Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 11, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2015 Toliko mnogo poruka a niko nijedan dokaz ima da raj stvarno i postoji. Ja bi reko da sve sta znamo iz neurobiologije daje male sance da ce nesto nase smrt preziveti. Вера је потребна и за први корак које дете учини! Нико ти од нас неће доказивати ништа ако верујемо у Царство Божје. Дуња and Снежана је реаговао/ла на ово 2 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Фебруар 11, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2015 Covek se raspada od raka ili neke druge bolesti ili nesrece, sticajem okolnosti ode nepokajan na onaj svet, i tamo nastavlja da se raspada muci i umire do beskraja. Dok u raju opste veselje i blagostanje. Bog je ljubav. Ooo bogo koje tumacenje Благовесник је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Фебруар 11, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2015 A kakvo je vaše mišljenje i vera u vezi toga - kako će spaseni osećati sreću ako se istovremeno muče oni koje su voleli? To i mene interesuje i otvorio sam temu u vezi toga skoro: https://www.pouke.org/forum/topic/37915-briga-za-spasenje-drugog/ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Фебруар 11, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2015 Даље размишљам, како и на који начин би се покајали након смрти ако губимо идентитет смрћу јер тело иде у прах а човек је и душа и тело. Еррм?? "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Фебруар 11, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2015 Еррм?? И тело је део човековог идентитета. Физичком смрћу, тело одлази у прах а сама душа није човек. Неопходна су оба ентитета јер једно без другог не чине човека. Размишљајући о улози нашег свецелог бића у спасењу овде у овом животу, у том смислу сам то навео. --- Шта је то Еррм? (имам осећај као да се неко загрцнуо) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Фебруар 11, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2015 http://www.urbandictionary.com/define.php?term=erm&utm_source=search-action "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Фебруар 11, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2015 Toliko mnogo poruka a niko nijedan dokaz ima da raj stvarno i postoji. Zagledan u srca ljudi koji su primili Hrista u svoju dušu (u svoje duhovno "ja") reče: ,,Gle, Carstvo Božje (Raj) unutra je u vama". U duši svakog čoveka postoji presto Božji. To mesto ili stoji prazno, ili je na njemu uljez, ili je pak na njemu Onaj kome to mesto pripada. Blaženik Božji Avgustin svedoči: ,,Za sebe si nas sazdao Gospode, zato je nemirno srce naše dok se ne smiri u tebi". Definisali su psiholozi i imenovali to - religijskim instiktom. I grubo gledano to jesto to. Slično sličnom teži i zato duša teži Bogu, kao pčela cvetu. Ne može čovek biti jedino biće čiji instikt vuče nepostojećem. Pitajmo čistu detinju dušu - kakav je Bog, i gotovo svako dete će odgovoriti - Bog je dobar. Isti odgovor Hristos daje o Božanstvenom, kaže - Bog je dobar ("Niko nije dobar osim jednoga Boga... Ja sam dobri pastir... Ako mojim rečima ne verujete, verujte po mojim delima... ). Obećanje Hristovo je "Ko mene ljubi, toga ce ljubiti Otac moj, i ja cu ga ljubiti i javicu mu se" (Jovan 14:21). A gde ce se javiti? Unutra u duši, na prestolu slave svoje u čoveku.U svojoj dobroti Hristos dugo kuca na vrata čovekovog srca, čekajući... A kako se ta vrata otvaraju objasnjeno nam je u Besedi na gori i Svetim poslanicama Svetih Apostola i Apostolskih učenika, te bezbrojnim primerima Svetih pravoslavnih ljudi i žena (Svetitelja) jasno potvrdjeno. Ko ne vidi Raj u sebi sada, nece ga videti ni kada ono dodje da se vidi. ИгорМ, Човек Жоја and Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 3 ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Фебруар 11, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2015 http://www.urbandictionary.com/define.php?term=erm&utm_source=search-action Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Фебруар 11, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2015 @@Веља, + raj je najidealnija zajednica, pa se ono cuveno: Carstvo Nebesko je u vama - moze prevesti i kao: Carstvo Nebesko je medju vama, samo ja bih pre rekao da je ovo prvo, ali ono ne iskljucuje i drugo, odnosno Carstvo Nebesko iliti raj predstavlja slobodnu zajednicu koja nastaje od slobodnih pojedinaca i to ''odozdo'', dakle ne ''odozgo'' u smislu da neko napravi drzavu, drustvo, civilizaciju sa slobodom usled koje se radja obicna anarhija, sto su uostalom komunisti i smatrali, nego je odozdo nastajanje od nas samih, od pojedinaca tako sto svako od nas odredjenim tehnikama (mozemo ih nazvati tako) reformise sopstvenu licnost u pravcu smirenja, saosecanja, optimizma, gledanja drugacijim ocima na svet i ljubavi na kraju. Kada odredjeni broj pojedinaca to uspe, nastaje slobodna zajednica (raj), a slobodna u smislu sto je cine slobodni pojedinci. Posaljimo 100 takvih pojedinaca na Mars i posmatrajmo ih, videcemo da nece stvoriti nikakvu drzavu, policiju, vojsku, hijerarhijsku organizaciju itd. Naravno ovo je pomalo utopija, zato se naziva rajem, jer ce upravo biti takvo stanje u vecnosti, to je ustvari raj o kom se prica. Zato Isus kaze: Nit se zene nit udavaju (znaci nema musko-zensko, svi smo licnosti) nit ima bogatasa nit siromaha nit gospodara nit roba. A takav raj pocinje od nas i uopste nije nekakav vrt pun cveca, drveca, voca, povrca i gologuzih devica sto trckaraju veselo dok ih jure isto tako gologuzi veseli mladici. Raj je dakle pravi odnos medju ljudima. NinaD, Човек Жоја, ИгорМ and 1 члан је реаговао/ла на ово 4 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Фебруар 11, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2015 Pa bas zato da bi taj neko mogao da ode i da stvori sebi sta god pozeli. Smešno. Po tebi bi Bog morao da razmišlja ljudskim, ograničenim umom i tako da stvara. Ovaj bi ovo, onaj bi ono, oni tamo nešto sasvim drugo, a Bog bi te želje razmažene dece trebalo da ispunjava. Ima dece pa neće u školu da idu. Muka živa. Plaču, neće da ustanu, jedva ih roditelji nateraju, ali ih ipak odvedu u školu jer znaju da im je škola potrebna. A dete misli, kakvi su ovo roditelji što me teraju da sedim školii smaram se umesto da mi kupe tablet. Oni mene ne vole čim neće da mi ispune želju. Pa kako misliš ti sa ljudskim malim umom da pojmiš promisao Božiju. Mora čovek još mnogo da "poraste" da bi shvatio smisao svog "školovanja". Strpljenja treba i truda. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Фебруар 11, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2015 + литургијски живот Рај: uopste nije nekakav vrt pun cveca, drveca, voca, povrca i gologuzih devica sto trckaraju veselo dok ih jure isto tako gologuzi veseli mladici.Raj je dakle pravi odnos medju ljudima добра дефиниција Deja Vu је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
aliluja Написано Фебруар 11, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2015 Postoji večita borba izmedju dobra i zla... a takodje se ova dva neprijatelja nalaze i na zemlji i u nama samima. Kao veliku pomoć nam je dragi Gospod dao slobodnu volju.... kako bi mogli odlučiti koju ćemo stranu više zastupati i kojoj ćemo se prikloniti. Tu je i velika moć pokajanja koja nam je data u kojoj vidim puno datih šansi nama ljudima. Mislim da je zlu od Boga dozvoljeno da postoji... To je za mene vrsta "Duševne teretane"...jedan put na kome treniramo naš duhovni rast. NinaD, dada 982 and Благовесник је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Фебруар 11, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2015 + литургијски живот Naravno, kao ikona raja na zemlji. NinaD and ИгорМ је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Дуња Написано Фебруар 11, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2015 Covek se raspada od raka ili neke druge bolesti ili nesrece, sticajem okolnosti ode nepokajan na onaj svet, i tamo nastavlja da se raspada muci i umire do beskraja. Dok u raju opste veselje i blagostanje. Уколико нама делује да је непокајан не мора да значи да се неће спасити. Истина је само између Господа и њега. На тешке болести није нужно гледати као на казну; можда је дата ради искупљења. Можда је Он знао да се тај човек неће покајати, па му је дао болест као средство за спас. Можда би тај човек већ био спасен, али му је Господ припремио венац мученика или славу свеца. А можда је морао да прође велико страдање како би се "провукао" у Царство. Ми то не можемо да знамо. Ето, рецимо, Јеротић каже да се многе болести и јављају као вид самокажњавања, самоукоравања, односно покајања које није отишло правим (здравим) путем до циља, али се ипак манифестовало. Volim_Sina_Bozjeg and ivanaika је реаговао/ла на ово 2 "Ја сам спреман - нашао сам шлем." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Фебруар 11, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 11, 2015 Зло не смета ако га не убереш и пустиш у себе. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука