Jump to content

Бугарска прописује казне за крштење деце- оштар одговор БПЦ

Оцени ову тему

Guest - . . .-

Препоручена порука

a i taj zakon nije tako los... odkud ikome pravo da ne-punoletnoj osobi namece bilosta...? zamislite da vasem detetu neko da lizalicu posutu heroinom...?

Ниси довољно радикалан.

Ја сам за то да се деца до петнаесте године не уче писмености, да не иду у школу, већ нека у петнаестој сами изаберу којим језиком желе да се описмене. Јер како ја могу своме детету да намећем српски ако оно има афинитет према немачком, рецимо.

Имена да се не дају деци, него да добијају бројеве а после сами да одаберу које им се име свиђа. Одакле мени право да намећем детету име?

И исхрана да буде строго неутрална, и одећа исто. Па нека оно само одлучи, значи од петнаесте, да ли ће у његовом одевању да преовлађује, рецимо, љубичаста, или зелена.

И тако у свим сферама.

Подели на овим сајтовима

Подржавам ову одлуку.

како држава и социјални радници тумаче ову одлуку, јел Синод бугарске Цркве правилно истумачио или има још нешто?

Подели на овим сајтовима

Подржавам ову одлуку.

А зашто? Зашто баш религија да се овако третира? Зашто не друга философска уверења, музички и кулинарски укус, начин одевања...?

Подели на овим сајтовима

To ti je tradicionalna nošnja. Nisu ti minići i večerne haljine, ovo sigurno ne bi obukao. ;)

драги, не тупи :D

традиционално се носи сако по целој Европи као што се код њих носе dhoti сукње и у дневном животу и на свечаностима.

исто тако и минићи и вечерње хаљине у односу на женске одевне предмете по Азији.

превише дајеш нагласка негативностима које постоје и спречавају те да сагледаш доживљај човека даље од тога.

према томе, сматрам да превише уско доживљаваш човека, као да се мора одећом нагласити припадност сталежу и полу.

добродошао у будућност која не пати и не зависи од прошлости ;)

Подели на овим сајтовима

драги, ти си екстремиста човек, код тебе је све црно-бело - или шминка и сукње или ништа.

и дај мало ширу перспективу од буквализма да укапираш да не треба бити девијантан, а не да постоји "мушка" и "женска" одећа већ друштвено прихватљива, и то у најприземнијем смислу морала. изађи мало ван европе, нико те не тера да носиш минић ал немој ни да спречаваш жене да носе панталоне и мушкарце да носе dhoti.

сем тога, подсети се како су се Апостоли облачили, па ми онда нешто реци о мушкој и женској одећи :D

и боли ме уво шта ће држава да прописује, кад не може ни глупави бус плус да спроведе и не знам што се толико драми око тих глупости кад ће то да прође ... још ми ситније за ускоумне фашисоиде који пате од сопствених ограничења.

а и боље ми је ако ће ко да ме гони за глупости, лакше ћу се спасти :)

пс. свештеници носе хаљине.

Подели на овим сајтовима

Овај "закон" није ништа друго до још једног експеримента у коме се тестира домет и снага извргвања руглу оног малоg остатка здраве памети код човека.

Naravno...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

А зашто? Зашто баш религија да се овако третира? Зашто не друга философска уверења, музички и кулинарски укус, начин одевања...?

Mnogo pitas, brate, za svoje godine... bas si nazadan... gringrin

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

Ниси довољно радикалан.

Ја сам за то да се деца до петнаесте године не уче писмености, да не иду у школу, већ нека у петнаестој сами изаберу којим језиком желе да се описмене. Јер како ја могу своме детету да намећем српски ако оно има афинитет према немачком, рецимо.

Имена да се не дају деци, него да добијају бројеве а после сами да одаберу које им се име свиђа. Одакле мени право да намећем детету име?

И исхрана да буде строго неутрална, и одећа исто. Па нека оно само одлучи, значи од петнаесте, да ли ће у његовом одевању да преовлађује, рецимо, љубичаста, или зелена.

И тако у свим сферама.

0102_laugh prstgore

Подели на овим сајтовима

Kada se normalni ne angažuju - a sve više im se sugeriše da se ne angažuju, jer sve je palo, sve je pokvareno, nema nade itd. - onda se polje prepušta nenormalnima koji svoje ludilo uzimaju svima za meru.

Dogurili smo dotle da danas svaki idiot može da izađe na ulicu, da demonstrira i da traži neka svoja ludačka prava, i svako treba da mu se divi jer je originalan, autentičan, ovo ono, ili svako hvali svoje; ako mi izađemo i ako mi tražimo nešto za nas ili našu decu, to je skandal, nije fino, namećujemo se drugima.. Samo što drugačije ne ide. Jer ako mi ne branimo naša prava, niko drugi neće. Nedozvolimo da nas ućute, jer nisu oni ni bolji ni veći od nas.

"ми", "они", "ви", ...

ти си већ изгубио битку унапред.

што је још горе, убеђен си да имаш шансе јер ни не видиш да си самог себе поразио.

Подели на овим сајтовима

[quote name=Милан Меденица :)' timestamp='1343576345' post='685260]

драги, ти си екстремиста човек, код тебе је све црно-бело - или шминка и сукње или ништа.

и дај мало ширу перспективу од буквализма да укапираш да не треба бити девијантан, а не да постоји "мушка" и "женска" одећа већ друштвено прихватљива, и то у најприземнијем смислу морала. изађи мало ван европе, нико те не тера да носиш минић ал немој ни да спречаваш жене да носе панталоне и мушкарце да носе dhoti.

сем тога, подсети се како су се Апостоли облачили, па ми онда нешто реци о мушкој и женској одећи :D

и боли ме уво шта ће држава да прописује, кад не може ни глупави бус плус да спроведе и не знам што се толико драми око тих глупости кад ће то да прође ... још ми ситније за ускоумне фашисоиде који пате од сопствених ограничења.

а и боље ми је ако ће ко да ме гони за глупости, лакше ћу се спасти :)

пс. свештеници носе хаљине.

Bravo bravissimo za post! nasznak9877777777777777777

Jedina zamerka mi je sto nemam zamerku! :lol:

old-man-muppets.jpg

a evo jedna pesma za Dragija!:D

Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija.

cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo."

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...