Пеђа Написано Август 29, 2012 Пријави Подели Написано Август 29, 2012 А они који пате од комплекса спрам Цркве не требају бити предмет нашег интересовања. Довољно им је муке у животу... Па ево, очигледно нам јесу нам предмет интересовања, јер нам је у најмању руку непријатно да видимо толики излив непријатељства и подсмевања људи који то баш и не разумеју. Као што је и "њима" предмет интересовања црква, за коју можемо рећи да јој држава није баш "тотално окренула леђа" као некој секти већ је третира као признату готово националну институцију. И сам позив је стигао преко јавних медија. Зато су се многи осетили позвани да коментаришу позив епископа и ако у суштини и нису позвани. Не можемо се правити да не постоје и да нас не интересују, када са њима живимо. То су нам комшије, сарадници, можда и шефови на послу. Увек има тих што патолошки мрзе, потребно је бити паметан како та болест не би прешла и на остале који су само збуњени. И Хитлер је у почетку био само један од мале групе патолошких мрзитеља. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 29, 2012 Пријави Подели Написано Август 29, 2012 Мени је веома тужно што при сваком оваквом сусрету морамо да разјашњавамо неке баналне предрасуде према вери и Цркви... Толико људи имају погрешну представу о хришћанству да је то трагично. Срђан Шијакињић је реаговао/ла на ово 1 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Август 29, 2012 Пријави Подели Написано Август 29, 2012 Па ево, очигледно нам јесу нам предмет интересовања, јер нам је у најмању руку непријатно да видимо толики излив непријатељства и подсмевања људи који то баш и не разумеју. Као што је и "њима" предмет интересовања црква, за коју можемо рећи да јој држава није баш "тотално окренула леђа" као некој секти већ је третира као признату готово националну институцију. И сам позив је стигао преко јавних медија. Зато су се многи осетили позвани да коментаришу позив епископа и ако у суштини и нису позвани. Не можемо се правити да не постоје и да нас не интересују, када са њима живимо. То су нам комшије, сарадници, можда и шефови на послу. Увек има тих што патолошки мрзе, потребно је бити паметан како та болест не би прешла и на остале који су само збуњени. И Хитлер је у почетку био само један од мале групе патолошких мрзитеља. Мешаш игнорисање њих као људи и игнорисање њихове мржње. Довољно имам искуства да знам да су то маргиналци и по квантитету и по квалитету. Дижу већу буку него што заиста вреде. Наравно да је стигао позив јер то интересује велику већину верника. Није у томе проблем, већ у чињеници да се било шта што Црква учини на најлицемернији начин напада. Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 29, 2012 Пријави Подели Написано Август 29, 2012 Него, нешто размишљам... Дођу ови правоверни да нас критикују што причамо превише о "световним" темама, нисмо довољно погружени у молитву ко они. Онда дођу ови атеисти који су шатро нешто бољи, интелектуалнији, изнад свих, па и изнад нас, да нас критикују како смо верски затуцани, нисмо довољно интелектуални ко они. Исти речник, исти методи убеђивања, исто вређање када види да неможе да доминира, само у различитим правцима иду. Шта све човек неће овде да види. Драгана Милошевић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Август 29, 2012 Пријави Подели Написано Август 29, 2012 Мени је веома тужно што при сваком оваквом сусрету морамо да разјашњавамо неке баналне предрасуде према вери и Цркви... Толико људи имају погрешну представу о хришћанству да је то трагично. У каквом смо друштву живели још смо и добри. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Срђан Шијакињић Написано Август 29, 2012 Пријави Подели Написано Август 29, 2012 Него, нешто размишљам... Дођу ови правоверни да нас критикују што причамо превише о "световним" темама, нисмо довољно погружени у молитву ко они. Онда дођу ови атеисти који су шатро нешто бољи, интелектуалнији, изнад свих, па и изнад нас, да нас критикују како смо верски затуцани, нисмо довољно интелектуални ко они. Исти речник, исти методи убеђивања, исто вређање када види да неможе да доминира, само у различитим правцима иду. Шта све човек неће овде да види. "Тешко оном вуку за којим пси не лају." malina :), Natasa. and RYLAH је реаговао/ла на ово 3 Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos."Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
marko_13 Написано Август 29, 2012 Пријави Подели Написано Август 29, 2012 Браво Срђане! Призван или не, Бог је увек ту Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Август 29, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 29, 2012 Него, нешто размишљам... Дођу ови правоверни да нас критикују што причамо превише о "световним" темама, нисмо довољно погружени у молитву ко они. Онда дођу ови атеисти који су шатро нешто бољи, интелектуалнији, изнад свих, па и изнад нас, да нас критикују како смо верски затуцани, нисмо довољно интелектуални ко они. Исти речник, исти методи убеђивања, исто вређање када види да неможе да доминира, само у различитим правцима иду. Шта све човек неће овде да види. Ономад када смо имали овде код нас online предавање професора академика Јеротића закључили смо да је то иста патологија. RYLAH, Јефимија Крунић and Natasa. је реаговао/ла на ово 3 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Spašen Написано Август 29, 2012 Пријави Подели Написано Август 29, 2012 (измењено) Nemam potrebe više da vas vredjam, to sam uradio jer tako zaista mislim, ne želim da lažem nikog. Mnogi vernici na još sto puta gore načine vredjaju ateiste pa nikom ništa, govore kako nas treba zapaliti, pobiti, streljati i da ne nabrajam sada...ja na primer nikog nebi zapalio, streljao itd...ne podnosim nasilje i veliki sam protivnik istog. Ne mislim da su svi vernici takvi ali eto ima i takvih. Aj sad vi nastavite po svom, ja se eto ubacio, dosadno mi, pa reko aj malo da ložim napaljene. Prijatno vam veče. Измењено Август 29, 2012 од Иван Цветковић Дивно. То је свакако довољно да више то овде нећеш моћи да радиш. Од сада ћеш досаду морати да лечиш негде другде. Довиђења са ЖРУ-а. Администрација. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Август 29, 2012 Пријави Подели Написано Август 29, 2012 Nemam potrebe više da vas vredjam, to sam uradio jer tako zaista mislim, ne želim da lažem nikog. Mnogi vernici na još sto puta gore načine vredjaju ateiste pa nikom ništa, govore kako nas treba zapaliti, pobiti, streljati i da ne nabrajam sada...ja na primer nikog nebi zapalio, streljao itd...ne podnosim nasilje i veliki sam protivnik istog. Ne mislim da su svi vernici takvi ali eto ima i takvih. Aj sad vi nastavite po svom, ja se eto ubacio, dosadno mi, pa reko aj malo da ložim napaljene. Prijatno vam veče. Који си ти лик Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Пеђа Написано Август 29, 2012 Пријави Подели Написано Август 29, 2012 Мешаш игнорисање њих као људи и игнорисање њихове мржње. Довољно имам искуства да знам да су то маргиналци и по квантитету и по квалитету. Дижу већу буку него што заиста вреде. Наравно да је стигао позив јер то интересује велику већину верника. Није у томе проблем, већ у чињеници да се било шта што Црква учини на најлицемернији начин напада. Само сам хтео да кажем да би позив на молитву за помоћ људима угроженим сушом и пожаром дала мање могућности за овакво "спиновање" и готово организован "контрамитинг". Људима треба помоћи да разумеју, и говорити на нивоу који им је јасан. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Grizzly Adams Написано Август 29, 2012 Пријави Подели Написано Август 29, 2012 Фора би била да позовемо на молитву за атеисте... Manolis, RYLAH and marko_13 је реаговао/ла на ово 3 ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
RYLAH Написано Август 29, 2012 Пријави Подели Написано Август 29, 2012 Фора би била да позовемо на молитву за атеисте... Ова ти је Његошева! :) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Manolis Написано Август 29, 2012 Пријави Подели Написано Август 29, 2012 Фора би била да позовемо на молитву за атеисте... Подржавам, што пре Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Гости Guest - . . .- Написано Август 29, 2012 Гости Пријави Подели Написано Август 29, 2012 Фора би била да позовемо на молитву за атеисте... У Цркви се и молимо за оне који не познају Истину- Христа и да их Бог просветли и отвори пут. И.стојковић and malina :) је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука