Баба Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Не, требао је да узме пушку и умре у борби. Али то је већ нас ненормални фанатични однос ка узалудној погибији, који иде на корист нашим душманима. Ако мислиш на Вукашина, грешиш. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дејан Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Не, ти си 4 рука...игуман трећа..а они друга у бољем случају пажљиво читај nije ovo igra gluvih telefona, uozbilji se Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Ако мислиш на Вукашина, грешиш. не, не само на њега...на сав народ који је као телад ишао под нож. а што грешим? Зар би његова жртва била мања да је ослободио свет за усташко зло(бар једног усташу) и тиме можда спасао неколико Српске деце. Никада не бацити живот узалуд...велика нам је светиња дана... Тања1 је реаговао/ла на ово 1 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Raymond Red Reddington Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 nije ovo igra gluvih telefona, uozbilji se ти почни да читаш поруке. Тања1 је реаговао/ла на ово 1 „Многи од нас себе зову „либералима“. И тачно је да је реч „либерал“ некада означавала особе које су поштовале појединца и зазирале од служења масовним принудама. Али левичари су сада загадили тај некада поносан назив означавујћи њиме себе и свој програм већег владиног власништва над имовином и контроле над појединцима. И сада, као резултат, они од нас који верују у слободу морамо објашњавати како, када називамо себе либералима, заправо мислимо на либерале у класичном незагађеном смислу. Ово је у најбољем случају мучно и подложно неразумевању. Ево предлога: хајде да ми, који волимо слободу, заштитимо и за своје коришћење задржимо добру и часну реч „либертаријанац“.“ (Дин Расел) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Ух, ух. Не знам одакле да почнем. Волим да читам твоје постове, али си ме овим разочарао. Надам се да си писао у афекту. Прво ми објасни којим Срби језиком причају и одакле је потекао, као и који је правилни нагласак српског језика? Али немој молим те да кажеш да је из источне Херцеговине и да га је Војводина упропастила, пошто нема везе са везом. Као и да је Додик велики лингвиста и да он учи како треба да се наглашава. Или можда да посумњамо да говори погрдно о српском народу који је избегао из БиХ и ХР, а не зна како се наглашава Београд, после толико година проведених овде (пошто су они тренутно већина у Београду). Изгледа да си ти на жалост међу онима о којима сам писао на овој теми да су их не србијанци натерали да мисле да су србијанци криви за све. Колико сам ја упућен, српским језиком народа и народности најправилније причају шумадинци. А и да није тога, мени је више него одвратно да се међу Србима расправља ко правилније прича. Као и то што ми је одвратно, што не постоји нигде на свету, да се народ између себе смеје како неко говори. Дал је неко са југа, севера истока или запада. То само ми можемо. Ја на пример обожавам сав наш језик и нагласак. Јер тиме видим колика смо ми величина и колико је богатство нашег језика. Prvo treba razlikovati dijalekt od akcenta,nariječje od izgovora da prevedem na srpski,savremeni srpski jezik je novoštokavski,on zaista je porijeklom iz istočne hercegovine,međutim baš je u Vojvodini modifikovan i odande se proširio postepeno,najprije istočna srbija ,pa onda i zapadna,zato što je lakši nešto za izgovor ali nosi sa sobom više grešaka i problema...Vuk karadžić je iz zapadne srbije,nije čovijek nikada govorio nekakvom ekavicom,nek ti to bude dokaz nekakav,sve je ovo novija istorija. Dodi knije nikakv lingvista,on samo lijepo pravilno izgovori riječ Beograd za primjer svim beograđanima koji to izgovaraju na pederkast način,po tome su najgori novosađani,muškarca novosađanina ako slušaš kaad priča ako imaš nneke gej sklonosti imaćeš problema sa hidraulikom među nogama ... Ja Srbiju jako volim,Šumadiju volim,što bi ja imao protiv šumadije kad ona i vodi porijeklo od prekodrinskih srba ali je jako stradala u 1 svijetskom ratu,tu se ta populacija mučenička skroz pogubila ,a bili su možda najbolji od svih srba ikada,danas su malo čudni sa izgovorom,ustvari malo više,ja Srbiju volim ,posebno zapadnu,Loznica,Valjevo,oni su mi ko moji rođeni,pravi Srbi po mom ukusu,tako da me neko pogrešno ne razumije. Ne veličam ja sebe ni Srbe van Srbije,al dužnost mi je da zborim ono što znam i smatram istinom,ja sa istinom nemam konflikt Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 То итекако има везе са овом темом, јер је то наша суштина, да ни не знамо ни ко смо ни шта смо. Када то будемо открили, онда можда буде нешто од нас. И можда преосвећени вл Атанасије, неће морати да даје препоруке. Не знам како ал ајде ако ти тако кажеш. Него бојим се да сам овоме и сам крив кад сам рекао оно што сам рекао на почетку теме. По оцу јесам пореклом из тих крајева и добро знам кад пишем овде о чему говорим па ми је несхватљиво неразумевање појединих и позивање на неку књишку мудрост за који мислим да је животом никад нису реализовали. Не желим да се иде у продубљивање тог јаза између пречана и Србијанаца. Ја јесам пречанин и по оцу и по мајци. Али брате нисмо друге нације а ни вере. Заиста ми је тешко понекад кад читам шта се овде све пише и с колико неразумевања а надмености. Управо је то недостатак љубави према ближњем та надменост. А ако нема те љубави према ближњем о каквом ми онда Хришћанству и православљу уопште пишемо и причамо? Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 не, не само на њега...на сав народ који је као телад ишао под нож. а што грешим? Зар би његова жртва била мања да је ослободио свет за усташко зло(бар једног усташу) и тиме можда спасао неколико Српске деце. Никада не бацити живот узалуд...велика нам је светиња дана... Твој резон није Хришћански јер по њему већина Хришћана који су се мучеништвом спасили узалуд су страдали. Твој резон није духован него телесан. Istochnik је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Не, требао је да узме пушку и умре у борби. Али то је већ нас ненормални фанатични однос ка узалудној погибији, који иде на корист нашим душманима. Uzeo je on pusku i krenio je u borbu, na najefikasniji nacin. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Prvo treba razlikovati dijalekt od akcenta,nariječje od izgovora da prevedem na srpski,savremeni srpski jezik je novoštokavski,on zaista je porijeklom iz istočne hercegovine,međutim baš je u Vojvodini modifikovan i odande se proširio postepeno,najprije istočna srbija ,pa onda i zapadna,zato što je lakši nešto za izgovor ali nosi sa sobom više grešaka i problema...Vuk karadžić je iz zapadne srbije,nije čovijek nikada govorio nekakvom ekavicom,nek ti to bude dokaz nekakav,sve je ovo novija istorija. Dodi knije nikakv lingvista,on samo lijepo pravilno izgovori riječ Beograd za primjer svim beograđanima koji to izgovaraju na pederkast način,po tome su najgori novosađani,muškarca novosađanina ako slušaš kaad priča ako imaš nneke gej sklonosti imaćeš problema sa hidraulikom među nogama ... Ja Srbiju jako volim,Šumadiju volim,što bi ja imao protiv šumadije kad ona i vodi porijeklo od prekodrinskih srba ali je jako stradala u 1 svijetskom ratu,tu se ta populacija mučenička skroz pogubila ,a bili su možda najbolji od svih srba ikada,dan ssu malo čudni sa izgovorom,ustvari malo više,ja Srbiju volim ,posebno zapadnu,Loznica,Valjevo,oni su mi ko moji rođeni,pravi srbi po mom ukusu Прави Србин је добар Хришћанин Православац, Црквен човек, све остало су фалш Срби. И то нема везе са регионом и изговором. Значи гари ја сам за тебе неко ко прича педеркастим изговор па ти ради хидраулика?! И ју страшно! Сад си ме саблазнио. Та није ваљда и владика Порфирије неко ко ти тако делује и остале владике одавде? Хахахахахаха ) Istochnik, Милан Ракић, Драшко and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Istochnik Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Прави Србин је добар Хришћанин Православац, Црквен човек, све остало су фалш Срби. И то нема везе са регионом и изговором. Значи гари ја сам за тебе неко ко прича педеркастим изговор па ти ради хидраулика?! И ју страшно! Сад си ме саблазнио. Та није ваљда и владика Порфирије неко ко ти тако делује и остале владике одавде? Хахахахахаха ) Tako je, nema veze kako covjek izgovara neke rijeci niti kakve boje kosu ima itd, vazan je samo karakter. Mi smo prije svega pravoslavci, pa tek onda Srbi. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Знаш ти брате Кордун каквог сам ја четника упозно у животу. Тај ти је био у топ 100 четника у протеклим ратовима. Човек специјалац. Рамбо је за њега мала маца. А лик растеже ко поп Ћира и Спира заједно . Значи не би веровао. Ти по његовом изговору не би никад провалио какав је то лик и који је јунак. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 човек развије одмбрамбени механизам...тј..причу како се спашавамо тако што нас кољу... па како је Лазар повео војску у самоубилачку мисију и сл Čovijek je psihički izuzetno jak u ekstremnim situacijama,to ne možeš zamisliti ako ne daj Bog ne upadneš u takvo stanje,meni se desilo 1995 u Oluji kad smo bili 24 sata u okruženju i kad je kreno zadnji proboj prema bosni,da se izvučemo,bilo mi svejedno da li će da mi padne granata na glavu ili ili da me promaši za 20 metara,totalno svejedno,strah je nestao,utrnula je skroz to bi bio najbliži opis riječima i od tada znam zašto su ljudi u Jasenovcu mirno stajali kad su ih klali Јадранка-Дервента је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Tako je, nema veze kako covjek izgovara neke rijeci niti kakve boje kosu ima itd, vazan je samo karakter. Mi smo prije svega pravoslavci, pa tek onda Srbi. То код мене стоји у истој равни. То Срби и православци. Ништа ја вама не верујем ни једнима ни другима. Ви што на прво место стављате православље углавном сте анационални или неки либерали, а ви што на прво место стављате српство углавном нисте црквени људи. Тако да иш од мене и једни и други. Правим свој форум где тог дуализма неће бити. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Баба Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Па брате ти себе све више покопаваш. Испада да смо ми београђани и војвођани предводници геј параде. Ја се извињавам, ако је неко од мушког дела форума мислио да му се набацујем. То није истина, то је само мој изговор српског језика А препорука је да од мушког војвођанског дела форума сви бежите, јер они су смрт за хидраулику. Брате, ти баш имаш неке негативне склоности према београџанима и лалама. Не знам за вас Београђанлије, ви сте имали једну геј параду. То је вероватно зато што имате доста Црногораца у граду. Видиш да су они две направили за пар месеци. Код нас тога није било! Милан Ракић and verum est in beer је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kordun Написано Октобар 29, 2013 Пријави Подели Написано Октобар 29, 2013 Па брате ти себе све више покопаваш. Испада да смо ми београђани и војвођани предводници геј параде. Ја се извињавам, ако је неко од мушког дела форума мислио да му се набацујем. То није истина, то је само мој изговор српског језика А препорука је да од мушког војвођанског дела форума сви бежите, јер они су смрт за хидраулику. Брате, ти баш имаш неке негативне склоности према београџанима и лалама. ne brate,nego je ružno to za slušati,nepravilan je jako izgovor,postoje neka pravila pobogu propisana za književni jezik,ne mislim na ova nova nakaradna pravila koja je neko pominjao,to prije nije tako bilo... Da ne bude sada da ja kritikujem vas,mi smo isto loši po tom pitanju,imamo tendenciju da skraćujemo riječi,dok vi imate tendenciju da nepravilno izgovarate riječi,s tim da ja mislim da je gori nepravilan izgovor od skraćivanja. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука