Jump to content

Zar Bog nije mogao blaze da kazni gresnike (problem vecne kazne)

Оцени ову тему

Препоручена порука

Питање није нормално, Хришћански свет није будаласт.

У Христовој личности нема ничег шизофреног, узимајући у обзир и забележено Христово историјско постојање оваква шпекулација је сасвим непромишљена и јако плитка.

Ненормална.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1.1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Какве везе има нло и астрологија са искуством Бога, обожења и слично? Мислим да се мимоилазимо у схватању вере и истине која је у том контексту.

Ima veze. Kažeš toliko ljudi veruje pa bi trebalo da je istina. Ja sam samo naveo primere gde mnogo ljudi veruje pa to nije uslov da ono u šta oni veruju mora biti istina (mada se oni kunu da je to istina).

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

Vas koji se utrkujete da mi onbjasnite kolko sam glup imam na tone ;) svrstavam vas u folder, "veze nemaju s mozgom pa im jedino preostaje da vredjaju kako bi zamaskirrali svoju intelektualnu inferiornost". Ne mrizm vas, zapravo ste mi najdrazi, jer sam prilicno sazaljiv covek... Neko se istopi od tuge kad vidi zgazeno mace, a ja kad vidim mentalno izazvanog coveka... taki sam, sta cu... ;)

Ne treba ti ovo prepucavanje. To je odvlačenje od teme.

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

Питање није нормално, Хришћански свет није будаласт

MIslim da to niko nije rekao.

У Христовој личности нема ничег шизофреног, узимајући у обзир и забележено Христово историјско постојање оваква шпекулација је сасвим непромишљена и јако плитка.

Ne znam sto sam pominjes Isusa kad smo priali o Avramu.

Ненормална.

Nema niceg nenormanog u razmisljanju i postavljanju pitanja. Odgovori na ta pitanja bi trebalo da budu jednostavni i konkretni. E sad... zasto nisu, to je drugo pitanje... 

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Vas koji se utrkujete da mi onbjasnite kolko sam glup imam na tone ;)

svrstavam vas u folder, "veze nemaju s mozgom pa im jedino preostaje da vredjaju kako bi zamaskirrali svoju intelektualnu inferiornost".

Ne mrizm vas, zapravo ste mi najdrazi, jer sam prilicno sazaljiv covek... Neko se istopi od tuge kad vidi zgazeno mace, a ja kad vidim mentalno izazvanog coveka... taki sam, sta cu... ;)

nisam ja tebi nikad rekao das si ti glup, to ti sam tako rezonujes, sta da ti radim....

ja sam lijepo rekao da si za neke stvari ogranicen, prije svega mislim na duhovne stvari, to sto ti to dozivljavas kao moju zlu namijeru je tvoja predrasuda, greska, reci nekom da je za nesto ogranicen ne mora biti uopste zla namijera i ja sam ogranicen za sviranje gitare npr. pa necu zbog toga da prostirem ranjenu sujetu po forumu, ajde smanji dozivljaj....ziv bio.

Подели на овим сајтовима

Ima veze. Kažeš toliko ljudi veruje pa bi trebalo da je istina. Ja sam samo naveo primere gde mnogo ljudi veruje pa to nije uslov da ono u šta oni veruju mora biti istina (mada se oni kunu da je to istina).

Разумем те. Можемо веровати у свашта поводом свачега али овде говоримо о вери у Бога, суштинска је разлика.

Ако видиш нло, рецимо, да ли ћеш поверовати у изванземунце ( :)  ) или поверовати да је неки војни тест, небитно. Слично је са хороскопом... тамо се неке куће, планете шта год ређају у некој шеми и неко да некакво објашњење за то. Да ли ћеш прихватити то да ти неко објасни какав ти је утицај Сатурна на Јупитер (лупам сада) и да због тога треба да се пазиш на семафору или мењаш посао... шта да ти кажем.

Док, као што смо у горњим порукама куцкали, личносно искуство, један преображај у спознаји Бога је сасвим друго. У питању су лични опити обожења и искуства проистекла из истих код отаца Цркве и Светих. И ово има онтолошки смисао.

Подели на овим сајтовима

nisam ja tebi nikad rekao das si ti glup, to ti sam tako rezonujes, sta da ti radim....

ja sam lijepo rekao da si za neke stvari ogranicen, prije svega mislim na duhovne stvari, to sto ti to dozivljavas kao moju zlu namijeru je tvoja predrasuda, greska, reci nekom da je za nesto ogranicen ne mora biti uopste zla namijera i ja sam ogranicen za sviranje gitare npr. pa necu zbog toga da prostirem ranjenu sujetu po forumu, ajde smanji dozivljaj....ziv bio.

Ko te ne zna avion bi ti kupio... kiss

Подели на овим сајтовима

Човече Божји како сад да ти одговорим на ово? 

Odgovori: "A da, u pravu si malo sam se zaneo. Ja tako volim da razgovor okrenem na svoju stranu i da umislim da su forumasi pisali nesto sto nisu ni pomislili"

na primer...

Подели на овим сајтовима

Odgovori: "A da, u pravu si malo sam se zaneo. Ja tako volim da razgovor okrenem na svoju stranu i da umislim da su forumasi pisali nesto sto nisu ni pomislili"

na primer...

Na primer da je Isus Hristos zaista Bog avrama i jakova i da u licnosti istorijskoj Isusa Hrista ne postoji nista sizofreno niti je avram dusevno bolestan svedocio o svom odnosu prema Hristu.

I naravno da mogu mirne duse reci da ti je pitanje bilo nenormalno. Avram svedoci Isusa Hrista a ne izmisljenog Boga kojeg je slavio u svom dusevnom bolesnom svetu. Sizofrenom.

I reci mi da sam nisi mogao doci do toga?

Подели на овим сајтовима

Разумем те. Можемо веровати у свашта поводом свачега али овде говоримо о вери у Бога, суштинска је разлика. Ако видиш нло, рецимо, да ли ћеш поверовати у изванземунце ( :) ) или поверовати да је неки војни тест, небитно. Слично је са хороскопом... тамо се неке куће, планете шта год ређају у некој шеми и неко да некакво објашњење за то. Да ли ћеш прихватити то да ти неко објасни какав ти је утицај Сатурна на Јупитер (лупам сада) и да због тога треба да се пазиш на семафору или мењаш посао... шта да ти кажем. Док, као што смо у горњим порукама куцкали, личносно искуство, један преображај у спознаји Бога је сасвим друго. У питању су лични опити обожења и искуства проистекла из истих код отаца Цркве и Светих. И ово има онтолошки смисао.

Potpuno se slažem da verovanje u NLO, astrologiju itd.. nema veze sa verovanjem u Boga. Ja to nigde i nisam tvrdio. Poenta onoga što sam napisao je da masovnost verovanja u nešto ne obezbeđuje i tačnost, istinitost verovanja. I to je sve.

пре 31 минута, HOA+ рече

Подели на овим сајтовима

Nemam tu intelektualnu velicinu da se uzdignem iznad sagovornika....

Nemam ni ja "tu intelektualnu veličinu" (ni formalno ni praktično) ali se trudim da ne budem skrenut sa teme ličnim prepucavanjem.

Istina za volju gotovo da i nisam imao neki "lični napad".

пре 31 минута, HOA+ рече

Подели на овим сајтовима

Nemam ni ja "tu intelektualnu veličinu" (ni formalno ni praktično) ali se trudim da ne budem skrenut sa teme ličnim prepucavanjem.

Istina za volju gotovo da i nisam imao neki "lični napad".

Jos si "zelen" :D

Vidi broj mojih poruka... iza njih se krije jedno 7-8 banova od kojih bar 3 trajna :D

Svasta je proslo ispod mog mosta ovde na forumu pa vremenom postajem malo osetljiv :D

Подели на овим сајтовима

Potpuno se slažem da verovanje u NLO, astrologiju itd.. nema veze sa verovanjem u Boga. Ja to nigde i nisam tvrdio. Poenta onoga što sam napisao je da masovnost verovanja u nešto ne obezbeđuje i tačnost, istinitost verovanja. I to je sve.

Istina da masovnost ne odredjuje i tacnost verovanja ali je i istina da pravoslavlje Boga svedoci iz pojedinacnog licnog iskustva, koji takve ljude uvodi u zajednicu. Pravoslavac ulazi u zajednicu ne zbog zajednice same po sebi nego zbog licnog iskustva Boga koji kroz Crkvu okuplja sve ljude.

U pravoslavlju je najvazniji licni odnos. Pravoslavac nije tu zbog zajednice i privilegije, vec zato sto svedoci licno iskustvo i veru u Jednoga Boga.

Pravoslavlje nije obavezujuca vera, vec vera iz potpune slobode. Niko nikad nije prisilio nekog da svedoci Boga ako taj neko to nije uradio iskustveno i tu postoji velika razlika.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...