон је реаговао/ла на ово 2 https://www.pouke.org/forum/topic/29554-zanimljivi-youtube-kanali-o-nauci-i-mnogo-%C4%8Demu-drugom/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2015 То се не односи на тебе, али погледај шта пише Деја Ву и Гениус. Ok, nesporazumi ovakvog tipa su ocekivani, tome niko nije kriv, narocito kad se uzme u obizir kolikoi je vas relativno novih forumasa koji niste bili tu od samog pocetka rada foruma. Bas zbog toga neka nepisana pravila sala i posalica koja su medjuvremenu medju forumasima postala prihvacena i normalna vam, koji ste dosli kasnije, izgledaju strano i licena na porugu i podsmeh. Sto naravno nije tacno. Ovakav vid skretanja sa teme u neku posalicu uopste nije maliciozana i sa vremena na vreme uopste nije stetan, sta vise pozeljana je da opusti atmosferu od suvise ozbiljnih i "napetih" postova. Ko nema osecaja i stila lako moze da ode u trolovanje pa i vredjanje ali Deja Vu i Genije su oboje inteligenti, obrazovani i odmereni forumasi te oni niti vredjaju, niti spamuju i nema ni govora o tome da su ti njihovi postovi bili zlonamerni i podrugljivi prema Didimu ili bilo kome drugom. Дијана., АлександраВ and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Новембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2015 То се не односи на тебе, али погледај шта пише Деја Ву и Гениус. То је било зезање, не видим како си из Генијевих и мојих постова извукао вређање. Заправо и сам више волим ћирилицу јер ми је далеко лепша од латинице, од малена пишем њом, потписујем се на ћирилици, кад сам дошао на овај форум писао сам ћирилицом, али сам кренуо да пишем и латиницом јер ми тако дође, могу и овако. Додуше виђао сам на неким форумима да се људи жале на ћирилицу ако су рецимо из Хрватске или друге стране земље јер не знају исту, па је онда латиницом боље због њих. Aquilius Cratus and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Новембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2015 Мислим да под хитно треба увести [sarkazam] и [zezanje] тагове, пошто стање постаје неподношљиво... Ондa сарказам и зезање губе смисао. GeniusAtWork and Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Aquilius Cratus Написано Новембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2015 То је било зезање, не видим како си из Генијевих и мојих постова извукао вређање. Заправо и сам више волим ћирилицу јер ми је далеко лепша од латинице, од малена пишем њом, потписујем се на ћирилици, кад сам дошао на овај форум писао сам ћирилицом, али сам кренуо да пишем и латиницом јер ми тако дође, могу и овако. Додуше виђао сам на неким форумима да се људи жале на ћирилицу ако су рецимо из Хрватске или друге стране земље јер не знају исту, па је онда латиницом боље због њих. Aaaa, Ćirko ti si meni sumnjiv od prvog dana. kordun, Deja Vu and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ненад Р. Написано Новембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2015 Уреду је, видим да сам ипак мало пренаглио. Дејо и Гениусе, ја се извињавам јер сам погрешно протумачио оно што сте написали. Deja Vu and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 2 Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. Наше писмо је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо . Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Новембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2015 Aaaa, Ćirko ti si meni sumnjiv od prvog dana. Немој ником да кажеш али кад сам постао љибстер посто сам и србомрзац и ћирилицомрзац, јер се то јел те подразумева, да је љибстер = натовац, амерофил, домаћи издајник, рушитељ породице, противник очинске фигуре како је то лепо описао један наш драги гост. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Новембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2015 Уреду је, видим да сам ипак мало пренаглио. Дејо и Гениусе, ја се извињавам јер сам погрешно протумачио оно што сте написали. Ма нема фрке, какво извињење ниси ми ништа зло учинио, дешавају се неспоразуми свакоме. Ненад Р. and GeniusAtWork је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Столе Написано Новембар 6, 2015 Пријави Подели Написано Новембар 6, 2015 Ok, nesporazumi ovakvog tipa su ocekivani, tome niko nije kriv, narocito kad se uzme u obizir kolikoi je vas relativno novih forumasa koji niste bili tu od samog pocetka rada foruma. А ти си стари форумаш? Па ти си бре био банован трајно на почетку рада форума. Онда су те волшебно вратили главни админи. А онда су ти админи нестали са овог форума. Волшебно... изненада... и тако то... сад имамо тебе. Благо нама Aquilius Cratus је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука