Istochnik Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Ијекавица је старија. То мош видети и у церковним књигама и у старословенском језику а и други словенски народи је и даље користе. Da, rusi se drze ijekavice. A ukrajinci su nam ukrali ikavicu. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Da, rusi se drze ijekavice. A ukrajinci su nam ukrali ikavicu. Икавица је заправо још старија. Рецимо имаш остатке старе икавице и код екаваца и код ијекаваца. Пример секира, сјекира, сикира - већина говори сикира. kordun and Istochnik је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Икавица је заправо још старија. Рецимо имаш остатке старе икавице и код екаваца и код ијекаваца. Пример секира, сјекира, сикира - већина говори сикира. Nisam znao. Drago mi je cuti i ja znam ikavicu. Zanimljivo je kako su neke rijeci na ikavici i ekavici iste a drugacije na ijekavici, na primjer ''zaliv'' ima i drugih. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Твој резон није Хришћански јер по њему већина Хришћана који су се мучеништвом спасили узалуд су страдали. Твој резон није духован него телесан. Не, јер већина мученика Хришћанских у раној цркви а и после није имала избора. Зашто мислите да је Божија воља да нас кољу по планети? Зашто постоје Св.ратници који су се кроз борбу спашавали? Јер су имали избора... „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Uzeo je on pusku i krenio je u borbu, na najefikasniji nacin. За нас Србе у виду физичког опстанка није. „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Čovijek je psihički izuzetno jak u ekstremnim situacijama,to ne možeš zamisliti ako ne daj Bog ne upadneš u takvo stanje,meni se desilo 1995 u Oluji kad smo bili 24 sata u okruženju i kad je kreno zadnji proboj prema bosni,da se izvučemo,bilo mi svejedno da li će da mi padne granata na glavu ili ili da me promaši za 20 metara,totalno svejedno,strah je nestao,utrnula je skroz to bi bio najbliži opis riječima i od tada znam zašto su ljudi u Jasenovcu mirno stajali kad su ih klali Мислиш да нисам? Неколико пута...али нисам седео скрштених руку. kordun је реаговао/ла на ово 1 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Мислиш да нисам? Неколико пута...али нисам седео скрштених руку. Nisam brate mislio ništa,nego sam opazio o čemu govoriš i onda sam htijeo da kažem nešto vezano za to iz mog iskustva,jer ljudi to u normalnom životu nikada ne okuse i hvala Bogu što je tako. -Владимир- је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Kad smo već kod Livna da iskoristim ovu priliku,zaboravi juče da napišem pa ću sada,šteta je da se ne kaže,mnogi to ne znaju... Davnih dana kasno jedne večeri je Car Dušan došao pod Blagaj u Ercegovini,tad se to valjda zvalo Hum,vijerovatno je bio na putu za Dubrovnik,nije htjeo da ulazi u grad,tu ga jedan Mrnjava koji je rodom iz Livna primi Cara ljubazno u svoju kuću. Stari grad Blagaj u Hercegovini Vidjevši tu Dušan silni otmijeno ponašanje ovog siromašnog Mrnjave,uze njega,ženu i njegova tri sina i dve kćeri i povede ih na svoj dvor... Sinovi su se zvali Vukašin,Uglješa i Gojko (izvor Mavro Orbin). Za Vukašina i Uglešu smo svi čuli iz maričke bitke Kralj Vukašin (Kralj od 1365 do 1371) Vukašin je imao sina Marka koji pola pije,pola šarcu daje... Kraljević Marko Tako nama Livno rodi jednog Kralja i Jednog Kraljevića Јадранка-Дервента, DYNABLASTER and Sasa Kolbas је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Драган Јашић Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Надам се да ме утисак вара. Жељко вара те утисак ! Баба је реаговао/ла на ово 1 ``А ти Србијо, куда си пошла за Европом? Ти никад ниси ишла њеним путем и никад за њом. Ти си имала своју мисао, своју веру, свога Господа и свој пут. Назад на своје, ако хоћеш да се спасеш и преживиш. Са туђе бљувотине врати се своме Христу и он ће те осветлити и спасити" Свети Николај Српски Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Sasa Kolbas Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Da,to sam rekao.Ne možeš da razumeš jer sve gledaš usko i bez perspektive i u maniru nezameranja i u fazonu "eto oni su zli a mi smo mučenici",te samim tim ti i nije jasno da sam ja ustvari besan što Srbi prelaze drugim crkvama i smatram ispravno da je nemar,lenjost,politika ne zameranja i možda u prvom redu samodovoljnost i izolacionizam u SPC kriv za takvu situaciju koja će postati još gora! Gde sam rekao da si TI pljuvao po rimokatolicima i muslimanima?Da vidim,daj mi citat? Covece danas su svi nekakvi psiholozi, razmenim par recenica sa nekim i vec zna da sam kukavica, lenj, pasivan, da gledam usko bez perspektive i da sam kriv za situaciju u crkvi... Malo je reci psiholog. o pluvanju: "Možeš da pljuješ rimokatolike i papu i hrvate do mile volje,sve hodže u Bosni ali uzalud kuknjava i uzalud sve kad oni od pravoslavnih Srba prave katolike i muslimane a ne obrnuto, i za to je kriva SPC jer je pasivna i kraj priče!" "da sam ja ustvari besan što Srbi prelaze drugim crkvama..." Svojevremeno je drugar dogovorio neki posao sa nekom gospodjom i kad je zavrsio doneo je to, montirao.Kad je gospodja videla pocela je recenicu sa: "ali ja sam mislila..." Drugar nije ni dozvolio da zavrsi nego je rekao - gospodjo ne znam sta ste mislili ne umem da citam misli, ali znam sta ste rekli i sta smo se dogovorili. Pa nemoj da ocekujes od mene ovakav kakvog si me vec opisao da ti citam misli i da znam sta si ti u stvari mislio. Bolje pisi ono sto mislis. Баба and kordun је реаговао/ла на ово 2 Светост не може да сапостоји заједно са еластичном савешћу која трпи компромисе тамо где њима места нема. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Млађони Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 "da sam ja ustvari besan što Srbi prelaze drugim crkvama..."Svojevremeno je drugar dogovorio neki posao sa nekom gospodjom i kad je zavrsio doneo je to, montirao.Kad je gospodja videla pocela je recenicu sa: "ali ja sam mislila..." Drugar nije ni dozvolio da zavrsi nego je rekao - gospodjo ne znam sta ste mislili ne umem da citam misli, ali znam sta ste rekli i sta smo se dogovorili. Pa nemoj da ocekujes od mene ovakav kakvog si me vec opisao da ti citam misli i da znam sta si ti u stvari mislio. Bolje pisi ono sto mislis. Брате без љутње ја сам га одмах тако разумео, биће да си га ти лоше размео. oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide things by zero. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јадранка-Дервента Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Икавица је заправо још старија. Рецимо имаш остатке старе икавице и код екаваца и код ијекаваца. Пример секира, сјекира, сикира - већина говори сикира. Е у Ливну је све чиста икавица. Баба је реаговао/ла на ово 1 Господе, буди милостив мени грешној. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
feeble Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Е у Ливну је све чиста икавица. Само што је се нису придржавали Срби који су дошли из околних места. (Као брат кордунаш што неће да прича педеркасти НС говор ) Јадранка-Дервента and Баба је реаговао/ла на ово 2 Слово Љубве Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Јадранка-Дервента Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Само што је се нису придржавали Срби који су дошли из околних места. (Као брат кордунаш што неће да прича педеркасти НС говор ) Па нисам ни ја, а рођена сам ливањка. Док сам тамо живила нисам то ни примјећивала, а сад ми свака ријеч буди неке успомене, па чак и код маме, тек сад примјетим благи ливањски нагласак, онај специфичан, што нико други нема. Баба је реаговао/ла на ово 1 Господе, буди милостив мени грешној. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Жељко вара те утисак ! Ако ти тако кажеш верујем да имаш разлог за такву тврдњу. Него ми смешно да ми са севера од којих један део и нису чисти Срби или уопште нису пореклом Срби држимо слово о патриотизму вама са југа који то јесте. А ви се нешто све оћкате и нећкате и немате појма шта оћете. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука