Jump to content

Zar Bog nije mogao blaze da kazni gresnike (problem vecne kazne)

Оцени ову тему

Препоручена порука

• Одговори 1.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Mislim da bi Bog prihvatio pokajanje ljudi posle smrti ali da oni to neće. Da se toliko izopače da im je pokajanje nemoguće.

Podseti me na folirante....Mislis da ih je EPP zavrn'o? :D

http://www.youtube.com/watch?v=HQ5rNpRJhE8

Verujem Gospode, pomozi mome neverju (Mk 9, 24).očisti me od tajnih(grehova),i od voljnih sačuvaj slugu Svoga (Ps. 19;12-13)

Подели на овим сајтовима

Mislim da bi Bog prihvatio pokajanje ljudi posle smrti ali da oni to neće. Da se toliko izopače grehom da im je pokajanje nemoguće.

A zasto pokajanje posle smrti??

Zar nemamo svi istu shansu? Zar smo mi pokajani tokom zivota drugaciji ? cak poneki i naustrb lagodnijeg zivota pribegavamo iskrenom pokajanju i molitvi zar drugi nemaju taj dar zar nisu isto prizvani... ne znam samo razmisljam da pravimo gresku govoreci da je posle smrti sansa za ono sveto sto tokom zivota nisi hteo uciniti?

Samo se nadovezujem na tvoje misli...

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Mislim da bi Bog prihvatio pokajanje ljudi posle smrti ali da oni to neće. Da se toliko izopače grehom da im je pokajanje nemoguće.

Bog je čoveku dao slobodu izbora, inače bi bili Njegove igračke - a tek onda Bog ne bi bio Bog ljubavi. Drugo, svojski se potrudio da nam pokaže kako da mu se vratimo - slao je proroke, pokazao nam u stvorenome svetu ko je i šta je, na kraju i svog Sina nam je poslao da nas spasi i pokaže kako da mu se vratimo - malo li je? :)E sad, Pošto smo Božija stvorenja, samo u njemu nalazimo ispunjenje, sa njim u zajednici so ono što jesmo i za šta nas je stvarao. Ali, čovek može da izabere i sebe, o čemu govori i onaj izveštaj iz rajskog vrta. Bog nije želeo da večno ostanemo robovi samih sebe (za to smo se rešili kad smo gricnuli plod zabranjenog drveta), a i kad grickamo  i dalje ovde. To ti je, recimo, kad god si ovde nekome zavidan, kad želiš nešto što ti ne pripada, kad se trudiš da ispadneš najpametniji, kad želiš da svi tebe slušaju i sl. Pakao nije samo mesto, već više stanje u kojem se duša nalazi nakon odvajanja od ovog zemaljskog tela - to je odluka. Dok smo u telu možemo da se predomišljamo - bez tela, odluka je odluka - i ništa ne može da je promeni. Ne radi se o pokajanju, već o odluci, koja se posle ovozemaljskog života ne može da rpomeni - ne zato jer to Bog nije dozvolio, nego jer duša nema nekih novih argumenata - ako je za života sebi ugađala, tek posle smrti neće moći da počne da ugađa drugome, i obrnuto - Zato abraham u priči o ubogom LAzaru i kaže da je provalija nepremostiva. Ne što Bog to ne bi hteo, već duše ne žele promenu. Đavoli ne žele da se pokaju, njima je "žao" samo što su "uhvaćeni", ali se NIKADA ne bi Bogu vratili, jer i dalje imaju istu odluku, po cenu svih tih patnji, koje im, opet, ne nanosi Bog, već sami sebi...ukratko :)

Dakle, Bog je i te kako dobar i pravedan. Mogao je da nas napravi i drugačije, ali onda ništa od slobode.

Verbum Domini Manet in Aeternum!

Подели на овим сајтовима

Bog je čoveku dao slobodu izbora, inače bi bili Njegove igračke - a tek onda Bog ne bi bio Bog ljubavi.

Nije on samo Bog ljubavi,vec Bog osvete i kazne.Nekom ce biti Otac,nekom i strasni sudija.Ne treba da se varamo.To sto nam je dao slobodu izbora,ne znaci da je to bilo iz ljubavi,vec nam je dao odgovornost,testiranje ko je sprean na nasledje.

Ne radi se o pokajanju, već o odluci, koja se posle ovozemaljskog života ne može da rpomeni

Ajd,nemoj zezati,a purgatorijum i uplate? greengrin

Verujem Gospode, pomozi mome neverju (Mk 9, 24).očisti me od tajnih(grehova),i od voljnih sačuvaj slugu Svoga (Ps. 19;12-13)

Подели на овим сајтовима

.To sto nam je dao slobodu izbora,ne znaci da je to bilo iz ljubavi,vec nam je dao odgovornost,testiranje ko je sprean na nasledje.

Kako nam nije dao slobodu izbora iz ljubavi?Bog koji testira?Izvini a u kog boga ti veruješ?Znači taj bog nas ne voli dao nam slobodu da bi se malo igruckao s nama ne bi li nas testirao za večni život?Svašta.

Naš Bog je Bog milosti,a ne Bog pravde u smislu kakvom bismo mi želeli.Da nije Bog ljubavi i milostosti NIKO se ne bi spasao. 

"Drži svoj um u adu i ne očajavaj" ( "Shvati da si grešan i da ti mesto jeste u adu,ali Moja milost je bezgranična,njom ćeš se spasti a ne sopstvenim snagama.")

“There are four questions of value in life... What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for, and what is worth dying for? The answer to each is the same. Only love.”
Подели на овим сајтовима

Nije on samo Bog ljubavi,vec Bog osvete i kazne.Nekom ce biti Otac,nekom i strasni sudija.Ne treba da se varamo.To sto nam je dao slobodu izbora,ne znaci da je to bilo iz ljubavi,vec nam je dao odgovornost,testiranje ko je sprean na nasledje.

Ajd,nemoj zezati,a purgatorijum i uplate? greengrin

Au, brate, pa ti zaista ne poznaješ ni B od Boga. Kome bi Bog da se sveti? Grnčar da se sveti loncu kojeg je napravio?!  :291291291:

Čitaj malko Sveto pismo:

"Otac doista ne sudi nikomu: sav je sud predao Sinu" (Jv 5,22)

Sin:"I sluša li tko moje riječi, a ne čuva ih, ja ga ne sudim. Ja nisam došao suditi svijetu, nego svijet spasiti." (Jv 12,47)

Kakve veze ima odluka sa purgatorijumom. Iako i pravoslavlje ima nešto slično, (mitarstva) i "čišćenje je moguće samo kod onih ko Boga nisu odbacili, već samo ne mogu još nesavršeni da stanu pred Njega.

Подели на овим сајтовима

Čovek koji postupa po savesti se ne plaši Boga, a onaj ko nema sopstvene odgovornosti, plaši se kazne koja dolazi spolja, od Boga. Prvi koriguje samog sebe i plaši se da ne pogreši, a drugi greši i plaši se da Bog to slučajno ne vidi. Prvi se plaši sebe pa ne greši, a drugi se plaši kazne pa zato ne greši. Prvi se menja i postaje bolji, drugi ostaje isti kakav je bio.

Подели на овим сајтовима

Kako nam nije dao slobodu izbora iz ljubavi?Bog koji testira?Izvini a u kog boga ti veruješ?Znači taj bog nas ne voli dao nam slobodu da bi se malo igruckao s nama ne bi li nas testirao za večni život?Svašta.

Naš Bog je Bog milosti,a ne Bog pravde u smislu kakvom bismo mi želeli.Da nije Bog ljubavi i milostosti NIKO se ne bi spasao. 

Msii sta hoces.I Adama je Bog svorio iz ljubavi,al mu je dao i test kroz zapovesti.Nisam rekao da nas Bog ne voli,al' kazem da nece biti za svakog Bog ljubavi.Bez njegovog dopustenja se ovde nista ne desava ,a kamoli u vecnosti.To sto neko misli da je Bog bezgranicna ljubav prema svima,grdno se vara.Narvno da je zivot svakog coveka test,od Adama,pa do zadnjeg.Napravimo razliku,milostiv je milostivima i trudbenicima.Lbi one koji njega ljube.

Sin:"I sluša li tko moje riječi, a ne čuva ih, ja ga ne sudim. Ja nisam došao suditi svijetu, nego svijet spasiti." (Jv 12,47)

Kakve veze ima odluka sa purgatorijumom. Iako i pravoslavlje ima nešto slično, (mitarstva) i "čišćenje je moguće samo kod onih ko Boga nisu odbacili, već samo ne mogu još nesavršeni da stanu pred Njega.

A sta je sa onima koji odbacuju Hrista?Hoce li i oni osetiti Bozansku ljubav i milost,i nasledeti Carstvo kao pravednici,il ce u pakao?

Ne mozes porediti purgatorijum i mitarstva.Prvo je izmisljotina,drugo je realnost.

Подели на овим сајтовима

Msii sta hoces.I Adama je Bog svorio iz ljubavi,al mu je dao i test kroz zapovesti.Nisam rekao da nas Bog ne voli,al' kazem da nece biti za svakog Bog ljubavi.Bez njegovog dopustenja se ovde nista ne desava ,a kamoli u vecnosti.To sto neko misli da je Bog bezgranicna ljubav prema svima,grdno se vara.Narvno da je zivot svakog coveka test,od Adama,pa do zadnjeg.Napravimo razliku,milostiv je milostivima i trudbenicima.Lbi one koji njega ljube.

A sta je sa onima koji odbacuju Hrista?Hoce li i oni osetiti Bozansku ljubav i milost,i nasledeti Carstvo kao pravednici,il ce u pakao?

Ne mozes porediti purgatorijum i mitarstva.Prvo je izmisljotina,drugo je realnost.

Eh...kad ne znaš da čitaš Pisma...Adamu nije bio test, već izbor, a to je već znak ljubavi. Bog te voli i kad ti odlučiš da Njega mrziš.

Zavisi iz kojih razloga Ga odbacuju. Ako ga nikada nisu mogli da upoznaju na pravi način, ili zbog drugih, već će Bog nači načina da Ga upoznaju i da mu se vrate.

A za izmišljotine i realnosti :) Videćemo već :)

Подели на овим сајтовима

Eh...kad ne znaš da čitaš Pisma...Adamu nije bio test, već izbor, a to je već znak ljubavi. Bog te voli i kad ti odlučiš da Njega mrziš.

Mnogo bi mi bilo pribliznije definiciji ljubavi,da je objasnio Adamu posledice njegovog izbora.Posto nije,(jer da je Adam znao sta je Smrt,sigurno bi imao drugaciji izbor)ostavio mu je samo Izbor,to je bio i svojevrsan test poslusnosti.Ali iz ljubavi prema palom Adamu,dao mu je mogucnost spasenja,kao i svakom coveku.Al' je Aadam odmah dobio i kaznu,kao sto ce i oni koji ne rade u vinogradu.

Подели на овим сајтовима

Mnogo bi mi bilo pribliznije definiciji ljubavi,da je objasnio Adamu posledice njegovog izbora.Posto nije,(jer da je Adam znao sta je Smrt,sigurno bi imao drugaciji izbor)ostavio mu je samo Izbor,to je bio i svojevrsan test poslusnosti.Ali iz ljubavi prema palom Adamu,dao mu je mogucnost sapenja,kao i svakom coveku.Al je Aadam odmah dobio i kaznu,kao sto ce i oni koji ne rade u vinogradu.

Objasnio mu je - ako uzmeš sa drveta - umrećeš. Nije Božja krivica što Adam nije imao ni ljubavi pa onda ni poverenja u Boga. I još jednom, to nije bio test poslušnosti već prilika da se napravi slobodan izbor. Da nije bila ponuđena opcija, Adam bi bio rob Božji i ništa više. Adam je imao izbor između sebe i Boga - izabrao je sebe. Smrt nije kazna, hebreji nisu mogli drugačije to da izraze - smrt i izgon iz raja je prilika za popravku da bi mogli u slobodi da se vratimo tamo gde pripadamo, sa jedne strane, a sa druge strane Bog nije želeo da večno budemo sopstveni robovi (večni pakao svima) - o čemu govori i ono da ne bi uzeli sa stabla života.

Подели на овим сајтовима

Objasnio mu je - ako uzmeš sa drveta - umrećeš. Nije Božja krivica što Adam nije imao ni ljubavi pa onda ni poverenja u Boga. I još jednom, to nije bio test poslušnosti već prilika da se napravi slobodan izbor. Da nije bila ponuđena opcija, Adam bi bio rob Božji i ništa više. Adam je imao izbor između sebe i Boga - izabrao je sebe. Smrt nije kazna, hebreji nisu mogli drugačije to da izraze - smrt i izgon iz raja je prilika za popravku da bi mogli u slobodi da se vratimo tamo gde pripadamo, sa jedne strane, a sa druge strane Bog nije želeo da večno budemo sopstveni robovi (večni pakao svima) - o čemu govori i ono da ne bi uzeli sa stabla života.

Pa ne slazem se da mu je objasnio.Smrti pre toga nije bilo,samim tim ni Adam nije imao pojmao cemu se  zapravo radi.Ne jedi-je iskljucivo zapovest,kao i Ne ubij.I Andjeli su imali izbor slobode,pa tako i Adam.Al nisu imali informacije.Za mene je to sve stvar poslusnosti i pokajanja.Da se Adam odmah pokjao,mozda i ne bi bio izbacen iz raja.Znaci Adam i nije hteo da preuzme Krvicu na sebe(da prizna svoj greh),vec je prebacuje na Evu,a Eva na zmiju.Znaci nije bilo pokajanja,vec osude drugog.Praslika svega danas,bez    odgovornosti u testovima(zapovestima) nema pokajanja,ni spasenja.Ko nece da se pokaje,i prizna svoj greh,nece ni biti sa Bogom.Zato i Adam bi proteran  u zemaljski pakao"da sa mukom nastavlja zivot",kao sto ce i nepokojani na sudu Gospodnjem ,iz svoje gordosti pre svega primiti platu za svoje odluke i nastavit da zive"s mukom  u ognju vatrenom i tami  kroz vekove bez Boga"

Nemoj mi sad samo doci sa pricom,da Bog voli i one u paklu,il da ih bezgranicno ljubi.

Подели на овим сајтовима

Pa ne slazem se da mu je objasnio.Smrti pre toga nije bilo,samim tim ni Adam nije imao pojmao cemu se  zapravo radi.Ne jedi-je iskljucivo zapovest,kao i Ne ubij.I Andjeli su imali izbor slobode,pa tako i Adam.Al nisu imali informacije.Za mene je to sve stvar poslusnosti i pokajanja.Da se Adam odmah pokjao,mozda i ne bi bio izbacen iz raja.Znaci Adam i nije hteo da preuzme Krvicu na sebe(da prizna svoj greh),vec je prebacuje na Evu,a Eva na zmiju.Znaci nije bilo pokajanja,vec osude drugog.Praslika svega danas,bez    odgovornosti u testovima(zapovestima) nema pokajanja,ni spasenja.Ko nece da se pokaje,i prizna svoj greh,nece ni biti sa Bogom.Zato i Adam bi proteran  u zemaljski pakao"da sa mukom nastavlja zivot",kao sto ce i nepokojani na sudu Gospodnjem ,iz svoje gordosti pre svega primiti platu za svoje odluke i nastavit da zive"s mukom  u ognju vatrenom i tami  kroz vekove bez Boga"

Nemoj mi sad samo doci sa pricom,da Bog voli i one u paklu,il da ih bezgranicno ljubi.

:) Pa Ne ubij i ostale "zapovesti" i nisu zapovesti - Hebreji su čak i u grčkom prevodu to nazvali - deset reči, deset saveta. 

Sa druge strane, Adam nije bio čovek kao ti i ja...imao je odličnu spoznaju onoga što se njega tiče , kao i anđeli...Dublja je to priča i detaljnija od one koju ti misliš da poznaješ. 

I da, Bog voli i rogatog jer je Njegovo stvorenje. Kad ga je stvorio, kao i sve nas i sve ostalo, rekao je - ovo je dobro, a Bog se ne predomišlja. Šta da ti radim, verovao ili ne to je tako - i to ne zato što ja to tako kažem - piše u Bibliji :)

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...