Jump to content

Naš kutak engleskog jezika

Препоручена порука

Love marriage is a termed used in primarily in South Asia, especially in India, Pakistan and Sri Lanka, to describe a marriage which deviates from a arranged marriage, which is considered the norm.[1][2][3] There is no clear definition of love marriage. It is generally used to describe a marriage which was the sole decision of the couple.

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

• Одговори 582
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

1797423_812830725396737_8791409719330905

''Старајте се да имате љубав. Иштите свакодневно од Бога љубав. Заједно са љубављу долази сво богатство добара и врлина. Волите, да бисте били вољени од других.''
(Св.Нектарије Егински)

ЖИВА ДЕЛА УТЕХЕ - искрено се надам да ће ова акција пробудити оно најбоље у нама

Подели на овим сајтовима

pixton_comic_eh__lost_in_english__par_cl

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

On 27. 3. 2015. at 7:21, Плутон рече
је л' можеш да објасниш ово? Не капирам. ne_shvata
pa, jedan zivi na jednoj strani ulice, drugi na drugoj.....jesu brojevi jedan do drugog, ali su u pitanju parne i neparne strane, i kao sto znas, ne moraju biti jedan preko puta drugog...(na pr. ako se na jednoj strani nalazi neki park.....nema kuca....) :)

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

On 28. 3. 2015. at 18:12, feeble рече

Kako se prevodi predanje (pravoslavno) na engleski? Moze tradition ili ima nesto pogodnije?

bas to, tradition.....(according to tradition....)

• Волим 1

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

u pravoslavnom teoloskom recniku stoji

predanje n. n. — tradition; legend

u crkvenom kontekstu je svakako ovo prvo

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

ec70ee69e3e318c440dfc3abbb4d0aa2.jpg

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

fun-quotes-about-love-funny-love-quotes-

(Св.Нектарије Егински)

Подели на овим сајтовима

Ја бих то превео "marriage for love". Некако ми најлепше звучи. :) Нисам на нету нашао неки јединствени израз. Индијци кажу "love marriage" нпр. а има и "autonomous marriage".

https://youtu.be/xtS46Wfsxnw

:)

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

On 29. 3. 2015. at 15:43, Svetlana Pecin-Saraguda рече

Или можда Marriage with Love. Али мислим да ово d' на француском одговара of на енглеском.

Не говорим француски али мислим да си у праву за d'. Нашао сам граматички сличан израз: affaire d'amur. Превод је love affair. Значи требало би love marriage али не користи се тај израз на западу. Чуди ме да енглези немају опште познат израз за то, језик им је пребогат.

Блажени гладни и жедни правде, јер ће се наситити;

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...