Срђан Шијакињић Написано Јул 2, 2013 Пријави Подели Написано Јул 2, 2013 onda katolicko ucenje o cistislistu ispada tacno.... Па како се узме, католици сем чистилишта признају и вечни пакао, ја не верујем у вечност пакла... Али опет то је само моје надање, ништа више, не тврдим да је заиста тако. Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Јул 2, 2013 Пријави Подели Написано Јул 2, 2013 Не поступа се са грешницима тако строго зато што Бог жели њихову пропаст, него пропадају они сами, зато што не примише љубав истине да би се спасли (2. Сол. 2, 10). Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Јул 2, 2013 Пријави Подели Написано Јул 2, 2013 Ne znam jer nema iskustva u nepostojanju... ocu samo da kzem da smo svi vec bili u toj situaciji da nepostojimo i to nije nista strasno... strasno je samo ako o tome razmisljas dok postojis a i onda ti je strasno jer ti evolutivni senzori vibriraju na pomisao o svom nestanku... Да, посматрано из перспективе човека, страшан је само страх од нестајања, свест о нестајању, не само нестајање... Али опет, из објективне перспективе, када се цео феномен живљења и човека узме у обзир, неправедно је и ружно и узнемиравајуће да ништа нема смисао, да је љубав ограниченог трајања, да је најлепше за шта знамо, да су највеће среће и жудња за животом нешто пролазно и у суштини бесмислено... Да срећа и случај играју поресудну улогу у животу, да неке неправде никад неће бити исправљене, да неки болови никад неће бити ублажени... То убија сваку животну радост (мени барем), помисао да су неки људи заувек изгубљени, да је њихово постојање било само патња, само зато што су на подели животних путева имали мање среће од мене, баца сенку на сваку моју радост, само ако се довољно удубим... Дуња је реаговао/ла на ово 1 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јул 2, 2013 Пријави Подели Написано Јул 2, 2013 "Kao što i Sodom i Gomor, i okolni njihovi gradovi, koji su se prokurvali onako kao i oni, i hodili za drugim mesom, postaviše se za ugled i muče se u VEČNOM ognju." Juda 7 Prorok Isaija je ovako opisao kaznu za Edom "Neće se gasiti ni noću ni danju, doveka će se dizati dim njezin..." Isaija 34,10 Da li se i danas vidi dim i vatra u Edomu? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 2, 2013 Пријави Подели Написано Јул 2, 2013 Не поступа се са грешницима тако строго зато што Бог жели њихову пропаст, него пропадају они сами, зато што не примише љубав истине да би се спасли (2. Сол. 2, 10).To je potpuno moje razmisljanje kad se bavim mislima na tu temu definitivan odgovor u kojeg nemam sumnju. NinaD је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Number15648 Написано Јул 2, 2013 Пријави Подели Написано Јул 2, 2013 To je potpuno moje razmisljanje kad se bavim mislima na tu temu definitivan odgovor u kojeg nemam sumnju. То сам преузео из катихизиса Св. Филарета Московског "Основе православне вере" http://svetosavlje.org/biblioteka/Bogoslovlje/KatihizisSvetiFilaretMoskovski/KatihizisSvetiFilaretMoskovski20.htm Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јул 2, 2013 Пријави Подели Написано Јул 2, 2013 То сам преузео из катихизиса Св. Филарета Московског "Основе православне вере" http://svetosavlje.org/biblioteka/Bogoslovlje/KatihizisSvetiFilaretMoskovski/KatihizisSvetiFilaretMoskovski20.htmNe znam sa kim sam pricao ovde kad smo uporedjivali zivot sa Bogom i zivot bez Boga upotrebljavali smo i on i ja rec kvalitet da bi bili malo jasniji. Ustvari to je ona Ljubav Bozja koja pali gresnike sumporom jer je odbijaju.... treba razmisliti o ovome jako puno. Ja mislim da nas je Bog stvorio od Njegove Apsolutne Ljubavi i ko je zagrli mnogo vise dobija. Setimo se Avelja i Kaina...Smrt je ustvari zivot bez ljubavi. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Deja Vu Написано Јул 4, 2013 Пријави Подели Написано Јул 4, 2013 vraćanje u nebiće.. То оно чему будисти теже, нирвана? Ако је тако онда је будизам ''највећи сатанизам''. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NinaD Написано Фебруар 10, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2015 Neko stanje autohtone materije sa alternativnim izvorom života. Što bi Bog to nekom stvarao? Nije ti On građevinac pa da radi po želji investitora. Stvori sam, ako ti treba i, ako možeš. Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Фебруар 10, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2015 Posle smrti ima tacno ono sto je bilo i pre rodjenja. Nista jednostavno ne postojis. Sve ostalo su price bez ikakvih dokaza. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
ИгорМ Написано Фебруар 10, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2015 Posle smrti ima tacno ono sto je bilo i pre rodjenja. Nista jednostavno ne postojis. Sve ostalo su price bez ikakvih dokaza. Да не понављам, има доста тема о томе, него ако неко оде први нека се јави Само да не буде као у вицу Мује и Хасе када су думали има ли фудбала тамо... Умре Мујо и јави се у сну Хаси: "Имам две вести. Прва:првенство почиње у среду. Друга: браниш у суботу" Џуманџи and ivanaika је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Џуманџи Написано Фебруар 10, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2015 Када би сада одједном сви видели Бога "лицем к` лицу" како каже ап. Павле, ми би постали свесни и свог стања. Е то наше стање је наша "пресуда". Замисли када би сада одједном на улици свако могао да види свачије мисли, жеље и осећања. Када би се откриле свачије тајне. Како би се многи осећали... Е то је пакао. А, (да тако кажем) ''када'' се то деси, када будемо видели и осетили пакао, рецимо, зар не постоји могућност да се пређе у рај? Ако сам убила (а ооткрије се тек у Есхатону) и сви они који су волели онога ког сам убила ми опросте, као и Сам Господ, сви које сам вређала, од којих сам крала, итд... И вечно видим вечни опроштај од свих њих... Зар би ми било лоше? :.mislise. Како бих остала сконцентрисана на себе? "You know something is messed up when you see it" Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Agnostik Написано Фебруар 10, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2015 Да не понављам, има доста тема о томе, него ако неко оде први нека се јави Naravno da 100 % siguran ne mogu biti, ali nema nikakvi razlog da verujem u bilo kakav zivot posle smrti. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Ацо Конатар Написано Фебруар 10, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2015 Требало би јасно поставити неке ствари. Није пакао мјесто на које се шаљу неки људи који су урадили неко лоше дјело већ је пакао мјесто гдје се шаљу лоши људи. Неће на часном суду бог бити некаква вага па да претеже и калкулише колико неко има добрих а колико лоших дјела. ево једна прича Заврши нека жена у пакао па кад види како је тамо поче запомагати анђелима да је ако икако могу извуку из пакла. чују је анђели па почну разматрати како да је извуку и досјете се они да је та жена за вријеме поста дала једну главицу лука другој жени. докажу они то ђаволима и приморају их да их пусте да је извуку јер је жена милостива и није јој мјесто у паклу. спусте се анђели ухвате је за руке и почну је подизати и у том се још једна жена ухвати њој за ноге да би и њу извукли. кад то примијети ова прва она је свом снагом немилосрдно стресе са себе и теко порече тврдњу анђела да је милостива те је они пустише те остаде у пропасти Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
drvce Написано Фебруар 10, 2015 Пријави Подели Написано Фебруар 10, 2015 Заврши нека жена у пакао па кад види како је тамо поче запомагати анђелима да је ако икако могу извуку из пакла. чују је анђели па почну разматрати како да је извуку и досјете се они да је та жена за вријеме поста дала једну главицу лука другој жени. докажу они то ђаволима и приморају их да их пусте да је извуку јер је жена милостива и није јој мјесто у паклу. спусте се анђели ухвате је за руке и почну је подизати и у том се још једна жена ухвати њој за ноге да би и њу извукли. кад то примијети ова прва она је свом снагом немилосрдно стресе са себе и теко порече тврдњу анђела да је милостива те је они пустише те остаде у пропасти Ova prica nam kazuje da je pakao nesigurno mesto iz kojeg se, potencijalno, ipak moze pobeci. Sozercavam da andjeli sumnjaju u Bozju presudu da su u paklu samo oni koji to zasluzuju. Takodje, ne postuju hijerearhiju i delaju "na svoju ruku". Zbog toga pomisljam da je i raj nestabilno mesto i da ce i tamo neko da nagrabusi zbog ponasanja. Ukratko, nakon smrti, do vecnosti postoji neprekidno presipanje iz raja u pakao i obratno. Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука