Jump to content

Крејгов кoсмолошки аргумент

Препоручена порука

Ма где губе тиме доказују своју интелектуалну моћ наспрам нас верника. :)

Ма то само доказује нечије незнање... Неки од најумнијих људи у историји били су верници. Ствари које су писали оци Цркве пре више од 1000 година дан данас већина нас једва може да укапира. Све су били, само не глупи.

Ево и ја да лупим један ад хоминем.

Онако за моју душу :))))

Понеки благи фаул чини утакмицу занимљивијом... ;)

Да оставим ја тебе да дискутујеш уместо мене? Боље ти иде. :)

Како оћеш, имам и ја неки посо па седим за рачунаром, а данас је неки празник...

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Одговори 186
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Видим ја да си ти обраћао пађњу на крејгов аргумент колико и на мадагаскар. Више пута је напоменуо да космолошки аргумент имплицира монотеистичког Бога, не јудео хришћанског. Он јудеохришћанство аргументује другим стварима.

Nisam ja ni rekao da je on rekao da kosmološki argument implicira judeo-hrišćanskog boga, nego da je rekao da to implicira neki uzrok, i onda prelazi na njegove osobine i generalno gura opis ka konceptu judeo-hrišćanskog boga.

Постојање узрока лоше критикујете. Или сам ја глуп али нико овде није успео да ми покаже да универзум нема узрок и да иш ничег може да настане нешто.

Kako postojanje uzroka nije podrazumevana pozicija, vi loše argumentujete postojanje uzroka.

И ово је адресирано у видеу и сам Креиг га је 50 пута објаснио. То што немамо објашњење објашњења никако не значи да објашњење није тачно.

Nema objašnjenje niko, a on daje tako neverovatnu i izuzetnu tvrdnju.

И није битна спознање истине у емпиријском смислу. Цела смисла аргумента јесте да одбрани нас вернике од довкисонових сведока

Na to je mislio tvorac tog argumenta pre 1300 godina, garantovano.

Не знам шта ти ту није јасно.

???

Мени овај аргумент јасно показује да нематеријално може да постоји, те комплетна филозофија материјализма - може да буде апсолутни промашај.

mož' da bude... Mogu i ja biti vanzemaljac, otkud znaš?

Postoje li dokazi da to nije tačno!?

Dakle kompletna filozofija planetozemljizma (mlatim) i da neki ljudi nisu vanzemaljci može biti apsolutni promašaj.

Подели на овим сајтовима

Odakle ti ideja da teret dokazivanja tacnosti premisa iz tvog argumenta ne lezi na tebi, nego na suprotnoj strani?

Терет доказивања тачношћу премиса из KCA лежи на ВЛК у дебатама и тамо то више него одлично ради. Ја немам ни скила ни информација да их докажем теби и изложим теби овде ваљано - искрено.

Да би тебе задовољили са тим МОЖДА требали би испред метафизике да ставе МождаМетаФизика.

Па да све метафизичке законе означимо са можда јер они у суштини јесу можда када се ставе пред научни метод.

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

Колико расправе ни о чему... 0102_laugh

Расправа је у суштини о филозофијама које воде наше живота.

Њихов материјализам мој нематеријализам.

Јасно је ко дан колико смо сви непристрастни у овој дебати.

Ко кад сам гледао неку дискусију атеисте верници и један верник причао са богом каже а овај атеиста га убеђује да је то била само халуцинација а са друге стране верник каже ја сам узимао пре тога лсд знам какво је искуство халуцинација ово није било такво искуство.

А у суштини ни један ни други не могу да значу тачно да ли је халуцинација или није.

Подели на овим сајтовима

Не разумем. Како постојање једне хипотезе може да дискредитује другу хипотезу?

Tako, sto Kalam kaze da sledi za famozni uzrok moze biti samo Bog, a samo postojanje ove hipoteze primordialnog kaosa rusi

taj satro argument. Same fluktuacije u kaosu su mogle uzrokovati pocetak ovog i bilo kog drugo univerzuma. Naucno nije potvrdjeno nravno ali nije ni Bog. A Penrouzovu hipotezu ciklicnog univerzuma da i ne pominjem. Tu ni ne moramo doci do kaosa.

Подели на овим сајтовима

Tako, sto Kalam kaze da sledi za famozni uzrok moze biti samo Bog, a samo postojanje ove hipoteze primordialnog kaosa rusi

taj satro argument. Same fluktuacije u kaosu su mogle uzrokovati pocetak ovog i bilo kog drugo univerzuma. Naucno nije potvrdjeno nravno ali nije ni Bog. A Penrouzovu hipotezu ciklicnog univerzuma da i ne pominjem. Tu ni ne moramo doci do kaosa.

Аха то си мислио. Мени је Kalam логичан само до тренутка постоји узрок и негативно дефинисање тог узрока.

Ево мало зезанције

http://www.youtube.com/watch?v=4Zn6pijgZkU

Подели на овим сајтовима

<3

<3

Волим и ја тебе и ти то знаш.... ал нећу да ти кажем бобо мислиће ови да идемо на параду :Р :Р :Р

Подели на овим сајтовима

Акви, промашио си тему. Без обзира на "флуктуације у хаосу" и "циклични универзум" питање пра-узрока остаје валидно.

Nismo se razumeli, ne kazem ja da je pitanje pra-zuroka nevalidno, naprotiv. Nego da je Krejgov Kalam potpuno pogresan zato sto

postavlja pricu tako kao da postoji samo jedan kandidat za "uzrok" pocetka, a to nije tacno.

Подели на овим сајтовима

Акви, промашио си тему. Без обзира на "флуктуације у хаосу" и "циклични универзум" питање пра-узрока остаје валидно.

Nismo se razumeli, ne kazem ja da je pitanje pra-zuroka nevalidno, naprotiv. Nego da je Krejgov Kalam potpuno pogresan zato sto

postavlja pricu tako kao da postoji samo jedan kandidat za "uzrok" pocetka, a to nije tacno.

Подели на овим сајтовима

Vec sam ti skrenuo paznju da mozes da modifikujes premise i zakljucak tako da pocinju sa u "mozda" i onda nikakvih primedbi ne bi ni bilo...

Ево да задовољим авокадов позитивизам. :)

Можда све што је почело да постоји има узрок.

Универзум је почео да постоји

Можда универзум има узрок.

Мени је лично рационално много теже да поверујем да може нешто неузроковано да почне да постоји него да може нешто да постоји вечно.

Срећан сада? :)

ИСпунили смо критеријуме и са стране позитивизма. :)

Подели на овим сајтовима

Nego da je Krejgov Kalam potpuno pogresan zato sto

Али генерално немаш проблема са питањем пра узрока и тога да ништа не може бити узрок?

Искрено да ти кажем мало си ме исеко са оним хаосом. Реко шта ли сад оће овај чим је овако тих има неку флашицу кокаколе у рукаву...

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...