Jump to content

Hriscanstvo je vera za sirotinju?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Хришћанство је вере за свакога, јер су сви позвани на охристовљење. Та теза, да је хришћанство вера за сиротињу, је нешто што се провлачило по историјским уџбеницима социјалистичко-комунистичких земаља, али нема потврду у пракси, нити историји Цркве од самих почетака.

Призван или не, Бог је увек ту

Подели на овим сајтовима

Naravno da nije samo za za sirotinju, ali su komunci morali ovako nesto da smisle da bi degradirali i zatrli Crkvu.

Pokusali su. Ostalo vidimo kako su prosli...

"Ви морате упознати земаљско да би сте га волели, а Божанско се мора волети да би се упознало." Паскал "Свако искључиво логичко размишљање је застрашујуће: без живота је и без плода. Рационална и логична особа се тешко каје." Шмеман "Always remember - your focus determines your reality." Qui-Gon Jinn

Подели на овим сајтовима

пропагандна машинерија је то тврдила и то у једном лудом тоталитарном систему....

и поред тога, Црква је тада, у том времену, и поред тога што је била на маргини, имала свој флуид и зрачила је људима...

то је тако било све до тренутка када је ушла у такозвани демократски систем, када је нажалост почела губити своје првоназначење....

од тог транзициског моментума, Она пребива у кризи идентитета.....

Подели на овим сајтовима

Negde pročitah:

"Mi hrišćani pravoslavni, mi smo siromašni i nemamo ništa

osim svega što nam treba za spasenje - baš ništa"!

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

Они су ту хтели да имплицирају да је хришћанство вера небразованих и "заосталих"... Ал` ту су се мало прешли.

Управо је њихова идеологија окупила најгоре примитивце и дивљаке.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

Negde pročitah:

"Mi hrišćani pravoslavni, mi smo siromašni i nemamo ništa

osim svega što nam treba za spasenje - baš ništa"!

ха :) према томе, после овог Томиног цитата, да закључимо,

да хришћанство припада онима који ништа немају осим свега потребног за спасење.....

маестрална деконструкција срцевине теме :)

Подели на овим сајтовима

Они су ту хтели да имплицирају да је хришћанство вера небразованих и "заосталих"... Ал` ту су се мало прешли.

слажем се, то је била тенденција....

Подели на овим сајтовима

Pre dosta godina,moja profesorka filozofije je ovo tvrdila.

Mislim da se na preko ove tvrdnje moze d

otaci mnogo stvari i dosta toga reci.

mislim da je ova izjava pokusaj da se hrisanstvo prikaze kao manipulatorska ideologija, kao nesto sto treba da privuce siromase i nesrecne koji pate u ovim zivotu, pa im hriscanstvo nudi nesto u buducem veku... a taj buduci vec je samo prevara na koju siromasni nasedaju, jer im je to jedina sansa da nekad nesto dobiju... a u stvari dobija samo crkva(kao institucija).

Подели на овим сајтовима

Ja sam u stvari hteo da se osvrnem na onaj deo price,gde vera sluzi da bi neko lecio svoje frustracije.

U Crkvu dolazimo mi, grešni ljudi, a neki od nas imaju i gorepomenuti greh.

Svima nama treba Bog!

Kada primetimo kod brata/sestre taj greh, pomolimo se Bogu za njega/nju i pažljivo

sa strpljenjem gledajmo kako čovek biva promenjen.

I radost će naša biti velika! A sloboda oslobodjenog brata/sestre - još veća!

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

Управо је њихова идеологија окупила најгоре примитивце и дивљаке.

И убице...

Подели на овим сајтовима

U Crkvu dolazimo mi, grešni ljudi, a neki od nas imaju i gorepomenuti greh.

Svima nama treba Bog!

Kada primetimo kod brata/sestre taj greh, pomolimo se Bogu za njega/nju i pažljivo

sa strpljenjem gledajmo kako čovek biva promenjen.

I radost će naša biti velika! A sloboda oslobodjenog brata/sestre - još veća!

Lepo zvuči a da li je sve tako u praksi?

Obično se takvi postavljaju kao učitelji drugima i za njih važi poruka vladike Nikolaja,lako je naučiti neznalicu i životinju....

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...